Įvairūs pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2008, 18:52

Keksas mamai

Tešlai:
350 g sviesto, 400 g cukraus,
6 kiaušiniai, 50 g krakmolo, 350 g miltų,
3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus
1 trynys, 1 citrinos nutarkuota žievelė,
1 apelsino nutarkuota žievelė, 200 g džiovintų slyvų.

Aptepimui:
400 g kokosų drožlių, 2 baltymai,
2/3 stiklinės cukraus.
Iš tešlai skirtų produktų užmaišykite tešlą keksui. Į 2/3 tešlos įmaišykite citrinos žievelę. Į likusią 1/3 tešlos dalį įmaišykite trynį, apelsino žievelę ir smulkiai supjaustytas slyvas. Į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą sudėkite tešlą su citrina ir išilgai padarykite griovelį. Į jį sudėkite tešlą su slyvomis. Kepame 2000 C temperatūros orkaitėje 55-60 min. Baltymus suplakite su cukrumi iki standžių putų ir sumaišykite su kokosais. Šia mase aptepkite keksą ir įstatykite į 100 C temperatūros orkaitę apie 15 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Geg 2008, 19:31

Pudingo pyragas

3 pakeliai vanilinio pudingo
1,5 stiklinės grietinėlės
1,5 stiklinės miltų
1,5 stiklinės cukraus
6 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
cukraus pudros
Ištrinti trynius su cukrumi, porcijomis pilti paruoštą pudingą, miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, bei grietinėlę.Po to supilti išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti.Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą formelę.
Įkišti į įkaitintą orkaitę. Kepti 45 min.Šiltą pyragą pabarstyti cukraus pudra.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Geg 2008, 19:11

Šokoladiniai pyragėliai su riešutais

400 g juodojo šokolado,
4 kiaušinių,
350 g cukraus,
90 g sviesto,
160 g graikinių riešutų,
120 g miltų.

Papuošimui:

70 g juodojo šokolado,
2 šaukštelių sviesto,
30 graikinių riešutų puselių.
Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais, įpilkite keturis šaukštus vandens ir ištirpinkite vandens vonelėje. Sudėkite sviestą ir nuolat maišydami ištirpinkite.Išplakite kiaušinius su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Nuolat maišydami supilkite ištirpintą šokoladą į kiaušinių kremą.Pakepinkite riešutus sausoje keptuvėje ir susmulkinkite. Suberkite riešutus į kiaušinių ir šokolado masę, išmaišykite. Dalimis supilkite miltus, taip pat išmaišykite.Skardą sutepkite sviestu, pabarstykite miltais ir supilkite tešlą. Tešlą taip paskirstykite, kad jos sluoksnis būtų ne mažesnis nei pusantro centimetro. Kepkite ant vidurinės lentynos apie 20-25 minutes. Tešla kiek pakils ir turi likti drėgna. Padėkite skardą ant drėgnos servetėlės, leiskite atvėsti. Dar šiltą supjaustykite apie 3-3,5 kvadratais.Papuošimui ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje, sudėkite sviestą. Kiekvieną kvadratėlį pamerkite į šokoladą. Papuoškite pyragėlius graikinių riešutų puselėmis.Papuošimui galima naudoti gatavą šokoladinę glazūrą.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 05 Geg 2008, 20:24

Citrininis varškės pyragas

Reikia:
3 didelių kiaušinukų (atskirtų)
360g liesos varškės
pusės pakelio (20g) grietinėlės skonio pudingo miltelių
puodelio baltojo cukraus
dviejų citrinų
arbatinio šaukštelio citrinų esensijos
vanilės lazdelės šerdies arba šaukštelio vanilinio cukraus
pusės puodelio neriebios grietinėlės
pusė puodelio ryžių miltų
pusė puodelio a.a.kvietinių miltų
šaukštelis kepimo miltelių



Kiaušinukus atskirti. Trynius išsukti su cukrumi, sudėti varškę, gerai išsukti, po truputį supilti visą grietinėlę ir išmaišyti. Citrinas labai švariai nuplauti, nutarkuoti abiejų citrinų žieveles, iš vienos citrinos išspausti sultis į tešlą, sudėti žėveles, išmaišyti. Tada įdėti citrinų esensijos ir vanilinio cukraus ar vanilinės lazdelės šerdį. Sudėti abiejų rūčių miltus, pudingo miltelius ir kepimo miltelius, išmaišyti tešlą ir tada atsargiai į ją įmaišyti standžiai išplaktus kiaušinio baltymus. Gautą masę supilti į plokščią, apvalią, neprisvylančią kepimo formą ir kepti maždaug 45 minutes, įkaitintoje orkaitėje, 180 laispnių temperatūroje (nebūtinai). Pyragas iškyla, vos vos pagelsvėja, tampa purus ir dailus. Tada išimti jį, atsargiai iškrėsti į lėkštę. Viršus būna glotnus ir rudas, o pyrago vidus - purus, gelsvas ir dieviškai skanus...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Geg 2008, 19:33

