Puslapis 3 iš 8
Parašytas: 21 Bir 2007, 09:36
Tutsi
tai gerai
Nesvarbu kada,bet svarbu pasidalinti
Patiekalai iš pieno produktų
Parašytas: 21 Bir 2007, 09:42
Tina
Varškės sūris tešloje
Varškės sūrį supjaustyti riekelėmis, apvolioti tešloje ir kepti aliejuje. Tešla: majonezas, kiaušinis, miltai, vanduo (kad būtų grietinės tirštumo). Jeigu kas nori valgyti su uogiene, tai galima vietoj majonezo ir vandens į tešlą dėti pieno.
Parašytas: 21 Bir 2007, 09:45
Tutsi
sita patiekaliuka ir as labai megstu,o valgau su pomidoru padazu
Parašytas: 21 Bir 2007, 09:51
Lilina
Sveika Tina prisijungus į mūsų būrį
Kefyras su česnakais
Kefyro
česnako skiltelės
krapu
Česnaką išspausti į kefyrą, pasmulkinti krapu, gerai išmaišyti.
Idealiai tinka prie karštu bulviu su silkė ir šiaip vietoj šaltibarščiu atsigerti.
Parašytas: 21 Bir 2007, 10:00
silsta
tutsi rašė:sita patiekaliuka ir as labai megstu,o valgau su pomidoru padazu
Labai dažnai kepam šeštadienio arba sekmadienio pusryčiams, labai labai
Parašytas: 21 Bir 2007, 10:17
Tutsi
taip,svarbiausia,kad nereikia ilgai vargti savaitgali
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Parašytas: 21 Bir 2007, 10:48
Ligita
Tina rašė:Varškės sūris tešloje
Varškės sūrį supjaustyti riekelėmis, apvolioti tešloje ir kepti aliejuje. Tešla: majonezas, kiaušinis, miltai, vanduo (kad būtų grietinės tirštumo). Jeigu kas nori valgyti su uogiene, tai galima vietoj majonezo ir vandens į tešlą dėti pieno.
Tikrai labai skanu.
Tik geri atsiliepimai.
Parašytas: 21 Bir 2007, 10:53
Forelle
Man irgi patinka
tik aš kmynų dar į tešlą pribarstau
Parašytas: 21 Bir 2007, 10:54
Tutsi
o as kmynu nemegstu
Parašytas: 21 Bir 2007, 19:44
Ligita
Forelle rašė:Man irgi patinka
tik aš kmynų dar į tešlą pribarstau
Jei sūris su kmynais, galima nebebarstyti. Man dar labai skanu fermentinis sūris, apvoliotas džiūvėsėliuose ir iškeptas ant keptuvės.
Parašytas: 21 Bir 2007, 19:47
Ramunė
Ligita rašė:Forelle rašė:Man irgi patinka
tik aš kmynų dar į tešlą pribarstau
Jei sūris su kmynais, galima nebebarstyti. Man dar labai skanu fermentinis sūris, apvoliotas džiūvėsėliuose ir iškeptas ant keptuvės.
Fantastika. Aplamai bet koks sūris, o ypač naminis -
Parašytas: 21 Bir 2007, 19:49
Ramunė
silsta rašė:Ramunė rašė:Varškėčiai su obuoliais
Žinai, Ramune, sugalvojau tokią nesąmonę. O jeigu vietoj pavirtų obuolių aš dėčiau obuolienę
Daug aš jos praeitais metais prisiviriau, ir labai mažai saldi, tai gal tiktų į varškėčius
Reiks pabandyti....
Jei man už tuos vegetarinius kotlečiukus arešto virtuvei neuždės, ryt pabandysiu. Obuolienės dar daug turiu, o neužilgo kitą virti reikės
Parašytas: 21 Bir 2007, 19:50
Ligita
Dar labai skanu parūkytas varškės sūris.
Šiandien IKI nusipirkau, kadangi vyksta akcija. Labai tinka prie alaus, nors mes suvalgėme vieną.
Parašytas: 21 Bir 2007, 19:54
Ramunė
Ligita rašė:Dar labai skanu parūkytas varškės sūris.
Šiandien IKI nusipirkau, kadangi vyksta akcija. Labai tinka prie alaus, nors mes suvalgėme vieną.
Labai skanu
Tik aš neperku parduotuvėj, turiu savo sūrininkę, kuri daro visokius ir pasakiškai skanius sūrius.
Parašytas: 21 Bir 2007, 21:34
Ligita
Ramunė rašė:silsta rašė:Ramunė rašė:Varškėčiai su obuoliais
Žinai, Ramune, sugalvojau tokią nesąmonę. O jeigu vietoj pavirtų obuolių aš dėčiau obuolienę
Daug aš jos praeitais metais prisiviriau, ir labai mažai saldi, tai gal tiktų į varškėčius
Reiks pabandyti....
Jei man už tuos vegetarinius kotlečiukus arešto virtuvei neuždės, ryt pabandysiu. Obuolienės dar daug turiu, o neužilgo kitą virti reikės
Man tokius būtų baisoka daryti...
