Puslapis 520

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:29
Tutsi
Ramunė rašė:Gerai, tik neužmiršt fotiką pasiimtPaveikslėlis
dabar iskarto isidek :!:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:31
Ramunė
Dabar negaliu, darysiu tokią skanią nesąmonė prieš išvažiuojant ( iš Vyganto tinklapio nusižiūrėjau), galutinį noriu parodyt. :lol:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:33
Tutsi
Ramunė rašė:Dabar negaliu, darysiu tokią skanią nesąmonė prieš išvažiuojant ( iš Vyganto tinklapio nusižiūrėjau), galutinį noriu parodyt. :lol:
supratau :wink: :!: Tada ant lauko duru rankenos raisteli uzrisk,tikrai nepamirsi :wink: :!:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:34
Ramunė
Einu rišt :lol:

Parašytas: 04 Rgp 2007, 11:36
Tutsi
tikrai nepamirsi,isbandytas reikalas Paveikslėlis

Parašytas: 04 Rgp 2007, 15:50
Lilina
Aš vyrui buvau įdėjusi raštelį į piniginę, kad pasiimtų fotoaparatą iš namų. Pamaniau kad čia daiktas į kuri dažniausiai žiūri ir visadą yra po ranka. Atvažiavo vėl be fotiko. Klausiu :kur? Sako nuejau į stotį, noriu atsiskaitytį už bilietą ir pamačiau raštelį...bet ne namie pamatė :!: :evil:

Parašytas: 05 Rgp 2007, 14:15
silsta
Tai va, zadetas cukiniju karbonadu receptukas:

Jauna cukinija susipjaustyti nestorom riekelem, padruskinti, papipirinti, arba vien su VEGETA pabarstyti, smulkiai pjaustyto cesnako pabarstyti. Sita cukunija pasiruosi pries 1-2 valandas, kad "igautu cinkeli". Tada issiplaki pora kiausiniu, i kita lekste-dziuvesiu arba miltu. Imi cukinijos paruosta gabaliuka, pirma i dziuvesius arba miltus, tada i kiausini plakta ir kepi kaip karbonada ant aliejaus. Pabandykit-skanu. :cook3:

Parašytas: 05 Rgp 2007, 14:29
silsta
SALTAS UZKANDIS IS CUKINIJU:

Receptas labai panasus. Jei daug prisikepi tu cukinijos karbonadu - ju lieka pavalgius, tai pasidaryti toki padaza: pakepinti svogunu dvi galvutes ant aliejaus, sutarkuoti arba labai smulkiai supjaustyti morka, viska sukepinus, uzmesti pora saukstu pomidoru padazo. Idedu prieskoniu troskintoms darzovems. Kai padazas atvesta, i indeli sluoksniuoju cukiniju karbonadus ir dedu padaza. Taip visus susluoksniuoju. Labai skanu "ant greicio" uzkasti. Pameginkit :idea:

Parašytas: 06 Rgp 2007, 10:59
Tutsi
butinai :wink: :!:

Parašytas: 09 Rgp 2007, 14:04
silsta
www.supermama.lt nusižiūrėjau tokį receptą ir jau išbandžiau, gavosi tikrai puikiai:
LABAI GERAS PADAŽAS:
2 kg supjaustytų cukinijų, 0,5 kg paprikų, 0,5 kg morkų, indelis konservuotų ananasų, 0,5 l pomidorų padažo, 200 g aliejaus, 200 g acto, 200 g cukraus, 1 v.š. druskos.
Daržoves susmulkinti kubeliais (mažais). Viską sukrėsti į puodą ir troškinti 45-50 min. Sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Gaunasi lietuviškas "Uncle Ben" padažas. Paveikslėlis

Parašytas: 09 Rgp 2007, 14:59
Ramunė
Aš be ananasų darau. irgi labai skanu.
O koks tas indelis, kokia talpa?

Parašytas: 09 Rgp 2007, 15:26
silsta
Ananasų tai tą mažesnį indelį dėjau, kur supjaustytas gabaliukais :!:

Parašytas: 09 Rgp 2007, 16:34
Ramunė
Būtinai išbandysiu, nes labai mėgstu ananasus :lol:

Parašytas: 09 Rgp 2007, 16:54
Tutsi
na, kai as kasmet ji gaminu,tik be morku ir ananasu,tai dadeti siuos produktus nebus sunku :wink: Pameginsiu :!:

Parašytas: 17 Rgp 2007, 11:58
AIRENE
CUKINIJŲ KOMPOTAS SU SVARAINIAIS

1 kg paruoštų cukinijų, 250-300 g svarainių. Sirupui: 400-500 g cukraus, 600-500g vandens, 2 gvazdikėliai, citrinų žievelių, 1 g citrinų rūgšties.

