Puslapis 17

Patiekalai iš įvairių kopūstų

Parašytas: 31 Geg 2007, 16:53
Ramunė
Sakoma, jog kopūstai sustiprina organizmo imunitetą, padeda išvengti skrandžio opų, mažina riziką susirgti vėžiu.
Be jogurto ir alyvų aliejaus, kopūstai yra bene didžiausi vėžio priešai. Nustatyta, kad valgantieji daug kopūstų itin retai suserga storosios žarnos ir skrandžio vėžiu. manoma, kad jei nors kartą per savaitę suvalgysi kopūstų patiekalą, rizika susirgti sumažės per pusę. kopūatai turi įtakos ir estrogenų kiekio kraujyje mažėjimui, todėl mažina įtaką susirgti krūties vėžiu.
Šiose daržovėse labai daug vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, labai daug geležies, daug medžiagų, naikinančių ligas sukeliančias bekterijas ir virusus.
Šviežių kopūstų sultys gydo skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opas.

Parašytas: 31 Geg 2007, 16:58
Ramunė
Briuseliniai kopūstai

Turi daug cukraus, baltymų, ląstelienos, chlorofilo, kalio, forsforo, geležies ir vitamino C. K, Mg ir Fe kiekiu šie kopūstai lenkia kitas kopūstines daržoves.
Briuselio kopūstai saugo nuo skorbuto, slopina uždegimus, gerina kraujodarą bei kraujo sudėtį, saugo nuo aterosklerozės. Jie padeda atsikosėti, skystina gleives, laisvina vidurius, skatina šlapimo bei tulžies išsiskyrimą, tinka diabetikams.
kankinant lėtiniams galvos skausmams, rekomenduojama 2 kartus per dieną visą savaitę valgyti briuselinius kopūstus ir gerti vandenį, kuriame jie virė.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:07
merope87
ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS
1 galvutė žiedinio kopūsto
3 nedideli agurkai
1 svogūnas
100g svogūnų laiškų
majonezo
pipirų druskos

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:13
Ramunė
Žiedinių kopūstų salotos

pusė galvutės kalafioro,
pomidoras,
geltona ar raudona paprika,
kietai virtas kiaušinis,
majonezas.

kalafiorą išskirstyti žiedynais, pomidorą, kiaušinį ir papriką supjaustyti kubeliais.Užberti prieskonių ir sumaišyti su majonezu.

galima įtarkuoti morką arba įdėti žaliųjų žirnelių.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:15
Ramunė
Briuselio kopūstų salotos

300 g kopūstėlių,
2 obuoliai,
1 morka,
1 poras,
druskos, pipirų, krapų,
majonezo ( grietinės, jogurto).

Morkas ir obuolius sutarkuoti, kopūstų gūželes - juostelėmis, porus - žiedais.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:16
Ramunė
Briuselio kopūstų salotos su pomidorais

Kopūstus - juostelėmis,
pomidorus - sklitelėmis,
kiaušinį - smulkiai.
Pasūdyti ir sumaišyti su majonezu.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:32
Ramunė
Briuselio kopūstų apkepas

1 kg kopūstų,
1 svogūnas,
po 200 g lašinukų ir fermentinio sūrio,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė grietinės,
0,5 stiklinės pieno,
stiklinė saulėgrąžų,
aliejaus, dtuskos, pipirų, muskato.

Kopūsčiukus apvirti pasūdytame vandenyje, apkepinti keptuvėje su svogūnu, įberti prieskonių.Supilti į kepimo indą ir užpilti padažu.

Padažas:

Smulkiai supjaustytus lašinukus paspirginti.
Kiaušinius išplakti, supilti pieną, grietinę, saulėgrąžas, sūrį, prieskonius, lašinukus. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant kopūstų. kepame apie 20 min.

Galima tarp kopųstų įdėti apkepintos mėsos ar iš faršo padarytų ir apkeptų kukuliukų.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:40
Ramunė
Brokolių salotos

Brokolius apvirti ir suskirstyti žiedynais.
Pomidorus supjaustyti skiltelėmis,
svogūną - pusžiedžiais,
papriką ( geltoną) - juostelėmis.
Majonezą sumaišyti su kapotu česnaku, krapais, druska ir pipirais. Sumaišyti su daržovėmis ir papuošti kiaušinio skiltelėmis.

Vietoj majonezo galima daryti užpilą.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:42
Ramunė
Kalafiorų salotos

Kopūstą suskirstyti žiedynėliais,
bananus - riekelėmis.
Įberi razinų, užpilti citrinos sulčių, aromatinės druskos, grietinėlės. Viską sumaišyti. Papuošti mandarino skiltelėmis.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:45
Ramunė
Kaliaropių salotos

2 kaliaropes stambiai sutarkuoti,
1 raudoną papriką supjaustyti plonais šiaudeliais, įdėti majonezo, svogūnlaiškių, druskos, pipiriukų ir krapų.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:48
Ramunė
Karbonadas su žiediniais kopūstais

Karbonadą paruošiame parastai, apkepiname keptuvėje. tada dedame į skardą, ant jo uždedame keletą išvirtų žiedinio kopūsto gabalėlių, apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Parašytas: 31 Geg 2007, 17:53
merope87
PIKANTIŠKOS RAUDONŲJŲ KOPŪSTŲ SALOTOS

0,5 raudongūžio kopūsto
150g fermentinio sūrio
3 riekelės juoduos duonos
2 česnako skiltelės
0,5 stiklinės razinų
50g graikinių riešutų
5 šaukštai majonezo
aliejaus duonai kepti

Duonos riekeles apkepame, įtriname česnaku ir supjaustome kubeliais. Kopūstą smulkiai supjaustome ir sumaišome su duona, riešutais, razinomis, kubeliais supjaustytu sūriu.

Man asmeniškai keistokas šitas derinys, bet gal kam patiks :)

Parašytas: 31 Geg 2007, 18:47
Ramunė
merope87 rašė:PIKANTIŠKOS RAUDONŲJŲ KOPŪSTŲ SALOTOS
Man asmeniškai keistokas šitas derinys, bet gal kam patiks :)
Aš esu valgiusi kažką panašaus, tik ne su razinomis, o su slyvomis. Visai neblogai buvoPaveikslėlis

Parašytas: 31 Geg 2007, 18:54
Ramunė
Pekino kopūstų salotos

Sluoksniai:

Kopūstas - juostelėmis,
pomidorai - skiltelėmis,
agurkas pusgriežinėliais,
poras - pusžiedžiais,
kons. pupelės,
kons. paprika - juosteklėmis.

Padažas:

majonezas, citrinos sulčių, cukraus, druskos, pipirų. Vietoj majonezo galima naudoti aliejų arba jogurtą.

Parašytas: 31 Geg 2007, 19:55
Tutsi
atrodo Ramunele,busiu prisisnekejusi del balandeliu :merg2: Mama parvilko sviezia kopusta,teks gaminti is sviezio :roll:

Parašytas: 31 Geg 2007, 20:07
Ramunė
tutsi rašė:atrodo Ramunele,busiu prisisnekejusi del balandeliu :merg2: Mama parvilko sviezia kopusta,teks gaminti is sviezio :roll:
daryk, tikrai pavyks. :lol: Aš irgi bebijodama dariau, nes buvau ( kaip ir tu) įsitikinusi, kad ištyš :evil: Ne, viskas gerai buvo. :P Tik aš juos trupučiuką mažesnius dariau ir trumpiau troškinauPaveikslėlis labai skanūs buvo, net vyrui patiko, o apie jo požiūrį į mano balandėlius, aš jau pasakojauPaveikslėlis

Parašytas: 01 Bir 2007, 08:36
Tutsi
ir pavadinimo nereikejo pakeisti :wink:

Parašytas: 01 Bir 2007, 14:52
Ramunė
Troškinti brokoliai prie žuvies patiekalų

po 750 g brokolių ir morkų,
citrina,
2 svogūnai,
stiklinė sultinio,
prieskonių.

Morkas supjaustyti griežinėliais, apkepinti svieste, sudėti brokolių žiedynus ir užpilti sultinio. Patroškinti apie 10 min, sudėti svogūnų pusžiedžius, citinos sultis, prieskonius ir dar troškinti apie 5 min. Norint riebiau, galimaįdėti grietinės.

Man jie labai skanu ir vieni, su šviežiai paraugintu ar šviežiu agurkėliu .

Parašytas: 01 Bir 2007, 18:24
Ramunė
Brokoliai Labai daug turi vitamino C, karotino, Mg, Fe, K. Šiais mineralais jie lenkia visai kitas kopūstines daržoves.
Brokoliai laikomi jauninančia daržove, pristabdančia aterosklerozės vystymąsi;
brokoliai yra lengvai virškinami, nes turi mažai ląstelienos, todėl tinka ir sergantiems skrandžio bei žarnyno ligomis;
vienas brokolio krūmelis gali 3-4 savaites išmaitinti vieną žmogų : nuskynus vieną žiedyną, išauga dar 5-6.

Ruošiant salotas, brokolius galima maišyti su paprika, morkomis, svogūnais, agurkais, žirneliais, krapais, petražolėmis. Prieš gaminant, brokoliai 15 min. pamerkiami į parūgštintą vandenį. Kad išliktų graži žalia spalva, jie verdami pasūdytame ir parūgštintame vandenyje neuždengtame puode. 100 g brokolių yra tik 36 kcal.

Parašytas: 03 Bir 2007, 16:50
Hazel
BALANDĖLIAI
Paveikslėlis
1 kopūsto galva,
Faršo,
2 kiaušiniai,
stiklinė grietinės,
pusė puodelio ryžių,
1 didelis svogūnas,
3 skiltelės česnako,
keli šaukštai miltų,
prieskonių.

Parašytas: 03 Bir 2007, 17:00
Ramunė
Man tokio recepto prieš kokį 16 metukų reikėjo :oops:

Parašytas: 03 Bir 2007, 17:49
Tutsi
Ramunė rašė:Man tokio recepto prieš kokį 16 metukų reikėjo :oops:
o kuo jis ipatingas :merg2: Tik nesupykit :wink: blondine :roll:

Parašytas: 03 Bir 2007, 17:51
Hazel
Nepagalvokit, kad as cia mokau jus balandelius daryti :lol: :lol:

Parašytas: 03 Bir 2007, 17:53
Ramunė
tutsi rašė:
Ramunė rašė:Man tokio recepto prieš kokį 16 metukų reikėjo :oops:
o kuo jis ipatingas :merg2: Tik nesupykit :wink: blondine :roll:
Ką, užmiršai, kaip skundžiausi, kodėl vyras mano gamybos balandėlius iki šiol sunkiai valgoPaveikslėlis Atrodo, viską "gerai" dariau : bet...lapų nepaviriau - sulūžinėjo, mėsa beveik visa pro skyles išbėgiojo, padažas buvo skanus, bet nepadėjoPaveikslėlis

Parašytas: 03 Bir 2007, 19:25
Ramunė
Hazel rašė:Nepagalvokit, kad as cia mokau jus balandelius daryti :lol: :lol:
O jei ir mokini, kas čia tokio? :roll: Tobulėjimui ribų nėra :lol: Be to, mūsų tarpe yra tikrai jaunų panelių, kurioms pravers :P

Parašytas: 03 Bir 2007, 19:29
Ramunė
Netradicinis padažas klasikiniams balandėliams

geltona ir raudona paprika,
4 šaukštai aliejaus,
stiklinė valto sauso vyno,
petražolių, druskos, pipirų.

Paprikas supjaustyti kubeliais, Puodo dugną ištepti aliejumi, iškloti kopūsto lapais, sudėti balandėlius, papriką, įpilti vyną ir keletą šaukštų vandens, sumaišyto su kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais. Troškinti apie pusvalandį.

Parašytas: 03 Bir 2007, 20:32
Tutsi
Ramunė rašė:
Hazel rašė:Nepagalvokit, kad as cia mokau jus balandelius daryti :lol: :lol:
O jei ir mokini, kas čia tokio? :roll: Tobulėjimui ribų nėra :lol: Be to, mūsų tarpe yra tikrai jaunų panelių, kurioms pravers :P
tikrai joms pravers :wink:

Parašytas: 04 Bir 2007, 08:28
Ligita
Dažnai, kaip garnyrą prie mėsos, darau kopūstų salotas:
Sutarkuoju kopūstą, supjaustau skiltelėmis pomidorus, juos sumaišau, įdedu druskos ir cukraus. Dar įdedu svogūnų laiškų ir apipilu aliejumi. :)

Parašytas: 04 Bir 2007, 10:33
Tutsi
o man nelabai patinka salotos su aliejumi,geriau jau su citrinu sultimis :wink:

Parašytas: 15 Bir 2007, 22:53
Ramunė
Man nelabai patinka tik nuorodos, bet čia yra keletas receptų, tingėjau žaist :oops:

Balandėliai be mėsos

http://www.delfi.lt/news/DELFI_for_wome ... id=9094988