Biskvitas "Viktorija“
www.DELFI.lt

175 g kambario temperatūros sviesto,
175 g smulkaus cukraus,
3 vidutinio dydžio kiaušinių,
175 g miltų,
3-4 šaukštų džemo,
žiupsnelio cukraus pudros,
trupučio aliejaus skardai patepti.

Mažos gudrybės
Tešlą gerai išmaišykite, įmušę kiekvieną kiaušinį.
Naudokite didelį metalinį šaukštą; maišykite tešlą, lyg rašydamos skaičių 8. Tai padeda išsaugoti purią plakamos tešlos struktūrą ir biskvitas iškepa puresnis.

Kepimo eiga:

1. Paimkite dvi kepimo formas, ištepkite jas aliejumi. Įkaitinkite orkaitę iki 190o C. Dideliame inde mikseriu išplakite tešlą su cukrumi iki purios šviesios masės.
2. Po vieną muškite kiaušnius, kiekvieną kartą tešlą išplakite mikseriu. Po to, maišant tešlą dideliu metaliniu šaukštu, palaipsniui suberkite miltus, stenkitės, kad neliktų gumulėlių. Kai tešla bus paruošta, padalinkite ją į dvi lygias dalis ir išpilkite į paruoštas kepimo formas.
3. Sulyginkite tešlos paviršių ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 min – plutelė turėtų paruduoti, o biskvitas pakilti. Išėmę iš orkaitės apipjaukite peiliu pagal formos pakraščius, išimkite iš formos ir atvėsinkite. Patepkite paviršių džemu arba kremu, sulipinkite abu biskvito sluoksnius. Prieš patiekiant apibarstykite biskvitą cukraus pudra.

Galimi variantai

Kavos biskvitas
1 punktas lieka toks pat. Ištirpinkite 4 arbatinius šaukštelius tirpios kavos 2 šaukštuose karšto virinto vandens. Atvėsinkite, pusę supilkite į tešlą, kai kiaušiniai jau bus išplakti. Likusią dalį sumaišykite su 3 šaukštais riebios varškės ir 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus pudros. Gautu kremu sulipinkite biskvito sluoksnius.

Apelsininis biskvitas su migdolais

Tešlą paruoškite pagal receptą, tačiau kartu su kiaušiniais įberkite sutarkuotą vieno apelsino žievelę ir 2 šaukštus apelsinų sulčių. Prieš įdedant į orkaitę, vieną iš biskvito dalių apibarstykite migdolais. Iškeptas dalis sutepkite 3 šaukštais apelsininio džemo. Biskvito su migdolais sluoksnį dėkite viršuje

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 08 Geg 2008, 17:19

Svogūnų pyragas

Aštuonioms porcijoms reikės:

300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
200 g rūkyto kumpio,
2 didelių svogūnų,
2 valg. šaukštų sviesto,
3 šviežių čiobrelių šakelių,
3 kiaušinių,
200 g grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
1 arb. šaukšt. kmynų.


Tešlą išskleiskite ant stalo ir leiskite jai atitirpti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepimo formą sutepkite riebalais. Padėkite tešlos lakštus taip, kad susiformuotų kvadratas, ir pakočiokite iki kepimo formos išmatavimų. Perkelkite tešlą į kepimo formą ir lengvai paspauskite, kad susiformuotų krašteliai.
Kumpį supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepinkite svogūnus ir kumpį.
Čiobrelius nuplaukite, nusausinkite, dvi šakeles smulkiai sukapokite. Kiaušinius lengvai išplakite su grietine, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, tarkuoto muskato riešuto, kmynų ir kapotų čiobrelių. Sumaišykite su svogūnais bei krūtinėle ir iškrėskite ant tešlos. Kepkite 30 minučių. Iškepusį pyragą papuoškite likusiais čiobreliais.



