Įvairūs pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas "Paskenduolis"
Mielinės tešlos pyragas
500 g miltų,
100 g mielių,
200 g cukraus,
5 šaukštai pieno,
200 g margarino,
3 kiaušiniai,
taukai formai ištepti.
Kiaušinius ir cukrų ištrinti iki baltumo, suberti mieles, ištrintas su šaukšteliu cukraus, miltus (palikti 1/2 stiklinės), supilti pieną ir išlydytą margariną.
Visus komponentus išmaišyti, lengvai paminkyti ir suformuoti rutulį.
Panardinti jį į indą su kambario temperatūros vandeniu.Po 3-5 val. rutulys išplauks į paviršių.Išėmus išspausti vandenį, įberti 1/2 stiklinės miltų ir išminkyti.Sudėti į taukais išteptą kepimo skardą ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
O aš jo kažkada ieškojau
Mielinės tešlos pyragas
500 g miltų,
100 g mielių,
200 g cukraus,
5 šaukštai pieno,
200 g margarino,
3 kiaušiniai,
taukai formai ištepti.
Kiaušinius ir cukrų ištrinti iki baltumo, suberti mieles, ištrintas su šaukšteliu cukraus, miltus (palikti 1/2 stiklinės), supilti pieną ir išlydytą margariną.
Visus komponentus išmaišyti, lengvai paminkyti ir suformuoti rutulį.
Panardinti jį į indą su kambario temperatūros vandeniu.Po 3-5 val. rutulys išplauks į paviršių.Išėmus išspausti vandenį, įberti 1/2 stiklinės miltų ir išminkyti.Sudėti į taukais išteptą kepimo skardą ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
O aš jo kažkada ieškojau
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pudingas su vaisiais
1,5 stiklinės mėlynių
1 didelė kriaušė
1,5 banano
200 g grietinės
5 tryniai
1 stiklinė pieno
0,5 stiklinės cukraus
2 šaukšteliai želatinos
Padažui:
1 stiklinė pieno
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 trynys
Grietinę išplakame, sudedame išplaktus trynius, piene išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, cukrų. Viską gerai išmaišome ir atšaldome.Kai pudingas pradeda stingti, 1/3 pudingo sumaišome su mėlynėmis ir supilame į formą, kitą 1/3 sumaišome su kubeliais supjaustyta nulupta kriauše ir supilame į formą, likusią 1/3 supilame į formą, o ant viršaus vieną prie kito sudedame banano griežinėlius.Pudingą laikome šaldytuve ne mažiau kaip 3 val.
Formą palaikome šiltame vandenyje, išverčiame, supjaustome, užpilame padažo.Padažui nedideliame puodelyje kaitiname pieną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilame išplaktą kiaušinio trynį ir viską maišydami verdame 2-3 min.
Atvėsiname.
1,5 stiklinės mėlynių
1 didelė kriaušė
1,5 banano
200 g grietinės
5 tryniai
1 stiklinė pieno
0,5 stiklinės cukraus
2 šaukšteliai želatinos
Padažui:
1 stiklinė pieno
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 trynys
Grietinę išplakame, sudedame išplaktus trynius, piene išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, cukrų. Viską gerai išmaišome ir atšaldome.Kai pudingas pradeda stingti, 1/3 pudingo sumaišome su mėlynėmis ir supilame į formą, kitą 1/3 sumaišome su kubeliais supjaustyta nulupta kriauše ir supilame į formą, likusią 1/3 supilame į formą, o ant viršaus vieną prie kito sudedame banano griežinėlius.Pudingą laikome šaldytuve ne mažiau kaip 3 val.
Formą palaikome šiltame vandenyje, išverčiame, supjaustome, užpilame padažo.Padažui nedideliame puodelyje kaitiname pieną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilame išplaktą kiaušinio trynį ir viską maišydami verdame 2-3 min.
Atvėsiname.
Pavadinimas kaip iš siaubo filmo. Esu ragavusi, kaimo močiutė gamindavo.Ramunė rašė:Pyragas "Paskenduolis"
Mielinės tešlos pyragas
500 g miltų,
100 g mielių,
200 g cukraus,
5 šaukštai pieno,
200 g margarino,
3 kiaušiniai,
taukai formai ištepti.
Kiaušinius ir cukrų ištrinti iki baltumo, suberti mieles, ištrintas su šaukšteliu cukraus, miltus (palikti 1/2 stiklinės), supilti pieną ir išlydytą margariną.
Visus komponentus išmaišyti, lengvai paminkyti ir suformuoti rutulį.
Panardinti jį į indą su kambario temperatūros vandeniu.Po 3-5 val. rutulys išplauks į paviršių.Išėmus išspausti vandenį, įberti 1/2 stiklinės miltų ir išminkyti.Sudėti į taukais išteptą kepimo skardą ir palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Kepti vidutiniškai įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
O aš jo kažkada ieškojau
Vokiškas šakotis
Jums reikės:
Šakočio tešlai –
350 g sviesto arba margarino,
350 g cukraus,
4 valgomųjų šaukštų abrikosų likerio,
6 kiaušinių,
200 g miltų,
150 g bulvių krakmolo,
125 ml pieno
Glaistui –
35 g sviesto,
5 valgomųjų šaukštų vandens,
40 g kakavos,
250 g cukraus pudros.
