Įvairūs pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 28 Rgs 2008, 22:41

Ai va nuo ko jis rudas, o aš jau galvojau kad apka....s. :lol:

Gerai jau gerai, neerzinu :lol: . Bandysiu ir aš tavo pyragėną. Nes jau varškė mane nervina, nesumastau ką ir bekepti iš jos.

Skaniai atrodo :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2008, 22:50

aciu, uz "gerus" pagalvojimus :twisted:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 28 Rgs 2008, 23:03

Ramunė rašė:Trupininis varškės pyragas su graikiniais riešutais

Įdarui
300 g maltų graikinių riešutų,
325 g cukraus,3-4 valg. šaukštų romo,
750 g varškės ( 40 proc.riebumo),
3 valg.šaukštų manų kruopų,
6 kiaušinių baltymų.

Tešlai ir trupiniams
530 g miltų,180 g cukraus,
1 pakelio kepimo miltelių,
180 g sviesto,1 pakelio vanilinio cukraus,
2 valg.šaukštų grietinės,
1-2 valg.šaukštų cukraus pudros,
4 kiaušinių trynių.

Įdarui skirtus maltus graikinius riešutus suberkite į dubenį ir sumaišykite su romu bei 125 g cukraus.
Pagaminkite tešlą. Į platų dubenį suberkite 500 g miltų, 150 g cukraus ir kepimo miltelius. Atšaldytą sviestą sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant miltų. Taip pat suberkite vanilinį cukrų, supilkite grietinę ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais, išdėkite į ją du trečdalius tešlos ir suformuokite aukštus kraštelius.
Varškę sudėkite į dubenį ir sumaišykite su 200 g cukraus bei manų kruopomis. Kiaušinių baltymus išplakite ir įmaišykite į varškės masę. Ant paruoštos tešlos sluoksnio išdėkite graikinių riešutų masės sluoksnį, o ant jo iškrėskite varškės įdarą ir išlyginkite.
Likusią tešlą sumaišykite su 30 g miltų ir 30 g cukraus, sutrupinkite pirštais ir šiais trupinėliais apibarstykite įdarą. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie vieną valandą. Po to pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti, neišimdami iš kepimo formos. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.

Manau visai neblogas turėtų gautis pyragėnas. Purtau visą temą nuo pradžių , ieškau kur varškę panaudoti. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2008, 23:35

ne kiausiniene :?: ................ :laugh:
Gal ir neblogas :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgs 2008, 06:27

Gražus ir skanus turėtų būti :lol: bandysiu :merg:

Vartotojo avataras
Songe3
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 144
Užsiregistravo: 01 Lie 2008, 00:37
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius.
Susisiekti:

Standartinė Songe3 » 30 Rgs 2008, 22:50

Mmmm dėkui labai reiks išbandyti :))
Telefonas: (+370) 64594 119
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts

www.RyoArts.net

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 30 Rgs 2008, 22:59

smagu,kad patiko :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Spa 2008, 06:43

Tavo visi pyragėliai labai jau liuksusiniai :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Spa 2008, 06:52

Smėlinės tešlos obuolių pyragas

Tešlai:
300 g miltų, 100 g cukraus, pakelis vanilinio cukraus, 150 g sviesto, kiaušinis, citrina.
Įdarui:
1,5 kg saldžiarūgščių obuolių, pakelis vanilinio cukraus, 2 šaukštai cukraus, 50 g sviesto.
Glazūrai:
šaukštas citrinos sulčių, 50 g miltinio cukraus.
Suminkyti miltus, cukrų, vanilinį cukrų su gabaliukais supjaustytu sviestu, kiaušiniu bei nutarkuota citrinos žievele ir, susukus į polietileno plėvelę, valandą laikyti šaldytuve. Įdarui sviestą ištirpinti puode, supilti cukrų, vanilinį cukrų ir kaitinti, iki ištirps.
Tada sudėti mažais gabaliukais supjaustytus nuluptus obuolius, supilti sultis ir maišant troškinti 5–7 min., paskui ataušinti. Imti 2/3 tešlos ir dėti ant miltais pabarstytos maistinės plėvelės, tokia pačia uždengti iš viršaus ir iškočioti 30 cm skersmens skritulį. Jį dėti į kepimo popieriumi išklotą formą, padaryti 4 cm kraštelius.
Ant tešlos sudėti įdarą, tolygiai paskleisti ir uždengti likusiu, tokiu pat būdu iškočiotu, tik mažesniu tešlos skrituliu. Pyragą kepti 180 C orkaitėje 40–45 min. Iškepusį pyragą ataušinti ir aptepti glazūra, paruošta iš sumaišyto su sultimis miltinio cukraus.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 16 Spa 2008, 10:28

Cukinija rašė:Klasikinis pyragas Tosca
Darbe mokiniai kepė šį pyragą su kokoso drožlėmis. Labai skanus pyragas, ir darbo nedaug :D
Ačiū už receptuką :)

