Puslapis 313

Parašytas: 20 Bir 2007, 10:21
Forelle
tutsi rašė:o as tai nelabai megstu morkas ir cukinijas,taip,kad gali man ju ir nebuti :roll:
O aš jas visur dedu :) Be morkų nei dienos neištveriu, ne veltui zuikiu vyras vadina Paveikslėlis

Parašytas: 20 Bir 2007, 11:54
Ligita
tutsi rašė:
Ligita rašė:Pirktinius saldumynus - labai mėgsta. O mano daryti - nelabai.
Na mano vyras truputį senamadiškas, jis nevalgytų sraigių ar kažko panašaus. O dėl įpratinimo - nebe tas amžius. :lol: Vistik jau 40 bus rudenį. Yra gera patarlė: lenk medį kol jaunas. Tai va, mano vyro jau nebepalenksi.
maniskis irgi senamadiskas,nors 40 dar neturi,bet butent del to ir megsta labiau naminius saldumynus nei is parduotuves :wink:
Tau pasisekė. :P Turi kam gaminti.

Parašytas: 20 Bir 2007, 11:58
Tutsi
tikrai turiu :merg2: Visus du valgytojus :wink:

Parašytas: 21 Bir 2007, 09:21
merope87
Žirnių maltiniai

žirnius pamirkome per naktį. Tame pačiame vandenyje truputį paviriname, nukošiame, žirnius sumalame mėsmale, išminkome, jei tešla sausa, įpilame nuoviro, formuojame bandeles-sausainukus ir kepame orkaitėje.

Pati recepto nesu bandžiusi, bet manau kad sveikuoliams jis tiktu 8)

norejau ikelt skanuota paveiksliuka bet tokio formato nededa :cry:

Parašytas: 21 Bir 2007, 09:22
Tutsi
kas megsta zirnius,turetu patikti :roll:

Parašytas: 21 Bir 2007, 11:33
Ramunė
Azerbaidžano plovas (ryžiai su migdolais ir sezamo sėklomis)

½ puodelio luptų migdolų,
2 valgomieji šaukštai sviesto,
1 puodelis nešlifuotų baltų ilgagrūdžių ryžių,
2 puodeliai vištienos sultinio, šviežio ar iš pakelio,
½ arbatinio šaukštelio baltų sezamo sėklų,
¼ šaukštelio malto imbiero,
¼ arbatinio šaukštelio cukraus,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 170ºC. Išberkite dalį migdolų ant kepimo popieriaus ir kepkite orkaitėje apie penkias minutes, prižiūrėdami, kad neperkeptų,.
Ištirpinkite sviestą dideliame inde . Suberkite ryžius ir maišykite mediniu šaukštu, kol ryžiai patamsės. Suberkite sezamo sėklas, supilkite sultinį, imbierą, druską ir pipirų. Nuolat maišydami užvirinkite, tada uždenkite ir troškinkite orkaitėje 20 – 25 minutes, arba kol ryžiai išbrinks. Pabarstykite likusiais migdolais ir patiekite.

Parašytas: 21 Bir 2007, 11:44
Tutsi
o kur mesa Paveikslėlis

Parašytas: 21 Bir 2007, 11:54
silsta
mėsa, kaip sakoma "s prigliadkoj" - įsivaizduoti reikia :idea:

Parašytas: 21 Bir 2007, 11:59
Tutsi
supratau :wink:

Parašytas: 21 Bir 2007, 19:24
Ramunė
Čia be mėsos, bet kodėl plovas - nežinau :? . Iš delfio nusirašiusi esu. Jis pakankamai skanus, bet vieno karto pakako :roll:

Parašytas: 22 Bir 2007, 08:40
Tutsi
Ramunė rašė:Čia be mėsos, bet kodėl plovas - nežinau :? . Iš delfio nusirašiusi esu. Jis pakankamai skanus, bet vieno karto pakako :roll:
tada viskas aisku,jei vieno karto pakako :roll:

Parašytas: 25 Bir 2007, 15:32
Ramunė
Manų paplotėliai

1 l. pieno,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
125 g manų kruopų,
druskos,
pipirų,
muskato riešuto,
4 šaukštai tarkuoto sūrio,
1-2 kiaušiniai.