www.delfi.lt

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Geg 2008, 18:59

Šerio-migdolų pyragas

4 kiaušiniai
0,3 puodelio sauso šerio
0,6 puodelio cukraus
0,6 puodelio miltų
0,25 puodelio sumaltų paskrudintų migdolų
0,3 puodelio cukraus
0,5 puodelio žemuogių ar aviečių uogienės be kauliukų
1 puodelis grietinėlės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas sauso šerio
1 puodelis šviežių aviečių arba/ir mėlynių
1. Plakite kiaušinių trynius elektriniu mikseriu didžiausiu greičiu 6 minutes arba kol tryniai sustandės ir taps citrininės spalvos. Supilkite 1/3 puodelio šerio. Plakite mažu greičiu, kol viskas gerai susimaišys. Po truputį supilkite 2/3 puodelio cukraus, plakdami vidutiniu greičiu apie 5 minutes arba kol cukrus ištirps, o masė padvigubės. Atsargiai įmaišykite miltus į kiaušinių baltymų mišinį. Įmaišykite sumaltus migdolus.
2. Gerai nuplaukite mikserio plakiklius. Suplakite iki standumo kiaušinių baltymus ir grietinėlę dideliame inde vidutiniu-dideliu greičiu. Palaipsniui supilkite 1/3 puodelio cukraus, po 1 šaukštą, plakdami vidutiniu-dideliu greičiu iki standžios masės.
3. Atsargiai įmaišykite apie 1 puodelį baltymų mišinio į trynių mišinį. Tada trynių mišinį įmaišykite į baltymų mišinį. Supilkite tešlą į dvi nepateptas 20x4 cm apvalias kepimo formas. Kepkite 120 C temperatūros orkaitėje apie 25 minutes arba kol pyrago viršus atšoks švelniai paspaustas centre.
4. Tuojau pat ištraukite pyragus iš orkaitės ir padėkite ant vielinių padėklų. Palikite ataušti 5 minutėms. Peiliu atlaisvinkite pyragų kraštus; išimkite kepinius iš formų. Palikite pyragus vėsti ant vielinių padėklų.
5. Pabarstykite kepimo popieriaus lapą miltiniu cukrumi ir uždėkite ant lapo iškeptą marcipaną. Švelniai jį paspauskite ir pabarstykite miltiniu cukrumi. Ant viršaus uždėkite dar vieną kepimo popieriaus lapą. Dirbdami nuo centro į šonus, suformuokite 20 cm apskritimą, kurio storis 0,3 cm. Suformuokite apskritimą, nupjaudami kraštus; atidėkite.
6. Padėkite pirmą pyrago sluoksnį ant serviravimo lėkštės. Patepkite aviečių arba žemuogių uogiene. Ant viršaus uždėkite likusį pyrago sluoksnį.
7. Atšaldytame inde sumaišykite grietinėlę, 1 šaukštą cukraus ir 1 šaukštą šerio. Plakite mikseriu mažiausiu greičiu iki sustandės. Aptepkite pyrago viršų ir šonus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Prieš pat patiekimą papuoškite uogomis ir, jei norite, papuoškite lapeliu levandos.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:12

Pyragaičiai su riešutais

500 g sluoksniuotos tešlos,
300 g graikinių riešutų, 200 g migdolų,
po šaukštelį cukraus, sviesto ir cinamono.

Užpilui:
4 šaukšteliai cukraus, 2 šaukšteliai vandens,
šaukštelis citrinų sulčių,
žiupsnelis tarkuotų citrinų žievelių.
Tešlą padalykite į dvi dalis. Lakštus iškočiokite. Vieną jų klokite į sviestu išteptą skardą. Riešutus sukapokite, sumaišykite su cukrumi, cinamonu, lydytu sviestu ir tolygiai paskirstykite ant tešlos. Viską uždenkite kitu tešlos lakštu, lengvai paspauskite ir supjaustykite nedideliais vienodo dydžio kvadratėliais. Šaukite į iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Užpilui sumaišykite cukrų, vandenį, citrinų sultis ir žieveles. Masę apie 10 minučių pavirkite ant silpnos ugnies. Iškepusius pyragaičius aptepkite pravėsusiu sirupu. Leiskite jam porą valandą susigerti, o tada jau tiekite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:12

Kriaušių ir bruknių pyragas

Tešlai:
200 g sviesto arba margarino,
3 kiaušiniai, 200 g cukraus,
2-3 šaukštai grietinės, 600 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis vanilinio cukraus, riebalų formai.

