Puslapis 11 iš 14
Re: MAKARONAI
Parašytas: 28 Kov 2009, 16:38
Forelle
Obuolių lazanija su migdolų gaidele
Pudingui:
1 puodelis pieno;
3 kiaušinių tryniai;
50 g cukraus;
30 g miltų;
1 a.š. vanilės ekstrakto.
Obuolių įdaras:
4 vidutiniai ar dideli obuoliai;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio vandens;
1 š. maltų migdolų;
Saujelė razinų;
½ a.š. cinamono;
½ a.š. malto muskato;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
5 lazanijos lakštai;
saujelė migdolų drožlių;
cukraus pudros.
Pudingui išplakti trynius su cukrumi. Suberti miltus ir dar kartą gerai išplakti. Pieną užvirinti, supilti į trynių masę ir išsukti. Dėti ant silpnos ugnies, užvirinti ir maišant dar pavirti 1-2 minutes kol sutirštės. Atšaldyti.
Nuluptus obuolius supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi ir virti kol suminkštės (apie 10 minučių). Atšaldžius sumaišyti su prieskoniais, razinomis ir maltais migdolais.
Lazanijos lakštus apvirti. Nedideliame sviestu išteptame kepimo inde dėti lazanijos lakštą, obuolių įdaro, paskleisti pudingo, vėl lakštas, obuoliai, pudingas. Paskutinis sluoksnis turi būti buolių su pudingu. Pabarstyti migdolų drožlėmis ir kepti 160-170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių. Prieš tiekiant apibarstyti cukraus pudra
Re: MAKARONAI
Parašytas: 28 Kov 2009, 19:37
Živilė
Re: MAKARONAI
Parašytas: 28 Kov 2009, 19:53
Forelle
Galima suprastinti receptą ir naudoti pudingą iš pakelių, kadangi neturėjau, tai gaminausi pati
Re: MAKARONAI
Parašytas: 28 Kov 2009, 21:36
Živilė
Man iš pakelio kažkoks neskanus. Nežinau, gal toks pakliuvo, seniai labai valgiau tą pudingą, bet kiek esu ragavus, tai kažkokia chemija...
Re: MAKARONAI
Parašytas: 28 Kov 2009, 21:49
Forelle
Paskutinį kartą gal prieš pora metų Dr.Oetker firmos naudojau kepimui, tai lyg ir nieko buvo. Jau net nepamenu skonio
Re: MAKARONAI
Parašytas: 29 Kov 2009, 11:46
Tutsi
skaniai atrodo
Re: MAKARONAI
Parašytas: 29 Kov 2009, 12:40
sinsan
tikrai skaniai
Re: MAKARONAI
Parašytas: 29 Kov 2009, 23:45
Tina
fantastika
Re: MAKARONAI
Parašytas: 11 Bal 2009, 17:30
sinsan
Paprasta lazanija su jautiena
Reikia:
250 g. lazanijos lakštų;
100 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui:
1 svogūnas;
300 g. jautienos faršo;
1/2 šaukštelio raudonėlio;
2 šaukštai koncentruotos pomidorų tyrės;
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
pipirų pagal skonį;
truputėlis druskos;
100 ml. daržovių sultinio.
Bechamel padažui:
25 g. sviesto;
25 g. miltų;
400 ml pieno;
malto muskato žiupsnelis.
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo
puode svieste pakepinamas svogūnas. Sudedamas faršas, prieskoniai, druska, pomidorų tyrė, įpilamas sultinys, viskas išmaišoma ir kepama apie 20 min, kol nugaruoja didesnė dalis skysčio.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami
miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas
pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių
pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po
vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami Bechamel padažu. Taip sutepami 4 sluoksniai. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu. Indas dedamas į 250 laipsnių C
įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių
pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. skanaus
Re: MAKARONAI
Parašytas: 11 Bal 2009, 17:32
Tutsi
uzsinorejau valgyti
Re: MAKARONAI
Parašytas: 11 Bal 2009, 17:42
sinsan
tai uzkrims ko, nes dar iki vakarienes laiko yra
Re: MAKARONAI
Parašytas: 11 Bal 2009, 17:42
Helle
Aš taip pat...
Lazanija labai skaniai ir sočiai atrodo
Re: MAKARONAI
Parašytas: 11 Bal 2009, 17:46
sinsan
Re: MAKARONAI
Parašytas: 16 Geg 2009, 11:48
Siesta
TINGINIŲ LAZANIJA
Gal kai kas sakys, kad čia nesąmonė ar jovalas, bet man skanu ir aš dažnai taip darau kai namuose nėra makaronų lakštų ar kai tingisi terliotis darant tikrą lazaniją.
Reikės: makaronų, mėsos įdaro (tokio pat kai darant lazaniją, tik šiek tiek tirštesnio), sūrio.
Išvirti makaronus (geriau nesūdytame vandenyje, nes gali būti per sūru), dėti į kepimo skardą, ant viršaus paskleisti mėsos įdarą ir užtarkuoti sūriu. Kepti orkaitėje, kol išsilydys sūris.
