Parašytas: 01 Rgp 2007, 19:37
Pikantiškas Feta sūrio pyragas
1 puodelis sumaltų graikinių riešutų,
0,5 puodelio džiūvėsėlių,
2 šaukštai margarino arba sviesto,
1,5 puodelio susmulkinto feta sūrio su baziliku ir pomidoru ,
425 g pakelis ricotta sūrio ,
3 kiaušiniai,
0,75 puodelio susmulkintų grybų,
0,3 puodelio susmulkintų alyvuogių be kauliukų,
0,25 puodelio pieno,
0,5 šaukštelio pipirų,
0,125 šaukštelio druskos.
Pagrindui sumaišykite graikinius riešutus, džiūvėsėlius ir margariną ar sviestą. Padėkite į 22 cm kepimo formos apačią. Užpildui dubenyje mikseriu (vidutiniu greičiu) suplakite feta ir ricotta sūrius, kol jie gerai susimaišys. Sudėkite visus kiaušinius, plakdami mažu greičiu, kol gerai susimaišys. Šaukštu įmaišykite grybus, susmulkintas alyvuoges, pieną, pipirus ir druską.
Supilkite užpildą į formą ir sudėkite į didesnį negilų kepimo indą. Kepkite 110 C temperatūros orkaitėje 40-45 minutes arba kol pakračius centras atrodo beveik sustingęs. Padėkite ataušti 15 minučių ant vielinio padėklo. Mentele atsargiai apeikite pyragą kraštu vidinėje skardos dalyje. Aušinkite dar 30 minučių. Išimkite iš formos. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Patiekdami papuoškite pyragą supjaustytomis alyvuogėmis ir šviežiu raudonėliu. Jei norite, galite papuošti šviežiomis daržovėmis.
Jei gaminate iš anksto, padėkite uždengtą į šaldytuvą ir galite laikyti iki 3 dienų.
1 puodelis sumaltų graikinių riešutų,
0,5 puodelio džiūvėsėlių,
2 šaukštai margarino arba sviesto,
1,5 puodelio susmulkinto feta sūrio su baziliku ir pomidoru ,
425 g pakelis ricotta sūrio ,
3 kiaušiniai,
0,75 puodelio susmulkintų grybų,
0,3 puodelio susmulkintų alyvuogių be kauliukų,
0,25 puodelio pieno,
0,5 šaukštelio pipirų,
0,125 šaukštelio druskos.
Pagrindui sumaišykite graikinius riešutus, džiūvėsėlius ir margariną ar sviestą. Padėkite į 22 cm kepimo formos apačią. Užpildui dubenyje mikseriu (vidutiniu greičiu) suplakite feta ir ricotta sūrius, kol jie gerai susimaišys. Sudėkite visus kiaušinius, plakdami mažu greičiu, kol gerai susimaišys. Šaukštu įmaišykite grybus, susmulkintas alyvuoges, pieną, pipirus ir druską.
Supilkite užpildą į formą ir sudėkite į didesnį negilų kepimo indą. Kepkite 110 C temperatūros orkaitėje 40-45 minutes arba kol pakračius centras atrodo beveik sustingęs. Padėkite ataušti 15 minučių ant vielinio padėklo. Mentele atsargiai apeikite pyragą kraštu vidinėje skardos dalyje. Aušinkite dar 30 minučių. Išimkite iš formos. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms.
Patiekdami papuoškite pyragą supjaustytomis alyvuogėmis ir šviežiu raudonėliu. Jei norite, galite papuošti šviežiomis daržovėmis.
Jei gaminate iš anksto, padėkite uždengtą į šaldytuvą ir galite laikyti iki 3 dienų.