Puslapis 1 iš 20
BAKLAZANAI, CUKINIJOS, AGUROCIAI, AGURKAI, MOLIUGAI
Parašytas: 28 Geg 2007, 15:33
zuikaite
Nezinau, gal praziopsojau, ziurejau, nemaciau... Siulau nauja tema apie baklazanus. Man jei labai patinka, bet valgiau iki siol tik keptus su miltais. Viskas, bet manau, kad galima su jais duag visokiu dalykeliu padaryti.
P.S. Jei tema tokia jau yra, prasau moderatoriu istrinti ja, kad nesimaisytu. Aciu
PAKEISTA: Pakeiciau pavadinima
Parašytas: 28 Geg 2007, 15:46
Ramunė
O aš siūlyčiau temą apie visas daržoves vieną, nes jei visas daržoves atskirai pradėsim dėliot - netilpsim tuoj į rėmus
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:00
Ramunė
Cukinijų arba baklažanų vėduoklės su pomidorais
4 mažos cukinijos ( baklažanai),
2 pomidorai,
keletas griežinėlių sūrio,
svogūnlaiškių, pipirų.
Cukinijas ar baklažanus nuplauti, ir keturiose vietose išilgai įpjauti ( padaryti "vėduokles"). Pabarstyti druska ar "vegeta" ir palaukti, kol susigers, tada nuvarvinti .Pomidorų ir sūrio riekeles pakaitomis dėlioti į įpjovas, pabarstyti kapotais svogūno laiškais ir pipirais. Suvynioti į foliją ir kepti apie 15 - 25 min. Valgyti karštus.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:09
Ramunė
Įdaryti baklažanai
Baklažanus perpjauti pusiau ir pamirkyti apie pusvalandį pasūdytame vandenyje, tada perplauti šaltu vandeniu, išgremžti vidų ir pridėti įdaro.Sudėti į indą, užpilti mėsos sultiniu, įpilti aliejaus, grietinės ir troškinti apie 20 min.
Įdaras: 4 baklažanams
200 g tarkuoto sūrio,
2 kiaušinių,
2 šaukštų kapotų petražolių,
3 šaukštų sviesto, druskos.
Vietoj 200 g sūrio,galima imti 100 g sūrio ir smulkiai įpjaustyti dešros ar šoninės.
Aš dar darau mėsos įdarą ( kaip balandėliams), tik jį truoputį apkepinu.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:11
Ramunė
Baklažanų salotos
Baklažanus supjaustyti kubeliais, įpjaustyti pomidoro, svogūno. Paskaninti grietine, sumaišyta su majonezu ar jogurtu, druska ir cukrumi.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:12
Ramunė
Beje, visi patiekalai iš baklažanų tinka ir su cukinija ar aguročiu. Tik baklažaną, palaikius su druska, reikia nuplauti, o cukiniją ar agurotį pakanka nuvarvinti.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:20
Ramunė
Baklažanai, troškinti su daržovėmis
2 baklažanai,
2 svogūnai,
1 morka,
1 salieras,
1 petražolės šaknis,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai pomidorų padažo,
aliejaus, druskos, pipirų.
Baklažanus supjaustyti griežinėliais, apvolioti miltuose ir apkepti. Iškeptus pasūdyti, užpilti padažu ir dar 3 min patroškinti.
Padažas:
Visas daržoves smulkiai supjaustyti arba stambiai sutarkuoti ir pakepinti aliejuje, kai suminkštėja, supilti pomidorų padažą, apsūdyti, pabarstyti pipirais. Galima įdėti grietinės.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:24
Ramunė
Baklažanai, troškinti su grybais
2 baklažanai,
400 g grybų ( virtų), tinka ir pievagrybiai, tada virti nereikia,
2 svogūnai,
4 šaukštai sviesto,
1 stiklinė grietinės,
2 šaukštai miltų,
druskos.
