Įvairūs pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Pyragas su obuoliais ir kriausemis
3 obuoliai
3kriauses
2 saukstai salto sviesto
3kiausiniai
saukstelis vanilinio cukraus
puses stiklines cukraus
stikline miltu
stikline pieno
orkaite ikaitinti iki 200 laip. kepimo inda istepti riebalais .
obuolius ir kriauses supjaustyti skiltelemis . jas isdelioti kepimo inde, ant virsaus stambiai sutarkuoti salta sviesta.
kiausinius , vanilini cukru , cukruir miltus ismaisyti. plakant supilti piena.tesla sukresti ant kepimo inde sudetu vaisiu/
kepti apie45 min. pyrago krastai turetu buti rudesninei vidurys , todel iki kepimo pabaigos likus 10 min. ji galima uzdengti folija.
3kriauses
2 saukstai salto sviesto
3kiausiniai
saukstelis vanilinio cukraus
puses stiklines cukraus
stikline miltu
stikline pieno
orkaite ikaitinti iki 200 laip. kepimo inda istepti riebalais .
obuolius ir kriauses supjaustyti skiltelemis . jas isdelioti kepimo inde, ant virsaus stambiai sutarkuoti salta sviesta.
kiausinius , vanilini cukru , cukruir miltus ismaisyti. plakant supilti piena.tesla sukresti ant kepimo inde sudetu vaisiu/
kepti apie45 min. pyrago krastai turetu buti rudesninei vidurys , todel iki kepimo pabaigos likus 10 min. ji galima uzdengti folija.
Bananinis pyragas
3 bananai
3 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1/3 stiklinės manų košės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/3 stiklinės aliejaus
20 g sviesto
1 stiklinė cukraus
Nuluptus bananus smulkiai supjaustyti.
Suberti cukrų, įmušti kiaušinius ir maišytuvu gerai išplakti.
Sudėti miltus, kepimo miltelius ir manų košę, dar vieną minutę plakti. Įpilti aliejų ir maišyti, kol tešloje nebeliks aliejaus burbuliukų.
Kepti 180°C temperatūroje, išteptoje riebalais ir pabarstytoje džiūvėsėliais kepimo skardoje.
Tešlą galima kepti didelėje tortinėje, kitą dieną perpjauti pusiau, sutepti džemu (juodųjų serbentų ar kt.).
Viršų galima aplieti šokoladiniu glajumi - 3/4 šokolado plytelės ištirpdyti ir sumaišyti su šaukštu grietinėlės.
3 bananai
3 kiaušiniai
1,5 stiklinės miltų
1/3 stiklinės manų košės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/3 stiklinės aliejaus
20 g sviesto
1 stiklinė cukraus
Nuluptus bananus smulkiai supjaustyti.
Suberti cukrų, įmušti kiaušinius ir maišytuvu gerai išplakti.
Sudėti miltus, kepimo miltelius ir manų košę, dar vieną minutę plakti. Įpilti aliejų ir maišyti, kol tešloje nebeliks aliejaus burbuliukų.
Kepti 180°C temperatūroje, išteptoje riebalais ir pabarstytoje džiūvėsėliais kepimo skardoje.
Tešlą galima kepti didelėje tortinėje, kitą dieną perpjauti pusiau, sutepti džemu (juodųjų serbentų ar kt.).
Viršų galima aplieti šokoladiniu glajumi - 3/4 šokolado plytelės ištirpdyti ir sumaišyti su šaukštu grietinėlės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Elzaso vyno pyragas
400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
750 g veršienos (arba 400 g veršienos ir 350 g kiaulienos) ,
čili pipirų,
juodųjų pipirų,
prieskoninių žalumynų pagal skonį,
1 svogūno galvutės,
4 kiaušinių,
125 g grietinės,
marinatui – 1 stiklinės baltojo vyno.
Supjaustykite mėsą siauromis juostelėmis.
Pamarinuokite mėsą baltame vyne su prieskoniais, žalumynais ir kubeliais supjaustytais svogūnais.
Į kepimo formą išdėkite sluoksniuotą tešlą. Nuspauskite mėsą ir sudėkite į kepimo formą su tešla. Užklokite mėsą kitu tešlos sluoksniu. Padarykite jame angą. Sutepkite pyrago paviršių kiaušinio tryniu ir uždenkite folija. Kepkite 40 minučių karštoje orkaitėje.
Kol pyragas keps, paruoškite mišinį: suplakite kiaušinius su grietine, įberkite druskos ir pipirų. Išimkite iš orkaitės pyragą, nuimkite popierių (arba foliją), ir per angą į pyragą supilkite grietinės-kiaušinių mišinį. Pašaukite pyragą atgal į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių.
400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
750 g veršienos (arba 400 g veršienos ir 350 g kiaulienos) ,
čili pipirų,
juodųjų pipirų,
prieskoninių žalumynų pagal skonį,
1 svogūno galvutės,
4 kiaušinių,
125 g grietinės,
marinatui – 1 stiklinės baltojo vyno.
Supjaustykite mėsą siauromis juostelėmis.
Pamarinuokite mėsą baltame vyne su prieskoniais, žalumynais ir kubeliais supjaustytais svogūnais.
Į kepimo formą išdėkite sluoksniuotą tešlą. Nuspauskite mėsą ir sudėkite į kepimo formą su tešla. Užklokite mėsą kitu tešlos sluoksniu. Padarykite jame angą. Sutepkite pyrago paviršių kiaušinio tryniu ir uždenkite folija. Kepkite 40 minučių karštoje orkaitėje.
Kol pyragas keps, paruoškite mišinį: suplakite kiaušinius su grietine, įberkite druskos ir pipirų. Išimkite iš orkaitės pyragą, nuimkite popierių (arba foliją), ir per angą į pyragą supilkite grietinės-kiaušinių mišinį. Pašaukite pyragą atgal į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių.
Va mano keksiukai. Is tikruju ju spalva dar ryskesne nei nuotraukoje - jie skaisciai geltoni, puruciai bei minkstuciai. Kai kuriuos aptepiau sokoladiniu glajumi, nes norėjau saaaaaldžiai , bet kitiems buvo pats tas.
Stai keksiuku receptas (nors man atrodo, kad originaliame recepte ten bvo sausainiai )
6 kiaušiniai (aš dėjau 5 didelius,naminius)
120g sviesto
120g miltų
120g cukraus
40g grietinėlės
citrinos žievelės (aš nedėjau)
Žiupsnels kepimo miltelių.( aš dėjau tik ant šaukštelio galo, bet kilo labai gerai; kitą kart mėginsiu visai jų nedėti )
Sviestą gerai išsukti ir vis sukant įmaišyti po vieną trynį, po šaukštą miltų ir po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės įdėti grietinėlės. Prieš kepant įmaišyti plaktus baltymus. Kepti 180 laipsnių temperatūroje.
Stai keksiuku receptas (nors man atrodo, kad originaliame recepte ten bvo sausainiai )
6 kiaušiniai (aš dėjau 5 didelius,naminius)
120g sviesto
120g miltų
120g cukraus
40g grietinėlės
citrinos žievelės (aš nedėjau)
Žiupsnels kepimo miltelių.( aš dėjau tik ant šaukštelio galo, bet kilo labai gerai; kitą kart mėginsiu visai jų nedėti )
Sviestą gerai išsukti ir vis sukant įmaišyti po vieną trynį, po šaukštą miltų ir po šaukštą cukraus. Kai masė sutirštės įdėti grietinėlės. Prieš kepant įmaišyti plaktus baltymus. Kepti 180 laipsnių temperatūroje.
- Prikabinti failai
-
- untitled1.JPG (14.44 KiB) Peržiūrėta 3950 karus(ų)
-
- untitled.JPG (14.8 KiB) Peržiūrėta 3949 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio pyragas su alyvuogių aliejumi (tiropita)
Tešlai
1 kiaušinio, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
½ šaukštelio druskos, 1 stiklinės miltų,
4-5 šaukštų pieno.
Įdarui
½ kg fetos sūrio, 3 kiaušinių,
½ stiklinės pieno, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3-4 šaukštų manų.
Iš nurodytų produktų suminkyti kietą tešlą ir pastatyti šiltai.
Paruošti įdarą: fetos sūrį rankomis susmulkinti, įsukti plaktus kiaušinius, pieną, aliejų, įmaišyti manus, kad gautume vientisą masę. Tešlą iškočioti, ją kloti į aliejumi pateptą skardą, ant jos paskirstyti įdarą, patepti plaktu kiaušiniu. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 45 min. Atšaldžius supjaustyti norimo dydžio gabalėliais
Tešlai
1 kiaušinio, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
½ šaukštelio druskos, 1 stiklinės miltų,
4-5 šaukštų pieno.
Įdarui
½ kg fetos sūrio, 3 kiaušinių,
½ stiklinės pieno, 4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3-4 šaukštų manų.
Iš nurodytų produktų suminkyti kietą tešlą ir pastatyti šiltai.