Cukinijas nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Paruoštas cukinijas blanširuoti 800C pasaldintame ir parūgštintame vandenyje 5-6 min. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir išimti sėklas.
Cukinijas ir svarainius sluoksniais dėti į pasterizavimui paruoštus stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos.

CUKINIJŲ KOMPOTAS SU KAUKAZINĖMIS SLYVAITĖMIS

1 kg cukinijų, 500 g kaukazinių slyvaičių, 1,5-2 g citrinų rūgšties. Sirupui: 1 l vandens, 600-700 g cukraus, stiklinė aronijų ar juodųjų serbentų.

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 750C parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5 min.
Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės.

CUKINIJA PADAŽE

Nuluptą cukiniją supjaustyti kubeliais. Užpilą paruošti iš kečupo, cukraus, stalo acto bei gausesnio kiekio česnako. Tokiu užpilu apsemti supjaustytos cukinijos kubeliai šaldytuve palaikomi 12-24 val. patroškinti puode 20-25 min. ant silpnos ugnies, paskaninti druska. Uždaryti stiklainiuose

Parašytas: 17 Rgp 2007, 12:10
Tutsi
kaukazines slyvaites,tai cia tos geltonos :merg2:

Parašytas: 17 Rgp 2007, 12:16
AIRENE
Tai taip.Bet siemet kazkodel ju nera.Pernai sakos luzo.

Parašytas: 17 Rgp 2007, 12:38
AIRENE
B a k l a ž a n a i


Baklažanas yra labai vertinga daržove, baklažanai mažina cholesterino kieki kraujyje, jie turi nemažai kalio 226 mg / 100 g, padeda normalizuoti vandens apykaita organizme, pagerina širdies raumens darba, turi C, PP, B grupes vitaminu.

Baklažanas yra pomidoro giminaitis, ju tevyne - pietryciu Azija, Indija, Birma. Šiose šalyse dar galima surasti ir laukiniu baklažanu veisliu. Manoma, kad butent Indijoje prasidejo kulturinis baklažanu auginimas.

Pagal arabu rašytoju liudijimus jau IX a. baklažanai buvo auginami Afrikoje, dabartinese Egipto ir Alžyro teritorijose. Europos tautos - senoves graikai ir romenai - taip pat žinojo baklažanus, taciau egzistavo prietaras, kad baklažanai gali privesti prie beprotystes, jie buvo vadinami "beprotybes obuoliais". Šis visiškai nepagristas prietaras gana ilgam laikui sustabde baklažanu paplitima Europoje.

Anglu sodininkai augindavo baklažanus tik del gražios formos ir spalvos vaisiu, del savo formos jie buvo pavadinti "kiaušinio augalu" (egg plant). Taciau tik atradus Pietu Amerika, kurioje indenai taip pat augino baklažanus, europieciai sužinojo apie šia daržove, pradejo ja auginti maistui. Indenai baklažanus vadindavo "badidžan", tikriausiai iš cia kilo rusiškas ir lietuviškas pavadinimas "baklažanas".

Dabar baklažanai auginami beveik visose Europos šalyse, ypac jie populiarus Prancuzijoje ir Bulgarijoje. Šiose šalyse iš baklažanu gaminami nacionaliniai valgiai, jie konservuojami ir eksportuojami.

IDARYTI BAKLAZANAI


4 baklažanai,
2 svogunu galveles,
4 pomidorai,
0.5 stiklines grustu graikišku riešutu,
1 bandele,
petražoliu lapeliu, maltu juodu pipiru, grustu cesnaku, sviesto,tarkuoto surio.