Įdarui:

4-5 kriaušės, 2 stiklinės bruknių.
Sviestą arba margariną, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir grietinę išsukite iki vientisos masės. Po truputį berkite persijotus su kepimo milteliais miltus. Du trečdalius tešlos sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą. Kriaušes ir bruknes nuplaukite. Kriaušes nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Ant tešlos berkite sluoksnį kriaušių kubelių ir lengvai juos įspauskite. Ant jų suberkite bruknes. Po šaukštą sudėkite likusią tešlą taip, kad tarpuose būtų matyti uogos. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 16:59

Pyragas "Babilono"

Tešla:
300 g miltų, 300 g margarino,
100 g cukraus pudros, 4 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės, šaukštas kepimo miltelių
vanilinio cukraus, 1/2 stiklainio džemo,
250 g įvairių vaisių (riešutai, migdolai, razinos)
Kremas:
4 šaukštai cukraus pudros,
4 tryniai, vanilinio cukraus,
2 šaukštai miltų, šaukštas krakmolo,
1/2 l pieno, pakelis margarino arba sviesto,
vienos citrinos sulčių, pusės citrinos žievelė
Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, sukapoti su margarinu, suberti cukrų, vanilinį cukrų, sudėti trynius, grietinę.Užminkyti pakankamai kietą tešlą.
Iškočioti į dvi dalis, sudėti į kepimo skardas, patepti džemu, o ant viršaus supilti išplaktus su dviem šaukštais cukraus baltymus.Apiberti kapotais riešutais, migdolais, razinomis.Kepti 15 min., ataušinti.Trynius ištrinti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įberti miltų ir krakmolo, išmaišyti su stikline pieno.Kitą stiklinę pieno užvirti, supilti anksčiau paruoštą masę ir virti, kol pradės stingti.Sviestą gerai išsukti ir dalimis sudėti atvėsintą kremo masę, gerai išmaišyti.Supilti citrinos sultis ir suberti tarkuotą žievelę.Kremu sutepti abiejų iškepusių pyragų apatines puses, kad riešutai būtų viršuje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Geg 2008, 18:17

Pyragas su kriaušėmis, obuoliais ar šviežiomis figomis

3 kiaušiniai
100 g cukraus
75 g miltų
60 g smulkiai sumaltų migdolų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
3 obuoliai
druskos
Į dubenį sudėti kiaušinius ir elektriniu mikseriu kiek paplakti, po truputį berti cukrų. Plakti, kol nesijaus cukraus. Įberti truputį druskos.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.Sulėtinti mikserio greitį ir palengva supilti paruoštus miltus.Sudėti vanilės ekstraktą ir migdolus. Palengva išmaišyti.Imti atidaromą 22 cm skersmens formą, patepti sviestu ir pabarstyti miltais. Neprilipusius miltus iškratyti.Tinkamas kepimui kriaušes nuplauti, supjaustyti į keturias dalis, plonai nulupti ir supjaustyti plonom skiltelėm.
Paruoštą tešlą supilti į formą, išlyginti ir ratu sudėti vaisių skilteles.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių, kol pyragas pagels ir atšoks nuo kraštų.Išėmus iš orkaitės, atidaryti formą.Pyragą atvėsinti ir perkelti ant padėklo.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 18:26

Miestiečių pyragas

250 g miltų
250 g cukraus pudros
100 g margarino
3 kiaušiniai
35 g kakavos
0,75 stiklinės pieno
1 pakelis kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
vanilinio cukraus
Margariną ištrinti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, įmušti trynius ir, nuolat trinant, po truputį pilti miltus su kepimo milteliais bei kakava ir pienu, o po to - suplaktus baltymus.Supilti tešlą į mažą tortinę ir iškepti.Ataušintą perpjauti į 3 dalis.

Kremas:
250 g sviesto, 7 šaukštai cukraus,
stiklinė rūgpienio arba grietinės,
vanilinio cukraus
Ištrinti sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nuolat trinant palaipsniui pilti rūgpienį arba grietinę. Galima įpilti šaukštą citrinos sulčių. Kepinio dalis pertepti kremu.

