Puslapis 57

Parašytas: 04 Lap 2007, 16:10
duziki
turbut kad ne :oops:

Parašytas: 04 Lap 2007, 16:17
Forelle
Mille rašė:Kaip keista. O aš maniau, kad visi į raugintus kopūstus spanguoles deda :)
Aš irgi ilgai taip galvojau :) Bet dabar jau stebiuosi kaip raugintus kopūstus valgo :shock: Neseniai pirmą kartą išgirdau, kad kiti juos išplauna, pripila aliejaus ir svogūnų pripjausto. Kažkaip neskaniai skamba...

Parašytas: 04 Lap 2007, 16:19
Tutsi
mano mama taip daro,kai buna perrugstus,man tai nelabai...kazkokie sugadinti jie gaunasi :roll:

Parašytas: 04 Lap 2007, 16:59
Mille
Forelle rašė:
Mille rašė:Kaip keista. O aš maniau, kad visi į raugintus kopūstus spanguoles deda :)
Aš irgi ilgai taip galvojau :) Bet dabar jau stebiuosi kaip raugintus kopūstus valgo :shock: Neseniai pirmą kartą išgirdau, kad kiti juos išplauna, pripila aliejaus ir svogūnų pripjausto. Kažkaip neskaniai skamba...
O va taip paruoštus kopūstus ir aš valgau :D Kaip Tutsi rašė, kai per rūgštūs būna, tada juos užpilu aliejum, įpjaustau svogūno ir dar cukraus šiek tiek įberiu. Man visai skanu.
O jei kopūstai skanūs, tai jokiais priedai jų negardinu.

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:19
duziki
as irgi taip paruostus esu valgiusi. ir man patiko :D

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:34
Tina
aš taip kopūstus visada darau, ne tik tada, kai per rūgštūs. įdedu svogūnų, aliejaus (man skaniausia su nerafinuotu saulėgražų aliejumi). nu skanumėlis koks Paveikslėlis

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:35
Forelle
Įdėti aliejaus viena, bet kam juos plauti? Valgai ir nesupranti ką :shock:

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:36
Tutsi
mano vyras ir gi tokius laaaabai megsta :roll:

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:39
Tina
Forelle rašė:Įdėti aliejaus viena, bet kam juos plauti? Valgai ir nesupranti ką :shock:
plauna gal tada, kai labai rūgštūs. nors aš niekada jų neplaunu :roll:

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:43
Tutsi
na,kai nuplauni,tada sultys nusiplauna ir nebuna tokie rugstus :roll: O skonis vistiek lieka :!: O man kaip tik,kuo rugsciau,tuo skaniau :P

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:47
Forelle
Aš niekada neplaunu, nes ir ruaginami, kad rūgštūs būtų. O tuos kur teko paragaut, tai vos nuryt galėjau. Siaubas.

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:50
Tutsi
kartais buna ant tiek rugstus,kad neimanoma valgyti :roll: Cia jau nuo gamintojo priklauso ir nuo laikymo salygu :!:

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:52
Forelle
Neteko tokių valgyt, kad jau būtų super rūgštūs, nors man rūgštis labai patinka, gal dėl to.

Parašytas: 04 Lap 2007, 17:57
duziki
o as neesu tokiu valgius kad nuryti vos eina, gal todel kad labai megstu :lol:

Parašytas: 05 Lap 2007, 10:17
silsta
Kadangi mes tik du valgytojai, tai užraugiu porą galvų kopūstų. Kai jau įrūgsta, juos sudedu į trilitrius stiklainius, kol nera daug šalčio laikau balkone, o paskui šaldytuve. Tuos suvalgom, vėl raugiu truputuką... Kam valgyti labai perrūgusius :?: Paveikslėlis

Parašytas: 05 Lap 2007, 12:40
Tutsi
o gal galetum pasidalinti,kaip juos raugi...as ir gi uzsiraugciau :merg2:

Parašytas: 05 Lap 2007, 12:48
silsta
Tutsi, tai lygiai tas pats kopūstų rauginimas žiemai, tik mažesnis kiekis. Nededu jokių obuolių, jokių spanguolių - tik kopūstų sluoksnis, morka tarkuota, kmynų saujelė, druska cukrus, pamušam gerai, tada vėl sluoksnis kopūstų, vėl morkos, kmynų, cukraus, druskos ir taip beveik pilną kibiriuką suklostom. Ir viskas :roll: Paslėgti su akmenuku, padėti šiltai kol įrugs ir viskas. Skanaus :!:

Parašytas: 05 Lap 2007, 12:53
Tutsi
as tik viena karta esu juos dariusi,pirmais metais po vestuviu...nelabai pamenu,bet turbut reiketu pasidaryti :roll:

Parašytas: 05 Lap 2007, 13:26
silsta
Jei turi ūpo, daryk :!: Savi pasidaryti žymiai skanesni. Kątik skaičiau naują reklaminį MAXIMOS leidinį, tai rytoj per pusę pigiau bus YPAČ TYRAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS ROMULO". Jau baigiu butelį, bėgsiu pirkti rytoj iš ryto kito. Taigi va, užpilsi biški ant savo raugintų kopūstukų to aliejaus - žiūrėk kad į liežuvį neįsikąstum :!:

Parašytas: 05 Lap 2007, 13:31
Tutsi
as su aliejumi nevalgau kopustu,man be nieko patys skaniausi :wink:

Parašytas: 05 Lap 2007, 13:34
silsta
Tavo valia, valgyk kaip nori. Aš tik patariau... :merg2:

Parašytas: 05 Lap 2007, 14:44
duziki
kiekvienam savas skonis. asmeniskai man labai skanu jie sutaisyti su aliejum, bet ir vieni labai skanus :hubba:

Parašytas: 05 Lap 2007, 14:53
Tutsi
aisku,ne veltui sakoma,kad del skonio nesigincijama :wink:

Parašytas: 17 Lap 2007, 18:38
AIRENE
:arrow:

Parašytas: 17 Lap 2007, 18:45
Ausruze
Wau kaip skaniai atrodo :hubba: Ten tos darzoves su grietine sumaisytos ar kuom :?:

Parašytas: 17 Lap 2007, 18:55
AIRENE
Nezinau.pasididink paveiksliuka,jei neiseis,parasyk man savo emaila-atsiusiu didesni,tada tikrai visa recepta iskaitysi.

Parašytas: 17 Lap 2007, 19:25
duziki
nu fantasiskai atrodo :hubba:

Parašytas: 19 Lap 2007, 11:38
Tutsi
tai gi parasyta,kad su varske :merg2:

Parašytas: 19 Lap 2007, 19:25
duziki
:hypno:

Parašytas: 05 Kov 2008, 13:35
Ramunė
Kopūstų pyragas

3 kiaušiniai,1 šaukštas cukraus pudros
0,5 šaukštelio druskos (mėgstantis sūriau - gali įdėti daugiau)
0,5 šaukštelio sodos, nugesintos actu
250 g majonezo (dalį galima pakeisti grietine arba kefyru)
0,5 stiklinės miltų

Įdarui:
300 g susmulkinto baltagūžio kopūsto

Į riebalais išteptą ir pabarstytą džiūvėsėliais formą sudedame kopūstą ir užpilam tešla.20-25 minutėms į orkaitę. Viskas.