Paruošti baklažanai perpjaunami išilgai ir iš kiekvienos puseles išpjaunama dalis minkštimo. Pasudoma, pabarstoma pipirais ir gausiai patepama sviestu iš vidaus. Svogunas smulkiai supjaustomas, apkepinamas ir sumaišomas su smulkiai supjaustytu baklažanu minkštimu, sutarkuotais pomidorais, riešutais ir cesnakais, piene mirkyta bandele, pjaustytais petražoliu lapeliais ir pipirais. Paruoštas idaras sukemšamas i baklažanus, apibarstoma tarkuotu suriu ir apkepama orkaiteje 25 minutes.

IDARYTI BAKLAZANAI


4 baklažanai,
4 svogunu galveles,
200 gr rukytos šonines,
200 gr šviežiu pievagrybiu, išpjautas baklažano minkštimas, petražoliu lapeliu, maltu juodu pipiru, sviesto, tarkuoto surio.

Paruošti baklažanai perpjaunami išilgai ir iš kiekvienos puseles išpjaunama dalis minkštimo. Pasudoma, pabarstoma pipirais ir gausiai patepama sviestu iš vidaus. Svogunas smulkiai supjaustomas, apkepinamas ir sumaišomas su smulkiai supjaustytu baklažanu minkštimu, supjaustoma šonine ir pakepinama, atskirai pakepinami pievagrybiai ir viskas sumaišoma sudedami prieskoniai. Paruoštas idaras uždedamas ant baklažanu apkepama orkaiteje 20 minuciu apibarstoma tarkuotu suriu ir dar pakepame 5 minutes.Padažui: 1 galvute cesnako, 3 arb.šaukštelius saldžiu pipiru sulciu, 3 šaukštus grietines, 2 šaukštus pomidoru padažo, viska sumaišyti.

KEPTI BAKLAZANAI


2-3 baklažanai (apie 750 g),
3 šaukštai miltu,
4 šaukštai riebalu,
pagal skoni maltu pipiru, petražoliu lapeliu, druskos.


Baklažanus supjaustyti 1,5 cm storio griežineliais, pasudyti ir 30-35 min. leisti pastoveti. Po to nusausinti, apvolioti miltuose ir apkepti iš abieju pusiu. Iškepus pabarstyti maltais pipirais ir smulkiai supjaustytais petražoliu lapeliais.

SURIU IDARYTI BAKLAZANAI


800 g baklažanu,
2 kiaušiniai,
1 stikline kieto tarkuoto surio,
2 valgomieji šaukštai lydyto sviesto, cesnako.


Baklažanai nuplaunami, vaiskociai nupjaunami, ipjaunami išilgai ir arbatiniu šaukšteliu išskobiamos seklos. Po to baklažanai 5 minutems ileidžiami i verdanti pasudyta vandeni ir išverciami i sieteli arba kiaurasamti.

Idarui smulkiai supjaustomi kietai virti kiaušiniai, iberiama tarkuoto surio , ipilama lydyto sviesto ir gerai išmaišoma. Paskui baklažanai prikemšami idaro, sudedami i sviestu patepta keptuve ir apkepami.

BAKLAZANU IR MORKU ZALIEJI IKRAI

5 kilogramams baklažanu,
1,5 kg morku,
2,5 kg žaliu ankštpipiriu,
1 kg svogunu,
500 g aliejaus, druskos pagal skoni.

Parenkami jauni, su dar neprinokusiomis seklomis tamsiai violetiniai baklažanai. Nupjaunami vaiskociai su dalimi vaisiaus, išilgai perpjaunami i keturias dalis ir truputi pasudomi. Iš gerai nuaugusiu mesingu papriku iškrapštomos seklos, ankštys perpjaunamos išilgai per puse. Nuskustos morkos perpjaunamos išilgai perpus arba i keturias dalis. Gerokai prinoke pomidorai perpjaunami pusiau arba i keturias dalis, sumalami mesmale arba sutarkuojami plastmasine trintuve, paskui nusunkiami per emaliuota arba plastmasini kiaurasamti. Nusunkiamos iš baklažanu išsiskyrusios karcios sultys, baklažanai perplaunami šaltu vandeniu ir kartu su paruošta paprika ir morkomis sumalami mesmale. Šitaip paruoštos daržoves gerai išmaišomos. Ant ugnies pastatomas aliejus, kuriame kepinami, kol pageltonuoja, smulkiai supjaustyti svogunai. I juos sudedamos sumaltos daržoves ir verdamos 30 -40 minuciu. Mišinys pasudomas pagal skoni ir verdantis pilstomas i stiklainius, kurie tuoj pat sandariai uždaromi ir statomi i dideli inda su karštu vandeniu. Sterilizuojami 15 minuciu.