Pienas užvirinamas su sviestu, trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Į jį subėrus manus, išverdama tiršta košė. Puo­dą nukėlus nuo ugnies, į košę įmušami kiaušiniai, įberiami 2 šaukštai tarkuoto sūrio. Iš atvėsusios košės padaromi apvalūs ar keturkampiai paplotėliai, jie aptepami sviestu, apibarstomi likusiu tarkuotu sūriu ir iškepami orkaitėje. Prie jų paduoda­mas pomidorų padažas, lapinės salotos arba kitokios daržovės.

Parašytas: 25 Bir 2007, 15:36
Ramunė
Ryžių pyragas

1 stiklinė ryžių
2 stiklinės vandens
2-3 rūkytos silkės
4 – 5 pomidorai
½ stiklinės grietinėlės
2-3 šaukštai tarkuoto sūrio
sviesto
druskos

Pasūdytame vandenyje išverdama biri ryžių košė. Į sviestu pateptą skardą pakaitomis sluosniuojami ryžiai ir silkių file su skiltelėmis pjaustytais pomidorais. Viršutinis – ryžių sluoksnis, apipilamas truputį pasūdyta grietinėle, ir uždėjus kelet gabalėlių sviesto, apibarstoma tarkuotu sūriu. Pyragas kepamas orkaitėje 15 min. Patiekiamas su lapinėmis salotomis.
Silkę galima keisti žuvimi.

Parašytas: 26 Bir 2007, 16:33
Ligita
Ką galėčiau pagaminti š sorų? :?: Jau 2mėn jos pas mane stovi, bandžiau košę virti, bet neskaniai išėjo. Gal žinote, kur jas galėčiau pritaikyti?

Parašytas: 26 Bir 2007, 16:46
Ramunė
Biri sorų kruopų košė

200 g sorų kruopų,
2 stiklinės vandens,
1,5 šaukšto sviesto, druskos

Kruopas nuplauti ir nuplikyti karštu vandeniu, nukošti, užpilti pasūdytu vandeniu, įdėti riebalų ir virti pamaišant. Indą su koše įstatyti į vidutinio karštumo orkaitę ir kepti 1,5 val. Išėmus indą po 20 min. košę pamaišyti šakute.

Parašytas: 26 Bir 2007, 16:47
Ramunė
.

Sorų apkepas

1 stiklinė sorų kruopų,
1,5 stiklinės vandens,
1,5 stiklinės pieno,
1 šaukštas cukraus,
2-3 kiaušiniai, 0,5 stiklinės razinų,
1 šaukštas džiūvėsėlių, 1 šaukštas sviesto, c
itrinos žievelės.

Išvirti tirštą pienišką sorų kruopų košę, atvėsinti, sudėti su cukrum ištrintus trynius, razinas, nutrintos citrinos žievelės ir viską išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus, lengvai išmaišyti ir supilti į apkepo indą, išteptą sviestu ir išbarstytą džiūvėsėliais. Paviršių aplaistyti tirpytu sviestu ir kepti orkaitėje apie 30 minučių. Prie apkepo duoti vaisių padažą arba šildytą sviestą.

Kruopų patiekalai

Parašytas: 26 Bir 2007, 16:58
Tina
Labai mėgstu sorų kruopas.
Darau tokias salotas su sorų kruopomis, visko dedu iš akies : virtos sorų kruopos, agurkas, pomidoras, paprika, virta vištiena, salotų prieskoniai, aliejus, šaukštelis "marinato" (jis prie acto būna). Skanu ir šiltos ir šaltos :valg:

Parašytas: 26 Bir 2007, 17:11
Ramunė
Na ir skaniai skaitosi tos tavo salotos :hubba:
O aš niekada net ragavusi nesu sorų kruopųPaveikslėlis