Re: MAKARONAI
Parašytas: 16 Geg 2009, 12:01
Tutsi
apie tokia lazanija ir as jau ne karta pagalvojau, manau cia joks ne jovalas, o laaaabai skanu
Re: MAKARONAI
Parašytas: 16 Geg 2009, 18:45
Forelle
Mes tik apkepu vadinam ir kartais pasigaminam.
Re: MAKARONAI
Parašytas: 26 Geg 2009, 16:57
Siesta
Apkepas, lazanija - nesvarbu kaip pavadinsi, vistiek skonis vienodas.
Re: MAKARONAI
Parašytas: 26 Geg 2009, 19:10
pyp
nu seip lazanija yra lazanija, o apkepas yra apkepas
Re: MAKARONAI
Parašytas: 26 Geg 2009, 19:42
Siesta
Na šiaip aš nepretenduoju į lazanijos vardą. Tik parašiau kaip man įprasta vadinti - Tinginių lazanija. Pavadinimą pasirenkame tokį, koks mums patogesnis. Nemanau, kad dėl tokio dalyko išvis verta diskutuoti.
Re: MAKARONAI
Parašytas: 26 Geg 2009, 19:46
Forelle
Žodis tinginių viską ir pasako. Juk tinginių balandėliai ir nesukami į lapus
Re: MAKARONAI
Parašytas: 09 Sau 2010, 22:51
la major
Makaronai su faršu
Be jokių abejonių, daugelis, ko gero, gaminam makaronus panašiu būdu, bet aš nerdau šioje temoje identiško recepto. Mane tokiems pietums šiandien įkevėpė "Lengvi receptai II".
Vienu metu padėjau ant viryklės keptuvę padažui ir puodą makaronams - kol užvirė vanduo ir išvirė makaronai, baigiau ruošti padažą. Taigi:
250 g veršienos faršo pakepinau aliejuje, pabarsčiau maltos mėsos prieskoniais, užpyliau
100 ml Heinz kečiupo,
100 ml vandens,
trupučiu saldaus čili padažo, troškinau 10 min. Tuo pačiu metu puode viriau
150 g makaronų sūriame vandenyje.
Į padažą sudėjau
1 mažą pomidoriuką (supjaustytą ir be odelęs) ir
svogūnų laiškų saujelę, kepinau dar 5 min.
Po to šiek tiek papipirinau, sudėjau į padažą makaronus (prieš tai juos perpilusi į sietelį ir nuvarvinusi skystį), apie 75-100 g grietinės, gerai išmaišiau.
Tiekiau pabarsčiusi
tarkuotu parmezano sūriu (50-70 g)
Re: MAKARONAI
Parašytas: 09 Sau 2010, 22:58
sinsan
vat situ tviskiu makaronu neatsisakyciau, jau pasiilgau makaronisku patiekalu
Re: MAKARONAI
Parašytas: 09 Sau 2010, 23:11
la major
Aš jų irgi visai dar kartą dabar norėčiau - žiauriai skaniai susivalgė
Su mintimi "tokie ir turi būti makaronai".
Re: MAKARONAI
Parašytas: 09 Sau 2010, 23:14
ram-une
Skanu
pas mane taip pat vakarienei spageti buvo
Re: MAKARONAI
Parašytas: 04 Kov 2010, 09:11
Dora
Italiski makaronai
Reikes:
200-300g lasisos
100g grietineles
100g grietines
svoguno
svieziu krapu
3-4v.s. miltu
druskos ir pipiru pagal skoni
Svogunus supjaustome ir pakepinam svieste arba alyvu aliejuje,dedame gabaleliais pjaustyta sviezia lasisa,pakepinam,dedam miltus ismaisom,truputi pakepinam ir supilame grietine ir grietinele. Tuo metu jau turi virti jusu pasirinkti makaronai. Lasisa gardinam kapotais svieziais krapais,druska ir pipirais ir dar truputi patroskinam ant silpnos ugnies. Isvirtus makaronus dedame i lekstes,ant virsaus dedame lasisos padaza,tiekiame su svieziomis megiamomis darzovemis apslakstytomis citrinu sultimis.
Re: MAKARONAI
Parašytas: 04 Kov 2010, 11:06
Forelle
Gaminaisi pagal šį receptą? Ką priduoda grietinė? Niekad jos nededu, tik grietinėlę, tai labai smalsu pasidarė
Re: MAKARONAI
Parašytas: 04 Kov 2010, 11:50
JolantaDaruliene
Ir as dedu tik grietinele. Idomu ar pakeicia grietine skoni
Re: MAKARONAI
Parašytas: 04 Kov 2010, 12:37
Tutsi
o as visada dedu tik grietine
Re: MAKARONAI
Parašytas: 05 Kov 2010, 08:38
Dora
as tai visada ir visur kur tik reikia,idedus grietinele ir grietines,del to,kad man skanu moksliskai nepapasakosiu ka priduoda
Re: MAKARONAI
Parašytas: 05 Kov 2010, 11:50
JolantaDaruliene
reiks ir man pabandyt