DARZOVIU IKRA SU OBUOLIAIS


1 kilogramui baklažanu - 500 g saldžiuju ankštpipiriu,
500 g svogunu galveliu,
1 kg gerai prinokusiu pomidoru, 150 g obuoliu,
arbatinis šaukštelis cukraus ir druskos pagal skoni.


Placiame negiliame puode pašildoma 200 ml aliejaus, o kai pradeda garuoti, imetama smulkiai supjaustyto svoguno. Kai svogunas ima geltonuoti (jokiu budu negalima jo perkepinti), sudedami smulkiai supjaustyti prinoke pomidorai. Indas uždengiamas dangciu, pomidorai toliau troškinami ant nedideles ugnies, retkarciais pamaišomi. Paskui i juos iškart sudedami smulkiai kubeliais supjaustyti nelupti baklažanai, smulkiai pjaustyti saldieji ankštpipiriai, iš kuriu pašalintos seklos, ir stambiai sutarkuoti obuoliai. Viskas sumaišoma ir dar patroškinama ant nedideles ugnies, dažnai pamaišoma. Kai baklažanai pasidaro minkšti, dangtis pastumiamas i šona, kad išgaruotu vandens perteklius.

Kartu su baklažanais idedamas ir aštrusis ankštpipiris (neperpjautas), taciau maišant reikia žiureti, kad neperplyštu. Troškiniui jis suteikia malonu karstelejusi skoni.

Ikrai turi vienodai virti ant nedideles ugnies, kol pasidaro reikiamo tirštumo. Baigiant virti iberiama maltu juoduju pipiru ir cukraus. Verdantys ikrai pilami i stiklainius, kurie tuoj pat sandariai uždaromi ir 20 minuciu sterilizuojami. Ikrus galima laikyti ir nesterilizuotus, jeigu jie labai tiršti.

BAKLAZANU IKRA


Baklažanai iškepami ant skardos orkaiteje arba uždegtoje keptuveje. Nuplaunami, nupjaunami vaiskociai ir karšti sudedami i stiklainius taip, kad baklažanu minkštimas butu per puse centimetro nuo stiklainio viršaus. I stiklainius iberiama po puse arbatinio šaukštelio druskos ir ipilama 30 ml 9% acto, stiklainiai uždengiami dangteliais ir sterilizuojami. Puses litro stiklainius reikia sterilizuoti 60-70 minuciu, litro- 70-75 minutes.

Sterilizuoti stiklainiai iškart sandariai uždaromi, apverciami ir ataušinami.

BAKLAZANAI ALIEJUJE


5 kilogramams baklažanu reikia 200 g svogunu,
400 g morku,
200 g salieru šaknu,
petražoliu lapeliu ir krapu
800 ml aliejaus.


Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskociai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami i verdanti vandeni, pasudyta santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens. Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 minuciu. Išgriebti iš aliejaus baklažanai dedami i 500 ml talpos stiklainius, sluoksniuojami su svogunu žiedais, morkomis, salieru gabaliukais, susmulkintomis petražolemis. Užpilami aliejumi, kuriame kepe. Stiklainiai tuoj pat sandariai uždaromi ir 15 minuciu sterilizuojami.

IDARYTI BAKLAZANAI


Atrenkami vidutinio dydžio tamsiai violetiniai baklažanai su labai mažomis seklomis, be kiaurymiu viduje. Vaiskociai nupjaunami kartu su dalimi vaisiaus prie pagrindo. Aštraus peilio galeliu 3-4 kartus išilgai ipjaunama, bet tik iki puses vaisiaus. Pjuviai gerai pasudomi. Po dvieju valandu nusunkiamos išsiskyrusios kartokos sultys, baklažanai nuplaunami šaltame vandenyje. Panardinami 3 minutems i verdanti vandeni, pasudyta pagal skoni, kad truputeli suminkštetu, tarp pjuviu prikemšama idaro iš smulkiai supjaustytu morku, salieru (šaknu ir lapu), petražoliu, susmulkintu cesnaku ir juoduju bei kvapniuju pipiru žirniuku. Pjuviai gerai suspaudžiami, kiekvienas baklažanas apvyniojamas ir aprišamas salieru lapais, kad neišlistu idaras. Baklažanai sudedami i stiklainius ( 3-5 l), užpilami virintu ataušintu marinatu, paruoštu iš 3 l vandens, 3 l acto, 500 g druskos. Marinatas turi gerai isigerti i baklažanus iš visu pusiu.