Paruošti įdarą: fetos sūrį rankomis susmulkinti, įsukti plaktus kiaušinius, pieną, aliejų, įmaišyti manus, kad gautume vientisą masę. Tešlą iškočioti, ją kloti į aliejumi pateptą skardą, ant jos paskirstyti įdarą, patepti plaktu kiaušiniu. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 45 min. Atšaldžius supjaustyti norimo dydžio gabalėliais
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pyragas su žolėmis (chortopita)
Tešlai
6 šaukštų alyvuogių aliejaus, ½ stiklinės vandens,
1citrinos nutarkuotos žievelės ir tos citrinos sulčių
, ½ šaukštelio druskos, 3 stiklinių miltų,
200 g fetos sūrio.
Įdarui
1 kg žolės (špinatų, porų, raudonėlio, petražolių),
5 jaunų svogūnų galvučių, ½ stiklinės smulkiai pjaustytų anyžių (arba mėtų),
½ stiklinės smulkiai pjaustytų krapų,
6 šaukštų alyvuogių aliejaus, ½ stiklinės maltų džiūvėsėlių,
pipirų, druskos.
Iš tešlai skirtų produktų suminkyti tešlą.
Žoles nuplauti, smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, jame ant silpnos ugnies 15 min. patroškinti žoles, sudėti susmulkintą sūrį, druską, pipirus, džiūvėsėlius.. Tešlą padalinti į 2 dalis (vieną truputį didesnę), iškočioti, didesnę dalį kloti į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus išdėlioti įdarą, uždengti kitu tešlos lapu, viršų patepti aliejumi, peiliu pažymėti, į kokius gabalus pyragą pjaustysime, ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas pagels.
Tešlai
6 šaukštų alyvuogių aliejaus, ½ stiklinės vandens,
1citrinos nutarkuotos žievelės ir tos citrinos sulčių
, ½ šaukštelio druskos, 3 stiklinių miltų,
200 g fetos sūrio.
Įdarui
1 kg žolės (špinatų, porų, raudonėlio, petražolių),
5 jaunų svogūnų galvučių, ½ stiklinės smulkiai pjaustytų anyžių (arba mėtų),
½ stiklinės smulkiai pjaustytų krapų,
6 šaukštų alyvuogių aliejaus, ½ stiklinės maltų džiūvėsėlių,
pipirų, druskos.
Iš tešlai skirtų produktų suminkyti tešlą.
Žoles nuplauti, smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti aliejų, jame ant silpnos ugnies 15 min. patroškinti žoles, sudėti susmulkintą sūrį, druską, pipirus, džiūvėsėlius.. Tešlą padalinti į 2 dalis (vieną truputį didesnę), iškočioti, didesnę dalį kloti į aliejumi pateptą skardą, ant viršaus išdėlioti įdarą, uždengti kitu tešlos lapu, viršų patepti aliejumi, peiliu pažymėti, į kokius gabalus pyragą pjaustysime, ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas pagels.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio pyragėliai
Tešlai
½ stiklinės jogurto, ½ stiklinės alyvuogių aliejaus,
½ šaukštelio druskos, 1 apelsino sulčių,
½ šaukštelio sodos, ½ kg miltų.
Įdarui
1 kiaušinio, 350 g fetos sūrio.
Iš jogurto, aliejaus, apelsinų sulčių su jose ištirpdyta soda, druskos ir miltų suminkyti minkštą tešlą. Sūrį sumaišyti su kiaušiniu.
Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos iškočioti į lėkštelės dydžio blynelius , ant viršaus dėti šaukštelį įdaro, sulenkti pusiau į pusmėnulio formą, kraštus apspaudyti. Pyragėlius dėlioti į aliejumi pateptą skardą, jų viršų aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pagels.
Skanaus! Gal ir mums patiks graikų pamėgti kepiniai.
Tešlai
½ stiklinės jogurto, ½ stiklinės alyvuogių aliejaus,
½ šaukštelio druskos, 1 apelsino sulčių,
½ šaukštelio sodos, ½ kg miltų.
Įdarui
1 kiaušinio, 350 g fetos sūrio.
Iš jogurto, aliejaus, apelsinų sulčių su jose ištirpdyta soda, druskos ir miltų suminkyti minkštą tešlą. Sūrį sumaišyti su kiaušiniu.
Iš tešlos formuoti rutuliukus, juos iškočioti į lėkštelės dydžio blynelius , ant viršaus dėti šaukštelį įdaro, sulenkti pusiau į pusmėnulio formą, kraštus apspaudyti. Pyragėlius dėlioti į aliejumi pateptą skardą, jų viršų aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pagels.
Skanaus! Gal ir mums patiks graikų pamėgti kepiniai.
- Songe3
- Dalyvis
- Pranešimai: 144
- Užsiregistravo: 01 Lie 2008, 00:37
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius.
- Susisiekti:
Gal ir visai nieko bus sūrio pyragėliai.
