Įvairūs pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas
INGREDIENTAI:
900 g. rikotos sūrio,
2/3 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės miltų,
6 kiaušiniai,
1/4 arbat. š. malto cinamono,
2 arbat. š. šviežiai nutarkuotos apelsino žievelės,
2 arbat. š. vanilės ekstrakto,
1/8 arbat. š. druskos.
GAMINIMAS:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių.
2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis supilkite cukrų bei miltus. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite vanilę, cinamoną, apelsino žievelę ir druską. Supilkite gautą masę į kepimo formą.
3. Kepkite orkaitės centre maždaug 1 val. 30 min., kol gaminys įgaus šviesiai auksinę spalvą. Įsitikinkite ar pyragas iškepęs įsmeigdami peilį į pyrago vidurį. Jei ištraukus peilį jo ašmenys švarūs ir sausi, vadinasi iškepė. Padėkite pyragą ant šilto paviršiaus, kad nusigulėtų ir lėtai atvėstų.
Pastabos:
Prie šio pyrago tinka įvairūs desertiniai padažai bei uogų užpilai. Kalbant apie ingredientus, cinamonas ir apelsino žievelės dažnai keičiamos amaretu (amaretto). Jo į pyragą pilama 3 arbatiniai šaukšteliai. Taip pat neretai apelsino žievelės keičiamos citrinos žievelėmis arba dedama abiejų, gaunamas vis kitas subtilus skonis. Kiaušinių kiekį galima sumažinti.
INGREDIENTAI:
900 g. rikotos sūrio,
2/3 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės miltų,
6 kiaušiniai,
1/4 arbat. š. malto cinamono,
2 arbat. š. šviežiai nutarkuotos apelsino žievelės,
2 arbat. š. vanilės ekstrakto,
1/8 arbat. š. druskos.
GAMINIMAS:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių.
2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis supilkite cukrų bei miltus. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite vanilę, cinamoną, apelsino žievelę ir druską. Supilkite gautą masę į kepimo formą.
3. Kepkite orkaitės centre maždaug 1 val. 30 min., kol gaminys įgaus šviesiai auksinę spalvą. Įsitikinkite ar pyragas iškepęs įsmeigdami peilį į pyrago vidurį. Jei ištraukus peilį jo ašmenys švarūs ir sausi, vadinasi iškepė. Padėkite pyragą ant šilto paviršiaus, kad nusigulėtų ir lėtai atvėstų.
Pastabos:
Prie šio pyrago tinka įvairūs desertiniai padažai bei uogų užpilai. Kalbant apie ingredientus, cinamonas ir apelsino žievelės dažnai keičiamos amaretu (amaretto). Jo į pyragą pilama 3 arbatiniai šaukšteliai. Taip pat neretai apelsino žievelės keičiamos citrinos žievelėmis arba dedama abiejų, gaunamas vis kitas subtilus skonis. Kiaušinių kiekį galima sumažinti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio suflė
160 g tarkuoto švelnaus fermentinio sūrio, 4 kiaušiniai, 60 g miltų, 40 g sviesto, 350 ml pieno, pipirų, druskos, tarkuoto muskato riešuto, sviesto ir miltų formai pabarstyti.
Miltus pakaitinti su sviestu, iki šie pagels. Maišant supilti pakaitintą pieną ir kaitinti 8 min. ar iki masė sutirštės. Tada nukaisti, įmaišyti sūrį, prieskonius. Masei ataušus po vieną įmaišyti kiaušinių trynius.
Baltymus išplakti su trupučiu druskos iki standžių putų. Pusę jų sudėti į sūrio masę, išmaišyti ir sukrėsti sviestu išteptą bei miltais pabarstytą mažo skersmens apkepo formą, o kitą pusę baltymų sukrėsti ant masės. Suflė kepti 15–20 min. 180 oC orkaitėje. Valgyti nedelsiant!
160 g tarkuoto švelnaus fermentinio sūrio, 4 kiaušiniai, 60 g miltų, 40 g sviesto, 350 ml pieno, pipirų, druskos, tarkuoto muskato riešuto, sviesto ir miltų formai pabarstyti.
