Bulviniai patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Bulviniai patiekalai
Nicole rašė:Ups...ir vėl mafija pasirodė!
Re: Bulviniai patiekalai
pyp, nerealiai skaniai blynai atrodo
Re: Bulviniai patiekalai
O kiek laiko orkaitėj kepi?Nes man kažkaip 40 min.kopūstus troškinti lyg ir mažokai atrodo Kiek supratau,dar blynukus susegi,kad įdaras nepabėgtų?Labai mėgstu ir troškintus kopūstus ir bulvinius blynus,tai kai brangusis grįš iš gastrolių,noriu išbandyt!
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
jei orkaite bus gerai ikaitinta uzteks 15-20 min....o kopustams uztenka 40 minuciu, jie neturi buti visiskai minksti...beto gi jie dar orkaitej pasunta
blynukus su mediniu pagaliuku susmeigiau, kad laikytusi idaras
blynukus su mediniu pagaliuku susmeigiau, kad laikytusi idaras
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Bulvių kibinėliai su raugintais kopūstais
600 g bulvių
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas miltų
druskos
1 kiaušinis aptepimui
kmynų
Įdaras:
200 g šviežių arba raugintų kopūstų
50 g šalto rūkymo šoninės
Padažas:
100 g šalto rūkymo šoninės
1 svogūnas
100 ml grietinės
druskos, maltų pipirų
Įdarui kopūstus susmulkinkite ir patroškinkite su spirgučiais.
Bulves išvirkite, sumalkite arba sugrūskite, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, miltus, druska jei reikia ir išminkykite. Tada formuokite apvalius, piršto storumo blynus. Į vidų įspauskite atvėsinto kopūstų įdaro, kraštus suplokite ir užspauskite. Aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite kmynais ir kepkite 180C orkaitėje 15-20 minučių.
Padažui paspirginkite smulkintus lašinukus, sudėkite smulkintą svogūną, dar pakepinkite, sukrėskite grietinę, įdėkite druskos, pipirų ir užkaitinkite. Kibinėlius sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu, uždenkite folija arba dangčiu ir dar 10-15 minučių pašutinkite 150C temperatūros orkaitėje.
600 g bulvių
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas miltų
druskos
1 kiaušinis aptepimui
kmynų
Įdaras:
200 g šviežių arba raugintų kopūstų
50 g šalto rūkymo šoninės
Padažas:
100 g šalto rūkymo šoninės
1 svogūnas
100 ml grietinės
druskos, maltų pipirų
Įdarui kopūstus susmulkinkite ir patroškinkite su spirgučiais.
Bulves išvirkite, sumalkite arba sugrūskite, įmuškite kiaušinį, berkite krakmolą, miltus, druska jei reikia ir išminkykite. Tada formuokite apvalius, piršto storumo blynus. Į vidų įspauskite atvėsinto kopūstų įdaro, kraštus suplokite ir užspauskite. Aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite kmynais ir kepkite 180C orkaitėje 15-20 minučių.
Padažui paspirginkite smulkintus lašinukus, sudėkite smulkintą svogūną, dar pakepinkite, sukrėskite grietinę, įdėkite druskos, pipirų ir užkaitinkite. Kibinėlius sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu, uždenkite folija arba dangčiu ir dar 10-15 minučių pašutinkite 150C temperatūros orkaitėje.
- Prikabinti failai
-
- IMG_0151.JPG (80.91 KiB) Peržiūrėta 9711 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Bulviniai patiekalai
tikrai skaniai atrodo, man ir be idaro gerai butu
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Bulviniai patiekalai
Kokie skanus kibinai ,tikrai reiks isbandyti,tik pamazinsiu spirguciu kieki,kur nors nedesiu,nes man skrandis sustoja nuo ju.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Bulviniai patiekalai
kad ju cia tik 100 g. padaze- labai nedaugRubine rašė:Kokie skanus kibinai ,tikrai reiks isbandyti,tik pamazinsiu spirguciu kieki,kur nors nedesiu,nes man skrandis sustoja nuo ju.
Re: Bulviniai patiekalai
Daniškos bulvių salotos
1,5 kg. bulvių;
1,2 l. grietinėlės;
200 - 250 g. majonezo;
4 - 6 šaukštai obuolinio acto;
apie 3 šaukšteliai druskos;
1 nepilnas šaukštelis garstyčių;
2 šaukštai laiškinio česnako.
Bulves nuplaunam ir išverdam. Atvėsiman, nulupam ir supjaustom griežinėliais. Išplakam grietinėlę, sumaisom su majonezu, actu, druska, garstyčiom ir smulkintu laiškiniu česnaku. Bulves sumaišome su šiuo padažu, padruskinam. Tiekiant galima apibarstyti smulkintu agurku ar petražolėmis. Skanaus
1,5 kg. bulvių;
1,2 l. grietinėlės;
200 - 250 g. majonezo;
4 - 6 šaukštai obuolinio acto;
apie 3 šaukšteliai druskos;
1 nepilnas šaukštelis garstyčių;
2 šaukštai laiškinio česnako.
Bulves nuplaunam ir išverdam. Atvėsiman, nulupam ir supjaustom griežinėliais. Išplakam grietinėlę, sumaisom su majonezu, actu, druska, garstyčiom ir smulkintu laiškiniu česnaku. Bulves sumaišome su šiuo padažu, padruskinam. Tiekiant galima apibarstyti smulkintu agurku ar petražolėmis. Skanaus
- Prikabinti failai
-
- HPIM2924.JPG (93.66 KiB) Peržiūrėta 9673 karus(ų)
-
- HPIM2926.JPG (83.75 KiB) Peržiūrėta 9673 karus(ų)
-
- HPIM2927.JPG (80.88 KiB) Peržiūrėta 9673 karus(ų)
Re: Bulviniai patiekalai
cia jau originalus receptas, as grietineles ir majonezo dedu maziau, gaminu mazesni kieki ir mazdauk "is akie " visko dedu, nes cia porciju iseina 12 - 15
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Bulviniai patiekalai
tokias salotikes ar misraine cia nezinau,kaip pavadint esu pirkus ir pas mus,man tokios visai lyg ir nieko,parveziau mamai paragaut,vos is namu neisgrudo..