Parašytas: 22 Bir 2007, 09:01
Ramunė
Aš su obuoliais tai darau rudenį, skanu. O įdomu pabandyt ir su obuoliene. Aš verdu tokią su gabaliukais, o ne visišką tyrę. Pasidarysiu kokius 3 varškėtukus, pabandymui
Parašytas: 22 Bir 2007, 09:02
Tutsi
o kas tau cia baisaus
labas Ramuniuk,vel ant manes uzgriuvai
Parašytas: 22 Bir 2007, 09:10
Ramunė
tutsi rašė:o kas tau cia baisaus
labas Ramuniuk,vel ant manes uzgriuvai
Sveikutė
Taigi vis bandau prislėgti, bet pasprunki
Parašytas: 22 Bir 2007, 09:50
Tutsi
matai kokia as greita,klibinkst klibinkst
Patiekalai iš pieno produktų
Parašytas: 22 Bir 2007, 13:51
Tina
O aš kepu štai tokį
varškės apkepą : 2 pakeliai varškės, 3 šaukštai cukraus, 3 kiaušiniai, 1 šaukštas manų kruopų, pusė stiklinės grietinės, pusė stiklinės pieno, razinų.
Jis man pats skaniausias
Parašytas: 22 Bir 2007, 14:08
Tutsi
skaniai atrodo
o kadangi megstu varskes apkepukus,tai butinai kada isbandysiu tavo receptuka
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Parašytas: 22 Bir 2007, 14:17
silsta
Tina rašė:O aš kepu štai tokį
varškės apkepą : 2 pakeliai varškės, 3 šaukštai cukraus, 3 kiaušiniai, 1 šaukštas manų kruopų, pusė stiklinės grietinės, pusė stiklinės pieno, razinų.
Jis man pats skaniausias
Vai Tina, ir aš tokį kepu. Ir lygiai tą patį dedu. Labai, labai skanu...
Patiekalai iš pieno produktų
Parašytas: 22 Bir 2007, 14:17
Tina
Pabandyk, tikiuosi nepasigailėsi. Visi, kas bandė, dabar nuolat jį kepa. O aš šitą receptą gavau iš mano mylimos tetos
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Parašytas: 22 Bir 2007, 14:22
Tina
silsta rašė:Tina rašė:O aš kepu štai tokį
varškės apkepą : 2 pakeliai varškės, 3 šaukštai cukraus, 3 kiaušiniai, 1 šaukštas manų kruopų, pusė stiklinės grietinės, pusė stiklinės pieno, razinų.
Jis man pats skaniausias
Vai Tina, ir aš tokį kepu. Ir lygiai tą patį dedu. Labai, labai skanu...
Na va kaip smagu
Re: Patiekalai iš pieno produktų
Parašytas: 22 Bir 2007, 14:31
Tutsi
silsta rašė:Tina rašė:O aš kepu štai tokį
varškės apkepą : 2 pakeliai varškės, 3 šaukštai cukraus, 3 kiaušiniai, 1 šaukštas manų kruopų, pusė stiklinės grietinės, pusė stiklinės pieno, razinų.
Jis man pats skaniausias
Vai Tina, ir aš tokį kepu. Ir lygiai tą patį dedu. Labai, labai skanu...
kai privalgysi apkepo,taip greitai nesisuk,gali pasidaryti bloga
Parašytas: 22 Bir 2007, 16:58
Ramunė
Uogų-varškės putėsiai
reikės:
5 kg uogų,
8 šaukštų vandens,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukšto medaus,
2 džiūvėsių su kokosu,
50g grietinėlės,
1 sšaukšto cukraus pudros,
200g liesos varškės,
1 šaukšto apelsino sulčių.
Krakmolą ištirpinkite vandenyje, sumaišykite su uogomis ir vėl užvirkite, kol uogų košė sutirštės. Sumaišykite su medumi ir atvėsinkite. Sutrupinkite džiūvėsius. Grietinėlę plakite su cukraus pudra, kol susidarys standžios putos. Į varškę įmaišykite apelsinų sultis. Krėskite džiūvėsius ir grietinėlę. Vėl sumaišykite. Uogų košę dėkite į lėkštutes. Ant viršaus krėskite varškės masę.
Parašytas: 23 Bir 2007, 14:59
Ramunė
Lyg ir nėra dar tokio
Keptas sūris
Puskilogramis balto sūrio., nors skanu ir lydytas,
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
100 g smulkintų graikinių riešutų,
2 kiaušinių baltymai,
druskos,
aliejaus.
Supjaustykite sūrį centimetro storio griežinėliais ir padėkite į šaldytuvą. Sūris turi būti labai šaltas, galite trumpai įkišti į šaldymo kamerą. Sumaišykite smulkintus riešutus ir maltus džiūvėsėlius. Truputį paplakite kiaušinių baltymus. Pabarstykite sūrį druska ir pipirais, pamirkykite kiaušinių plakinyje ir apvoliokite riešutų bei džiūvėsėlių mišinyje. Įpilkite į storadugnę keptuvę maždaug 2 cm aliejaus ir gerai įkaitinkite. Kepkite sūrį, kol gražiai parus. Iš- griebkite kiaurasamčiu ir palikite nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio. Patiekite su gruzdintomis bulvių lazdelėmis, šviežių daržovių salotomis.
Parašytas: 23 Bir 2007, 15:36
Tutsi
sito tai as noreciau
Parašytas: 27 Bir 2007, 13:48
Lilina
gera idėja alaus megėjams
Parašytas: 27 Bir 2007, 16:34
Ramunė
Taip
Karštą dieną pavėsiukyje, šaltas alus ir keptas sūris