Puslapis 19 iš 20
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 14 Spa 2009, 18:36
Živilė
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 14 Spa 2009, 20:30
Forelle
Manau moliūgas puikiai tiktų. Aš irgi žadu su juo išbandyti
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 18:06
Esis
Jau tuoj iškeps mano morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata. Pirmą kart naudojau pastarnokus, nedidelį nusipirkau, bet kažko labai sausas buvo. O ką reiškia fritata?
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 18:16
Isia
Esis rašė:Jau tuoj iškeps mano morkų, cukinijų ir pastarnokų fritata. Pirmą kart naudojau pastarnokus, nedidelį nusipirkau, bet kažko labai sausas buvo. O ką reiškia fritata?
Fritata kartai ne Itališkas omletas???
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 18:17
Tutsi
man atrodo irgi, kad tai omletas
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 18:38
Forelle
Taip, itališkas omletas su priedais, paprastai pabaigiama kepti orkaitėje.
Pastarnokai nėra labai sausi, panašūs į petražolių šaknis (aišku, tik ne skoniu)
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 19:42
Esis
Taip gavosi man, norėjau pasirodyti receptas buvo tik ką prieš vieną puslapį, ištrinsiu foto, jei labai jau dubliuojasi patiekalai. Šiaip nenupyliau skysčio, kai troškinau daržoves - ateitį nupylinėsiu (troškinti pradėjau aliejuje, vėliau pyliau vandens).
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 19:55
erikiux
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 21:04
Forelle
Super atrodo
Aš tarkuoju pačia smulkiausia burokine tarka (kitaip mažoji nevalgo), tai net troškinimui vandens nereikia
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 21:26
Esis
Dėkui, aš ir galvoju - ar troškinta daug ilgiau nei parašyta ar kaip ten taip dėl tokios konsistencijos. Pabandysiu ir taip dėl įvairovės!
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 19 Spa 2009, 21:33
Tutsi
o man net graziau, kai taip stambiau
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 20 Spa 2009, 06:20
Forelle
Man irgi gražiau, kai stambiau, bet yra išrankuolių, kurie paskui sėdi ir krapštinėja
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 20 Spa 2009, 09:05
Tutsi
sunku su tais rankiotojais
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 23 Spa 2009, 00:52
la major
Forelle rašė:Iš to pačio šaltinio, panašus receptas kaip ir pas Živilę. Skirtumas tik tas, kad čia fritata, o ten jau man daugiau kaip pyragas atrodo, su tiek miltų
Vyrui irgi darau panašiai, tik vietoj daržovių dedu dešrelių, kumpio ir pan.
Jo, dešrelės čia būtų neprošal... Mielasis rgavo, ragavo, ir tarė "kažko trūksta"... Ir man pačiai kažkaip valgis be mėsos - ne valgis...
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 23 Spa 2009, 06:25
Forelle
Mėsaėdžiams tikrai būtinos dešrelės
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 23 Spa 2009, 12:37
la major
Na, nelaikiau mūsų mėsaėdžiais: kiaulienos, kumpių, jautienos beveik nevalgom. Retkarčiais veršienos padarau,o šiaip mes paukštienos šalininkai. Bet va grynai daržovinis daiktas neužveža...
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 23 Spa 2009, 14:58
pyp
la major rašė:Na, nelaikiau mūsų mėsaėdžiais: kiaulienos, kumpių, jautienos beveik nevalgom. Retkarčiais veršienos padarau,o šiaip mes paukštienos šalininkai. Bet va grynai daržovinis daiktas neužveža...
jei darzoves nevez, pridekit dar mesos, kam cia kankintis...
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 23 Spa 2009, 15:07
Forelle
Čia kaip mano draugė, ką beparagautų vegetariško, vis tą patį sako: - o kažin jeigu kokios mėsos įpjausčius?
nors ji irgi savęs mėsaėde nelaiko, o aš labai dažnai noriu kažko tik iš daržovių
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 01 Lap 2009, 19:26
Tina
Išbandžiau ir aš. Man labai patiko. Valgiau su majonezu ir kopūstų salotomis
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 01 Lap 2009, 19:41
Forelle
Super
ir atrodo labai skaniai
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 22:07
Forelle
Saldūs cukinijos ir rikotos sklindžiai
~350 g tarkuotų cukinijų (jeigu cukinija ne jauna, tarkuoti smulkia burokine tarka, kad spėtų kepant suminkštėt);
½ a.š. druskos;
2 dideli kiaušiniai;
½ puodelio rikotos sūrio;
¼ puodelio cukraus;
½ puodelio rupių kvietinių miltų;
½ a. cinamono;
¼ a. kepimo miltelių;
¼ puodelio razinų;
¼ puodelio pakeptų graikiškų riešutų.
aliejaus ar sviesto kepimui.
Tarkuotas cukinijas pabarstyti druska, išmaišyti ir leisti pusvalandį pastovėti. Kiek galima daugiau nuspausti sulčių. Išplakti kiaušinį, sukrėsti rikotos sūrį ir cukrų. Įmaišyti miltus, cinamoną, kepimo miltelius. Suberti razinas, riešutus bei cukinijas. Įkaitinti aliejų arba sviestą, dėti po šaukštą tešlos ir kepti po 2-3 minutes kiekvieną pusę.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 22:19
pyp
blynu karaliene
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 22:32
Forelle
Dabar ir blynų karalaitė yra
dviem smagiau kept ir valgyt
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 22:40
pyp
Forelle rašė:Dabar ir blynų karalaitė yra
dviem smagiau kept ir valgyt
tai tavo virtuve tikra blynu karalyste tada
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 05 Gru 2009, 22:42
Forelle
Kas trečią dieną tikrai būna blynai. Tik ne visi nufotografuoti. Nėra varškinių, maskarponinių, kefyrinių ir dar visokių su priedais, bet po truputį vis kokį nupleškinu, jeigu kepu ryte, o karalaitė dar miega
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 07 Gru 2009, 09:49
Dora
blyneliai mmmmmmmm
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 13 Kov 2010, 13:05
Živilė
Super skani moliūgų duonelė
450 g moliūgo tyrės
4 kiaušinių
0,5 stiklinės aliejaus
0,5 stiklinės obuolienės
1,5 stiklinės cukraus
3,5 stiklinės miltų
2 arb.š kepimo miltelių
1 arb.š cinamono
1 arb.š malto muskato
0,5 arb.š maltų gvazdikėlių
0,25 arb.š malto imbiero miltelių
žiupsnelio druskos
1. Pirmiausia pasigaminkite moliūgo tyrę. Ją galite pasigaminti perpjovę nedidelį moliūgą į keletą dalių (prieš tai pašalinę sėklas) ir išdėlioję odele į viršų ant kepimo skardos. Taip moliūgą kepkite 0,5-1,5 val. priklausomai nuo moliūgo dydžio orkaitėje, įkaitintoje 200C. Nuo iškepusio moliūgo nuimkite odelę ir sutrinkite jį šakute arba trintuvu. (Forelle savo bloge yra labai gražiai aprašiusi viską)
2. Dabar, kai pasiruošėte moliūgo tyrę, galite pradėti maišyti tešlą duonelei. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180C. Didesniame dubenyje sumaišykite sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, imbierą, gvazdikėlius ir druską.
3. Kitame inde gerai sumaišykite šlapius produktus: moliūgo tyrę, kiaušinius, aliejų, obuolienę bei cukrų.
4. Dabar šlapių produktų mišinį pilkite į sausų ir sumaišykite (tik nepersistenkite, užtenka, kad viskas susimaišytų).
5. Formelę išklokite kepimo popieriumi ir išverskite į ją tešlą. Kepkite apie valandą. Skanaus
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 13 Kov 2010, 16:53
Forelle
Negundyk su moliūginėm duonelėm. Aš beveik jo neturiu, o paskutinis bandymas garinti moliūginius keksiukus, baigėsi visišku fiasko, vis pasiimu kokį azijietišką receptą, o jų miltai kitokie nei mūsų
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 13 Kov 2010, 18:29
la major
ek, Forelle, tu su rytietiška virtuve dabar jau, o aš vis mielinės tešlos negaliu pagaminti... Stovi dabar dubenėlyje visiškai rami,
padla (atsiprašau, kad keikiuosi, čia apie tešlą.) Nu nors paburbuliuotų įmaišalas. Ne, šiaip dėl vaizdo išlinko kiek į viršų, bet aktyvių procesų nematyti...
Ir vėl nsuprantu, kas negerai: ir mielės - kambario temperatūros, ir pienas - drungnas, ir šltoj vietoj stovi lygtais, ir apskritai virtuvėje šilta...
Čia ne į temą truputį, bet, kad būtų į temą - pasiguosiu, kad ilgai dar jokio moliūgo man neteks įvynioti į mielinę tešlą.
Re: BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 13 Kov 2010, 18:51
Forelle
la major rašė: pienas - drungnas
O tas drungnas, tai kiek laipsnių? Turi būti 37-40, kad mielės suveiktų