Puslapis 37

Parašytas: 14 Lie 2007, 16:06
AIRENE
Nuo kada Tutsi auksine zuvele tapo???as tik daba pastebejau :oops: :oops:

Parašytas: 14 Lie 2007, 16:22
Ramunė
Nuo vakar :wink:

Parašytas: 14 Lie 2007, 22:42
AIRENE
Prasysiu 3 noru!!!!

Parašytas: 15 Lie 2007, 09:38
Ramunė
Jei išpilsys, pamerk alkį stipriau, bandysiu ir aš laimę :wink:

Parašytas: 15 Lie 2007, 12:50
AIRENE
SUTAREM.mIRKTELSIU.

Parašytas: 16 Lie 2007, 09:44
Tutsi
tai kur norai :shock: :shock: :shock:

Parašytas: 17 Lie 2007, 11:58
vilmiciukas
Hazel rašė:Nepagalvokit, kad as cia mokau jus balandelius daryti :lol: :lol:
man pavyzdziui idomu kaip kiekviena daro juos.Na as visa kopusta dedu apvirti,aisku kota isemu kad galetu lengvai atsiskirti lapai.o paskui kai lapus isemu dar apipjaustau.

Parašytas: 17 Lie 2007, 12:11
Tutsi
ir as dedu kopusta i puoda ir po viena lapa nuimu,dar paskui lapo storaja dali,kur eina nuo koto,nupjaustau :wink:

Parašytas: 17 Lie 2007, 12:50
Ramunė
Aš darau, kaip Tutsi, o kartais nuimu lapus iš karto ir dedu į puodą, o ne visą galvą... :?

Parašytas: 17 Lie 2007, 14:01
Tutsi
kartais buna labai kieti lapai,tai nepavyrus,neimanoma nuimti nesuplesius :evil:

Parašytas: 17 Lie 2007, 14:12
Ramunė
Tai aš ir sakau, kad kartais tik nuiminėju. Nes ne visada galima. O kada galima - matosi iš kopūsto galvos :twisted:

Parašytas: 17 Lie 2007, 15:14
Tutsi
tiksliai,matosi :roll: Vakar kai dariau balandelius,puikiai nusieme ir nepavirus :wink:

Parašytas: 19 Lie 2007, 18:12
Ramunė
Prašmatnios kopūstų salotos

0,5 mažos baltagūžio kopūsto galvutės,
0,25 raudongūžio kopūsto galvutės,
50 g razinų,
1 didelis svogūnas,
200 g majonezo,
ryšulėlis žalių petražolių,
druskos, pipirų.

Baltagūžį kopūstą nuplauti, nusausinti, supjaustyti siauromis, trumpomis juostelėmis, įberti 1/2 šaukštelio druskos ir palikti inde 2 val.
Į kitą indą įdėti truputį pasūdytą ir panašiai sukapotą raudongūžį kopūstą, taip pat atidėti.
Svogūną nulupti, nuplauti, sukapoti smulkiais kubeliais.
Žalias petražoles nuplauti, nusausinti, sukapoti.
Kopūstus išspausti ir sumaišyti, suberti svogūną bei nuplautas ir nusunktas razinas.
Paskaninti pipirais.
Galiausiai supilti majonezą, išmaišyti, pabarstyti žalumynais.
Palikti 1-2 valandoms.

Parašytas: 19 Lie 2007, 18:14
Ramunė
Raudonosios salotos

500 g konservuotų raudonųjų pupelių,
200 g virtų burokėlių,
200 g raudongūžių kopūstų,
4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštelis maltų kmynų,
2-4 salotų lapai,
1 raudonas ropinis svogūnas ,
1 citrinos sultys,druska, pipirai.

Į dubenėlį suberiame pupeles, kubeliais supjaustytus burokėlius, šiaudeliais supjaustytus kopūstus, pabarstome maltais kmynais, susmulkintais svogūnais, druska, pipirais, užpilame citrinos sultimis ir išmaišome.
Lėkštę išklojame salotų lapais, ant jų sudedame salotas ir užpilame aliejumi.

Parašytas: 19 Lie 2007, 18:17
Ramunė
Pyragėliai su kopūstais

3 stiklinės kvietinių miltų,
2 stiklinės pieno,
30 g mielių,
6 kiaušiniai (2 įdarui),
2 tryniai ,druskos, cukraus,
riebalų kepimo skardai ištepti .

Įdaras :
2 garbanotųjų kopūstų galvutės,
1 didelis svogūnas,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
karčiųjų pipirų, kvapniųjų pipirų.