Konservus reikia gerai užspausti plastmasiniais dangteliais ir laikyti tamsioje vietoje. Laikant nereikia perpilineti iš vieno stiklainio i kita. Patiekiant baklažanai supjaustomi ir sutaisomi su aliejumi. Vartojami kaip salotos arba kaip priedas prie keptos mesos.

MARINUOTI BAKLAZANAI


Jauni tamsiai violetiniai vaisiai su šviesiomis neprinokusiomis seklomis nulupami ir supjaustomi 1,5 cm storio žiedais. Pasudoma santykiu: 50 g druskos - 1 kg baklažanu, kad nuteketu kartokos sultys. Po 2 valandu baklažanai nuplaunami šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinami. Marinatas paruošiamas iš 50 ml vandens ir 500 ml acto, i kuri imetame 10-15 juoduju pipiru grudeliu, du lauro lapai ir 50 g druskos. Kai marinatas užverda, baklažanai porcijomis panardinami 5-8 minutems. Išgriebiami kiaurasamciu, sudedami i plokšcia inda, leidžiama ataušti ir nusunkiami. Sudedami i stiklainius, tarp baklažanu beriami smulkiai supjaustyti nulupti cesnakai, petražoliu lapeliai ir truputi ipilama užvirinto ir ataušinto aliejaus. Pripildytas stiklainis apdengiamas balto medvilninio audinio skiautele, ir užpilams 2 cm aliejaus sluoksnis. Stiklainiai sandariai užspaudžiami plastmasiniais dangteliais. Laikomas sausoje ir vesioje vietoje.

LIETUVISKI BAKLAZANAI


vidutiniai baklažanai
4 skilteles cesnako
2 svogunai
2 šaukšteliai aštriu garstyciu
1 šaukštelis druskos, 8 šaukštai džiuveseliu, 2 šaukštai sviesto, 3 šaukštai aliejaus


Baklažanai nuplaunami, išilgai perpjaunami, apibarstomi druska ir 15 minuciu paliekami, kad isisuretu. 2 šaukštai aliejaus ikaitinami troškintuve. Druska nuo baklažanu nuvaloma, du trecdaliai minkštimo išskobiama. Baklažanai iš visu pusiu apkepami aliejuje, atvesinami ir ištepami garstyciomis. Svogunai ir cesnakai nulupami, smulkiai supjaustomi su išskobtu minkštimu, viskas apkepinama likusiame aliejuje ir sukreciama i baklažanus.

Orkaite ikaitinama iki 2000. Kiekviena baklažano puse užpilama 1 šaukštu džiuveseliu, apdedama sviesto drožlemis, apibarstoma rozmarinais. Kita žalumynu šakele išdeliojama troškintuve tarp baklažanu. Ant vidutinio orkaites itvaro baklažanai iškepa per 15 minuciu. Prie ju tinka ryžiai su pomidoru padažu.

BAKLAZANAI SU SVIEZIAIS GRYBAIS


2-3 vidutinio dydžio baklažanai,
500 g grybu,
2-3 svogunai,
4 šaukštai sviesto,
1 stikline grietines, 2 šaukštai miltu,
pagal skoni druskos.

Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelemis, suslegti ir leisti sultims išteketi. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu. Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelemis. Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogunus užpilti grietine, sumaišyta su likusiais miltais, ir troškinti vidutinio karštumo orkaiteje, kol išvirs grybai.

Parašytas: 17 Rgp 2007, 15:32
silsta
Vajetau, Airene, iš proto išvesi su tokia gausybe receptų iškarto...Paveikslėlis

Parašytas: 17 Rgp 2007, 15:58
Tutsi
tikrai :hypno:

Parašytas: 18 Rgp 2007, 14:57
AIRENE
Cia dar vaizdeliu pora is cukinijos

Parašytas: 18 Rgp 2007, 15:03
AIRENE
DARŽOVIU ŠAŠLYKAI


4 nedideles cukinijos
4 kieti pomidorai
50 g fermentinio surio
2-3 šaukštai sviesto
ciobreliu
pipiru
druskos



Cuukinija supjaustyti griežineliais. sudeti i verdanti vandeni. Virti 3 min., išgriebti kiaurasamciu. Pomidorus supjaustyti stambesniais griežineliais. Ant iešmo paeiliui mauti cukiniju ir pomidoru. Šašlykus patepti lydytu sviestu ir iš visu pusiu apkepinti. Kai iškeps, pabarstyti prieskoniais ir tarkuotu suriu. Patiekti su keptomis bulvemis.

