Puslapis 57

Parašytas: 25 Rgs 2007, 14:55
Guci
O tu parasyk Andron. Mes susitarem, kad as pati priminsiu, nes jis nelabai speja suziuret tokias pavienes foto :wink:

Parašytas: 25 Rgs 2007, 14:55
Tutsi
CITUOJU-
Parašytas: Pir. 02 12, 2007 19:17:42 Rašyti temą:

--------------------------------------------------------------------------------

Pagerinome pliusų sąlygas už iliustruotus receptus.

Receptas su pagaminimo aprašymų ir proceso iliustravimu (skyriuje "Kaip kas gaminama") - 5 pliusai.
Receptas su patiekalo vaizdeliu - 1 pliusas.
Siekiant nuotraukų originalumo bei kopijavimo išvengimo, patiekalo vaizdelyje turi būti pavaizduota kortelė su užrašu "prieStalo.lt"

Galioja naujai patalpintiems receptams nuo 2007-02-12

Parašytas: 25 Rgs 2007, 14:56
Forelle
Guci rašė:O tu parasyk Andron. Mes susitarem, kad as pati priminsiu, nes jis nelabai speja suziuret tokias pavienes foto :wink:
Aišku, paskaičiuosiu už ką negavau ir priminsiu ;)

Parašytas: 25 Rgs 2007, 14:56
Guci
Pamatysi, gausi ;)

Parašytas: 25 Rgs 2007, 14:58
Tutsi
aisku,kad gausi :!:

Parašytas: 25 Rgs 2007, 16:39
pyp
Tutsi rašė:jei padetum uzrasa su savo nicu,gautum 1 pliusa :wink:
tai, kad man nesvarbu tie pliusai, nebent tai yra privaloma :)

Parašytas: 25 Rgs 2007, 16:41
Guci
pyp rašė:
Tutsi rašė:jei padetum uzrasa su savo nicu,gautum 1 pliusa :wink:
tai, kad man nesvarbu tie pliusai, nebent tai yra privaloma :)
Aisku, kad neprivaloma, tiesiog veliau gali ka nors gaut uz juos ;)

Parašytas: 25 Rgs 2007, 19:22
Talija
Pavyzdžiui knygą... ;)
Aišku laaabai pasistengti reikėtų.

Parašytas: 26 Rgs 2007, 08:18
Guci
Bet viskas imanoma ;)

Parašytas: 26 Rgs 2007, 12:08
pyp
Aciu, kad apsvietet, paziuresim dar del tu pliusu :roll:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 12:36
Tutsi
tai ilgai neziurek,nes laikas eina...o pliusai gali augti :wink:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 13:39
Forelle
Kadangi dėl grybų kankina paranoja ir valgau tik pievagrybius, šiandien ieškodama apie juos informacijos (kiek laiko maždaug reikia apkepti, kad būtų tinkami naudoti, nors žinau, kad ir žalius valgo :) ), aptikau vieną reeptėlį, kurį gal kada ir bandysiu.

Pievagrybiais įdaryti makaronų vamzdeliai "CANNELLONI"

5 makaronų vamzdeliai
15-20 pievagrybių
1 svogūnas
50 g fermentinio sūrio
25 g sviesto
druska
pipirai
krapai
2 šaukštai citrinų sulčių

Makaronus verdame pasūdytame vandenyje 10 min.
5 pievagrybius paliekame, o kitus susmulkiname ir pakepame keptuvėje su sviestu bei susmulkintu svogūnu. Kepame tol, kol svogūnas suminkštėja, įberiame prieskonių.
Šios masės prikemšame į makaronus. Juos sudedame į skardą, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame orkaitėje, kol sūris apkeps.
Žalius pievagrybius perpjauname, pabarstome druska ir apšlakstome citrinų sultimis.
Į lėkštę sudedame keptus makaronus, papuošiame susmulkintais krapais ir pievagrybiais.

Parašytas: 26 Rgs 2007, 13:43
Guci
Man tai kas keisciausia, kad makaronus reikia apvirt, o paskui prikimst...ar nesigaus didele kose?

Parašytas: 26 Rgs 2007, 13:55
Forelle
Man irgi iš pradžių keista pasirodė, bet kadangi jų padaže neverda, o įdarą paruošia atskirai, tai tikrai nesigaus košė, nes tik apkepsi apibarsčius sūriu.

Parašytas: 26 Rgs 2007, 13:58
Guci
bet ar apskritai iseis tuos makaronus prikimst? juk jie siek tiek praranda forma kol apverda. o cia virti ne taip jau ir trumpai - 10 min :?

