Įvairūs pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Lie 2007, 21:57

jau jie tai randa ka pasakyti Paveikslėlis

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Lie 2007, 22:14

Taip,ten is tos nuorodos .ir vadinasi kazkaip tort so smorodinoi :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Lie 2007, 19:45

Pyragas "Paskenduolis"
Mielinės tešlos pyragas

500 g miltų,
100 g mielių,
200 g cukraus,
5 šaukštai pieno,
200 g margarino,
3 kiaušiniai,
taukai formai ištepti.

Kiaušinius ir cukrų ištrinti iki baltumo, suberti mieles, ištrintas su šaukšteliu cukraus, miltus (palikti 1/2 stiklinės), supilti pieną ir išlydytą margariną.
Visus komponentus išmaišyti, lengvai paminkyti ir suformuoti rutulį.
Panardinti jį į indą su kambario temperatūros vandeniu.Po 3-5 val. rutulys išplauks į paviršių.Išėmus išspausti vandenį, įberti 1/2 stiklinės miltų ir išminkyti.Sudėti į taukais išteptą kepimo skardą ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

O aš jo kažkada ieškojau :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Lie 2007, 21:23

kazkur as ji girdejau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Lie 2007, 22:00

Mano mama Kalėdoms ir velykoms kepdavo, prisimenu tą mirkymą vandenyje :roll: pabandyt reikės ir man...Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 08:38

ir as kada ismeginsiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Lie 2007, 18:28

Pudingas su vaisiais

1,5 stiklinės mėlynių
1 didelė kriaušė
1,5 banano
200 g grietinės
5 tryniai
1 stiklinė pieno
0,5 stiklinės cukraus
2 šaukšteliai želatinos

Padažui:
1 stiklinė pieno
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 trynys

Grietinę išplakame, sudedame išplaktus trynius, piene išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, cukrų. Viską gerai išmaišome ir atšaldome.Kai pudingas pradeda stingti, 1/3 pudingo sumaišome su mėlynėmis ir supilame į formą, kitą 1/3 sumaišome su kubeliais supjaustyta nulupta kriauše ir supilame į formą, likusią 1/3 supilame į formą, o ant viršaus vieną prie kito sudedame banano griežinėlius.Pudingą laikome šaldytuve ne mažiau kaip 3 val.
Formą palaikome šiltame vandenyje, išverčiame, supjaustome, užpilame padažo.Padažui nedideliame puodelyje kaitiname pieną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilame išplaktą kiaušinio trynį ir viską maišydami verdame 2-3 min.
Atvėsiname.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 18:55

o mano eksperimentinis pyragiukas,jau kepa Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Lie 2007, 23:18

radau picos pagrindo teslos receptuka,kad nenusimestu ikelsiu cia :roll:

Picos padui:

350g miltų (galima ir truputį daugiau, kad neliptų)
200g vandens
3 šaukštai aliejaus
20g mielių
0,5 šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio cukraus.
Dar nebandziau,bet butinai ismeginsiu :wink:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 26 Lie 2007, 14:24

Ramunė rašė:Pyragas "Paskenduolis"
Mielinės tešlos pyragas

500 g miltų,
100 g mielių,
200 g cukraus,
5 šaukštai pieno,
200 g margarino,
3 kiaušiniai,
taukai formai ištepti.

Kiaušinius ir cukrų ištrinti iki baltumo, suberti mieles, ištrintas su šaukšteliu cukraus, miltus (palikti 1/2 stiklinės), supilti pieną ir išlydytą margariną.
Visus komponentus išmaišyti, lengvai paminkyti ir suformuoti rutulį.
Panardinti jį į indą su kambario temperatūros vandeniu.Po 3-5 val. rutulys išplauks į paviršių.Išėmus išspausti vandenį, įberti 1/2 stiklinės miltų ir išminkyti.Sudėti į taukais išteptą kepimo skardą ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

O aš jo kažkada ieškojau :roll:
Pavadinimas kaip iš siaubo filmo. :D Esu ragavusi, kaimo močiutė gamindavo.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Lie 2007, 14:32

Ar skanus?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 14:38

Tina rašė:Ar skanus?
viskas,ka gamindavo musu mociutes yra skanu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Lie 2007, 15:07

Labai skanus. Bet vaikystėje viskas skanu, kas saldu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 15:08

gal ir taip :merg2:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 26 Lie 2007, 15:10

Reikės pabandyt tą paskenduolį, labai jau knieti sužinoti skonį :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 15:42