Telefonas: (+370) 64594 119
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts
www.RyoArts.net
Telefonas: (+370) 64594 181
El-paštas: info@ryoarts.net
Skype: Ryoarts
www.RyoArts.net
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Greitas abrikosų pyragas
3 lapų šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 dėžutės konservuotų abrikosų,
500 g varškės, 100 g 20% grietinės,
1 šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės,
80 g abrikosų marmelado, 30 g kapotų migdolų.
Šaldytą tešlą išvynioti ir pakloti ant miltais pabarstyto stalo arba lentos, palaikyti kambario temperatūroje 5-10 min. Abrikosus išpilti į sietelį, kad nuvarvėtų. Varškę sudėti į dubenį, supilti grietinę ir gerai išsukti, įmaišyti nutarkuotos citrinos žievelę.
Tešlos lapus dėti vieną ant kito, pabarstyti trupučiu miltų ir kočioti iš vidaus į kraštus. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo kloti tešlą, 1 cm užlenkiant kraštus. Ant viršaus lygiai paskirstyti varškę, išdėlioti nuvarvėjusias abrikosų puseles. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Jos viduriniame lygyje kepti pyragą 30 min. Tuo tarpu abrikosų marmeladą puodelyje pašildyti, kol suskystės, juo patepti pyrago viršų, pabarstyti kapotais migdolais. Atšaldyti ir tik tada pjaustyti.
3 lapų šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 dėžutės konservuotų abrikosų,
500 g varškės, 100 g 20% grietinės,
1 šaukštelio nutarkuotos citrinos žievelės,
80 g abrikosų marmelado, 30 g kapotų migdolų.
Šaldytą tešlą išvynioti ir pakloti ant miltais pabarstyto stalo arba lentos, palaikyti kambario temperatūroje 5-10 min. Abrikosus išpilti į sietelį, kad nuvarvėtų. Varškę sudėti į dubenį, supilti grietinę ir gerai išsukti, įmaišyti nutarkuotos citrinos žievelę.
Tešlos lapus dėti vieną ant kito, pabarstyti trupučiu miltų ir kočioti iš vidaus į kraštus. Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo kloti tešlą, 1 cm užlenkiant kraštus. Ant viršaus lygiai paskirstyti varškę, išdėlioti nuvarvėjusias abrikosų puseles. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Jos viduriniame lygyje kepti pyragą 30 min. Tuo tarpu abrikosų marmeladą puodelyje pašildyti, kol suskystės, juo patepti pyrago viršų, pabarstyti kapotais migdolais. Atšaldyti ir tik tada pjaustyti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
"Pasidedu" receptą iš delfio. Tikrai vertas dėmesio. Gal kuri būsit greitesnė už mane
Vaisių ir uogų pyragas
Tešlai:
180 g miltų,
2 valg. šaukštų cukraus,
150 g sviesto,
2-3 valg. šaukštų vandens.
Grietinėlės kremui:
300 g grietinėlės,
3 kiaušinių trynių,
2 valg. šaukštų cukraus pudros,
1 valg. šaukšto miltų,
1 arbat šaukšt. vanilinio cukraus.
Žele:
10 – 15 g želatinos,
50 g vandens,
1 valg. šaukšto cukraus pudros,
200 ml baltojo vyno.
Papuošimui:
įvairių vaisių ir uogų.
Gaminimas:
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, cukrų ir 150 g sviesto, kad gautųsi masė, panaši į duonos trupinius. Įpilkite vandens ir greitai suminkykite tešlą. Padėkite į šaldytuvą 1 val.
Per tą laiką puode sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius, cukraus pudrą, miltus ir vanilinį cukrų ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite nuolat maišant, kol sutirštės. Palikite, kad atvėstų, retsykiais pamaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C . Likusiu sviestu ištepkite išardomą kepimo formą. Iškočiokite tešlą, dėkite į formą ir subadykite šakute. Kepkite neatidarydami orkaitės 20 – 25 min. Atvėsinkite.
Užmerkite želatiną 10 min. šaltame vandenyje. Užvirinkite vandenį, cukrų ir želatiną, maišykite, kol želatina ištirps. Supilkite vyną. Atšaldykite taip, kad želė pilnai nesustingtų.
Paruoškite vaisius, juos gražiai supjaustykite.
Grietinėlės kremą užpilkite ant iškepusio pyrago. Ant viršaus kuo išradingiau sudėkite vaisius. Užpilkite pusiau sustingusia želė ir padėkite į šaldytuvą.
Vaisių ir uogų pyragas
Tešlai:
180 g miltų,
2 valg. šaukštų cukraus,
150 g sviesto,
2-3 valg. šaukštų vandens.
Grietinėlės kremui:
300 g grietinėlės,
3 kiaušinių trynių,
2 valg. šaukštų cukraus pudros,
1 valg. šaukšto miltų,
1 arbat šaukšt. vanilinio cukraus.