Visų pirma gaminama šakočio tešla. Šakočiui skirtą sviestą išsukite iki purumo, toliau sukite, po truputį dėdami sviestą, dėdami cukrų, įmušdami kiaušinius ir supildami likerį. Visi šie produktai turi būti vienos temperatūros – priešingu atveju jie tinkamai nesusijungs, susidarys gumuliukai (jeigu taip vis dėlto atsitiko, įstatykite dubenį, kuriame maišėte tešlą, į karšto vandens vonelę ir sukite tol, kol gumuliukai išnyks, o masė pasidarys vientisa). Baigę sukti, supilkite persijotus ir su krakmolu sumaišytus miltus, suplikite pieną. Tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.
Į riebalais išteptą kepimo formą įkrėskite porą šauktų tešlos, ją pasklesikite plonu sluoksniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada pilkite kitą sluoksnį tešlos ir vėl kepkite, kol pagels. Taip darykite, kol suplisite visą tešlą, stenkitės, kad išeitų kuo daugiau sluoksnių. Pyragas turi kepti iš viršaus, todėl formą reiktų dėti ant paaukštinimo (kad nekeptų apačia).
Iškepusį pyragą atvėsinkite. Kol pyragas vėsta, išvirkite glaistą: puodelyje ištirpinkite sviestą, supilkite vandenį, suberkite kakavą, cukraus pudrą ir pavirkite. Glaustu aptepkite atvėsusį pyragą ir palikite sustingti.
Skanaus!
Jums reikės:
Šakočio tešlai –
350 g sviesto arba margarino,
350 g cukraus,
4 valgomųjų šaukštų abrikosų likerio,
6 kiaušinių,
200 g miltų,
150 g bulvių krakmolo,
125 ml pieno
Glaistui –
35 g sviesto,
5 valgomųjų šaukštų vandens,
40 g kakavos,
250 g cukraus pudros.
Visų pirma gaminama šakočio tešla. Šakočiui skirtą sviestą išsukite iki purumo, toliau sukite, po truputį dėdami sviestą, dėdami cukrų, įmušdami kiaušinius ir supildami likerį. Visi šie produktai turi būti vienos temperatūros – priešingu atveju jie tinkamai nesusijungs, susidarys gumuliukai (jeigu taip vis dėlto atsitiko, įstatykite dubenį, kuriame maišėte tešlą, į karšto vandens vonelę ir sukite tol, kol gumuliukai išnyks, o masė pasidarys vientisa). Baigę sukti, supilkite persijotus ir su krakmolu sumaišytus miltus, suplikite pieną. Tešla turi būti rūgščios grietinės tirštumo.
Į riebalais išteptą kepimo formą įkrėskite porą šauktų tešlos, ją pasklesikite plonu sluoksniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada pilkite kitą sluoksnį tešlos ir vėl kepkite, kol pagels. Taip darykite, kol suplisite visą tešlą, stenkitės, kad išeitų kuo daugiau sluoksnių. Pyragas turi kepti iš viršaus, todėl formą reiktų dėti ant paaukštinimo (kad nekeptų apačia).
Iškepusį pyragą atvėsinkite. Kol pyragas vėsta, išvirkite glaistą: puodelyje ištirpinkite sviestą, supilkite vandenį, suberkite kakavą, cukraus pudrą ir pavirkite. Glaustu aptepkite atvėsusį pyragą ir palikite sustingti.
Skanaus!
Keksas su riešutų kremu
Jums reikės:
500 g miltų,
250 g sviesto,
200 g cukraus,
Pakelio vanilinio cukraus,
0,5 stiklinės grietinės,
0,5 stiklinės pieno,
5 kiaušinių,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
200 g riešutų kremo (pavyzdžiui „Nutella“),
3 valgomųjų šaukštų romo,
2 šaukštų džiūvėsėlių ir 2 šaukštų sviesto kepimo formai ištepti ir pabarstyti,
2-3 šaukštų cukraus pudros kepiniui apibarstyti.
Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite iki purumo ištrintą sviestą, suplikite grietinę, pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą padalinkite pusiau: vieną dalį sumaišykite su romu, kitą – su riešutų kremu.
Į kruopščiai sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą pirmiausiai supilkite tešlą su romu, po to – su riešutų kremu ir atsargiai pamaišykite.
Pyragą kepkite 50-60 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį keksą pabarstykite cukraus pudra.
Jums reikės:
500 g miltų,
250 g sviesto,
200 g cukraus,
Pakelio vanilinio cukraus,
0,5 stiklinės grietinės,
0,5 stiklinės pieno,
5 kiaušinių,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
200 g riešutų kremo (pavyzdžiui „Nutella“),
3 valgomųjų šaukštų romo,
2 šaukštų džiūvėsėlių ir 2 šaukštų sviesto kepimo formai ištepti ir pabarstyti,
2-3 šaukštų cukraus pudros kepiniui apibarstyti.
Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite iki purumo ištrintą sviestą, suplikite grietinę, pieną, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą padalinkite pusiau: vieną dalį sumaišykite su romu, kitą – su riešutų kremu.
Į kruopščiai sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą pirmiausiai supilkite tešlą su romu, po to – su riešutų kremu ir atsargiai pamaišykite.
Pyragą kepkite 50-60 minučių iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusį keksą pabarstykite cukraus pudra.