Puslapis 21 iš 24
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 09 Spa 2009, 08:05
Dora
isivaizduoju skoni
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 09 Spa 2009, 16:04
Lilina
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 13 Spa 2009, 15:51
Tina
pyp, nerealiai skaniai blynai atrodo
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 13 Spa 2009, 18:01
pyp
aciu, bandykit ir jus
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 13 Spa 2009, 18:24
Nicole
O kiek laiko orkaitėj kepi?Nes man kažkaip 40 min.kopūstus troškinti lyg ir mažokai atrodo
Kiek supratau,dar blynukus susegi,kad įdaras nepabėgtų?Labai mėgstu ir troškintus kopūstus ir bulvinius blynus,tai kai brangusis grįš iš gastrolių,noriu išbandyt!
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 13 Spa 2009, 18:30
pyp
jei orkaite bus gerai ikaitinta uzteks 15-20 min....o kopustams uztenka 40 minuciu, jie neturi buti visiskai minksti...beto gi jie dar orkaitej pasunta
blynukus su mediniu pagaliuku susmeigiau, kad laikytusi idaras
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 13 Spa 2009, 18:37
Nicole
Viskas aišku,
Pyp,ačiū Tau!
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 20 Lap 2009, 21:41
pyp
Bulvių kibinėliai su raugintais kopūstais
600 g bulvių
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas miltų
druskos
1 kiaušinis aptepimui
kmynų
Įdaras:
200 g šviežių arba raugintų kopūstų
50 g šalto rūkymo šoninės
Padažas:
100 g šalto rūkymo šoninės
1 svogūnas
100 ml grietinės
druskos, maltų pipirų
Įdarui kopūstus susmulkinkite ir patroškinkite su spirgučiais.
Bulves išvirkite, sumalkite arba sugrūskite, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, miltus, druska jei reikia ir išminkykite. Tada formuokite apvalius, piršto storumo blynus. Į vidų įspauskite atvėsinto kopūstų įdaro, kraštus suplokite ir užspauskite. Aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite kmynais ir kepkite 180C orkaitėje 15-20 minučių.
Padažui paspirginkite smulkintus lašinukus, sudėkite smulkintą svogūną, dar pakepinkite, sukrėskite grietinę, įdėkite druskos, pipirų ir užkaitinkite. Kibinėlius sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu, uždenkite folija arba dangčiu ir dar 10-15 minučių pašutinkite 150C temperatūros orkaitėje.
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 20 Lap 2009, 21:48
Nicole
negirdi kaip čepsiu?
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 20 Lap 2009, 21:50
Tutsi
tikrai skaniai atrodo, man ir be idaro gerai butu
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 20 Lap 2009, 22:07
Rubine
Kokie skanus kibinai
,tikrai reiks isbandyti,tik pamazinsiu spirguciu kieki,kur nors nedesiu,nes man skrandis sustoja nuo ju.
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 20 Lap 2009, 23:04
sinsan
va situ tai noooriu, palauk ateinu, jei dar ten liko kibineliu
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 20 Lap 2009, 23:15
Tutsi
Rubine rašė:Kokie skanus kibinai
,tikrai reiks isbandyti,tik pamazinsiu spirguciu kieki,kur nors nedesiu,nes man skrandis sustoja nuo ju.
kad ju cia tik 100 g. padaze- labai nedaug
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 22 Lap 2009, 20:27
sinsan
Daniškos bulvių salotos
1,5 kg. bulvių;
1,2 l. grietinėlės;
200 - 250 g. majonezo;
4 - 6 šaukštai obuolinio acto;
apie 3 šaukšteliai druskos;
1 nepilnas šaukštelis garstyčių;
2 šaukštai laiškinio česnako.
Bulves nuplaunam ir išverdam. Atvėsiman, nulupam ir supjaustom griežinėliais. Išplakam grietinėlę, sumaisom su majonezu, actu, druska, garstyčiom ir smulkintu laiškiniu česnaku. Bulves sumaišome su šiuo padažu, padruskinam. Tiekiant galima apibarstyti smulkintu agurku ar petražolėmis. Skanaus
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 22 Lap 2009, 21:02
erikiux
Aš į tas salotas dar kokio marinuoto grybuko įdėčiau ir apsiryčiau
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 22 Lap 2009, 21:27
Tutsi
o kam tiek daug majonezo ir grietineles
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 22 Lap 2009, 21:49
erikiux
Tai čia manau kiekvienas gali dėti pagal skonį
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 22 Lap 2009, 22:22
sinsan
cia jau originalus receptas, as grietineles ir majonezo dedu maziau, gaminu mazesni kieki ir mazdauk "is akie " visko dedu, nes cia porciju iseina 12 - 15
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 23 Lap 2009, 09:14
Dora
tokias salotikes ar misraine cia nezinau,kaip pavadint esu pirkus ir pas mus,man tokios visai lyg ir nieko,parveziau mamai paragaut,vos is namu neisgrudo..
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 23 Lap 2009, 10:53
sinsan
pirktines man jos nelabai, labai kazkokio rukstumo turi, kad po to tik skrandi grauzia, ir pirktinese svoguno yra
, o kol tavo mamukas norejo tave isgrusti> nepatiko salotos>
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 23 Lap 2009, 13:27
Dora
jap tu pirktiniu bandziau isliulyt
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 23 Lap 2009, 16:00
Lilina
ai žinai, prekybcentriuose suvaro į tas salotas jau prekės besibaigiančias galioti
ir kokios citrinos rugšties matyt idejo ir kad spalva šviesesnė išliktu ir kad ilgiau biškuti negestu.
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 26 Gru 2010, 23:28
sinsan
Ubago bandelės
1 kg. bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
šaukštelis druskos;
100 g. lašinukų;
1 svogūnas;
Bulves nulupam ir sutarkuojam per bulvinę tarką. Tarkius nusunkiam. Sunkai leidžiam nusistovėti, tada skystį nupilam, o dugne likusį krakmolą sudedam į nuspaustus tarkius. Įdedam dar krakmolo ir gerai išminkome. Darome plokščias bandeles ir dedame virtį į jau užvirusį ir pasūdytą vandenį. Lašinukus ir svogūną susmulkinam ir dedame į keptuvę, kepinam, kol suspirga lašinukai ir pagelsta svogūnas. Bandeles verdam 15 - 20 min. Tiekiam su lašinukų - svogūnų padažu. Gardinam grietine.
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 27 Gru 2010, 00:35
Tutsi
dievinu tokius bliudelius
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 27 Gru 2010, 09:38
sinsan
as irgi, man geriau nei cepelinai
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 27 Gru 2010, 14:01
sinsan
Bulvių košė pagal Dangę
1,5 kg. bulvių (geltonų);
1 stiklinė pieno;
100 g. sviesto;
4 šaukštai krapų;
druskos;
0,5 šaukštelio bulvių prieskonių.
Bulves nulupam, ir dedam į didelį puodą, užpilam vandeniu ir verdam įbėrę druskos. Sviestą su pienu užvirinam. Kai bulvės pabaigia virti, nupilam visą vandenį, pilam sviesto ir pieno mišinį ir sugrūdam. Dedam smulkintus krapus, beriam prieskonius ir išmaišome.
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 27 Gru 2010, 16:11
Isia
ubago bandelės
:d mes juos vadinam CEPLADZURKOM
arba dar kitaip- durniukais
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 27 Gru 2010, 16:15
Tutsi
ir pas mus durniukai
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 27 Gru 2010, 16:49
sinsan
Re: Bulviniai patiekalai
Parašytas: 09 Geg 2011, 18:21
Ramunė
Bulviniai blynai su varškkės kremu ir silke
Reikės :
Bulvių,
kiaušinio,
druskos, pipirų,
miltų.
Varškės kremui :
varškės, grietinės,
druskos,pipirų,
petražolių.
Silkės.
Bulves sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinį, įberti šaukštą miltų, įberti druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišyti. Iškepti blynus.
Paruošti varškės kremą.
Į lėkštę dedame blynelį, ant jo šaukštą varškės kremo, vėl blynelį. Dedame truputėlį kremo ir silkės gabaliukus.