Žele:
10 – 15 g želatinos,
50 g vandens,
1 valg. šaukšto cukraus pudros,
200 ml baltojo vyno.
Papuošimui:
įvairių vaisių ir uogų.
Gaminimas:
Paruoškite tešlą. Sumaišykite miltus, cukrų ir 150 g sviesto, kad gautųsi masė, panaši į duonos trupinius. Įpilkite vandens ir greitai suminkykite tešlą. Padėkite į šaldytuvą 1 val.
Per tą laiką puode sumaišykite grietinėlę, kiaušinių trynius, cukraus pudrą, miltus ir vanilinį cukrų ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite nuolat maišant, kol sutirštės. Palikite, kad atvėstų, retsykiais pamaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C . Likusiu sviestu ištepkite išardomą kepimo formą. Iškočiokite tešlą, dėkite į formą ir subadykite šakute. Kepkite neatidarydami orkaitės 20 – 25 min. Atvėsinkite.
Užmerkite želatiną 10 min. šaltame vandenyje. Užvirinkite vandenį, cukrų ir želatiną, maišykite, kol želatina ištirps. Supilkite vyną. Atšaldykite taip, kad želė pilnai nesustingtų.
Paruoškite vaisius, juos gražiai supjaustykite.
Grietinėlės kremą užpilkite ant iškepusio pyrago. Ant viršaus kuo išradingiau sudėkite vaisius. Užpilkite pusiau sustingusia želė ir padėkite į šaldytuvą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vyšnių pyragėliai
200 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
0,5 vyšnių be kauliukų, 1,5 stiklinės cukraus,
½ stiklinės vandens, 1 šaukštas krakmolo,
1 šaukštas citrinų sulčių.
Plaktos grietinėlės su cukrumi papuošimui.
Vyšnias užpilkite cukrumi, palaikykite, kol atsiras sulčių, kaitinkite maišydami apie 5 min., supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą ir maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės, įpilkite citrinų sulčių. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite gabalėliais, užtepkite vyšnių masės, iškepkite orkaitėje. Atvėsinkite, papuoškite plakta grietinėle su cukrumi.
200 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
0,5 vyšnių be kauliukų, 1,5 stiklinės cukraus,
½ stiklinės vandens, 1 šaukštas krakmolo,
1 šaukštas citrinų sulčių.
Plaktos grietinėlės su cukrumi papuošimui.
Vyšnias užpilkite cukrumi, palaikykite, kol atsiras sulčių, kaitinkite maišydami apie 5 min., supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą ir maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės, įpilkite citrinų sulčių. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite gabalėliais, užtepkite vyšnių masės, iškepkite orkaitėje. Atvėsinkite, papuoškite plakta grietinėle su cukrumi.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keksiukai su vyšniomis
Tešlai:
125 g minkšto sviesto, 100 g cukraus,
2 kiaušiniai, 25 g krakmolo, 100 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
0,5 kg vyšnių, 100 g graikinių riešutų.
Sviesto ir miltų kepimo formelėms, cukraus pudros keksiukams pabarstyti.
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Į sviestu pateptas ir miltais pabarstytas formeles dėkite po 1,5 šaukšto tešlos, įspauskite vyšnias ir graikinius riešutus. Kepkite 200-220 C temperatūros orkaitėje. Iškepusius keksiukus iš karto išimkite iš formelių ir pabarstykite cukraus pudra.
Tešlai:
125 g minkšto sviesto, 100 g cukraus,
2 kiaušiniai, 25 g krakmolo, 100 g miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
0,5 kg vyšnių, 100 g graikinių riešutų.
Sviesto ir miltų kepimo formelėms, cukraus pudros keksiukams pabarstyti.
Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniais. Įmaišykite miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Į sviestu pateptas ir miltais pabarstytas formeles dėkite po 1,5 šaukšto tešlos, įspauskite vyšnias ir graikinius riešutus. Kepkite 200-220 C temperatūros orkaitėje. Iškepusius keksiukus iš karto išimkite iš formelių ir pabarstykite cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
luoksniuotos tešlos pyragaičiai su uogų kremu
Tešlai:
300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
50 g sviesto, 2 šaukštai cukraus.
Įdarui:
250 g įvairių uogų,
2 šaukštai serbentų likerio ar vaisių vyno (tinka ir sirupas),
250 g grietinėlės, pakelis standiklio grietinėlei,
2 šaukštai cukraus, pakelis vanilinio cukraus,
1-2 šaukštai cukraus pudros.
Sluoksniuotą tešlą laikykite ant lentos tol, kol atšils. Paskui aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi.