Tina rašė:Reikės pabandyt tą paskenduolį, labai jau knieti sužinoti skonį :)
pasakysi kaip sekesi :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Lie 2007, 22:53

aš irgi užkibau ant to "paskenduolio" artimiausiu metu reiks išbandyt

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 22:54

na pavadinimas tai kraupokas :shock:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 26 Lie 2007, 23:02

Na tikiuos gaminys nebus kraupus :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Lie 2007, 23:04

man tai pastoviai sekasi,kuo nesamoningesnis pavadinimas,tuo skanesnis patiekalas :oops: :wink: :!: Nesuzinosi,kol nepameginsi :P

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Rgp 2007, 15:44

Vokiškas šakotis

Jums reikės:

Šakočio tešlai –

350 g sviesto arba margarino,

350 g cukraus,

4 valgomųjų šaukštų abrikosų likerio,

6 kiaušinių,

200 g miltų,

150 g bulvių krakmolo,

125 ml pieno

Glaistui –

35 g sviesto,

5 valgomųjų šaukštų vandens,

40 g kakavos,

250 g cukraus pudros.

Visų pirma gaminama šakočio tešla. Šakočiui skirtą sviestą išsukite iki purumo, toliau sukite, po truputį dėdami sviestą, dėdami cukrų, įmušdami kiaušinius ir supildami likerį. Visi šie produktai turi būti vienos temperatūros – priešingu atveju jie tinkamai nesusijungs, susidarys gumuliukai (jeigu taip vis dėlto atsitiko, įstatykite dubenį, kuriame maišėte tešlą, į karšto vandens vonelę ir sukite tol, kol gumuliukai išnyks, o masė pasidarys vientisa). Baigę sukti, supilkite persijotus ir su krakmolu sumaišytus miltus, suplikite pieną. Tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.

Į riebalais išteptą kepimo formą įkrėskite porą šauktų tešlos, ją pasklesikite plonu sluoksniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada pilkite kitą sluoksnį tešlos ir vėl kepkite, kol pagels. Taip darykite, kol suplisite visą tešlą, stenkitės, kad išeitų kuo daugiau sluoksnių. Pyragas turi kepti iš viršaus, todėl formą reiktų dėti ant paaukštinimo (kad nekeptų apačia).

Iškepusį pyragą atvėsinkite. Kol pyragas vėsta, išvirkite glaistą: puodelyje ištirpinkite sviestą, supilkite vandenį, suberkite kakavą, cukraus pudrą ir pavirkite. Glaustu aptepkite atvėsusį pyragą ir palikite sustingti.

Skanaus!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Rgp 2007, 16:24

Aukštasis pilotažasPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 16:59

labai idomus receptukas,ir neatrodo,kad labai sudetingas :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Rgp 2007, 18:04

tinginio variantas
Prikabinti failai
kukuruzu desra.jpg
kukuruzu desra.jpg (45.31 KiB) Peržiūrėta 3449 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Rgp 2007, 18:08

Paveikslėlis :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 18:40

cia is kukuruzu su kondencuotu pienu turbut :hubba:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 22 Rgp 2007, 19:23

Aha,tas pats,tik ,kad ne trupinti sausainiai,o rutuliukai.Pamaciau,man idomu pasidare ir jum rodau :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Rgp 2007, 20:01

tikrai labai faina :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 07:17

Keksas su riešutų kremu

Jums reikės:

500 g miltų,

250 g sviesto,

200 g cukraus,

Pakelio vanilinio cukraus,

0,5 stiklinės grietinės,

0,5 stiklinės pieno,

5 kiaušinių,

2 šaukštelių kepimo miltelių,

200 g riešutų kremo (pavyzdžiui „Nutella“),

3 valgomųjų šaukštų romo,

2 šaukštų džiūvėsėlių ir 2 šaukštų sviesto kepimo formai ištepti ir pabarstyti,

2-3 šaukštų cukraus pudros kepiniui apibarstyti.

Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite iki purumo ištrintą sviestą, suplikite grietinę, pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą padalinkite pusiau: vieną dalį sumaišykite su romu, kitą – su riešutų kremu.

Į kruopščiai sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą pirmiausiai supilkite tešlą su romu, po to – su riešutų kremu ir atsargiai pamaišykite.

Pyragą kepkite 50-60 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį keksą pabarstykite cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 08:27

Kai pravės - bandysiu šitą keksiuką :lol:

Užrakinta