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 16 Spa 2008, 20:48

Receptas Sonatinos http://sonatinos-receptai.blogspot.com/ ... ragas.html
Aš didelėje skardoje kepiau, mirkiau į tirpintą šokoladą su biškiu pieno ir tada į kokosų drožles. Supjausčiau mažais gabaliukais - gavosi kaip sausainukai.
Prikabinti failai
Picture 598.jpg
Picture 598.jpg (48.86 KiB) Peržiūrėta 3673 karus(ų)
Picture 602.jpg
Picture 602.jpg (49.8 KiB) Peržiūrėta 3670 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Spa 2008, 20:58

Jau geriau būčiau šiandien neužsukus į forumą

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Spa 2008, 21:02

tau cia silpna :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Spa 2008, 21:04

Tutsi rašė:tau cia silpna :D
Ne tas žodis kaip silpna, o namie jokių šokolado atsargų. Net skonį burnoj jaučiu...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Spa 2008, 21:05

lek pas mane, sokolado turiu :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Spa 2008, 21:06

Siųskit paštu, neprilakstysiu per visą LIetuvą :D

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 16 Spa 2008, 21:07

Tutsi rašė:lek pas mane, sokolado turiu :wink:
žinau, niekur ji nelėks, ir aš kviečiau :cry:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Spa 2008, 21:24

Forelle rašė:
Tutsi rašė:tau cia silpna :D
Ne tas žodis kaip silpna, o namie jokių šokolado atsargų. Net skonį burnoj jaučiu...
O pas mane spintoj užkrauta. Guli padovanoti jau turbūt antrą mėnėsį :roll: Iš dalies todėl kad mažiukei negalima, beria jai. O mes pradėsim valgyt ir tą užsimanys. tai tik per didžiasias šventės po gabaliuką nutvėria 8)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Spa 2008, 22:17

Lilina, kakavos pakaitalas alergiškiems yra karoba (angl. Carob). Valgant net nesuprasi, kad ten ne kakava

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 16 Spa 2008, 22:21

Forelle rašė:Lilina, kakavos pakaitalas alergiškiems yra karoba (angl. Carob). Valgant net nesuprasi, kad ten ne kakava
o pas mus yra pirkti ko nors su tuo pakaitalu ?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Spa 2008, 22:47

Žinau kad Kaune indų restorane jį naudoja, o iš kur jį gauna, tai nežinau.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Spa 2008, 23:34

oi ačiū, reiks pasidomėti :D
Nes ji šokoladą tai mėgsta ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė justuke » 19 Spa 2008, 14:37

Parodysiu, kokia idomybe radau Supermamose :D

Keksas " POVAS "

250 g. sviesto
1,5 stiklines cukraus
5 kiausiniai
2 stiklines miltu
2 did.saukstai grietineles
1 pakelis kepimo milteliu
1 pakelis vanilino
1 did. saukstas kakavos
1-2 pakeliai gerimo "ZUKO"( zalio )
1-2 pakeliai gerimo " ZUKO " raudono.

Minksta sviesto mikseriu isplakti su cukrumi.
Beplakant ipilti grietinele ir musti po viena kiausini , gerai isplakti .
Miltus , vanile ir kep . miltelius sumaisyti ir plakant suberti i mase , gerai isplakti .
Tesla padaliname i 4 dalis , ir i kiekviena dali idedama kakava , zalia "ZUKO" ir raudona "ZUKO " ketvirta lieka naturali .
Dedame i keksine forma tai viena , tai kita spalvota tesla .
Kepame is anksto ikaitintoje orkaiteje 180C. apie 1 valanda ( tikrinti pagaliuku)

O cia va nuotrauka prideta:

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Tutsi » 19 Spa 2008, 15:40

labai fainas, nors ir truputi sintetinis atrodo :) Tikrai isbandysiu :D

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė ieva114 » 19 Spa 2008, 15:43

tikrai labai idomus labai spalvingas

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 19 Spa 2008, 15:56

Spalvos tai gražios, bet sintetika nevilioja, nes nesu mėgėja nei tų gėrimų, nei įvairių spalvotų sausainių

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Tutsi » 19 Spa 2008, 16:07

velykoms iskepsiu, stalo pamarginimui :D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Lilina » 19 Spa 2008, 21:02

Originalus receptas aišku, bet žalias keksas, nevilioja :D Arba, kaip Tutsi sako, nebent stalo puošmena :wink:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Tutsi » 20 Spa 2008, 09:44

stala papuosei, o paskui suniukams svente :D :lol:

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė justuke » 20 Spa 2008, 15:43

As ir kai pamaciau, tai pagalvojau kad sintetika gryna :D bet atrodo tai tikrai graziai, mintis gera :luks:

Užrakinta