Puslapis 110

patiekalai iš faršo

Parašytas: 02 Lie 2007, 14:45
Tutsi
bukit tokios malonios,pasidalinkit receptukais,ka gaminate is farso :aciu1: Reikia nauju minciu :wink:

Parašytas: 02 Lie 2007, 18:24
merope87
Aš šito negaminau, bet skaitosi skaniai :roll:

"ZUIKIS" SU KRIAUŠĖMIS IR BRUKNĖMIS

700g kiaulienos faršo
1 kiaušinis
1 trynys
2 piene išmirkytos batono riekelės
2 svogūnai
20g sviesto
3 šaukštai krakmolo
kiaulienos prieskonių
aliejaus
ĮDARUI: 1 stiklinė bruknių
2-3 kriaušės
1 baltymas

Į faršą įmaišome kiaušinį, trynį, batono riekeles, krakmolą, svieste pakeptus svogūno kubelius ir prieskonius. Faršą minkome kol susidaro vienalytė masė. Į aliejumi pateptą skardą dedame 2/3 faršo ir formuojame 'laivelį' aukštais kraštais.
įdarui iki standžių putų suplakame baltymą ir įmaišome kubeliais supjaustytas kriaušes bei bruknes.
Į laivelio formą sudedame įdarą. Iš likusio faršo formuojame stačiakampį lakštą. Juo uždengiame įdarą. Rankomis išlyginame "zuikio" viršų, patepame aliejumi ir kiapame 220 C temper. apie 1val. Iškepusį 'zuikį' šiek tiek atvėsiname ir patepame aliejumi.

Parašytas: 02 Lie 2007, 18:35
Tutsi
skaniai skaitosi,beda tik,kad as nemegstu brukniu :oops: bet vistiek,aciu uz receptuka,kokiam baliukui reikes iskepti :geles:

Parašytas: 02 Lie 2007, 18:37
merope87
KEPTI SVOGŪNAI SU KIAULIENOS ĮDARU

3-4 dideli svogūnai
300g neriebaus kiaulienos faršo
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
1 kiaušinis
kiaulienos prieskonių
salierų lapelių papuošimui

Svogūnus nulupame, nupjauname viršų bei apačią. Kelioms minutėms panardiname į verdantį vandenį. Tuomet išimame vidurius, palikdami žiedus.
Vidurius panaudojame 'puodelių' vidui iškloti bei supjaustome ir sudedame į faršą.
Kiaulienos faršą sumaišome su išplaktu kiušiniu, džiūvėsėliais ir paskaniname kiaulienos prieskoniais.
Paruoštu faršu įdarome svogūnus, sudedame ant aliejumi pateptos skardos ir kepame 200 C temp.
Patiekiame karštus.

Parašytas: 02 Lie 2007, 18:42
Ramunė
Tutsi, aš savo visus įdomesnius jau sudėjau arba prie mėsos arba su nuotraukomPaveikslėlis Bet jei tik ką rasiu, rašysiu :lol:

Parašytas: 02 Lie 2007, 18:46
merope87
VIŠTIENOS MALTINIAI SU OBUOLIAIS

3 sumaltos vištų krūtinėlės
2 piene išmirkytos batono riekelės
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 didelis obuolys arba 2 maži
druskos
maltų juodiųjų pipirų
kario
miltų maltiniams apvolioti
aliejaus

Į faršą dedame išmirkytas batono riekeles, krakmolą, įmušame kiaušinį, paskaniname druska, prieskoniais ir gerai išmaišome.
Obuolį nulupame ir supjaustome apvaliais griežinėliais iš vidurio pašalindami sėklas.
Iš vištienos faršo formuojame maltinius, į vidų įdėdami po obuolio griežinėlį ir apvoliodami miltuose.
Kepame gausiai aliejaus pripiltoje keptuvėje.

Parašytas: 02 Lie 2007, 18:48
merope87
tutsi rašė:skaniai skaitosi,beda tik,kad as nemegstu brukniu :oops: bet vistiek,aciu uz receptuka,kokiam baliukui reikes iskepti :geles:
Į sveikatą :wink: Jei ne pati, gal kas kitas pasinaudos :)

Parašytas: 02 Lie 2007, 18:49
Ramunė
merope87 rašė:Aš šito negaminau, bet skaitosi skaniai :roll:

"ZUIKIS" SU KRIAUŠĖMIS IR BRUKNĖMIS

.
O čia tai naujovėPaveikslėlis Dėkui, net negalvojau, kad taip įmanoma iškept. Kur tos kriaušės, galėtų jau nokt :?
Dėkui, MeropePaveikslėlis

Parašytas: 02 Lie 2007, 19:25
merope87
Šaunu, kad tiko :)

Parašytas: 02 Lie 2007, 20:42
Ramunė
Maltos mėsos kotletukai su siurprizu

500g g maltos kiaulienos,
3 šaukštai pieno,
1 nedidelis svogūnas, sutarkuotas,
1 citrinos tarkuota žievelė,
0,5 obuolio, nulupto ir be sėklų,
1 šaukštelis susmulkintų petražolių
0,5 šaukštelio susmulkintų krapų,
0,5 šaukštelio kvapiųjų pipirų,
Įdarui džiovintų juodųjų slyvų,
mažų marinuotų agurkėlių,
mažų pomidoriukų.