Glajus:
4 šaukštai cukraus, šaukštas vandens
30 g kakavos, 1/3 pakelio sviesto,
kokoso drožlių
Komponentus sudėti į puodą, ištirpinti ant mažos ugnies ir užvirinti maišant. Ataušintu glajumi apipilti kepinį ir apiberti drožlėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Geg 2008, 17:43

Vyniotinis su virtu kondensuotu pienu

4 kiaušiniai
50 g sviesto
50 g miltų
50 g bulvių krakmolo
150 g cukraus
1/3 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
druska
Kremui:
1,5 indelio kondensuoto pieno
300 g sviesto
1 šaukštas kakavos
3 šaukštai susmulkintų lazdynų riešutų
2 šaukštai miltinio cukraus papuošimui
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Į juos supilame ištirpintą sviestą ir, nuolat maišydami, po truputį pilame miltus, kepimo miltelius, krakmolą. Įmaišome su druska išplaktus baltymus. Gerai išmaišome ir supilame į skardą, išklotą folija arba sviestiniu popieriumi ir pateptą riebalais.Kepame 220°C temperatūros orkaitėje apie 15 min.Truputį atvėsiname, išimame iš skardos kartu su folija ir suvyniojame kaip vyniotinį. Taip susuktą vyniotinį laikome, kol atvėsta.
2 kondensuoto pieno indelius verdame 2 valandas uždengtame puode (Galima nusipirkti jau išvirto kondensuoti pieno). Atvėsiname. 300 g sviesto išsukame ir, nuolat maišydami, po truputį sudedame 1,5 indelio virto kondensuoto pieno. 1/3 kremo atskiriame ir į jį suberiame kakavą bei riešutus. Išvyniojame atvėsusį vyniotinį, nuimame foliją ir konditeriniu švirkštu išilgai išspaudžiame šviesaus ir tamsaus kremo juosteles. Jei mėgstame, tai prieš dėdami kremą, vyniotinį galime sulaistyti 2 šaukštais konjako arba romo. Vėl susukame vyniotinį, suvyniojame jį į foliją ir 3-4 val. laikome šaldytuve.Sustingusį vyniotinį papuošiame likusiu šviesiu kremu, pabarstome miltiniu cukrumi ir patiekiame.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2008, 13:34

Aguonų pyragas

300 g miltų
300 g cukraus pudros
150 g margarino
9 kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 citrina
300 g aguonų
2 stiklinės cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus
3 šaukštai sviesto
2 šaukštai kakavos



Tešla: po 300 g miltų ir cukraus pudros, 150 g margarino, 6 kiaušiniai, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, citrina

Aguonų masė: 300 g aguonų, 3 kiaušiniai, pilna stiklinė cukraus pudros, pakelis vanilinio cukraus, romo aliejaus.

Glajus: šaukštas sviesto, stiklinė cukraus pudros, po 2 šaukštus sviesto ir kakavos


Margariną su cukrumi ir tryniais ištrinti iki baltumo.

Visą laiką trinant, po truputį pilti sultis ir sutarkuotą citrinos žievelę bei miltus su kepimo milteliais, baigiant - išplaktus baltymus.

Aguonas nuplikyti ir sumalti. Trynius masei ištrinti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir romo aliejumi, supilti standžiai išplaktus baltymus, po to aguonas ir viską gerai išmaišyti.

Pusę tešlos išpilti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.

Ant tešlos sudėti aguonų masę, pridengti likusią tešlą, įkišti į orkaitę ir iškepti.

Glajaus komponentus užvirinti kaistuvėlyje (nuolat maišant).

Ataušintą pyragą apipilti glajumi.
Prikabinti failai
20051223182851594.jpg
20051223182851594.jpg (19.18 KiB) Peržiūrėta 3932 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2008, 13:35

Pyragas, kurio nereikia kepti

0,5 kg. sausainių,
0,5 kg. varškės,
150 g. sviesto,
1 stiklinė cukraus, razinos, kakava, pienas.


Pertrinti varškę, sviestą bei cukrų. Padalinti masę į dvi dalis. Į vieną dalį įberti kakavos, į kitą razinas. Ant folijos išdėliojam piene mirkytus sausainius, ant jų varškę su razinomis, tuomet vėl sausainius, varškę su kakava ir vėl sausainius. Išvirti masę iš vieno šaukšto cukraus, 1 šaukšto vandens, 1 šaukšto sviesto ir užpilti pyragą. Pyragą šaldyti šaldytuve porą valandų. Vietoje kakavos bei razinų galima dėti bet ką, pagal skonį.
Prikabinti failai
20050608213016509.jpg
20050608213016509.jpg (20.47 KiB) Peržiūrėta 3931 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2008, 13:38

Pyragas su uogiene


200 g. varškės
200 g. margarino arba sviesto
~3 stiklinės miltų
Uogienės (mėlynių, obuolių, vyšnių, ar kitos, tik nelabai skystos)
vieno kiaušinio baltymo.



