Įvairūs pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Čia jau visai armijai. Mums ketvirtadalio per akis būtų
Re: Įvairūs pyragai
Mes dviese tris dienas valgėm Beje, net trečią dieną toks pat šviežias buvo
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Tikiu, kad šviežias, man avižinis keptas antrą dieną skaniausias būnaTina rašė:Mes dviese tris dienas valgėm Beje, net trečią dieną toks pat šviežias buvo
Re: Įvairūs pyragai
Obuolių pyragas
250 g cukraus
5 didelių obuolių
200 g miltų
150 g sviesto
gvazdikėlių arba cinamono
Obuolius supjaustykite stambiais gabalais, sudėkite į puodą, įpilkite pusę turimo cukraus, cinamono. Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 min. nuolat maišydami. Tuo metu sviestą, miltus ir cukrų išberkite ant lentelės ir kapokite peiliu kol miltai su sviestu taps panašūs į duonos trupinius.
Nukelkite nuo vyryklės obuolius ir palikite atvėsti. Vėliau sudėkite juos į karščiui atsparų indą ant viršaus suberkite miltų trupinius. Jokiu būdu jų nespauskite, jie turi būti puriai paberti. Kepkite 150C temperatūroje, kol pyrago viršus švelniai paruduos. Patiekti su ledais ar grietinėle.
250 g cukraus
5 didelių obuolių
200 g miltų
150 g sviesto
gvazdikėlių arba cinamono
Obuolius supjaustykite stambiais gabalais, sudėkite į puodą, įpilkite pusę turimo cukraus, cinamono. Virkite ant vidutinės ugnies apie 20 min. nuolat maišydami. Tuo metu sviestą, miltus ir cukrų išberkite ant lentelės ir kapokite peiliu kol miltai su sviestu taps panašūs į duonos trupinius.
Nukelkite nuo vyryklės obuolius ir palikite atvėsti. Vėliau sudėkite juos į karščiui atsparų indą ant viršaus suberkite miltų trupinius. Jokiu būdu jų nespauskite, jie turi būti puriai paberti. Kepkite 150C temperatūroje, kol pyrago viršus švelniai paruduos. Patiekti su ledais ar grietinėle.
- Prikabinti failai
-
- Picture 903.jpg (42.6 KiB) Peržiūrėta 5353 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Jogurtinis kukurūzų miltų pyragas
140 g cukraus;
170 g miltų;
¾ a.š. kepimo miltelių;
2 dideli kiaušiniai;
170 g kukurūzų miltų;
120 ml natūralaus jogurto;
5 š. aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Visus produktus gerai išmaišyti (masė bus labai tiršta). Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 1800 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. (kepiau 20 cm skersmens inde, bet labai jau plonas gavosi)
140 g cukraus;
170 g miltų;
¾ a.š. kepimo miltelių;
2 dideli kiaušiniai;
170 g kukurūzų miltų;
120 ml natūralaus jogurto;
5 š. aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Visus produktus gerai išmaišyti (masė bus labai tiršta). Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą ir kepti 1800 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. (kepiau 20 cm skersmens inde, bet labai jau plonas gavosi)
Re: Įvairūs pyragai
O štai vakarykštis mano pyragėnas.
Pagrindui:
250g margarino
350-400g miltų
2 tryniai
2-3 šaukštai grietinės
Margariną sutarkavau į miltus ir tryniau tarp rankų, kol susiklijavo trupinukai. Tada dėjau grietinę, trynius ir viską gerai išminkiau. Valandai palikau šaldytuvo kameroj. Tuo metu paruošiau varškę:
500g. varškės
0,5 indelio kond.pieno su cukrumi
2 tryniai
1 a.š. vanilės
nutarkuota 1citrinos žievelė
jei varškė skystesnė reikėtų įberti 1-2 valg.šaukštus krakmolo
Taigi, visus produktus išplakiau blenderiu ir gavosi vientisa kreminė masė.
Tuo tarpu tešla pagrindui jau atšalo ir galima iškočiojus dėti į kepimo indą(aš dariau torto formoj, nes lengviau išimti). Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Pagrindą prieš dedant kepti reiktų subadyti šakute, o kepti apie 10 min., kol gražiai pagelsta. Tada ant pagrindo dėti varškės masę ir vėl kepti apie pusvalandį temperatūrą sumažinus iki 180 laipsnių. Kepimo laiką reiktų reguliuoti pagal tai, kokio dydžio kepimo forma ir kokio storio gavosi pyragas.
Per tą laiką, kol pyragas kepa galima paruošti morenginę masę:
4 baltymai
100g.cukraus pudros
Iki standumo išplaktą masę dėti ant bebaigiančio kepti varškės sluoksnio. Prieš dedant baltymų plakinį ant varškės tiktų uždėti uogienės(džemo), bet kadangi dauguma šeimoje šio produkto nemėgsta, tai slyvienės dėjau tik į vieną pusę.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir dar pakepti apie 10 min - iki pradės ruduoti pyragėno viršus.
Luktelėti kol truputėlį atauš ir skanauti. Man asmeniškai šis pyragas skanesnis šaltas, kai ant morenginio sluoksnio susidaro "ašarėlės". Viena sena gaspadinė (amžiną jai atilsį) šį pyragą vadino "Verkiančiu".