Miltus pakaitinti su sviestu, iki šie pagels. Maišant supilti pakaitintą pieną ir kaitinti 8 min. ar iki masė sutirštės. Tada nukaisti, įmaišyti sūrį, prieskonius. Masei ataušus po vieną įmaišyti kiaušinių trynius.
Baltymus išplakti su trupučiu druskos iki standžių putų. Pusę jų sudėti į sūrio masę, išmaišyti ir sukrėsti sviestu išteptą bei miltais pabarstytą mažo skersmens apkepo formą, o kitą pusę baltymų sukrėsti ant masės. Suflė kepti 15–20 min. 180 oC orkaitėje. Valgyti nedelsiant!
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Morkų pudingas su džiūvėsiais
500 g morkų, 100 g maltų džiūvėsių,
6 kiaušiniai, po ½ stiklinės cukraus ir razinų,
100 g sviesto,
nutarkuota citrinos ar apelsino žievelė,
druskos.
Morkas išvirti su lupenomis, ataušinti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti.
Morkų masę išmaišyti su džiūvėsėliais, kiaušinių tryniais, minkštu sviestu, cukrumi, druska ir kitais prieskoniais, razinomis. Paskiausiai įmaišyti išplaktus iki standžių putų baltymus.
Masę supilti į sviestu išteptą apkepo formą ir kepti 80 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
500 g morkų, 100 g maltų džiūvėsių,
6 kiaušiniai, po ½ stiklinės cukraus ir razinų,
100 g sviesto,
nutarkuota citrinos ar apelsino žievelė,
druskos.
Morkas išvirti su lupenomis, ataušinti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti.
Morkų masę išmaišyti su džiūvėsėliais, kiaušinių tryniais, minkštu sviestu, cukrumi, druska ir kitais prieskoniais, razinomis. Paskiausiai įmaišyti išplaktus iki standžių putų baltymus.
Masę supilti į sviestu išteptą apkepo formą ir kepti 80 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kriaušių keksas
400 g miltų,
po 250 g cukraus ir sviesto,
4 kiaušiniai,
2–3 kriaušės,
po šaukštelį kepimo miltelių ir nutarkuotos citrinos žievelės,
½ citrinos sultys,
džiūvėsėlių pabarstyti,
sviesto formai patepti.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi bei kiaušiniais. Įmaišyti miltus su kepimo milteliais ir citrinos žievele, supilti sultis. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą stačiakampę kekso formą. Į tešlą sukaišioti nuluptas kriaušių skilteles. Pyragą kepti 180°C orkaitėje apie 50 min. Prieš tiekiant apibarstyti miltiniu cukrumi.
400 g miltų,
po 250 g cukraus ir sviesto,
4 kiaušiniai,
2–3 kriaušės,
po šaukštelį kepimo miltelių ir nutarkuotos citrinos žievelės,
½ citrinos sultys,
džiūvėsėlių pabarstyti,
sviesto formai patepti.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi bei kiaušiniais. Įmaišyti miltus su kepimo milteliais ir citrinos žievele, supilti sultis. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą stačiakampę kekso formą. Į tešlą sukaišioti nuluptas kriaušių skilteles. Pyragą kepti 180°C orkaitėje apie 50 min. Prieš tiekiant apibarstyti miltiniu cukrumi.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Obuolių pyragas
10-12 didelių rudeninių obuolių,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų, stiklinė manų kruopų,
200 g sviesto.
Obuolius nulupkite, supjaustykite didesniais gabalais. Pusę obuolių gabalėlių vienu sluoksniu išdėliokite į skardą, tolygiai užberkite puse cukraus, miltų ir manų mišinio, užtarkuokite pusę sviesto. Tada ant viršaus dėkite likusius obuolius, užberkite likusiu mišiniu ir užtarkuokite likusį sviestą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol gražiai aprus.
Pyragą tiekite karštą su ledais.
10-12 didelių rudeninių obuolių,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų, stiklinė manų kruopų,
200 g sviesto.