Tešlos lakštus iš pradžių padalinkite keturkampiais, o tada - trikampiais. Iš viso turėtų būti 20 lakštelių. Kepimo formą suvilgykite šaltu vandeniu. Į ją dėkite tešlos trikampėlius. Šaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 20 minučių ant vidurinės lentynos. Ataušinkite.Uogas nuplaukite, perrinkite ir, jei reikia, pjaukite pusiau ar į keturias dalis. Ketvirtadalį uogų atidėkite. Likusias apipilkite likeriu, vynu ar sirupu ir kuo kruopščiau ištrinkite su cukrumi. Grietinėlę kruopščiai išplakite su standikliu ir vaniliniu cukrumi. Maišykite su uogų tyre. Tešlos lapelius perpjaukite pusiau, ištepkite kremu ir suvožkite. Pyragaičius puoškite atidėtomis uogomis ir cukraus pudra.
Tešlai:
300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
50 g sviesto, 2 šaukštai cukraus.
Įdarui:
250 g įvairių uogų,
2 šaukštai serbentų likerio ar vaisių vyno (tinka ir sirupas),
250 g grietinėlės, pakelis standiklio grietinėlei,
2 šaukštai cukraus, pakelis vanilinio cukraus,
1-2 šaukštai cukraus pudros.
Sluoksniuotą tešlą laikykite ant lentos tol, kol atšils. Paskui aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi.
Tešlos lakštus iš pradžių padalinkite keturkampiais, o tada - trikampiais. Iš viso turėtų būti 20 lakštelių. Kepimo formą suvilgykite šaltu vandeniu. Į ją dėkite tešlos trikampėlius. Šaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 20 minučių ant vidurinės lentynos. Ataušinkite.Uogas nuplaukite, perrinkite ir, jei reikia, pjaukite pusiau ar į keturias dalis. Ketvirtadalį uogų atidėkite. Likusias apipilkite likeriu, vynu ar sirupu ir kuo kruopščiau ištrinkite su cukrumi. Grietinėlę kruopščiai išplakite su standikliu ir vaniliniu cukrumi. Maišykite su uogų tyre. Tešlos lapelius perpjaukite pusiau, ištepkite kremu ir suvožkite. Pyragaičius puoškite atidėtomis uogomis ir cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vyšnių pyragas su migdolais
Tešlai:
200 g miltų, 200 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos, šaukštas cukraus,
2 šaukštai grietinės,
sviesto formai tepti.
Įdarui:
750 g vyšnių, 2 kiaušinių baltymai,
100 g cukraus pudros, 100 g migdolų.
Į persijotus miltus dėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir sukapokite plačiu peiliu. Pilkite trynius, berkite druską ir cukrų. Tuoj pat išminkykite tešlos rutulį, pusvalandį palaikykite jį šaldytuve.
Vyšnias nuplaukite, išrinkite kauliukus, nusausinkite. Iki standumo su cukraus pudra išplakite baltymus. Migdolus sumalkite, suberkite į baltymus ir atsargiai išmaišykite. Atšaldytą tešlą padalinkite pusiau ir iškočiokite du tešlos skritulius. Riebalais išteptą kepimo formą išklokite tešla, jos kraštus priglauskite prie formos sienelių. Ant tešlos krėskite baltymų masę, tada vyšnias ir uždenkite antruoju tešlos lakštu. Viršų ištepkite grietine. Kepinio viduryje pradurkite skylę, kad išeitų garai. Šaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite ant vidurinės lentynos 40 minučių.
Tešlai:
200 g miltų, 200 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
žiupsnelis druskos, šaukštas cukraus,
2 šaukštai grietinės,
sviesto formai tepti.
Įdarui:
750 g vyšnių, 2 kiaušinių baltymai,
100 g cukraus pudros, 100 g migdolų.
Į persijotus miltus dėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir sukapokite plačiu peiliu. Pilkite trynius, berkite druską ir cukrų. Tuoj pat išminkykite tešlos rutulį, pusvalandį palaikykite jį šaldytuve.
Vyšnias nuplaukite, išrinkite kauliukus, nusausinkite. Iki standumo su cukraus pudra išplakite baltymus. Migdolus sumalkite, suberkite į baltymus ir atsargiai išmaišykite. Atšaldytą tešlą padalinkite pusiau ir iškočiokite du tešlos skritulius. Riebalais išteptą kepimo formą išklokite tešla, jos kraštus priglauskite prie formos sienelių. Ant tešlos krėskite baltymų masę, tada vyšnias ir uždenkite antruoju tešlos lakštu. Viršų ištepkite grietine. Kepinio viduryje pradurkite skylę, kad išeitų garai. Šaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite ant vidurinės lentynos 40 minučių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vyšnių plokštainis
500 g vyšnių be kauliukų,
250 g miltų, 125 g margarino,
kiaušinio trynys, šaukštelis vandens,
pakelis vanilinio cukraus, šaukštas cukraus pudros,
4 šaukštai cukraus pudros pyragui apibarstyti.Į persijotus miltus berkite vanilinį cukrų, cukraus pudrą, dėkite atšildytą margariną, viską sukapokite peiliu. Pilkite vandenį, įleiskite trynį ir išminkykite tešlą. Ją valandą laikykite šaldytuve, tada krėskite į kepimo formą, užrieskite tešlos kraštus, o ant viršaus dėkite vyšnias be kauliukų. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
Apibarstykite cukraus pudra.
500 g vyšnių be kauliukų,
250 g miltų, 125 g margarino,
kiaušinio trynys, šaukštelis vandens,
pakelis vanilinio cukraus, šaukštas cukraus pudros,
4 šaukštai cukraus pudros pyragui apibarstyti.Į persijotus miltus berkite vanilinį cukrų, cukraus pudrą, dėkite atšildytą margariną, viską sukapokite peiliu. Pilkite vandenį, įleiskite trynį ir išminkykite tešlą. Ją valandą laikykite šaldytuve, tada krėskite į kepimo formą, užrieskite tešlos kraštus, o ant viršaus dėkite vyšnias be kauliukų. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
Apibarstykite cukraus pudra.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Svogūnų pyragas su grybais
reikės:
180 g miltų,
75 g ir 25 g sviesto (tešlai ir užpildui),
100 g šviežių grybų,
150 g pieno,
125 g minkšto lydyto sūrio,
2 vnt. kiaušinių,
2 vnt. svogūnų galvučių (vidutinio dydžio),
muskato riešutų (maltų) - pagal skonį,
pipirų – pagal skonį.
Miltus sukapokite su sviestu, kol gausite vienodo dydžio gabalėlius. Įpilkite 2 – 3 valg šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į apvalią kepimo formą. Tolygiai išklokite formą, prispauskite tešlos kraštelius prie formos pakraščių. Ant tešlos dėkite kepimo popierių ir priberkite žirnių – tam, kad kepinys išlaikytų formą. Kepkite neatidarant orkaitės 10 min., vėliau išimkite iš orkaitės. Atsargiai nuimkite žirnius su kepimo popieriumi. Sumažinkite orkaitės temperatūrą.Grybus nuvalykite ir išvirkite. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, grybus – gabalėliais ir apkepkite svieste 5 – 7 min.uždengę dangčiu. Grybus ir svogūnus išdėliokite ant apkeptos tešlos. Ant viršaus užpilkite išplaktus kiaušinius, sūrį, pabarstykite prieskoniais. Viską sudėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 min. kol įdaras pakils ir įgaus rusvą spalvą.
reikės:
180 g miltų,
75 g ir 25 g sviesto (tešlai ir užpildui),
100 g šviežių grybų,
150 g pieno,
125 g minkšto lydyto sūrio,
2 vnt. kiaušinių,
2 vnt. svogūnų galvučių (vidutinio dydžio),
muskato riešutų (maltų) - pagal skonį,
pipirų – pagal skonį.
Miltus sukapokite su sviestu, kol gausite vienodo dydžio gabalėlius. Įpilkite 2 – 3 valg šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Iškočiokite ir dėkite į apvalią kepimo formą. Tolygiai išklokite formą, prispauskite tešlos kraštelius prie formos pakraščių. Ant tešlos dėkite kepimo popierių ir priberkite žirnių – tam, kad kepinys išlaikytų formą. Kepkite neatidarant orkaitės 10 min., vėliau išimkite iš orkaitės. Atsargiai nuimkite žirnius su kepimo popieriumi. Sumažinkite orkaitės temperatūrą.Grybus nuvalykite ir išvirkite. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, grybus – gabalėliais ir apkepkite svieste 5 – 7 min.uždengę dangčiu. Grybus ir svogūnus išdėliokite ant apkeptos tešlos. Ant viršaus užpilkite išplaktus kiaušinius, sūrį, pabarstykite prieskoniais. Viską sudėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 15 min. kol įdaras pakils ir įgaus rusvą spalvą.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Špinatų pyragas su sūriu
1 kg špinatų, 3 kiaušiniai,
200 g varškės, 100 g sviesto,
100 g grietinėlės, 150 g miltų,
4 šaukštai manų kruopų, druskos,
100 g fermentinio sūrio.
Nuplautus špinatus apvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir atvėsinkite. Sviestą išsukite su kiaušiniais, įmaišykite varškę, grietinėlę, miltus, sumaišytus su manų kruopomis, druską ir špinatus. Šią masę sukrėskite į sviestu pateptą ir manais pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus užbarstykite sutarkuotą fermentinį sūrį. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Tada uždenkite pyrago viršų ir kepkite dar 20 min.