Parašytas: 26 Rgs 2007, 14:11
Tutsi
man atrodo,kad pavirus juos 10 minuciu,tikrai ju jau neprikimsi,nes jie bus minksti :evil:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 14:18
silsta
Nežinau ką patart dėl pievagrybiais įdarytų makaronų, bet aš darau su malta mėsa, tai makaronų CANELONI tikrai neapverdu. O kaip į išvirtus makaronus (virti 10 min. - bus visiškai minkšti) prikišti tų paruoštų pievagrybių, tikrai nesuprantu... Nu, reiks turbūt pabandyt, tada žinosiu... :oops:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 14:21
Ramunė
Tauiop nebandžiau, aš darau tik su padažu, taigi neapverdu. o su pievagrybiais makaronai tikrai skanu. :lol:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 14:33
Forelle
Pirmą kartą kai dariau su įdaru, bijojau, jog bus kieti, tai juos išviriau, bet jie nepatežo, šiaip ne taip prikišau. Paskui per televizorių mačiau, kad panašiai darė, tai įdarą sukišo kaip į švirkštus, tik su platesne anga, ir gražiai įdarą sustūmė į makarono vidų. Bet juk galima ir padaže daryti su nevirtais, gal net dar skaniau būtų.

Parašytas: 26 Rgs 2007, 14:38
Ramunė
Aš niekad neviriau, labai gerai išsitroškina su padažu :luks: O dėl skonio - nežinau, turbūt, ir taip, ir taip - skanu. tik nevirtus prikimšti, ko gero, lengviau ir greičiau pasigamina valgis :lol:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 14:40
Forelle
Ai6ku, kad greičiau. O išvirti ir apkepti su sūriu, tik traškesni gaunasi, vis tiek prie jų reikėtų padažiuką daryti

Parašytas: 26 Rgs 2007, 15:01
pyp
silsta rašė:Nežinau ką patart dėl pievagrybiais įdarytų makaronų, bet aš darau su malta mėsa, tai makaronų CANELONI tikrai neapverdu. O kaip į išvirtus makaronus (virti 10 min. - bus visiškai minkšti) prikišti tų paruoštų pievagrybių, tikrai nesuprantu... Nu, reiks turbūt pabandyt, tada žinosiu... :oops:
galima itarkuot surio ir kiausini koki imust, kad mase sulipdytu :)

Parašytas: 26 Rgs 2007, 15:07
Ramunė
Ne galima, o reikia

Parašytas: 26 Rgs 2007, 17:04
Tutsi
butent-reikia :wink:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 17:10
vitele
Nada , Fedia , nada :laugh:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 17:14
Ramunė
Va, ir nutarėm :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 17:32
Tutsi
kaip visada,kolektyvas :luks:

Parašytas: 26 Rgs 2007, 17:34
Ramunė
TiksliaiPaveikslėlis

Parašytas: 27 Rgs 2007, 20:38
Ramunė
Sūrio ir grybų salotos

0,5 kg virtų grybų,
raudonos saldžiosios paprikos,
2 apyrūgščių obuolių,
200 g fermentinio sūrio.

Užpilui:
3 šaukštų aliejaus,
šaukšto baltojo vyno acto,
šaukštelio cukraus,
šviežių bazilikų,peletrūnų,
žiupsnelio druskos.

Supjaustykite grybus, papriką, obuolius ir sūrį. Paruoškite užpilą – sumaišykite aliejų, vyno actą, cukrų, susmulkintus prieskoninius augalus ir druską. Užpilkite ant supjaustytų produktų ir išmaišykite. Palikite truputį pastovėti ir patiekite.

Parašytas: 27 Rgs 2007, 20:41
Ramunė
Šiltos grybų salotos

100 g rūkytos mėsos,
svogūno,1 l virtų grybų,
4 riekių skrudinamosios baltos duonos,
5 šaukštų migdolų drožlių,
raudonų garbanotųjų salotų lapų ,
½ ilgavaisio agurko ,4 pomidorų.

Salotų lapus išdėliokite lėkštėje. Ant viršaus sudėkite agurko griežinėlius ir pomidorų skilteles. Mėsą supjaustykite pailgais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje. Suberkite pjaustytą svogūną, grybus ir kepkite dar keletą minučių. Paskui keptuvėje truputį apkepinkite duonos kubelius ir migdolų drožles. Viską sudėkite ant salotų. Patiekite iškart.