Gamyba tokia pati, kaip ir troškinio su daržovėmis. Tik troškiname orkaitėje apie 15 min.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:27
Ramunė
Keptų baklažanų salotos su sūriu
2 baklažanai,
100 gsūrio,
3 pomidorai,
po 1 agurką ir svogūną,
petražolių,aliejaus, druskos.
Baklažamnus iškepti orkaitėje, atvėsinti ir nulupti. Supjaustyti kubeliais.
Pomidorus ir agurkus supjaustome plonais griežinėliais,
svogūną - pusžiedžiais,
sūrį - plonais šiaudeliais.
Petražoles sukapojame. Viską sumaišome ir užpilame aliejumi, pasūdome.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:34
Ramunė
Trintų baklažanų apkepas su sūriu
3 baklažanai,
200 g tarkuoto sūrio,
5 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
druskos, pipirų.
Baklažanus iškepti, nulupti ir sutrinti. Sudėti sūrį, 2 kiaušinius ir 2 šaukštus sviesto. Viską sumaišyti, pasūdyti, papipirinti ir sudėti į kepimo skardą. Likusius kiaušinius išplakti ir supilti ant masės, sudėti kubeliais supjaustytą sviestą. Kepti, kol gražiai pagels.
Parašytas: 28 Geg 2007, 16:40
Ramunė
Užkepti baklažanai
1 baklažanas,
1-2 virtos bulvės,
2 pomidorai,
1 kiaušinis,
5 šaukštai pieno,
1 - 2 šaukštai tarkuoto sūrio,
kmynų, druskos, prieskonių,aliejaus.
Baklažaną supjaustyti griežinėliais, pasūdyti ir palaikyti 15 min., po to perplauti, nusausinti ir apkepti aliejuje. Bulves ir pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Indą ištepti aliejumi ir sluoksniuoti: bulvės-baklažanai-pomidorai. Kiekvieną sluoksnį pabarstyti prieskoniais. Kiaušinį išplakti su pienu ir sūriu ir užpilti ant daržovių. Kepti orkaitėje apie 25 min.
Parašytas: 28 Geg 2007, 18:22
Ramunė
Įdarytos cukinijos
4 cukinijos,
3 stiklinės kubeliais pjaustytos ir pakepintos baltos duonos,
1 stiklinė smulkiai pjaustyto rūkyto kumpio ar dešros,
po 1 svogūną, obuolį, kiaušinį,
čiobrelių, petražolių, aliejaus, sviesto, druskos, pipirų,
pusė stiklinės vandens.
Cukinijas perpjauti išilgai, išskobti ir apvirti pasūdytame vandenyje 3 min.
Svogūną pjaustyti smulkiai, kepinti aliejuje, sudėti nulupto obuolio kubelius ir kepintii, kol suminkštės. Į dubenį sudėti kumpį, duoną, prieskonius, žalumą ir svogūnus, supilti su vandeniu išplaktą kiaušinįir gerai išmaišyti. Mišiniu užpildyti cukiniją, uždėti po keletą mažų gabaliukų sviesto ir kepti orkaitėje apir 10 - 15 min.
galimaapibarstyti sūriu prieš kepant.
Parašytas: 29 Geg 2007, 09:19
Tutsi
as cia ne i tema,bet kuo skiriasi geltona cukinija nuo zalios?
Parašytas: 29 Geg 2007, 09:22
Ramunė
Geltona cukinija būna minkštesnė, ji geriau tinka įdaryti, o konservuojant būna labai gražios auksimės spalvos. Trupučiuką švelnesnio skonio. O žalia - balta "mėsytė", bet aštresnė, geriau išsilaiko žiemą. Geltonos daugiau tinka greitam naudojimui.