Re: Bulviniai patiekalai
pirktines man jos nelabai, labai kazkokio rukstumo turi, kad po to tik skrandi grauzia, ir pirktinese svoguno yra , o kol tavo mamukas norejo tave isgrusti> nepatiko salotos>
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Bulviniai patiekalai
jap tu pirktiniu bandziau isliulyt
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Bulviniai patiekalai
ai žinai, prekybcentriuose suvaro į tas salotas jau prekės besibaigiančias galioti ir kokios citrinos rugšties matyt idejo ir kad spalva šviesesnė išliktu ir kad ilgiau biškuti negestu.
Re: Bulviniai patiekalai
Ubago bandelės
1 kg. bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
šaukštelis druskos;
100 g. lašinukų;
1 svogūnas;
Bulves nulupam ir sutarkuojam per bulvinę tarką. Tarkius nusunkiam. Sunkai leidžiam nusistovėti, tada skystį nupilam, o dugne likusį krakmolą sudedam į nuspaustus tarkius. Įdedam dar krakmolo ir gerai išminkome. Darome plokščias bandeles ir dedame virtį į jau užvirusį ir pasūdytą vandenį. Lašinukus ir svogūną susmulkinam ir dedame į keptuvę, kepinam, kol suspirga lašinukai ir pagelsta svogūnas. Bandeles verdam 15 - 20 min. Tiekiam su lašinukų - svogūnų padažu. Gardinam grietine.
1 kg. bulvių;
2 šaukštai krakmolo;
šaukštelis druskos;
100 g. lašinukų;
1 svogūnas;
Bulves nulupam ir sutarkuojam per bulvinę tarką. Tarkius nusunkiam. Sunkai leidžiam nusistovėti, tada skystį nupilam, o dugne likusį krakmolą sudedam į nuspaustus tarkius. Įdedam dar krakmolo ir gerai išminkome. Darome plokščias bandeles ir dedame virtį į jau užvirusį ir pasūdytą vandenį. Lašinukus ir svogūną susmulkinam ir dedame į keptuvę, kepinam, kol suspirga lašinukai ir pagelsta svogūnas. Bandeles verdam 15 - 20 min. Tiekiam su lašinukų - svogūnų padažu. Gardinam grietine.
- Prikabinti failai
-
- DSC00160.JPG (241.77 KiB) Peržiūrėta 9259 karus(ų)
-
- DSC00161.JPG (184.23 KiB) Peržiūrėta 9259 karus(ų)
Re: Bulviniai patiekalai
Bulvių košė pagal Dangę
1,5 kg. bulvių (geltonų);
1 stiklinė pieno;
100 g. sviesto;
4 šaukštai krapų;
druskos;
0,5 šaukštelio bulvių prieskonių.
Bulves nulupam, ir dedam į didelį puodą, užpilam vandeniu ir verdam įbėrę druskos. Sviestą su pienu užvirinam. Kai bulvės pabaigia virti, nupilam visą vandenį, pilam sviesto ir pieno mišinį ir sugrūdam. Dedam smulkintus krapus, beriam prieskonius ir išmaišome.
1,5 kg. bulvių (geltonų);
1 stiklinė pieno;
100 g. sviesto;
4 šaukštai krapų;
druskos;
0,5 šaukštelio bulvių prieskonių.
Bulves nulupam, ir dedam į didelį puodą, užpilam vandeniu ir verdam įbėrę druskos. Sviestą su pienu užvirinam. Kai bulvės pabaigia virti, nupilam visą vandenį, pilam sviesto ir pieno mišinį ir sugrūdam. Dedam smulkintus krapus, beriam prieskonius ir išmaišome.
- Prikabinti failai
-
- DSC00153.JPG (193.75 KiB) Peržiūrėta 9250 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: Bulviniai patiekalai
ubago bandelės :d mes juos vadinam CEPLADZURKOM arba dar kitaip- durniukais
Re: Bulviniai patiekalai
durniukaiIsia rašė:ubago bandelės :d mes juos vadinam CEPLADZURKOM arba dar kitaip- durniukais
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Bulviniai patiekalai
Bulviniai blynai su varškkės kremu ir silke
Reikės :
Bulvių,
kiaušinio,
druskos, pipirų,
miltų.
Varškės kremui :
varškės, grietinės,
druskos,pipirų,
petražolių.
Silkės.
Bulves sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinį, įberti šaukštą miltų, įberti druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišyti. Iškepti blynus.
Paruošti varškės kremą.
Į lėkštę dedame blynelį, ant jo šaukštą varškės kremo, vėl blynelį. Dedame truputėlį kremo ir silkės gabaliukus.
Reikės :
Bulvių,
kiaušinio,
druskos, pipirų,
miltų.
Varškės kremui :
varškės, grietinės,
druskos,pipirų,
petražolių.
Silkės.
Bulves sutarkuoti burokine tarka, įmušti kiaušinį, įberti šaukštą miltų, įberti druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišyti. Iškepti blynus.
Paruošti varškės kremą.
Į lėkštę dedame blynelį, ant jo šaukštą varškės kremo, vėl blynelį. Dedame truputėlį kremo ir silkės gabaliukus.