Parašytas: 18 Rgp 2007, 15:05
AIRENE
DARŽOVIU VERINUKAI KEPTI GRILYJE


1 cukinija
1 baklažanas
8 pievagrybiai
8 konservuotos aitriosios paprikos
1 šaukštas citrinos sulciu
druskos
alyvu aliejaus



Cukinija nuplauti ir supjaustyti 1 cm plocio griežineliais. Baklažana nuplauti ir supjaustyti 2 cm plocio pusgriežiniais. Nuvalyti pievagrybius. Ant iešmuko suverti: cukinija, baklažana, pievagrybi, aitriaja paprika, ... Viska apšlakstyti citrinos sultimis, pasudyti ir aptepti aliejumi. Kepti grilyje apie 15 min.

Parašytas: 18 Rgp 2007, 15:06
AIRENE
GRAIKIŠKAS BAKLAŽANU APKEPAS (MUSAKA)


2 svogunai, 500g baklažanu
5 pomidorai, 2 cesnako skilteles
1 šaukštas sviesto, 400g faršo
1 stikline sauso balto vyno
2 šaukštai kapotu petražoliu
2 šaukštai alyvu aliejaus
50g sviesto, 4 šaukštai miltu
3/4 l šilto pieno
50g tarkuoto fermentinio


Svogunai nulupami ir susmulkinami. 4 pomidorai apiplikomi, nulupami ir supjaustomi gabaliukais, o penktasis - plonais griežineliais. Cesnakai nulupami ir susmulkinami. Baklažanai nuplaunami ir supjaustomi griežineliais. Ištirpintame svieste pakepinami svogunai, paskui sudedama mesa ir apkepinama. Tada supilamas vynas, sudedami pomidoru gabaliukai (griežineliai nededami), petražoles, cesnakai, suberiama druska, pipirai, trinti ciobreliai ir rozmarinai. Uždengiama dangciu ir 40 minuciu verdama. Baklažanu griežineliai apkepinami aliejuje. Orkaite ikaitinama iki 200C. Iš sviesto, miltu ir pieno paruošiamas padažas, pasudomas, idedama prieskoniu ir 10 minuciu verdama. Baklažanai ir paruošta mesa susluoksniuojama kepimo formoje ir užpilama baltuoju padažu; viršus apdedamas baklažanu ir pomidoru griežineliais, užpilama padažo ir apibarstoma tarkuotu suriu. Musaka skrudinama orkaiteje apie 30 minuciu.

Parašytas: 18 Rgp 2007, 20:13
Tutsi
ta musaka,tai labai idomus receptukas :roll: :wink: :!:

Parašytas: 18 Rgp 2007, 22:39
Lilina
Galvos skausmas man dabar tos cukinijos. Pas mama jų krūva uždėrėjo, dabar visus jūsų receptus su jom teks išbandyt. :roll:

Parašytas: 19 Rgp 2007, 09:17
Ramunė
Aš dar nebuvau darže : bijau Paveikslėlis Agurkai bus kaip cukinisjos, o cukinijos - kaip aš :twisted:

Parašytas: 19 Rgp 2007, 09:57
vitele
O tu nebijok , varyk drąsiai :wink:

Parašytas: 19 Rgp 2007, 13:02
AIRENE
Tai va,ka pasakysiu.,,Siauliu krastas"(laikrastis) jau pavasari paskelbe akcija-uzaugink didziausia cukinija,arba keisciausios formos,isteige prizus.Juos iteiks rudeni.Taigi,pas ka auga jau rekordines cukinijos-nenaikinkint-o gal ka laimesit???

Parašytas: 19 Rgp 2007, 13:11
Ramunė
O ti kaip jas parodyt? Patagrapuot ar vežt?
Dar nebuvau - gal bus kokia nenormali - kokios geroooooos formikės :wink: