Įvairūs pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2008, 13:54

REIKES APZIURETI,KUR TEN TIE REZIMAI :roll:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 03 Rgs 2008, 15:51

na ir as bandziau kepti ta pyraga su slyvom kepti, skonis tiesiog fantastiskas.
Paveikslėlis

na ir kita diena kepeme su kriausemis irgi labai skanus ( tik gala nes vezemes i svecius tai vidaus nepavyko nufotkinti :cry: )
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Rgs 2008, 10:30

Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas

INGREDIENTAI:

900 g. rikotos sūrio,
2/3 stiklinės cukraus,
1/3 stiklinės miltų,
6 kiaušiniai,
1/4 arbat. š. malto cinamono,
2 arbat. š. šviežiai nutarkuotos apelsino žievelės,
2 arbat. š. vanilės ekstrakto,
1/8 arbat. š. druskos.


GAMINIMAS:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių.

2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis supilkite cukrų bei miltus. Po vieną įmuškite kiaušinius. Sudėkite vanilę, cinamoną, apelsino žievelę ir druską. Supilkite gautą masę į kepimo formą.

3. Kepkite orkaitės centre maždaug 1 val. 30 min., kol gaminys įgaus šviesiai auksinę spalvą. Įsitikinkite ar pyragas iškepęs įsmeigdami peilį į pyrago vidurį. Jei ištraukus peilį jo ašmenys švarūs ir sausi, vadinasi iškepė. Padėkite pyragą ant šilto paviršiaus, kad nusigulėtų ir lėtai atvėstų.

Pastabos:
Prie šio pyrago tinka įvairūs desertiniai padažai bei uogų užpilai. Kalbant apie ingredientus, cinamonas ir apelsino žievelės dažnai keičiamos amaretu (amaretto). Jo į pyragą pilama 3 arbatiniai šaukšteliai. Taip pat neretai apelsino žievelės keičiamos citrinos žievelėmis arba dedama abiejų, gaunamas vis kitas subtilus skonis. Kiaušinių kiekį galima sumažinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgs 2008, 16:25

Vis ruošiuosi kepti sūrio pyragėlį, o šis toks apetritnas, kad uch :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Rgs 2008, 19:03

Sūrio suflė

160 g tarkuoto švelnaus fermentinio sūrio, 4 kiaušiniai, 60 g miltų, 40 g sviesto, 350 ml pieno, pipirų, druskos, tarkuoto muskato riešuto, sviesto ir miltų formai pabarstyti.

Miltus pakaitinti su sviestu, iki šie pagels. Maišant supilti pakaitintą pieną ir kaitinti 8 min. ar iki masė sutirštės. Tada nukaisti, įmaišyti sūrį, prieskonius. Masei ataušus po vieną įmaišyti kiaušinių trynius.
Baltymus išplakti su trupučiu druskos iki standžių putų. Pusę jų sudėti į sūrio masę, išmaišyti ir sukrėsti sviestu išteptą bei miltais pabarstytą mažo skersmens apkepo formą, o kitą pusę baltymų sukrėsti ant masės. Suflė kepti 15–20 min. 180 oC orkaitėje. Valgyti nedelsiant!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Rgs 2008, 07:13

Morkų pudingas su džiūvėsiais

500 g morkų, 100 g maltų džiūvėsių,
6 kiaušiniai, po ½ stiklinės cukraus ir razinų,
100 g sviesto,
nutarkuota citrinos ar apelsino žievelė,
druskos.
Morkas išvirti su lupenomis, ataušinti, nulupti ir smulkiai sutarkuoti.
Morkų masę išmaišyti su džiūvėsėliais, kiaušinių tryniais, minkštu sviestu, cukrumi, druska ir kitais prieskoniais, razinomis. Paskiausiai įmaišyti išplaktus iki standžių putų baltymus.
Masę supilti į sviestu išteptą apkepo formą ir kepti 80 min. vidutinio karštumo orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Rgs 2008, 07:18

Kriaušių keksas

400 g miltų,
po 250 g cukraus ir sviesto,
4 kiaušiniai,
2–3 kriaušės,
po šaukštelį kepimo miltelių ir nutarkuotos citrinos žievelės,
½ citrinos sultys,
džiūvėsėlių pabarstyti,
sviesto formai patepti.
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi bei kiaušiniais. Įmaišyti miltus su kepimo milteliais ir citrinos žievele, supilti sultis. Tešlą sukrėsti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą stačiakampę kekso formą. Į tešlą sukaišioti nuluptas kriaušių skilteles. Pyragą kepti 180°C orkaitėje apie 50 min. Prieš tiekiant apibarstyti miltiniu cukrumi.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 14 Rgs 2008, 23:06

Drėgno šokoladinio pyrago variacija - su obuoliais :)
Prikabinti failai
Dregnaspyragassuobuoliais.JPG
Dregnaspyragassuobuoliais.JPG (47.78 KiB) Peržiūrėta 4008 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Rgs 2008, 10:01

na ir kaip skonis :?: :roll: Turetu buti skanu :D

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 15 Rgs 2008, 23:15

labai skanu :)

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Standartinė aksele » 15 Rgs 2008, 23:23

o atrodo tai nuostabiai :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 08:06

Obuolių pyragas

10-12 didelių rudeninių obuolių,
stiklinė cukraus,
stiklinė miltų, stiklinė manų kruopų,
200 g sviesto.

Obuolius nulupkite, supjaustykite didesniais gabalais. Pusę obuolių gabalėlių vienu sluoksniu išdėliokite į skardą, tolygiai užberkite puse cukraus, miltų ir manų mišinio, užtarkuokite pusę sviesto. Tada ant viršaus dėkite likusius obuolius, užberkite likusiu mišiniu ir užtarkuokite likusį sviestą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol gražiai aprus.
Pyragą tiekite karštą su ledais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 08:08

Pyragas su obuoliais ir uogiene

200 g miltų, 130 g cukraus,
2 kiaušiniai,
130 g margarino, margarino kepimo formai,
75 g krakmolo, šaukštelis kepimo miltelių,
6 saldūs obuoliai, 5 šaukštai vyšnių uogienės.
Persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir krakmolu. Margariną ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais, dėkite į miltus ir išsukite tešlą.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su uogiene.
Kepimo formą ištepkite margarinu, pilkite tešlą, o ant viršaus sudėkite obuolių įdarą. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 45-50 minučių. Leiskite atvėsti, o tada supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir tiekite į stalą su pienu.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 27 Rgs 2008, 14:06

As obuoliu siemet beveik neturiu.Soda pertvarke vaikai,o ir metai ne tie .

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 27 Rgs 2008, 14:33

ieva114 rašė:na ir as bandziau kepti ta pyraga su slyvom kepti, skonis tiesiog fantastiskas.
Paveikslėlis
Kaip įdomiai viršus užtrupintas :!: Kokia technika :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 17:17

AIRENE rašė:As obuoliu siemet beveik neturiu.Soda pertvarke vaikai,o ir metai ne tie .
Kokie čia tie mūsų metai :shock: Tik branda graži, ateina jaunystė, negi nesigirdi, Airene :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2008, 19:31

cia airene ne tuos metus turbut turejo :roll: ji kalbejo manau,kad ne obuoliu metai pas juos sendien :P
O as vakar super pyraga kepiau,veliau parodysiu :wink:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 28 Rgs 2008, 08:42

Cukinija rašė:
ieva114 rašė:na ir as bandziau kepti ta pyraga su slyvom kepti, skonis tiesiog fantastiskas.
Paveikslėlis
Kaip įdomiai viršus užtrupintas :!: Kokia technika :?:
rutuliavom juosteles ir dejom viena ant kitos :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2008, 10:26

Tutsi rašė:cia airene ne tuos metus turbut turejo :roll: ji kalbejo manau,kad ne obuoliu metai pas juos sendien :P
O as vakar super pyraga kepiau,veliau parodysiu :wink:
Rodyk, kepsiu. Savieji jau pabodo,o laiko žadu turėt kitą savaitėlę. Bent jau taip tikiuosi :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2008, 10:28

Kepiau slyvų pyragą, skonis - puikus, tik slyvų pagailėjau. man jų trūko, bet šeimyna ir svečiai sakė kitaip :?

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2008, 10:30

Tutsi rašė:cia airene ne tuos metus turbut turejo :roll: ji kalbejo manau,kad ne obuoliu metai pas juos sendien :P
O as vakar super pyraga kepiau,veliau parodysiu :wink:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :oops: tada viskas OK :lol:

blondinė
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 156
Užsiregistravo: 15 Lie 2008, 21:08
Pliusai: 0
Miestas: VAKARŲ

Standartinė blondinė » 28 Rgs 2008, 11:16

:hypno: :hubba: :luks: super :geles:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2008, 11:38

aha,tikrai super pyragas,o kur receptukas :?:
Saviski idesiu,kai grisiu is uosvienes :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2008, 11:43

Sorry :oops: nuotrauką įmečiau, o receptėlis - mintyse liko :? Dar neprabudau iki galo, ko gero :roll:

Slyvų pyragas

Reikės :
200 g sviesto,
1 stiklinė rūgusio pieno, galima keisti grietine, bet aš nemėgstu riebiai
5 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
miltų, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistensijos,
slyvų.

Sviestą, trynius, cukrų, vanilinį cukrų ištrinti iki purumo. Supilti rūgpienį ( ar grietinę), suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir vėl išmaišyti.
Dalį ( didesnę) tešlos sudėti į formą, ant viršaus dėti į 4 dalis supjaustytas slyvas ir vėl uždėti tešlos. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 28 Rgs 2008, 12:05

ieva114 rašė:
Cukinija rašė: Kaip įdomiai viršus užtrupintas :!: Kokia technika :?:
rutuliavom juosteles ir dejom viena ant kitos :wink:
Aišku. Kietai atrodo!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2008, 22:14

na va, mano pyragenas .... Be kiausinienes :roll:
Prikabinti failai
HPIM4355.jpg
HPIM4355.jpg (49.03 KiB) Peržiūrėta 3881 karus(ų)
HPIM4361.jpg
HPIM4361.jpg (43.13 KiB) Peržiūrėta 3883 karus(ų)
HPIM4360.jpg
HPIM4360.jpg (44.23 KiB) Peržiūrėta 3883 karus(ų)
HPIM4357.jpg
HPIM4357.jpg (47.31 KiB) Peržiūrėta 3883 karus(ų)

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Standartinė aksele » 28 Rgs 2008, 22:17

koks fainas.Saunuole :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2008, 22:19

aciu :oops:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 28 Rgs 2008, 22:26

o kur receptas :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2008, 22:34

sakau gal nereikes niekam :roll:

Teslai:

250 g.sviesto;
350 g. miltu;
2 saukstai vandens;
1 kiausinis.

Kapota tesla ir atsaldyta.

Varskes kremui:

500 g.varskes;
2 saukstai krakmolo;
2 kiausiniai;
1 stikline cukraus;
vanilinio cukraus (pagal skoni).

Virsus pabarstytas storai sokoladiniais torto papuosimais pries kepant.
Kai tesla isklojau dar patepiau rugstesne slyviene.
Kepti 200 laipsniu orkaiteje apie 45 min.
Paskutinį kartą redagavo Tutsi 30 Rgs 2008, 09:40, redaguota 1 kartą(us).

Užrakinta