Į skardą įklokite foliją, išteptą aliejumi.

Į maltą mėsą sudėkite sutarkuotą svogūną ir citrinos žievelę, po to įtarkuokite obuolį ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite petražolės, krapus ir pipirus. Pagal skonį įdėkite druskos ir juodųjų pipirų,sudėkite mirkytus džiūvėsėlius ir išmaišykite.
Arbatiniu šaukšteliu paimkite faršo ir iš jo suformuokite rutuliuką. Į jo vidų įkiškite slyvą ir užlipinkite. Išvoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ir padėkite į paruoštą skardą. Tą patį darykite su likusia malta mėsa, į vidų dėdami pomidoriukus, agurkėlius ir, jei norite, džiovintas figas, o kai kuriuos rutuliukus palikite be įdaro.

Kepkite orkaitėje 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 190С ir kepkite dar 10 min.
Patiekite karštus arba šaltus.

Parašytas: 02 Lie 2007, 20:44
Ramunė
Kepsnys „Vištelės"

600 g maltos kiaulienos,
2 kiaušiniai,2 šaukštai krakmolo,
druskos,pipirų,aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
konservuotų daržovių,salotų lapų,10 gvazdikėlių .

Į mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, prieskonius ir išmirkome.
Iš mėsos suformuojame 2 didesnes „vištas" ir 3 „viščiukus".
Mėsą kepame orkaitėje 40-50 min.
Tada „višteles" sudedame į lėkštę, iš morkos išpjauname ir uždedame „skiauteres", iš gvazdikėlių padarome akis.
Aplink išdėliojame salotų lapus ir konservuotas daržoves, sumaišytas su trupučiu aliejaus ir šaukštu citrinų sulčių.

Parašytas: 02 Lie 2007, 20:47
Ramunė
Mėsos apkepas

1 kg maltos mėsos,
3-4 svogūnai, 3 morkos,2 obuoliai,
100 g fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai majonezo .

Mėsą sudėti į nedidelę skardelę, ant jos sluoksniuoti supjaustytus svogūnus, stambiai sutarkuotas morkas ir obuolius.
Grietinę sumaišyti su majonezu ir užpilti ant apkepo.
Kepti orkaitėje, baigiant pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.

Parašytas: 02 Lie 2007, 20:50
Ramunė
Aromatingi mėsos kukuliai

450 g maltos jautienos,,
1 kiaušinis
3 skiltelės česnako, susmulkintos,
0,5 svogūno, susmulkinto,
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1,5 šaukštelio maltų kmynų,
1,5 šaukštelio maltos kalendros,
1 šaukštelis malto imbiero,
2 šaukšteliai garam masala prieskonių,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1-1,5 puodelio baltos duonos trupinių,
1 nedidelis čili pipiras, be sėklų ir susmulkintas,druskos ,
aliejaus kepimui .

Sudėkite maltą jautieną į didelį dubenį ir sudėkite kiaušinį, česnaką, svogūną, prieskonius, citrinų sultis, apie 1 puodelį duonos trupinių ir čili pipirą.
Rankomis arba mediniu šaukštu gerai sumaišykite visus produktus. Jei mišinys limpa prie rankų, įdėkite dar duonos trupinių.
Gilioje keptuvėje arba fritiūrinėje įkaitinkite aliejų. Iš paruošto mišinio suformuokite kukuliukus ir kepkite po kelis 5 minutes arba kol gražiai paruduos.
Išimkite kukulius ir nusausinkite ant virtuvinio popieriaus.
Patiekite su mėgstamu aštriu padažu.

Parašytas: 02 Lie 2007, 20:52
Ramunė
Faršas ant iešmo

500 g maltos mėsos,
1 skiltelė česnako,
0,5 šaukštelio prieskonių.

Viską gerai išminkykite, iš šios masės ant iešmų lipdykite ilgas dešreles.
Kepkite kepsninėje ar orkaitėje apie 10 minučių.

Parašytas: 02 Lie 2007, 20:55
Ramunė
Aprengti kotlečiukai

900 g maltos mėsos.
12-18 plonų riekelių rūkytos šoninės,
aliejaus,žolinių prieskonių,
druskos,pipirų.

Mėsą pasūdyti, sudėti pipirus, žolinius prieskonius, padalyti į 6-9 dalis ir daryti apskritus kotletus.
Kiekvieną kotletą įvynioti į 2 riekeles rūkytos šoninės.
Kepti įkaitintame aliejuje, kol šoninė parus (apie 20 min.).
Kotlečiukus galima įvynioti į aliejumi pateptą aliuminio foliją ir kepti orkaitėje arba grilyje / kepsninėje.

Parašytas: 02 Lie 2007, 20:59
Ramunė
Grilio mėsainiai

1 kg maltos mėsos,
sviesto tepimui.
Prieskoniai:
1,5 šaukšto kajeno pipirų,
1 šaukštas maltų karčiųjų pipirų,
1,5 šaukštelio čiobrelių,
1,5 šaukštelio česnako miltelių,
1,5 šaukštelio maltų kmynų,
1 šaukštelis baltųjų pipirų ,
1 šaukštelis svogūno miltelių,
1 šaukštas druskos .

Prieskonių komponentus gerai išmaišyti.
Mėsą išmaišyti su 3 šaukšteliais prieskonių.
Suformuoti 6 kotletus (1,5 cm storio).
Sudėti į didelį plokščią indą ir įkišti į šaldytuvą.
Po valandos išimti, aptepti išlydytu sviestu, pabarstyti prieskoniais (po 1/4 šaukštelio iš kiekvienos pusės).
Kepti trumpai ant padėklėlio labai karštame grilyje.

Parašytas: 02 Lie 2007, 21:29
Lilina
Ramunė rašė:Faršas ant iešmo
tai reikia kepti tik orkaitėje. ant jesmu pradeda lydytis taukai ir farsas griuna i ugni...is patirties sakau

Parašytas: 02 Lie 2007, 22:56
Ramunė

Parašytas: 03 Lie 2007, 10:01
janrri
''CEPELINAI''
Reikia paruošto faršo ir bulvių košės.
Darome kaip cepelinus tik atvirkščiai, į vidų dedam bulvių košę ir kepame orkaitėj.Košės reikia nepagailėti, tuomet jie kepdami labai gražiai prasižioja.

Parašytas: 03 Lie 2007, 10:38
Tutsi
oi,kaip faina,kiek receptuku 041 041 041 :aciu1:

Parašytas: 03 Lie 2007, 10:40
avinuke
Tie "cepelinai" skamba idomiai, reikes kada ismegint :wink:

Parašytas: 03 Lie 2007, 11:34
Tutsi
avinuke rašė:Tie "cepelinai" skamba idomiai, reikes kada ismegint :wink:
as tai juos pavadinciau isvirksciais cepelinais :roll:

Parašytas: 03 Lie 2007, 11:36
avinuke
va cia tai pataikei su pavadinimu Paveikslėlis

Parašytas: 03 Lie 2007, 11:39
Tutsi
avinuke rašė:va cia tai pataikei su pavadinimu Paveikslėlis
geras pavadinimas ane :wink:

Parašytas: 03 Lie 2007, 11:40
avinuke
super tinka Paveikslėlis

Parašytas: 03 Lie 2007, 12:02
Tutsi
avinuke rašė:super tinka Paveikslėlis
tada nuspresta,pavadinimas tinka,taip ir vadinsiu :wink:

Parašytas: 06 Lie 2007, 19:04
Ramunė
(Delikatesiniai bifšteksai iš maltos mėsos

Po 150 g jautienos, kiaulienos, avienos,
50 g rūkytų lašinių,
1 svogūnas, 2 skiltelės česnako,
0,5 bandelės, 1 šaukštas pieno,
1 šaukštelis čili miltelių, druskos,
4 kiaušiniai,
riebalai skardai patepti,
mėsos sultinys,
šviežių petražolių .

Visas tris mėsos rūšis sumalti mėsmale.
Rūkytus lašinukus smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Tada su jais pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną.Atvėsintus keptus svogūnus su lašinukais įdėti į maltą mėsą kartu su ištrintu česnaku, piene išmirkyta bandele, čili milteliais ir druska.Viską gerai išmaišyti, suformuoti keturis didelius bifšteksus ir kiekviename jų šaukštu padaryti po įdubimą kiaušiniui.Bifšteksus sudėti į riebalais išteptą skardą, įpili į ją truputį mėsus sultinio ir užkepti įkaitintoje orkaitėje.Prieš baigiant kepti, į kiekvieno bifštekso duobutę įmušti po kiaušinį ir baigti kepti.
Patiekti papuošus petražolės šakele.

Parašytas: 07 Lie 2007, 11:17
Ramunė
Ramunė rašė:Faršas ant iešmo

500 g maltos mėsos,
1 skiltelė česnako,
0,5 šaukštelio prieskonių.

Viską gerai išminkykite, iš šios masės ant iešmų lipdykite ilgas dešreles.
Kepkite kepsninėje ar orkaitėje apie 10 minučių.
Bandysiu šiandien pietums paruošti. :roll: O tai oras - "fantastika" Paveikslėlis tik virtuvėj ir suktis :evil: O dar ilgasis savaitgalis vadinasiPaveikslėlis

Parašytas: 07 Lie 2007, 16:17
Ramunė
[quote="Ramunė"]Faršas ant iešmo

Parašytas: 07 Lie 2007, 18:25
Tina
Kaip skaniai atrodo Paveikslėlis