1 kg špinatų, 3 kiaušiniai,
200 g varškės, 100 g sviesto,
100 g grietinėlės, 150 g miltų,
4 šaukštai manų kruopų, druskos,
100 g fermentinio sūrio.
Nuplautus špinatus apvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir atvėsinkite. Sviestą išsukite su kiaušiniais, įmaišykite varškę, grietinėlę, miltus, sumaišytus su manų kruopomis, druską ir špinatus. Šią masę sukrėskite į sviestu pateptą ir manais pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus užbarstykite sutarkuotą fermentinį sūrį. Kepkite 200°C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Tada uždenkite pyrago viršų ir kepkite dar 20 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio pyragas
Tešlai:
150 g atšaldyto sviesto,
175 g miltų,
2 – 3 šaukštų šalto vandens.
Užpilui:
300 g riebios grietinėlės,
3 kiaušinių,
2 šaukštų miltų,
200 g tarkuoto sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų – pagal skonį,
¼ arbat. šaukšt. tarkuoto muskato riešuto
1 šaukšto brendžio arba
1 šaukšto maderos.
Paruoškite tešlą. Sviestą smulkiai sukapokite ir sumaišykite su miltais, kad gautųsi trupiniai. Įpilkite vandens ir greitai užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą ir palikite 1 val.
Paruoškite įdarą. Išplakite grietinėlę iki standumo, supilkite kiaušinių trynius, suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite sūrį, berkite druską, pipirus ir muskato riešutus. Įpilkite brendžio arba maderos.
Plonai iškočiokite tešlą ir dėkite į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą su išimamu dugnu. Subadykite pyrago tešlą šakute. Padėkite į šaldytuvą 15 – 30 min.
Kepkite 10 min. 220 C°, neatidarydami orkaitės. Vėliau užpilkite paruoštą užpilą ir dar kepkite 25-30 min., kol užpilas pakils ir įgaus rusvą atspalvį.
Tešlai:
150 g atšaldyto sviesto,
175 g miltų,
2 – 3 šaukštų šalto vandens.
Užpilui:
300 g riebios grietinėlės,
3 kiaušinių,
2 šaukštų miltų,
200 g tarkuoto sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų – pagal skonį,
¼ arbat. šaukšt. tarkuoto muskato riešuto
1 šaukšto brendžio arba
1 šaukšto maderos.
Paruoškite tešlą. Sviestą smulkiai sukapokite ir sumaišykite su miltais, kad gautųsi trupiniai. Įpilkite vandens ir greitai užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą ir palikite 1 val.
Paruoškite įdarą. Išplakite grietinėlę iki standumo, supilkite kiaušinių trynius, suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite. Įdėkite sūrį, berkite druską, pipirus ir muskato riešutus. Įpilkite brendžio arba maderos.
Plonai iškočiokite tešlą ir dėkite į sviestu išteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą su išimamu dugnu. Subadykite pyrago tešlą šakute. Padėkite į šaldytuvą 15 – 30 min.
Kepkite 10 min. 220 C°, neatidarydami orkaitės. Vėliau užpilkite paruoštą užpilą ir dar kepkite 25-30 min., kol užpilas pakils ir įgaus rusvą atspalvį.
Pyragas su slyvomis
Tešlai 200 g margarino ištrinti su 3/4 st. cukraus ir vaniliniu cukrumi, įdėti 4 trynius. Sudėti 2 šaukštus grietinės, 500 g miltų, 1 arb. š. kepimo miltelių. Užminkyti tešlą. Puse tešlos iškloti formą, sudėti slyvas, apibarstyti vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Kepti 30 min. Tada pyragą išimti ir ant viršaus sukrėsti su 3 š. cukraus plaktus baltymus (4 ), tada - likusią tešlą. Dar kepti apie 25 min.
Taip pat labai skanu su obuoliais.
Tešlai 200 g margarino ištrinti su 3/4 st. cukraus ir vaniliniu cukrumi, įdėti 4 trynius. Sudėti 2 šaukštus grietinės, 500 g miltų, 1 arb. š. kepimo miltelių. Užminkyti tešlą. Puse tešlos iškloti formą, sudėti slyvas, apibarstyti vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Kepti 30 min. Tada pyragą išimti ir ant viršaus sukrėsti su 3 š. cukraus plaktus baltymus (4 ), tada - likusią tešlą. Dar kepti apie 25 min.
Taip pat labai skanu su obuoliais.
- Prikabinti failai
-
- PICT0230.JPG (41.99 KiB) Peržiūrėta 3752 karus(ų)