Skanaus .
Persiprašau už nuotraukos kokybę. Telefonas nesugeba išreikšti viso vaizdo
Pagrindui:
250g margarino
350-400g miltų
2 tryniai
2-3 šaukštai grietinės
Margariną sutarkavau į miltus ir tryniau tarp rankų, kol susiklijavo trupinukai. Tada dėjau grietinę, trynius ir viską gerai išminkiau. Valandai palikau šaldytuvo kameroj. Tuo metu paruošiau varškę:
500g. varškės
0,5 indelio kond.pieno su cukrumi
2 tryniai
1 a.š. vanilės
nutarkuota 1citrinos žievelė
jei varškė skystesnė reikėtų įberti 1-2 valg.šaukštus krakmolo
Taigi, visus produktus išplakiau blenderiu ir gavosi vientisa kreminė masė.
Tuo tarpu tešla pagrindui jau atšalo ir galima iškočiojus dėti į kepimo indą(aš dariau torto formoj, nes lengviau išimti). Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Pagrindą prieš dedant kepti reiktų subadyti šakute, o kepti apie 10 min., kol gražiai pagelsta. Tada ant pagrindo dėti varškės masę ir vėl kepti apie pusvalandį temperatūrą sumažinus iki 180 laipsnių. Kepimo laiką reiktų reguliuoti pagal tai, kokio dydžio kepimo forma ir kokio storio gavosi pyragas.
Per tą laiką, kol pyragas kepa galima paruošti morenginę masę:
4 baltymai
100g.cukraus pudros
Iki standumo išplaktą masę dėti ant bebaigiančio kepti varškės sluoksnio. Prieš dedant baltymų plakinį ant varškės tiktų uždėti uogienės(džemo), bet kadangi dauguma šeimoje šio produkto nemėgsta, tai slyvienės dėjau tik į vieną pusę.
Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių ir dar pakepti apie 10 min - iki pradės ruduoti pyragėno viršus.
Luktelėti kol truputėlį atauš ir skanauti. Man asmeniškai šis pyragas skanesnis šaltas, kai ant morenginio sluoksnio susidaro "ašarėlės". Viena sena gaspadinė (amžiną jai atilsį) šį pyragą vadino "Verkiančiu".
Skanaus .
Persiprašau už nuotraukos kokybę. Telefonas nesugeba išreikšti viso vaizdo
- Prikabinti failai
-
- Atvaizd023.jpg (13.92 KiB) Peržiūrėta 5293 karus(ų)
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Įvairūs pyragai
Na ir pyragų pažėrėt,šaunulės Tik spėk su jumis suktis ir bandyti
Re: Įvairūs pyragai
O, Forelle, labai pataikei su savo kukurūziniu pyragu. Kaip tik bus kur panaudoti savo kukurūzų miltus. Kaip skonis? Įdomus ko gero
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Skonis tikrai labai įdomus, jeigu mėgsti kukurūzinius traškučius, blynus iš jų miltų, tai patiks, bet jau sausas ir sunkus tai nerealiai. Tiesiog reikalauja kokio pertepimo.Živilė rašė:O, Forelle, labai pataikei su savo kukurūziniu pyragu. Kaip tik bus kur panaudoti savo kukurūzų miltus. Kaip skonis? Įdomus ko gero
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Paprasti bet neprasti keksiukai. Kai kuriuos dar sutepiau ir džemu, tai gavosi maži tortukai
Šokoladiniai keksiukai su maskarponės sūrio aptepu
100 g margarino arba sviesto (kambario temperatūros);
160 g cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
150 ml natūralaus jogurto ar liesos grietinės;
5 š. pieno;
270 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
3 a.š. kakavos miltelių.
Aptepui:
250 ml maskarponės sūrio;
160 g cukraus pudros;
1 š. citrinos sulčių;
1 a.š. vanilinio cukraus.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti jogurtą, pieną ir gerai išplakti.
Kepimo miltelius, kakavos miltelius išmaišyti su sijotais miltais. Supilti į mišinį ir gerai išmaišyti. Dėti šaukštu į paruoštas kepimo formeles ir kepti įkaitintoje iki 190 0C orkaitėje apie 25 min. Iškepusius išimti ir leisti ataušti.
Aptepui nedideliu greičiu išsukti maskarponės sūriu, po truputį beriant cukraus pudrą. Vėliausiai įmaišyti citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Dekoruoti keksiukus.
Šokoladiniai keksiukai su maskarponės sūrio aptepu
100 g margarino arba sviesto (kambario temperatūros);
160 g cukraus;
2 dideli kiaušiniai;
150 ml natūralaus jogurto ar liesos grietinės;
5 š. pieno;
270 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
3 a.š. kakavos miltelių.
Aptepui:
250 ml maskarponės sūrio;
160 g cukraus pudros;
1 š. citrinos sulčių;
1 a.š. vanilinio cukraus.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną mušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Sudėti jogurtą, pieną ir gerai išplakti.