Tiesiog paprasčiausiai viską suminkyti.Tešla iškloti lygiai skardą. Truputį pakepti orkaitėje(~10 min).Paskui sukrėsti uogienę, ja tolygiai padengti pyrago padą. Pyragą kepti ~40min 180 laipsnių orkaitėje. Vėliau gerai išplakti kiaušinio baltymą ir gražiai užtepti ant pyrago. Vėl šiek tiek pakepti, kol baltymas sutvirtės.
Prikabinti failai
20040804085620952.gif
20040804085620952.gif (11.61 KiB) Peržiūrėta 3927 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2008, 13:40

Kaimiškas meduolis


3 kiaušiniai;
1 stiklinė grietinės arba rūgusio pieno;
200 g cukraus;
300 g medaus;
2 šaukšteliai prieskonių mišinio;
400-500 g miltų;
šaukštelis sodos.


Medų ištirpinti ir atšaldyti. Trynius ištrinti su cukrum iki baltumo. Tada į juos supilti grietinę, medų, prieskonius, dalį sumaišytų su soda miltų ir labai gerai išplakti. Atskirai išplakti baltymus ir sudėti į tešlą, pabarstant juos likusiais miltais. Atsargiai išmaišius, tešlą supilti į skardą ir tuoj kepti. Kepa 30 min. nekarštoje krosnyje.
Prikabinti failai
20030707150845788.jpg
20030707150845788.jpg (3.24 KiB) Peržiūrėta 3926 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2008, 13:42

Tortas “Skruzdėlynas”

4 – 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;
truputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:
1 stiklinė medaus;
1 stiklinė cukraus;
2 šaukštai vandens;
30 g sviesto;
1 šaukštas grietinės.


Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 –4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų papuošiame razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 30 Geg 2008, 20:54

aguonų pyragas

Tešla:
5 kiaušiniai
vanilinis cukrus
¾ stiklinės cukraus
¾ stiklinės miltų
5 šaukštukai aliejaus
kepimo milteliai

Aguoninė masė:
500 g aguonų
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus pudros
150 g margarino
2 šaukšteliai medaus
100 g razinų
100 g graikiškų riešutų (nebūtinai)
migdolų esencija
šokoladinis glaistas

Aguoninė masė: aguonas nuplikyti, nusausinti, sumalti kartu su riešutais. Trynius išsukti su cukrumi, po to dėti margariną ir išsukti. Tada dėti aguonas, razinas, migdolų esenciją, medų ir išplaktus baltymus. Gerai išmaišyti ir masę išdėti į kepimo formą išklotą riebalais ištepta aliuminio folija. Kepti 40 min. 180-2000 temperatūroje. Tuo metu paruošti tešlą: baltymus išplakti, prieš baigiant plakti supilti cukrų ir vanilinį cukrų. Dėti trynius, kartu plati apie 5 min. Tada labai atsargiai maišant supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius. Ant iškeptos aguonų masės supilti paruoštą tešlą ir, įstačius į orkaitę, kepti dar 20 min. toje pačioje temperatūroje. Iškeptą ir ataušusį pyragą labai atsargiai, laikant už folijos kraštų išversti į lėkštę taip, kad biskvitinė dalis būtų pagrindas, o aguonos būtų viršuje. Aptepti pyragą šokoladiniu glaistu ir pabarstyti riešutais.
Skanaus!

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Bir 2008, 15:59

Sūrio pyragas su rūgštynėmis ir špinatais

1 pakuotė sluoksniuotos tešlos,
150 g špinatų, 150 g rūgštynių,
2 svogūnai, 3701 g riebios varškės,
1 ryšelis mėtų ir petražolių,
100 g alyvuogių su kauliukais,
3 kiaušiniai, 100 g parmezano sūrio,
po 1 žiupsnelį druskos, džiovinto mairūno ir baziliko.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Į įkaitintą keptuvę įpilkite 2-3 šaukštus aliejaus ir truputį pakepkite pjaustytus svogūnus. Į kitą įkaitintą keptuvę sudėkite rūgštynes ir špinatus. Kai lapai suminkštės, rūgštynes ir špinatus sudėkite į keptuvę su svogūnais ir kelias minutes pakepkite. Suberkite saują pjaustytų mėtų ir petražolių, iš alyvuogių išimkite kauliukus ir supjaustę sudėkite į keptuvę. Pertinkite varškę per tankrėtį ir sudėkite į keptuvę su žalumynais ir svogūnais. Įmuškite kiaušinius ir kruopščiai išmaišykite. Pasūdykite, įberkite žiupsnelį džiovinto baziliko ir mairūno. Iškočiokite sluoksniuotą tešlą, dėkite ją į suteptą kepimo formą, ant viršaus sukrėskite įdarą ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 25 minutes.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 07:22