Parašytas: 26 Bir 2007, 17:13
Tina
Negi darželyje nemaitino :?: Man dar teko jų valgyt darželio laikais, dabar tai atrodo jos retai vaikų darželio meniu būna

Parašytas: 26 Bir 2007, 17:21
Ramunė
Tina rašė:Negi darželyje nemaitino :?: Man dar teko jų valgyt darželio laikais, dabar tai atrodo jos retai vaikų darželio meniu būna
Nelankiau darželio, tėtis neleido, nes labai gailiai verkiau pirmą rytą, kai jis nunešėPaveikslėlis Pagailėjo savo letenėlėsPaveikslėlis

Parašytas: 26 Bir 2007, 17:30
Tina
Aš tai vėlai papuoliau į darželį, tik 5 metų. Mama man dar sesę ir brolį padovanojo, tai kol broliui vieneri suėjo, tada visus vienu metu į darželį ir išleido. Bet sorų kruopų teko iki valios prisivalgyti, nors darželyje taip nemėgau jų :roll: Užtat dabar valgau su didžiuliu noru :D

Re: Kruopų patiekalai

Parašytas: 26 Bir 2007, 17:34
Ligita
Tina rašė:Labai mėgstu sorų kruopas.
Darau tokias salotas su sorų kruopomis, visko dedu iš akies : virtos sorų kruopos, agurkas, pomidoras, paprika, virta vištiena, salotų prieskoniai, aliejus, šaukštelis "marinato" (jis prie acto būna). Skanu ir šiltos ir šaltos :valg:
Labai ačiū. Būtinai pamėginsiu, reikia kaipnors tą "gėrį" sunaikinti.

Parašytas: 27 Bir 2007, 19:00
Ramunė
Kuskuso salotos

1 puodelis paruošto kuskuso ,
1 šaukštas sviesto ,
1 raudonas svogūnas,
1 raudona paprika,
0,3 puodelio šviežių petražolių,
0,3 puodelio razinų,
0,3 puodelio pakepintų žemės riešutų,
0,5 puodelio konservuotų žirnelių (be skysčio),
0,5 puodelio grietininio užpilo salotoms ,,
0,25 puodelio jogurto be priedų ,
1 šaukštelis maltų kmynų ,
druskos,pipirų.

Į keptuvę įdėkite sviestą ir išlydykite . Sudėkite kuskusą ir gerai sumaišykite su sviestu. Įpilkite 1 puodelį vandens. Užvirkite, sumažinkite ugnį. Uždenkite ir virkite, kol vandenį sugers. Įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį ir atvėsinkite.
Salotinėje sumaišykite kuskusą, smulkintas daržoves : raudonąjį svogūną, papriką, petražoles, razinas, riešutus ir žirnelius. Gerai sumaišykite.
Suplakite kartu salotų užpilą, jogurtą, kmynus, druską ir pipirus.
Užpilkite gautuoju užpilu salotas; gerai išmaišykite, atšaldykite ir patiekite.

Parašytas: 27 Bir 2007, 19:04
Ramunė
Veršienos troškinys su lęšiais

600 g veršienos,
400 g bulvių,1 svogūnas,
1 morka,1 poras,
200 g lęšių,
2-3 gvazdikėliai (nebūtina),
1-2 laurų lapai, druskos, pipirų,
aliejaus kepimui

Lęšius užpilame vandeniu ir mirkome 2 val.
Veršieną supjaustome ir pabarstome druska, pipirais.
Mėsą apkepame ir troškiname, kol paminkštės.
Tada sudedame kubeliais supjaustytas bulves ir morkas, susmulkintą svogūną, griežinėliais supjaustytus porus, lęšius, įmetame keletą gvazdikėlių, laurų lapų, įberiame druskos bei pipirų. Jei reikia, įpilame truputį vandens ir troškiname, kol lęšiai suminkštėja.