Obuolius nulupkite, supjaustykite didesniais gabalais. Pusę obuolių gabalėlių vienu sluoksniu išdėliokite į skardą, tolygiai užberkite puse cukraus, miltų ir manų mišinio, užtarkuokite pusę sviesto. Tada ant viršaus dėkite likusius obuolius, užberkite likusiu mišiniu ir užtarkuokite likusį sviestą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol gražiai aprus.
Pyragą tiekite karštą su ledais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas su obuoliais ir uogiene
200 g miltų, 130 g cukraus,
2 kiaušiniai,
130 g margarino, margarino kepimo formai,
75 g krakmolo, šaukštelis kepimo miltelių,
6 saldūs obuoliai, 5 šaukštai vyšnių uogienės.
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir krakmolu. Margariną ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais, dėkite į miltus ir išsukite tešlą.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su uogiene.
Kepimo formą ištepkite margarinu, pilkite tešlą, o ant viršaus sudėkite obuolių įdarą. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 45-50 minučių. Leiskite atvėsti, o tada supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir tiekite į stalą su pienu.
200 g miltų, 130 g cukraus,
2 kiaušiniai,
130 g margarino, margarino kepimo formai,
75 g krakmolo, šaukštelis kepimo miltelių,
6 saldūs obuoliai, 5 šaukštai vyšnių uogienės.
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir krakmolu. Margariną ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais, dėkite į miltus ir išsukite tešlą.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su uogiene.
Kepimo formą ištepkite margarinu, pilkite tešlą, o ant viršaus sudėkite obuolių įdarą. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 45-50 minučių. Leiskite atvėsti, o tada supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir tiekite į stalą su pienu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sorry nuotrauką įmečiau, o receptėlis - mintyse liko Dar neprabudau iki galo, ko gero
Slyvų pyragas
Reikės :
200 g sviesto,
1 stiklinė rūgusio pieno, galima keisti grietine, bet aš nemėgstu riebiai
5 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
miltų, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistensijos,
slyvų.
Sviestą, trynius, cukrų, vanilinį cukrų ištrinti iki purumo. Supilti rūgpienį ( ar grietinę), suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir vėl išmaišyti.
Dalį ( didesnę) tešlos sudėti į formą, ant viršaus dėti į 4 dalis supjaustytas slyvas ir vėl uždėti tešlos. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.
Slyvų pyragas
Reikės :
200 g sviesto,
1 stiklinė rūgusio pieno, galima keisti grietine, bet aš nemėgstu riebiai
5 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
miltų, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistensijos,
slyvų.
Sviestą, trynius, cukrų, vanilinį cukrų ištrinti iki purumo. Supilti rūgpienį ( ar grietinę), suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir vėl išmaišyti.
Dalį ( didesnę) tešlos sudėti į formą, ant viršaus dėti į 4 dalis supjaustytas slyvas ir vėl uždėti tešlos. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
sakau gal nereikes niekam
Teslai:
250 g.sviesto;
350 g. miltu;
2 saukstai vandens;
1 kiausinis.
Kapota tesla ir atsaldyta.
Varskes kremui:
500 g.varskes;
2 saukstai krakmolo;
2 kiausiniai;
1 stikline cukraus;
vanilinio cukraus (pagal skoni).
Virsus pabarstytas storai sokoladiniais torto papuosimais pries kepant.
Kai tesla isklojau dar patepiau rugstesne slyviene.
Kepti 200 laipsniu orkaiteje apie 45 min.
Teslai:
250 g.sviesto;
350 g. miltu;
2 saukstai vandens;
1 kiausinis.
Kapota tesla ir atsaldyta.
Varskes kremui:
500 g.varskes;
2 saukstai krakmolo;
2 kiausiniai;
1 stikline cukraus;
vanilinio cukraus (pagal skoni).
Virsus pabarstytas storai sokoladiniais torto papuosimais pries kepant.
Kai tesla isklojau dar patepiau rugstesne slyviene.
Kepti 200 laipsniu orkaiteje apie 45 min.
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 30 Rgs 2008, 09:40, redaguota 1 kartą(us).