„Greitas“ vyniotinis su uogiene

4 kiaušinių,
100 g sviesto,
6 valg. šaukštų pieno miltelių,
6 valg. šaukštų miltų,
6 valg. šaukštų cukraus,
0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
uogienės,
cukraus pudros,
kokoso drožlių.
Gilią skardą ištepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su kiaušiniais. Suberkite pieno miltelius, miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Maišykite tol, kol ištirps cukrus.Tešlą iškrėskite į paruoštą skardą ir išlyginkite. Padėkite į vidurinį orkaitės lygį ir kepkite 10-15 minučių. Atidžiai stebėkite, kad kepinys nepridegtų.Iškepusį kepinį išimkite iš orkaitės ir perkelkite ant cukrumi apibarstyto rankšluosčio. Iš karto sutepkite uogiene ir susukite keldami rankšluostį į vyniotinį. Kai vyniotinis atvės, perkelkite jį ant padėklo ir apibarstykite cukraus pudra bei kokoso drožlėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 16:44

Morkų pyragas

200 g tarkuotų morkų
4 kiaušiniai
150 g rudojo cukraus
100 ml aliejaus
100 g ruginių miltų
80 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis cinamono
kavos pupelės dydžio gabaliukas muskato riešuto (sutarkuoti)
sauja razinų
sauja džiovintų slyvų (supjaustyti)
džiovintų cukruotų ananasų (supjaustyti)
100 g smulkintų graikinių riešutų
(priedus galima pasirinkti pagal savo skonį)
pusės citrinos sultys
maždaug 130–150 g cukraus pudros glajui
Kiaušinius, cukrų ir aliejų plakti, kol ištirps cukrus. Sudėti morkas, persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišyti. Įmaišyti visus priedus, supilti tešlą į formą ir kepti apie 50–60 min. Pyragą ataušinti, padengti glajumi.
Glajui cukraus pudrą persijoti ir po šaukštelį supilti citrinos sultis. Išmaišyti. Turi būti lengvai tepama, bet neskysta konsistencija. Jeigu bus labai skysta, tai galima dar įmaišyti truputį cukraus pudros arba šiek tiek pašildyti glajų. Pašildytas glajus labai greitai džiūsta, tad tepti reikės labai greitai

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 16:45

Morkų pyragas su šokoladu

1 stiklinė miltų
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
¾ stiklinės rudojo cukraus
½ stiklinės tarkuotų morkų
1 stiklinė įvairių džiovintų vaisių
½ stiklinės smulkių šokolado gabaliukų
⅓ stiklinės kokoso drožlių
2 kiaušiniai
90 g sviesto
⅓ stiklinės smulkintų graikinių riešutų
Įkaitinti orkaitę iki 180 °C. Persijoti miltus, cinamoną ir kepimo miltelius. Sudėti morkas, suberti cukrų, džiovintus vaisius, šokolado gabaliukus, kokoso drožles ir sumaišyti. Tada supilti lengvai paplaktus kiaušinius ir ištirpintą sviestą. Viską sumaišyti. Kepti apie 40 minučių, tikrinti mediniu pagaliuku.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 16:47

Morkų keksiukai

2 vidutinio dydžio kiaušiniai
1½ stiklinės miltų
1 stiklinė tarkuotų morkų
1 stiklinė cukraus
½ stiklinės aliejaus
¼ stiklinės apelsinų likerio
¼ stiklinės razinų
¼ stiklinės kapotų riešutų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
½ arbatinio šaukštelio maistinės sodos
po ½ arbatinio šaukštelio cinamono ir tarkuoto muskato riešuto
¼ arbatinio šaukštelio druskos
Razinas užmerkti apelsinų likeryje nakčiai. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C. Keksiukų formas iškloti popierinėmis formelėmis. Viename inde sumaišyti visus sausus produktus, kitame – likusius. Lengvai sumaišyti tešlą. Formeles užpildyti tešla iki ⅔. Kepti apie 35–40 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Bir 2008, 17:38

