Puslapis 1013

Parašytas: 07 Sau 2008, 10:20
Tutsi
eik,su šaltu pienu tai pasaka :hubba: ypac po svenciu :wink:

Parašytas: 07 Sau 2008, 13:19
Jacinta
Paveikslėlis

Parašytas: 07 Sau 2008, 13:59
Tutsi
aisku,kad galima ir be ju apseiti Paveikslėlis

Parašytas: 07 Sau 2008, 14:28
Jacinta
jau tikrai :wink:

Parašytas: 07 Sau 2008, 19:33
Lilina
O mano vyras grikinis...mėgstamiausios krupos jam...savaitė jau juos valgom, jau pačiai atsibodo, o jis dar nori :shock:

Parašytas: 07 Sau 2008, 20:09
Ausruze
OI grikius mes su vyru ir baisiai mėgstam.Išverdu aš juos,dar pakepu su kiaušiniu ir daugiau mums nieko nereikia :roll:

Parašytas: 07 Sau 2008, 20:15
Svečias
o mes mėgstam ir grikius, ir perlines kruopas.Tik su jom daugiau terlionės :evil: O man dar į kūną eina -visai kaip bulvės ir mėsytės neliesos :twisted: Bet po visų šventiškų patiekalų būtent ant paprastumo ir traukia :P

Parašytas: 16 Sau 2008, 09:26
silsta
Sveikos, parašysiu ką aš "sumeistravojau" iš grikių košės likučių. Turėjau kalakutienos faršo labai nedaug, pakepinau svogūno, įdėjau į faršą, įmušiau kiaušinį, sudėjau grikių košės likučius, pipiriukų, druskos. Gerai išminkiau, padariau kotletukus, apvoliojau džiuvėsiuose, apkepiau, sudėjau kotletukus į nedidelį puodą, užpyliau nedaug paukštienos sultinio, įdėjau šaukštą grietinės, patroškinau apie 10 min., šv.petražolių užpjausčiau. Nu skanu kaip du medu :!: Galima sakyti, iš nieko pavalgėm vakarienę :luks:

Parašytas: 16 Sau 2008, 09:34
Tutsi
gerai cia sugalvojei :wink:

Parašytas: 16 Sau 2008, 10:05
erneka
Ausruze rašė:OI grikius mes su vyru ir baisiai mėgstam.Išverdu aš juos,dar pakepu su kiaušiniu ir daugiau mums nieko nereikia :roll:
O tai gal gali smulkiau parašyt kaip tu ten darai, suintrigavai mane su šia idėja :roll:

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:55
Ramunė
Grikių kotletai su mėsa

1 stiklinė grikių, 500 g virtos mėsos,
2 svogūnai, 2 kiaušiniai, sviesto.

Išvirkite birią grikių košę, ją atvėsinkite, sudėkite virtą maltą mėsą, sumaišytą su keptais svogūnais ir plaktais kiaušiniais, pasūdykite. Suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite svieste.

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:55
Ramunė
Grikiai su mėsa

Smulkiai supjaustykite kiaulieną, ją patroškinkite, sudėkite grikius, viską išmaišykite, įpilkite vandens, panašiai kaip grikių košei, ir virkite.

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:56
Ramunė
Grikiai su svogūnais

300-500 g grikių, 4-5 svogūnai,
70-100 g aliejaus, druskos, „Vegetos“ prieskonių.

Nuplautus grikius keptuvėje 5-7 minutes padžiovinkite ant vidutinės ugnies maišydami, kad neprisviltų. Sausus grikius (kad grūdeliai traškėtų) dar kartą nuplaukite, suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu.Vanduo turi vos dengti kruopas. Pasūdykite, įberkite prieskonių. Kai užvirs, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5-7 minutes. Po to puodą apdenkite rankšluosčiu ir laikykite šiltai 10-15 min.keptuvėje pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus. Gatavą košę sukrėskite į dubenį, pabarstykite keptais svogūnais. Taip pagaminti grikiai bus traškūs ir skanūs.

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:56
Ramunė
Grikių košė su grybais

50 g džiovintų grybų, 1 l pasūdyto vandens,
0,5 kg grikių kruopų, 2 dideli svogūnai,
300 g šviežių grybų (gali būti ir pievagrybiai),
100 g aliejaus.

Džiovintus grybus sumalkite kavamale, suberkite į vandenį, kuriame verda grikiai, ir virkite. Svogūnus ir šviežius grybus pakepkite svieste, pasūdykite ir, sudėję į juos grikius, viską išmaišykite.

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:57
Ramunė

Grikių košė su šaldytomis daržovėmis


1,5 stiklinės grikių kruopų,
1 pakelis šaldytų daržovių (geriau be bulvių).

Grikius išvirkite (1,5 stiklinės kruopų reikės 3 stiklinių vandens), pasūdykite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite šaldytas daržoves, pasūdykite ir 10 minučių maišydami kepkite. Po to į keptuvę su daržovėmis sudėkite košę, išmaišykite ir dar 5 minutes patroškinkite ant silpnos ugnies.

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:58
Ramunė
Sklindžiai su grikių koše

1,5 stiklinės grikių košės, 200 g varškės,
0,5 stiklinės grietinės, 2 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 2 šaukštai miltų.

Varškę gerai sutrinkite. Paruoštą masę gerai išmaišykite ir kepkite sklindžius. Šis patiekalas — puikus „išsigelbėjimas“ šeimininkėms, jeigu niekas nenori valgyti likusios grikių košės.

[/b]

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:58
Ramunė

Kepta žuvis su grikiais


Žuvies filė, virtų grikių,
sviesto, aliejus kepti,
grietinės, druskos, tarkuoto sūrio.

Žuvies filė pavoliokite miltuose su druska ir apkepkite. Birią grikių košę pagardinkite sviestu. Žuvį sudėkite į keptuvės vidurį, o aplinkui — grikių košę. Užpilkite grietine, užbarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje.

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:59
Ramunė
Grikių košė su kepenimis

Grikius pakepkite ant mažos ugnies keptuvėje, sudėkite į puodą, išvirkite, sumaišykite su smulkiai sukapotomis kepenimis, pasūdykite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir 2 kietai virtus sukapotus kiaušinius. Puodo dugną patepkite aliejumi, sudėkite gautą masę ir kepkite orkaitėje 40 minučių.

Parašytas: 02 Vas 2008, 18:59
Ramunė
Grikių košė su tarkiais

1 stiklinė tarkuotų žalių bulvių,
1 stiklinė grikių kruopų,
100 g lašinių arba gabalėlis sviesto, druskos.

Grikius išmirkykite, nuplikykite, suberkite į šaltą vandenį ir virkite. Kai kruopos suminkštės, pasūdykite, sudėkite tarkius ir vis pamaišydami virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Išvirusią košę pagardinkite spirgintais lašiniukais arba sviestu.

Parašytas: 04 Vas 2008, 15:28
vitele
Ramunė dirba rankoves pasiraičius , tik spėk skaityti :wink:

Parašytas: 04 Vas 2008, 19:00
Tutsi
Ramunė rašė:Grikių košė su tarkiais

1 stiklinė tarkuotų žalių bulvių,
1 stiklinė grikių kruopų,
100 g lašinių arba gabalėlis sviesto, druskos.

Grikius išmirkykite, nuplikykite, suberkite į šaltą vandenį ir virkite. Kai kruopos suminkštės, pasūdykite, sudėkite tarkius ir vis pamaišydami virkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Išvirusią košę pagardinkite spirgintais lašiniukais arba sviestu.
labai skaniai skaitosi sita kose :P

Parašytas: 04 Vas 2008, 21:32
duziki
:hypno: nu ramnyt ir dirbi :lol:

Parašytas: 17 Vas 2008, 13:08
Ramunė
Ryžiai su obuoliais

150 g ryžių, 90 g džemo,
500 g obuolių, 40 g sviesto,
100 g cukraus, 2 stiklinės pieno,
2 kiaušinių baltymai.

Į truputį pasaldintą ir užvirintą pieną supilkite nuplautus ryžius. Maišydamos pavirinkite, kol ims tirštėti. Kai atauš, sudėkite džemą. Obuolius supjaustykite ir pasaldinkite. Į sviestu išteptą kepimo formą sluoksniuodamos dėkite ryžius, obuolius, tada – vėl ryžius. Išplaktus baltymus supilkite ant ryžių, pabarstykite cukrumi ir kepkite orkaitėje. Kai iškeps, papuoškite džemu.

Parašytas: 17 Vas 2008, 13:09
Ramunė
Priedai, tinkantys košėms pagardinti

Į košes galima dėti razinų, riešutų, džiovintų slyvų, abrikosų, obuolių, medaus, saulėgrąžų ir sezamų sėklų. Tie, kas nemėgsta saldžių košių, jas gali paskaninti pomidorais, baklažanais, alyvuogėmis, pakepintais svogūnais ir pan. Dėl šių priedų kruopos nepraranda maistingųjų savybių. Pagardinti košes galima ir daigintais kviečiais, kviečių gemalais, kuriuose daug baltymų (apie 23–40 proc.), mineralinių medžiagų, šiek tiek riebalų, bet nėra krakmolo. Į košes verta dėti avižų ar kviečių sėlenų, kuriose yra didžioji dalis mineralinių medžiagų ir maistinių skaidulų.

Parašytas: 20 Vas 2008, 19:17
Ramunė
Kruopų ir kiaulienos apkepas

250 g perlinių kruopų,200 g kiaulienos
2 kiaušiniai ,2 svogūnai
3 šaukštai margarino
1 šaukštas maltų džiūvėsėlių
pipirų,druskos

Mėsą nuplauti ir išvirti mažame vandens kiekyje. Sumalti.Kruopas nuplauti, gerai nusunkti, išvirti pusiau biriai. Į ataušintas kruopas sudėti sumaltą mėsą, nuluptus, sukapotus, apkepintus svogūnus, druską, pipirus ir išmaišyti.
Į taukais išteptą ir maltais džiūvėsėliais pabarstytą karščiui atsparų indą sudėti paruoštą masę ir 25 min. pakepinti karštoje orkaitėje.Apkepą patiekti su aštriais padažais bei žalių daržovių salotomis.

Parašytas: 23 Vas 2008, 09:46
Ramunė
Ryžiai su bananais

160 g ryžių, 1 šaukštas sviesto,
160 g bananų, žalumynų,
maltų pipirų, druskos.

Išvirtus ryžius nukoškite. Bananų gabalėlius apkepkite svieste ir atsargiai sumaišykite su ryžiais. Papipirinkite, pasūdykite, užbarstykite žalumynų. Galite patiekti prie mėsos arba žuvies.

Parašytas: 08 Kov 2008, 18:46
svenis
Ramunė rašė:Bandžiau. :P

Puode įkaitinį aliejų, pakepini svogūniuko ( galima ir česnako įmest skiltelę, perpjautą per pusę), suberi ryžius. Pamaišant pakepini kokias 5-8 min, užpili sultinuku ir troškini apie 15 min. Man labai skanus toks plovas. :lol:
Ar birus ryziai gaunasi? :help:

Parašytas: 08 Kov 2008, 18:55
Ramunė
Taip, tik nepirk Tėviškės ryžių. Iš jų bet kaip verdant, košė gaunasi :(

Parašytas: 08 Kov 2008, 19:01
Ramunė
Pyragėliai su kruopomis ir bulvėmis
Mielinės tešlos pyragaičiai

300 g kvietinių miltų
50 g margarino,25 g mielių
50 g cukraus,1/2 stiklinės pieno
1 kiaušinis,druskos
Įdaras:
600 g bulvių ,50 g aliejaus
1 didelis svogūnas
4 šaukštai grikių košės
1 kiaušinis,pipirų
Iš pusės miltų, šilto pieno ir ištrintų su cukrumi mielių paruošti raugą.
Kai pakils, suberti likusius miltus ir druską bei supilti išlydytą margariną, gerai išminkyti ir palikti, kad pakiltų.Bulves išvirti ir sumalti mėsmale.
Grikių košę išmaišyti su bulvėmis, suberti pakepintus aliejuje svogūnus, įmušti kiaušinį, paskaninti druska ir pipirais.Išmaišyti.Šiek tiek pakilusią tešlą iškočioti, stikline išspausti ritinėlius ir dėti ant kiekvieno po šaukštą įdaro.
Sulipdyti pyragaičius.Palaikyti šiltoje vietoje, kol vėl pakils, aptepti išplaktu kiaušiniu ir įkišti 25 min. į karštą orkaitę.Patiekti karštus, pvz. su grybų padažu ir šviežių daržovių salotomis.

Parašytas: 25 Kov 2008, 19:19
Ramunė
Košė "Vitamininė"

0,75 stiklinės ilgagrūdžių ryžių
0,75 stiklinės grikių
1 burokėlis,2-3 morkos
vanduo,druska
1. Į keptuvą storu dugnu įpilti apie 1 šaukštelį aliejaus ir sudėti perplautų grikių sluoksnį.
2. Antruoju sluoksniu sudėti burokine trintuve sutarkuotą burokėlį.
3. Trečiasis sluoksnis - perplauti ryžiai.
4. Ketvirtuojusluoksniu sudėti burokine trintuve sutarkuotas morkas.
5. Užpilti karštu pasūdyti vandeniu, kad šis pilnai apsemtų morkas. Sandariai uždengti dangčiu ir įdėti į iš anksto įkaitintą orkaitę, sumažinus ugnį iki mažiausios 30-40 minučių.
6. Patiekti karštą. Į kiekvieną porciją įdėti gabaliuką sviesto (pagal skonį).