Kepimo miltelius, kakavos miltelius išmaišyti su sijotais miltais. Supilti į mišinį ir gerai išmaišyti. Dėti šaukštu į paruoštas kepimo formeles ir kepti įkaitintoje iki 190 0C orkaitėje apie 25 min. Iškepusius išimti ir leisti ataušti.
Aptepui nedideliu greičiu išsukti maskarponės sūriu, po truputį beriant cukraus pudrą. Vėliausiai įmaišyti citrinos sultis ir vanilinį cukrų. Dekoruoti keksiukus.
Re: Įvairūs pyragai
labai gardziai atrodo!
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Įvairūs pyragai
vaizdelis pakerėjo,taip norėčiau ir paragauti
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
skaniai atrodo
Rubine, nepasake uosviene recepto namines bulkos Tipo, knygose pilna receptu Niekada nemaniau, kad gali nesakyti
Rubine, nepasake uosviene recepto namines bulkos Tipo, knygose pilna receptu Niekada nemaniau, kad gali nesakyti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Ačiū, kartais ir paprasti keksiukai atrodo įspūdingaiRubine rašė: vaizdelis pakerėjo,taip norėčiau ir paragauti
Matyt šeimos receptas ir labai saugomasTutsi rašė:Rubine, nepasake uosviene recepto namines bulkos Tipo, knygose pilna receptu Niekada nemaniau, kad gali nesakyti
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Įvairūs pyragai
Ką padarysi,lauksim to "kažkada"....
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
va koks mano isvirkscias tinginys
- Prikabinti failai
-
- HPIM4755.jpg (217.62 KiB) Peržiūrėta 5008 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Įvairūs pyragai
o ka reiskia isvirkscias
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
todel, kad ne balti sausainiai dedami i ruda kakavine mase, o rudi kakaviniai sausainiai dedami i balta mase
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Įvairūs pyragai
Sudomino Tutsiuk tavo tinginukas,jei gali parašyk kaip ruošei jį ,ir kas sudaro tą baltą masę
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
viskas taip, kaip ir tradicinio tinginio, tik i balta mase nededu kakavos
Re: Įvairūs pyragai
Šokoladinis riešutų pudingas
Persijoti 75 g miltų ir 1/4 šaukštelio kepimo miltelių.
200 g sviesto pavolioti miltuose ir stambiai sutarkuoti, vis permaišant su miltais, kad nesuliptų.
Kitame dubenyje sumaišyti 150 g maltų riešutų, 250 g maltų biskvitinių džiuvėsėlių ir 250 g tarkuoto šokolado.
4 trynius išsukti su 100 g cukraus pudros. Išplakti 4 baltymus iki putų. Trynius ir baltymus sumaišyti.
Į sviestą suberti sausų produktų mišinį, išmaišyti. Supilti kiaušinių masę ir gerai išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą karščiui atsparią formą, išlyginti paviršių. Formą uždengti folija, kepimo popieriumi ir aprišti virvele ar guma. Tada formą statyti į didesnį puodą, pripilti tiek vandens, kad apsemtų daugiau nei pusę, uždengti dangčiu ir virti apie 2 val. ant silpnos ugnies.
Dariau pirmą kartą. Nėra sunkiai pagaminama, todėl manau pavyks visiems. O skonis super
Persijoti 75 g miltų ir 1/4 šaukštelio kepimo miltelių.
200 g sviesto pavolioti miltuose ir stambiai sutarkuoti, vis permaišant su miltais, kad nesuliptų.
Kitame dubenyje sumaišyti 150 g maltų riešutų, 250 g maltų biskvitinių džiuvėsėlių ir 250 g tarkuoto šokolado.
4 trynius išsukti su 100 g cukraus pudros. Išplakti 4 baltymus iki putų. Trynius ir baltymus sumaišyti.
Į sviestą suberti sausų produktų mišinį, išmaišyti. Supilti kiaušinių masę ir gerai išmaišyti.
Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą karščiui atsparią formą, išlyginti paviršių. Formą uždengti folija, kepimo popieriumi ir aprišti virvele ar guma. Tada formą statyti į didesnį puodą, pripilti tiek vandens, kad apsemtų daugiau nei pusę, uždengti dangčiu ir virti apie 2 val. ant silpnos ugnies.
Dariau pirmą kartą. Nėra sunkiai pagaminama, todėl manau pavyks visiems. O skonis super
- Prikabinti failai
-
- Sokoladinispudingassuriesutais.JPG (46.39 KiB) Peržiūrėta 4900 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Tokie pudingai labai skanūs. Tik geriau ko nors į juos maišyti dėl spalvos, nes labai jau blyškūs būna
Re: Įvairūs pyragai
nu kaip įdomiai čia norėčiau pabandyti, tik nelabai suprantu kokiu būdu ten išverda
Re: Įvairūs pyragai
ačiū, aiškiau
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Pyragas is Forelles pasiulytos recepto. Receptas yra skyriuje "Paplepekim ne i tema". Labai skanus, tik kita karta kepsiu zemesneje temperaturoje ir didesneje formoje
- Prikabinti failai
-
- IMG_0035.JPG (78.09 KiB) Peržiūrėta 4776 karus(ų)