Aromatingas kavos musas

• 20 traiškytų žalių kardamono grūdelių,
• 175 ml pieno,
• 45 ml tirpios kavos granulių,
• 25 g rudojo cukraus,
• 250 g tirpinto šokolado,
• 500 ml grietinėlės,
• 15 ml želatinos,
• jogurto.
15-20 skersmens skardos dugną išklokite specialia plėvele, truputį užlenkite kraštus.Į mažą prikaistuvį suberkite kardamoną ir supilkite pieną. Užvirinkite. Nukelkite nuo viryklės ir palikite 15 min., kad pritrauktų. Perkoškite.Į pieną suberkite kavą, cukrų ir pamaišykite, kad ištirptų. Supilkite šokoladą ir sumaišykite.Iki standumo išplakite grietinėlę. Atsargiai sumaišykite su šokoladiniu pienu.Pašildykite truputėlį vandens, suberkite želatiną, pamaišykite, kad ištirptų, ir atsargiai supilkite į grietinėlės ir šokolado mišinį.
Masę supilkite į skardą ir per naktį laikykite vėsioje vietoje.Išimkite iš skardos. Pabarstykite smulkiai maltu šokoladu. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su šlakeliu jogurto.Musą lengviau supjaustysite, jeigu prieš tai 10 min. pašaldysite šaldytuve. Kai suraikysite, jis vėl suminkštės.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 12 Bir 2008, 19:57

Apverstinis ananasų ir vyšnių pyragas

Papločiui:
150 g margarino
1/3 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 stiklinė miltų
Įdarui:
50 g sviesto
4-5 šaukštai "Demerara" rudojo cukraus
8 ananasų žiedai iš kompoto (geriau, kad būtų saldūs)
1/2 stiklinės vyšnių iš kompoto (aš naudojau iš uogienės)

Įdarui nukoškite vaisius. Ištirpinkite sviestą su ruduoju cukrumu ir supilkite į glotnaus dugno 24 cm skersmens pyrago formą. Sudėliokite ananasų žiedus ir vyšnias. Išsukite margariną su cukrumi, įmuškite kiaušinius. Suberkite iš anksto sumaišytus miltus, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų, gerai išmaišykite ir supilkite tešlą į formą. Kepkite 175 laipsnių Celsijaus orkaitėje apie 30-40 minučių. Šiltą pyragą apverskite ant lėkštės.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 12 Bir 2008, 20:04

Klasikinis pyragas Tosca

Panašų receptą į "Kas kaip gaminama" buvo įdėjusi Sinsan, bet čia kitoks pagrindas.

Tešlai:
20 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio nugesintos sodos
1/4 stiklinės grietinės arba pieno

Glazūrai:
100 g sviesto arba margarino
1/2 stiklinės cukraus
2 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai pieno
70 g migdolų dribsnių arba kokoso drožlių (ir su vienu, ir su kitu labai skanu)

Torto formą (25 cm) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsiais. Ištirpinti riebalus, išplakti kiaušinius su cukrumu, suberti cukrų, įmaišyti miltus ir nugesintą sodą. Įpilti pieno. Tešla maišoma kiek galima mažiau. Kepti apatinėje orkaitės dalyje 25 min. 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Glazūrai skirtus produktus sudėti į puodą ir kaitinti maišant, kol sutirštės. Lygiu sluoksniu paskleisti ant apkepusio pyrago. Kepti dar 15-20 min., kol pyrago viršus gražiai parusvės.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 12 Bir 2008, 20:13

tas pirmasis manęs kažkodėl nesužavėjo, bet antrasis - Klasikinis pyragas Tosca - super :luks: ir skaniai skaitosi, ir skaniai žiūrisi.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 13 Bir 2008, 12:38

Siesta rašė:tas pirmasis manęs kažkodėl nesužavėjo, bet antrasis - Klasikinis pyragas Tosca - super :luks: ir skaniai skaitosi, ir skaniai žiūrisi.
Ananasinis man priminė apkepą kažkuo, tik ananasai per rūgštūs kliuvo.
O Tosca tai tikrai labai skanus, bet darant su migdolais, reikia žinoti, kad glazūra gan ilgai kaitinasi kol sutištėja. :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Bir 2008, 13:24

neparagavus,sunku ka ir pasakyti :merg2:

Užrakinta