Stiklinę miltų nuplikyti 2 stiklinėmis verdančio pieno, išmaišyti ir ataušinti. Suberti mieles, sutrintas su žiupsneliu cukraus, išmaišyti ir padėti šiltoje vietoje, kad pakiltų. 3 kiaušinius bei trynius išplakti ir supilti į pakilusį raugą kartu su likusiais miltais. Pasūdyti ir gerai išminkyti. Palaukti, kol vėl pakils.
Kopūstų galvutes perpjauti į 4 dalis, nuplauti, įmesti į verdantį vandenį, šiek tiek pasūdyti ir išvirti.
Kai suminkštės, nusunkti per sietelį, smulkiai sukapoti ir pakepinti riebaluose (1 šaukštas) kartu su sukapotu svogūnu. Įmušti kiaušinius, išmaišyti, pagardinti druska, pipirais ir šviežiai sumaltais kvapiaisiais pipirais.
Iš šiek tiek pakilusios tešlos formuoti nedidelius sklindžius, viduryje padaryti įdubimus, įdėti po šaukštą įdaro, kraštus užspausti, paviršių išlyginti ir aptepti išplaktu kiaušiniu.
Bandeles sudėti ant išteptos kepimo skardos ir, kai pakils, įkišti į karštą orkaitę.
Kepti 20-30 min.
Patiekiant apipilti išlydytu sviestu.

Parašytas: 19 Lie 2007, 18:22
Ramunė
Piemenuko pietūs

0,5 kopūsto gūžės,
200 g virtos dešros,
4 šaukštai žirnelių (šviežių, šaldytų arba konservuotų),
3 šaukštai troškintų tarkuotų morkų,
5 riekelės skrudinto batono,
100 ml grietinės, 2 kiaušiniai, 100 g sūrio .

Kopūstą išvirti pasūdytame vandenyje, sudeti į karščiui atsparų indą.
Dešrą supjaustyti skridinėliais, pakepinti orkaitėje ir sudėti aplink kopūstą.
Ant dešros sudėti žirnelių ir morkų kaupelius.
Užpilti tarkuoto sūrio, kiaušinių ir grietinės plakiniu ir apkepinti orkaitėje.
Patiekiant į stalą, paskrudintus batono gabalėlius sumauti ant medinių iešmų ir susmeigti į kopūstą.




Parašytas: 23 Lie 2007, 17:18
Tutsi
labai idomios salotytes :wink:

Parašytas: 01 Rgp 2007, 20:00
Ramunė
Bulvių ir raudonųjų kopūstų salotos

250 g bulvių,
500 g raudonojo kopūsto,
1 kiaušinis ,
100 g majonezo,
1 šaukštas acto,
juodųjų pipirų,
žalumynų, druskos .

Bulves išvirti pasūdytame vandenyje.Supjaustyti kubeliais, apibarstyti žalumynais, pipirais, sumaišyti su majonezu arba actu.Raudonąjį kopūstą labai smulkiai supjaustyti, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir apipilti actu, sumaigyti.
Viduryje lėkštės sudėti kopūstų salotas, aplinkui sudėti bulves.Kietai virtą kiaušinį susmulkinti, berti ant viršaus.Valgyti viską sumaišius.

Parašytas: 01 Rgp 2007, 22:23
Tutsi
niekada nepamirsiu,kaip pirma karta gaminau salotas is raudono kopusto :roll: uzdejau majonezo :oops: ir vaizdelis gavosi toks,kad nei pati norejau valgyti,nei kazkam kitam paduoti :evil: Spalva,tai 078

Parašytas: 02 Rgp 2007, 06:35
Ramunė
Nu jo, mes bendrike darydavom, kai jau būdavo visiškas badas. Bet darydavom su aliejumi :twisted:

Parašytas: 02 Rgp 2007, 09:41
Tutsi
tai actas arba aliejus,nepadaro tokios slykscios spalvos :roll:

Parašytas: 02 Rgp 2007, 09:50
Ramunė
Bent jau neatrodo, kad jau kartą buvo valgyta ir dar kefytu užgerta :?

Parašytas: 02 Rgp 2007, 10:15
Tutsi
kopustai su kefyru :shock:

Parašytas: 02 Rgp 2007, 10:23
Ramunė
Aš sakau, kad atrodo kaip vieną kartą jau valgyti ir užgerti. O realiai - nežinau, dėl skonio draugų nėr.........

Parašytas: 02 Rgp 2007, 10:37
Tutsi
supratau :laugh: :laugh: Geras palyginimas :luks:

Parašytas: 08 Rgp 2007, 11:18
silsta
Nužiūrėjau tokį receptą, bet dar neišbandžiau: kopūstas, kiaušinis, morkos, svogūnai, prieskoniai, žalumynai.
Kopūsto lapus apvirti kaip balandėliams. Morkas, svogūnus sukepi ant aliejaus arba ant sviesto, pridėti prieskonių, žalumynų kaip patinka. Imi kopūsto lapą, ant jo dedi sukeptą įdarą, suvynioji kaip voką - į džiuvėsius, į kiaušinį, ir apkepi. Tikina, kad labai skanu. Gal tikrai :?:

Parašytas: 08 Rgp 2007, 11:24
Tutsi
vegetariski balandeliai,arba manau tiktu kaip garnyras prie mėsos :roll: :wink:

Parašytas: 29 Rgs 2007, 12:55
Ramunė

Raudono kopūsto salotos



800 g kopūsto, druskos, 4 šaukšteliai cukraus,
6 šaukštai acto, 50 g riebalų, 200 g obuolių.

Vienoje stiklinėje pasūdyto vandens su cukrumi, druska, actu patroškinti supjaustytus kopūstus apie 30 min., prieš pabaigą sudėti smulkiai pjaustytus luptus obuolius, dar 10 min. patroškinti.

Galima ir pjaustytus kopūstus pabarstyti cukrumi, druska įkaitintuose riebaluose truputį patroškinti, įpilti stiklinę raudonojo vyno, sudėti susmulkintus obuolius ir uždengus patroškinti. Jei norime, kad kopūstai būtų minkštesni, actą supilkime tik pabaigoje.

Galima įdėti pjaustytą ir truputį pakepintą svogūną. Jei norime išlaikyti gražią kopūsto spalvą, actą pilkime anksčiau. Čia galima vartoti raudonojo vyno actą. Jei pavyks pavartoti žąsų taukus, salotos įgaus naują skonį.

Parašytas: 29 Rgs 2007, 12:56
Ramunė
Salotos su kiaulienos kepsniu

400 g kopūsto, 1 šaukštas aliejaus,
4 šaukšteliai raudonojo vyno acto, 4 šaukšteliai citrinos sulčių,
1 šaukštas apelsino sulčių, 2 šaukšteliai cukraus,
pipirų, druskos, mažas svogūnas, mažas obuolys,
250 g kiaulienos kepsnio, 2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai pieno, 2 šaukšteliai garstyčių,
2 šaukšteliai kečupo, truputis pipirų, kario.

Nedidelį kopūstą perpjauti pusiau, vieną pusę susmulkinti, kitą pusę, išėmus kotą, trumpai nuplikyti pasūdytu verdančiu vandeniu, nuvarvinti. Iš aliejaus, vyno acto, citrinos, apelsino sulčių, cukraus, pipirų, druskos paruošti kvapnų marinatą, užpilti ant kopūstų ir palikti vėsiai, kad įsigertų. Iš majonezo, pieno, garstyčių, kečupo, pipirų, kario (druskos nereikia) paruošti padažą. Ant nuplikytų kopūstų lapų dėti šalto kiaulienos kepsnio gabalėlius, ant jų užpilti padažo, šalia patiekti marinuotas daržoves.

Parašytas: 29 Rgs 2007, 12:56
Ramunė
Salotos su karamele

500 g kopūsto, 1 stiklinė raudonojo vyno,
stiklinė obuolių sulčių, 100 g serbentų želė,
80 g bruknių (konservuotų, jei šviežios – sutrinti),
kvepiančių pipirų, kalendrų, cinamono,
2 šaukštai raudonojo vyno acto, 40 g sviesto.

Supjaustytą kopūstą dėti į puodą, supilti raudonąjį vyną, obuolių sultis, serbentų želė, bruknes, ant galo peilio kvepiančius pipirus, maltą kalendrą, cinamoną, vyno actą ir uždengus troškinti apie 30 min. Pakaitinti keptuvę, į ją atsargiai pilti dalį skysčio nuo troškintų kopūstų ir pakaitinti, kol jis virs sirupu. Tada kopūstus su likusiu skysčiu dar pakaitinti apie 20 min., vėl nupilti jau visą skystį į keptuvę ir dar jį pakaitinti, kol virs sirupu (apie 3 min.). Nusausėjusius kopūstus, uždėjus pusę sviesto, truputį pakepinti, užpilti sirupą, dar pakepinti, kol pradės karamelizuotis, tada sudėti likusį sviestą. Gaminti painu, bet skanu, nors neįprasta.