Puslapis 420

Parašytas: 23 Lie 2007, 22:33
Lilina
Čia esmė ne estetikoj, o kad viskas savo, šviežia, iš sodo :hubba:

Parašytas: 23 Lie 2007, 22:35
Ramunė
Va čia ir yra estetikos pagrindas : sveikas maistas kartu ir gražus yra. :luks:

Parašytas: 24 Lie 2007, 09:24
Tutsi
oi nesakyk,kartais taip graziai atrodo,o toks š...... buna :evil:

Parašytas: 26 Lie 2007, 14:02
vitele
Cukinijų ir gervuogių salotos


1 labai jauna cukinija,
0,5 stiklinės gervuogių,
10-12 lazdynų riešutų,
1 petražolių šakelė.

Padažui:
2 šaukštai plaktos grietinėlės,
2 šaukštai majonezo,
2 šaukštai gervuogių uogienės arba sirupo.



Cukiniją nulupame, sutarkuojame plonais šiaudeliais, sumaišome su gervuogėmis, užbertame riešutų, papuošiame petražolių šakele. Patiekiame su paruoštu padažu.

Parašytas: 26 Lie 2007, 14:05
vitele
ŽUVIS SU PAPRIKA IR CUKINIJA


600g žuvies filė
1 šaukštas citrinos sulčių
1 raudonoji paprika
1 žalioji paprika
1 vidutinio dydžio cukinija
pusė citrinos
petražolių
sojos padažo
druskos, pipirų
aliejaus kepimui



Juostelėmis supjaustytą žuvies filė pašlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti prieskoniais ir paliekame 10 minučių pastovėti. Papriką ir cukiniją supjaustome juostelėmis. Žuvies filė apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudėti papriką ir cukiniją. Patiekti papuoštą petražolėmis ir citrinos griežinėliais.

Parašytas: 26 Lie 2007, 14:08
vitele
Cukinijų užkandis




1 vidutinio dydžio cukinija
1 žiedinis kopūstas
100 g sviesto
3 šaukštai miltų
1 stiklinė pieno
3-4 pomidorai
200 g fermentinio sūrio
druska
pipirai
krapai

Cukiniją nulupame, supjaustome griežinėliais, išimame sėklas ir trumpai paverdame pasūdytame vandenyje.
Apvirtus cukinijos griežinėlius sudedame ant riebalais pateptos skardos.
Žiedinį kopūstą nuplauname, susmulkiname į nedidelius gabalėlius ir paverdame pasūdytame vandenyje.
Keptuvėje su sviestu pakepame miltus. Nuolat maišydami į juos supilame pieną ir sudedame žiedinius kopūstus. Pabarstome druska bei pipirais.
Atvėsusią žiedinių kopūstų masę dedame ant cukinijos griežinėlių. Ant viršaus uždedame po pomidoro griežinėlį ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepame orkaitėje apie 10 min. (kol išsilydo fermentinis sūris).
Prieš patiekdami pabarstome susmulkintais krapais.
Šis cukinijų užkandis gali būti patiekiamas ir karštas, ir šaltas.

Parašytas: 26 Lie 2007, 14:09
Tutsi
o kodel zuvis ne prie zuvies :shock:

Parašytas: 26 Lie 2007, 14:24
vitele
Ale , kad su cukinija , tai ir čia ir čia tinka 043

Parašytas: 26 Lie 2007, 14:40
Tutsi
vitele rašė:Ale , kad su cukinija , tai ir čia ir čia tinka 043
bet zuvies patiekalas,cukinija kaip priedas :wink:

Parašytas: 26 Lie 2007, 15:11
Ramunė
vitele rašė:Cukinijų užkandis
Aš jį esu bandžiusi. Viena pastaba, jei norėsit gamint, cukinijos virti NEREIKIA Nebent ji pagyvenusi. Lieka vienas skystis. :evil:

Parašytas: 26 Lie 2007, 15:11
Ramunė
tutsi rašė:
vitele rašė:Ale , kad su cukinija , tai ir čia ir čia tinka 043
bet zuvies patiekalas,cukinija kaip priedas :wink:
Žiūrint, kiek ko dėsi, to ir patiekalas :wink:

Parašytas: 26 Lie 2007, 15:46
Tutsi
supratau :roll:

Baklazanai

Parašytas: 01 Rgp 2007, 21:57
skaniai.lt
Grįžtant prie baklažanų. Labai paprasta ir skanu

3-4 vidutiniai baklažanai
1 skiltelė česnako
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogiu aliejaus
Druskos, pipirų

Baklažanus pjauname išilgai per pusę. Perpjautą pusę su peiliu įbrėžiame rombais. Dedame 1 val. 6altai, kad išsiskirtų karčios sultys. Nupilame. Dedame į karštą orkaitę. Kepame apie 0,5 val.. Išimame. Išskaptuojame masę ir sudedame į dubenį. Sukapojame česnaką. Sudedame kitus ingredientus. Sumaišome. Valgome su šviežia balta duona.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima

Parašytas: 01 Rgp 2007, 22:01
Ramunė
Klausimas :

Šiandien MAXIMOJ mačiau dryžuotus baklažanus. Jų ir kainą nuo įprastinių skyrėsi. Kuo jie pasižymi? Spalva skiriasi ar dar ir skonis? Koks paruošimo būdas :roll:

Re: Baklazanai

Parašytas: 01 Rgp 2007, 22:17
Tutsi
skaniai.lt rašė:Grįžtant prie baklažanų. Labai paprasta ir skanu

3-4 vidutiniai baklažanai
1 skiltelė česnako
1 šaukštas citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogiu aliejaus
Druskos, pipirų

Baklažanus pjauname išilgai per pusę. Perpjautą pusę su peiliu įbrėžiame rombais. Dedame 1 val. 6altai, kad išsiskirtų karčios sultys. Nupilame. Dedame į karštą orkaitę. Kepame apie 0,5 val.. Išimame. Išskaptuojame masę ir sudedame į dubenį. Sukapojame česnaką. Sudedame kitus ingredientus. Sumaišome. Valgome su šviežia balta duona.

skaniai.lt - blogas apie maista ir gaminima
galetum ir prisistatyti kolektyvui,kai naujokas :roll: ,kad zinotume su kuo bendraujame :wink:

Parašytas: 02 Rgp 2007, 06:46
Ramunė
Tikrai, laukiam pažimčių naujų :wink:

Parašytas: 02 Rgp 2007, 08:39
vitele
Jo jo , ir prirašymo laukiam :laugh:

Parašytas: 02 Rgp 2007, 08:50
Ramunė
Aga, prirašymas kaip ir svarbiau už prisistatymą būtų :wink:

Parašytas: 02 Rgp 2007, 10:18
Tutsi
tiksliai,kaip gi be prirasymo :P

Prirasymas ir prisistatymas

Parašytas: 03 Rgp 2007, 17:14
Svečias
Sveikos/i :D

Na tai prisirasau ir prisistatau virtualiai. Esu kulinaras megejas. Bet labai megejas t.y. valgyti gaminu jau kokius 10 metu kiekviena diena. Megstu gaminti greitai, paprastai ir skaniai. Dar megstu keliauti. Sitie du dalykai kartu tampa receptais is ivariu saliu. Minciu semiuosi is puikiu knygu
(greitai bloge idesiu ju sarasa) ir kulinariniu blogu, kuriuos visame pasaulyje raso uzsidege zmones. Arba. Tiesiog matau kelis produktus, pagaminu juos mintyse, ir, jei ok, gaminu is tikro.
Dar pradejau bloga, nes noriu, kad tie, kas gamina, praturtintu savo raciona idomesniais patiekalais.
Megstamiausia kasdiene virtuve - italu. Egzotiska - indu. Galiu daug kalbeti apie prieskonius ir pan.
Tiek pradziai. Ko dar nepaminejau?

Parašytas: 03 Rgp 2007, 17:17
skaniai.lt
Hm. Paziurejau, kad buvau neprisilogines. Svecio komentaras cia apie mane :D

Parašytas: 03 Rgp 2007, 17:28
Tutsi
kad ir ne tame skyriuje,bet vistiek malonu,kad prisistatei :wink: Sveikas prisijunges i musu darnu kolektyva :geles:

Parašytas: 03 Rgp 2007, 19:22
Ramunė
Labai malonu susipažint, Paveikslėlis Tikiuosi, bendrausim dažnai :lol:

Parašytas: 03 Rgp 2007, 21:16
Tutsi
pas mus kazkaip tai gaunasi visose temose,po truputi ne i tema :laugh:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:19
Ramunė
Nežinau, ryt ar šiandien ( bet ne namie) kepsiu cukinijų blynus ( reik uošviui pasigerint, jis - blynų fanas-fanatikas :twisted: ) Ar parodyt, ar neapsimoka?

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:22
Tutsi
rodyk rodyk :wink: Kas neapsimoka :evil:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:23
Lilina
Mano vyras nevirškindavo cukiniju. Bet buvau padarius blynus su jom, tai lapnojo apsilaižės, nors ir mėsos jose nebuvo. Tai kita diena bare sedint užejo kalba apie cukinijas. tai jis pradėjo aiškint kad ju nekenčia, bet pridure, kad žmona su jais tokius skanius blynus buvo padarius, kad teko suvalgyt :P

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:24
Ramunė
Na, tuos blynus gal ir moka visos kept. :roll: kažkaip atrodys, kad labai jau įkyri darausi :twisted:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:26
Tutsi
o tu neimk i galva,kas kam atrodys :evil: Visiem gera nebusi,o gal kas nemoka,tai ismoks Paveikslėlis

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:28
Ramunė
Gerai, tik neužmiršt fotiką pasiimtPaveikslėlis