Parašytas: 29 Geg 2007, 09:45
Tutsi
aciu uz info,dabar zinosiu
O man seip geltonos grazesnes
Parašytas: 29 Geg 2007, 11:49
Ramunė
Man irgi
Be to jos skanesnes ir skaniau atrodo
Parašytas: 29 Geg 2007, 12:01
Tutsi
bet jei ziemai geriau zalios,tai vel teks zalias gaminti
Parašytas: 29 Geg 2007, 14:27
Ramunė
tutsi rašė:bet jei ziemai geriau zalios,tai vel teks zalias gaminti
Aš rūsyje iki Naujų išlaikau ir geltonas, bet žalios išsilaiko iki gegužės, jei nesuvalgom anksčiau
Parašytas: 29 Geg 2007, 14:32
Tutsi
supratau
Parašytas: 29 Geg 2007, 15:38
zuikaite
Na, bet tu darzoviu tokia ivairove, o kai reikia butent kokio patiekalo su baklazanu ar agurkais, tai jei bus 100 puslapiu su tom darzovem, tai rsk tu ta recepta. Tai del to ir siulau nauja tema vien su baklazanais
Na ir cukinijos ir agurociai tinka
Parašytas: 29 Geg 2007, 16:24
Tutsi
tai taip ir yra,nieko daugiau cia ir nerasome
Parašytas: 29 Geg 2007, 17:02
Ramunė
Tada galima skirstyti : Agurkinės daržovės, kopūstinės daržovės...
Parašytas: 29 Geg 2007, 17:08
Tutsi
Parašytas: 29 Geg 2007, 17:27
Ramunė
tutsi rašė:
Tai jei pradėsim visiem kopūstam ir kitokiom daržovėm po vieną temukę - tai įsivaizduoji, kas bus
Aš nelabai
Parašytas: 29 Geg 2007, 17:29
Tutsi
bus baisu
Parašytas: 31 Geg 2007, 18:44
Ramunė
Cukinijų apkepas su mėsos kukuliais
600 g faršo,
1 svogūnas,
4 morkos,
1,5 poro,
1 nedidelė cukinija,
1 kiaušinis,
100 g sūrio,
petražolių, druskos, pipirų, aliejaus.
Morkas ir cukiniją sutarkuojame ir pakepiname su aliejumi ir prieskoniais. Porus ir petražoles susmulkiname, pakepiname kartu su morkom.Iš faršo formuojame kukuliukus ir apkepiname.
Į kepimo indą dedame daržovuų sluoksnį, kukuliukus ir vėl daržoves. Ant viršaus dedame tarkuotą ar juostelėmis pjaustytą sūrį. Kepame apie 35 min.
Cukiniją galima pakeisti moliūgu.Manau, kad vietoj cukinijos tiktų ir baklažanas.
Parašytas: 31 Geg 2007, 19:56
Tutsi
kaip gerai,viskas prie vietos
Parašytas: 31 Geg 2007, 20:24
Ramunė
Šviežių daržovių salotos
Cukinija,
kalafioras,
brokolis,
svogūnas,
salota arba pekino kopūstas,
paprika dviejų spalvų,
aliejus, citrina, druska, pipirai, žaluma.
Parašytas: 31 Geg 2007, 20:26
Ramunė
Moliūgo ir obuolio salotos
Lygiom dalim obuolio ir moliūgo,
cukraus,
spanguolių sulčių, citrinos rūgšties.
Obuolius ir moliūgą stambiai sutarkuoti, viskas sumaišoma ir palaikoma apie 2 val.
Parašytas: 31 Geg 2007, 22:57
Ramunė
Daržovės, keptos grilyje
Baklažaną ir cukuniją supjaustyti maždaug 1 cm griežinėliais,
raudoną ir geltoną ( oranžinę) papriką - juostelėmis.
Marinatas;
pusė stiklinės aliejaus, citrinos sulčių,
1 skiltelė česnako (galima ir daugiau),
žolelių, druskos, pipirų, cukraus.
Daržoves palaikyti marinate mažiausiai valandą ir kepti grilyje arba orkaitėje, susuktas į foliją ar ant grotelių.
Puikus garnyras, skanu ir vienos.