Puslapis 5 iš 7
Parašytas: 04 Lap 2007, 16:10
duziki
turbut kad ne
Parašytas: 04 Lap 2007, 16:17
Forelle
Mille rašė:Kaip keista. O aš maniau, kad visi į raugintus kopūstus spanguoles deda
Aš irgi ilgai taip galvojau
Bet dabar jau stebiuosi kaip raugintus kopūstus valgo
Neseniai pirmą kartą išgirdau, kad kiti juos išplauna, pripila aliejaus ir svogūnų pripjausto. Kažkaip neskaniai skamba...
Parašytas: 04 Lap 2007, 16:19
Tutsi
mano mama taip daro,kai buna perrugstus,man tai nelabai...kazkokie sugadinti jie gaunasi
Parašytas: 04 Lap 2007, 16:59
Mille
Forelle rašė:Mille rašė:Kaip keista. O aš maniau, kad visi į raugintus kopūstus spanguoles deda
Aš irgi ilgai taip galvojau
Bet dabar jau stebiuosi kaip raugintus kopūstus valgo
Neseniai pirmą kartą išgirdau, kad kiti juos išplauna, pripila aliejaus ir svogūnų pripjausto. Kažkaip neskaniai skamba...
O va taip paruoštus kopūstus ir aš valgau
Kaip Tutsi rašė, kai per rūgštūs būna, tada juos užpilu aliejum, įpjaustau svogūno ir dar cukraus šiek tiek įberiu. Man visai skanu.
O jei kopūstai skanūs, tai jokiais priedai jų negardinu.
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:19
duziki
as irgi taip paruostus esu valgiusi. ir man patiko
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:34
Tina
aš taip kopūstus visada darau, ne tik tada, kai per rūgštūs. įdedu svogūnų, aliejaus (man skaniausia su nerafinuotu saulėgražų aliejumi). nu skanumėlis koks
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:35
Forelle
Įdėti aliejaus viena, bet kam juos plauti? Valgai ir nesupranti ką
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:36
Tutsi
mano vyras ir gi tokius laaaabai megsta
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:39
Tina
Forelle rašė:Įdėti aliejaus viena, bet kam juos plauti? Valgai ir nesupranti ką
plauna gal tada, kai labai rūgštūs. nors aš niekada jų neplaunu
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:43
Tutsi
na,kai nuplauni,tada sultys nusiplauna ir nebuna tokie rugstus
O skonis vistiek lieka
O man kaip tik,kuo rugsciau,tuo skaniau
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:47
Forelle
Aš niekada neplaunu, nes ir ruaginami, kad rūgštūs būtų. O tuos kur teko paragaut, tai vos nuryt galėjau. Siaubas.
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:50
Tutsi
kartais buna ant tiek rugstus,kad neimanoma valgyti
Cia jau nuo gamintojo priklauso ir nuo laikymo salygu
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:52
Forelle
Neteko tokių valgyt, kad jau būtų super rūgštūs, nors man rūgštis labai patinka, gal dėl to.
Parašytas: 04 Lap 2007, 17:57
duziki
o as neesu tokiu valgius kad nuryti vos eina, gal todel kad labai megstu
Parašytas: 05 Lap 2007, 10:17
silsta
Kadangi mes tik du valgytojai, tai užraugiu porą galvų kopūstų. Kai jau įrūgsta, juos sudedu į trilitrius stiklainius, kol nera daug šalčio laikau balkone, o paskui šaldytuve. Tuos suvalgom, vėl raugiu truputuką... Kam valgyti labai perrūgusius
Parašytas: 05 Lap 2007, 12:40
Tutsi
o gal galetum pasidalinti,kaip juos raugi...as ir gi uzsiraugciau
Parašytas: 05 Lap 2007, 12:48
silsta
Tutsi, tai lygiai tas pats kopūstų rauginimas žiemai, tik mažesnis kiekis. Nededu jokių obuolių, jokių spanguolių - tik kopūstų sluoksnis, morka tarkuota, kmynų saujelė, druska cukrus, pamušam gerai, tada vėl sluoksnis kopūstų, vėl morkos, kmynų, cukraus, druskos ir taip beveik pilną kibiriuką suklostom. Ir viskas
Paslėgti su akmenuku, padėti šiltai kol įrugs ir viskas. Skanaus
Parašytas: 05 Lap 2007, 12:53
Tutsi
as tik viena karta esu juos dariusi,pirmais metais po vestuviu...nelabai pamenu,bet turbut reiketu pasidaryti
Parašytas: 05 Lap 2007, 13:26
silsta
Jei turi ūpo, daryk
Savi pasidaryti žymiai skanesni. Kątik skaičiau naują reklaminį MAXIMOS leidinį, tai rytoj per pusę pigiau bus YPAČ TYRAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS ROMULO". Jau baigiu butelį, bėgsiu pirkti rytoj iš ryto kito. Taigi va, užpilsi biški ant savo raugintų kopūstukų to aliejaus - žiūrėk kad į liežuvį neįsikąstum
Parašytas: 05 Lap 2007, 13:31
Tutsi
as su aliejumi nevalgau kopustu,man be nieko patys skaniausi
Parašytas: 05 Lap 2007, 13:34
silsta
Tavo valia, valgyk kaip nori. Aš tik patariau...
Parašytas: 05 Lap 2007, 14:44
duziki
kiekvienam savas skonis. asmeniskai man labai skanu jie sutaisyti su aliejum, bet ir vieni labai skanus
Parašytas: 05 Lap 2007, 14:53
Tutsi
aisku,ne veltui sakoma,kad del skonio nesigincijama
Parašytas: 17 Lap 2007, 18:38
AIRENE
Parašytas: 17 Lap 2007, 18:45
Ausruze
Wau kaip skaniai atrodo
Ten tos darzoves su grietine sumaisytos ar kuom
Parašytas: 17 Lap 2007, 18:55
AIRENE
Nezinau.pasididink paveiksliuka,jei neiseis,parasyk man savo emaila-atsiusiu didesni,tada tikrai visa recepta iskaitysi.
Parašytas: 17 Lap 2007, 19:25
duziki
nu fantasiskai atrodo
Parašytas: 19 Lap 2007, 11:38
Tutsi
tai gi parasyta,kad su varske
Parašytas: 19 Lap 2007, 19:25
duziki
Parašytas: 05 Kov 2008, 13:35
Ramunė
Kopūstų pyragas
3 kiaušiniai,1 šaukštas cukraus pudros
0,5 šaukštelio druskos (mėgstantis sūriau - gali įdėti daugiau)
0,5 šaukštelio sodos, nugesintos actu
250 g majonezo (dalį galima pakeisti grietine arba kefyru)
0,5 stiklinės miltų
Įdarui:
300 g susmulkinto baltagūžio kopūsto
Į riebalais išteptą ir pabarstytą džiūvėsėliais formą sudedame kopūstą ir užpilam tešla.20-25 minutėms į orkaitę. Viskas.