Tinka ir jautiena, neriebi kiauliena :roll:

Parašytas: 27 Bir 2007, 19:13
Ramunė
Receptainėje radau labai panašias salotas į tas, kur siūlė Tina, bet trupučiuką kitokios, tai įmesiu :roll:
Sorų kruopų salotos su daržovėmis

2 stiklinės virtų sorų kruopų,,
0,5 raudonos paprikos
1 vidutinio dydžio agurkas,
6-7 špinatų lapai.

Padažui:
1/3 stiklinės aliejaus,
1 šaukštas obuolių acto,
1 šaukštas citrinos sulčių,
svogūnų laiškai,druska.

Špinatus suplėšome, papriką supjaustome plonais griežinėliais, agurką perpjauname pusiau ir tada supjaustome plonais griežinėliais, susmulkiname svogūnų laiškus.
Sudedame išvirtas sorų kruopas, užpilame padažą, išmaišome.

Parašytas: 27 Bir 2007, 19:55
Tina
Receptas iš knygelės "Amžinos jaunystės maistas":
Perlinių kruopų košė su ryžiais ir morkomis
100g ryžių
100 g perlinių kruopų
4 morkos
šaukštelis aliejaus
druskos (nebūtinai)

Ryžius ir perlines kruopas užpilti šaltu vandeniu ir mirkyti 2-3 val. Morkas sutarkuoti burokine tarka. Pusę morkų dėti į puodą, ant jų kruopas ir likusias morkas. Užpilti 2 stiklinėm karšto vandens, virti 10 min. Nukaistą ir uždengtą puodą laikyti 20-25 min. Prieš valgant užpilti šaukštelį aliejaus, užberti petražolių ar krapų. Galima įberti druskos.

Aš šitą receptą dariau jau daug kartų. Man labai patinka :valg:

Parašytas: 27 Bir 2007, 21:52
Ramunė
Skanu, pabandysiu ir aš. :lol: Jau nebepamenu perlinių kruopų skonio :oops:

Parašytas: 29 Bir 2007, 10:13
Ramunė
Ryžių apkepas

4 stiklinės išvirtų ryžių,
4 riekelės keptos mėsos ar 200 g rūkytos mėsos,
100-150 g pievagrybių,
1 svogūnas,2 šaukštai sviesto
kelios plonos riekelės fermentinio sūrio,
1/2 raudonos arba žalios paprikos ankšties,
2 šaukštai sukapotų petražolių,
3-4 šaukštai sutarkuoto fermentinio sūrio.

Karštuose taukuose pakepinti smulkiai sukapotą svogūną; įmesti nuplautus ir riekelėmis supjaustytus šampinjonus.Kartu pakepinti, po to išmaišyti su ryžiais.Likusiuose keptuvėje taukuose trumpai pakepinti kubeliais supjaustytą mėsą.Supilti į ryžius kartu su išpjautais sėklalizdžiais ir kubeliais supjaustyta paprika.Paskaninti druska ir pipirais, įberti petražolių ir sutarkuoto fermentinio sūrio.
Sudėti patiekalą į atsparų karščiui indą, išteptą sviestu arba margarinu, išlyginti paviršių ir apdėlioti sūrio riekelėmis.Kepti karštoje orkaitėje, kol sūris paraus.

Parašytas: 05 Lie 2007, 17:16
Ramunė
Ryžių blynai

175 g ryžių, 2,5-3 stiklinės vandens,
2 kiaušiniai, 10 šaukštų džiūvėsėlių,
80 g tarkuoto olandiško sūrio,
pipirai, druska, žalumynai, aliejus .

Ryžius užvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir atšaldyti.
Sumaišyti su tarkuotu sūriu, vienu kiaušiniu, 2 šaukštais džiūvėsėlių, susmulkintais žalumynais (petražolėmis, krapais). Paskaninti prieskoniais, pipirais, druska.
Šlapiomis rankomis formuoti blynelius, pavolioti išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Kepti keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Į stalą patiekti su grietinės ar grybų padažu.

Parašytas: 05 Lie 2007, 21:42
Tutsi
o mes vaikysteje,kepindavome soru kruopas ir valgydavom :roll: kiek pamenu,skonis kaip saulegrazu buvo :wink: