Puslapis 3 iš 6
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 21 Geg 2011, 18:49
Ramunė
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 21 Geg 2011, 22:22
sandruca
nu negalima cia nosies alkanam kisti- NEGALIMA
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 22 Geg 2011, 20:59
JolantaDaruliene
faina duonyte, ir as keu is rauigo reikia kas 10 dienu, siaip tai super tu labiau kad ne lt gyvenam o cia duoos kepalas 15lt, tai savo ir geriau ir skaniau ir pigiau, tik aisku laiko reikalauja tas rauginimas
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 23 Geg 2011, 09:27
Arūna
Tai kad mano atveju jokio aliko rauginimui- raugas stovi šaldytuve iki reikiamo kepimo karto. Sumakalavaiviską, atidėjai raugo ir vsio
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 23 Geg 2011, 22:23
juuurate
Arūna rašė:Tai kad mano atveju jokio aliko rauginimui- raugas stovi šaldytuve iki reikiamo kepimo karto. Sumakalavaiviską, atidėjai raugo ir vsio
Va va, kaip tik prieš minutėlę tokią užmaišiau
, miežių dribsnių stiklinę dėjau, truputį kmynų, sėlenų ir vsio
, ryt iškepsiu ir atnešiu su sviestu
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 23 Geg 2011, 22:31
JolantaDaruliene
matai kaip o as istraukiu rauga uzmaisau su vandeniu kmynais druska cukrum ir rauginu dvi paras, tada idedu likusius miltus ir dar rugsta 6 valandas o tada tik kepu, o visi priedai selenos saulegrazos ir t.t. tai cia nuo nuotaikos viska bandau
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 23 Geg 2011, 22:46
juuurate
JolantaDaruliene rašė:matai kaip o as istraukiu rauga uzmaisau su vandeniu kmynais druska cukrum ir rauginu dvi paras, tada idedu likusius miltus ir dar rugsta 6 valandas o tada tik kepu, o visi priedai selenos saulegrazos ir t.t. tai cia nuo nuotaikos viska bandau
Na taip, dabar visokiausiais būdais gamina duonytę..... kokia tai duonos kepimo manija užėjus....
, praeis ta banga, ir vėl pirksim parduotuvėj
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 24 Geg 2011, 16:32
Ramunė
Kad manija - jaučiasi, bet kad duona skanesnė pačios kepta - niekas neprieštaraus
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 24 Geg 2011, 18:31
Tutsi
o man jau praejo ta duonos kepimo manija...
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 24 Geg 2011, 19:23
Ramunė
Man irgi
Nepamenu, kada duonkepę jungiau, bet pasiilgau naminukės. Reiks kada kept.
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 24 Geg 2011, 20:35
gutiss
O mes pora metu jau kepam be pertraukos.Neatsibodo ir labai vertinu naminuke
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 24 Geg 2011, 20:36
Ramunė
Šaunuoliai
O man kažkas po metų pradėjo retėt kepimai
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 24 Geg 2011, 23:31
Tutsi
duonkepeje jau keli metai nebekepu
O su raugu duona tai patiko, bet per visas bedas ir problemas mano raugas numire
Dabar vel ieskau , kad kas duotu
Tos tai issikepciau dar
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 25 Geg 2011, 08:56
juuurate
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 25 Geg 2011, 09:49
gutiss
As puolu pirma
Man dar labai skanu su namine grietine ir druskos pasibarscius.Mmmmmmmmmmmmmmmmm
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 25 Geg 2011, 11:48
Tutsi
imu ir as gabalioka
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 26 Geg 2011, 08:34
Arūna
Neturiu jokios duonkepės, duonytę kepu orkaitėj.
O dėl mados, nežinau, nežinau, ar čia mada. Parduotuvėj duona nebeskani ir visokių brudų prikrauta, čia aš bent jau žinau ką dedu ir kaip, o be to ir pigiau gaunasi.
Anksčiau dažnai naminės duonos turguj pirkdavom, o dabar pati pasidarau, ir tuo džiaugiuos . Juk duoną vis tiek beveik kasdien valgom
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 26 Geg 2011, 10:20
Dora
o mama
priverskit moteros mane nusipirkt duonkepe, nes raugo neturiu is ko pasiprasyti, Kaune neturiu labai daug draugiu kurios butu dideles seimininkes!!!!
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 07 Bir 2011, 21:19
JolantaDaruliene
As isvis cia neturiu pazystamu megstanciu pabut virtuvej, ir aplomai cia mazai lietuviu. O norvegai viska is maiseliu darosi taip kad bendra tema apie virtuve man tik su jumis brangiosios
o del duonkepes, tai galima ir be jos issiverst as kepu orkaitej ir gaunasi puikiai beto trys blekutes vienu metu o su duonkepe reiktu tris kartus zaisti
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 30 Bir 2011, 17:30
Ramunė
Ir aš turiu raugo
Ryt pabaigsiu "medžiot" produktus ir kepsiu.
O paskui ragausim
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 30 Bir 2011, 20:13
Krantė
Va mano kepta duonytė pagal švogerio receptą.
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 30 Bir 2011, 20:21
Ramunė
Skaniai atrodo, kaip ir visa namuose kepta duona. Parašyk recepčiuką, būk gerutė
Man dabar atostogos iki pat rugpjūčio galo taigi neturiu kur laiko dėt, bandysiu viską, kas nauja, iš eilės. O duonos aš kaip tik ir nesu kepusi orkaitėje, tik duonkepėje.
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 30 Bir 2011, 21:21
Krantė
Duona pagal švogerį
1 sauja kmynų
1 saujelė druskos
2 šaukštai cukraus
5 saujos miltų
Viską sudėjus išmaišyti ir užpilti 1,5 l virinto vandens. Dar kartą išmaišyti. Kai atvės sudėti raugą. Laikyti 1 parą kambario temperatūroje.
Tada išmaišyti ir atimti 250g. raugo. Dėti miltus (apie 1,5 kg.). Maišyti mediniu šaukštu. Laikyti apie 10 val. Pradėti kepti šaltoje, po to 200 laipsn. C temperatūroje. Kepti apie 2 val. Man užteko 1val.20min. Sėkmės bandymuose
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 30 Bir 2011, 21:23
Ramunė
Dėkui
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 01 Lie 2011, 17:24
Ramunė
Merginos,
Jeigu maišysiu tešlą iš pusės normos, tai ir raugo pusę normos dėt? Ar čia aš klystu?
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 01 Lie 2011, 20:19
Tutsi
o bral... net nezinau
Seip logiskai mastant taip reiketu daryti, bet tada ir pasilikti reikia tik puse normos... o to pasilikto gi nemaisysi su svieziu.... Net nezinau ka patarti
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 01 Lie 2011, 20:25
Ramunė
Tai vat
Aš čia tariausi su savimi, svarsčiau... irginežinau, ką daryt
Kaimynė, kur raugą davė, sako, kad pusę dėt, kitą pusę pasilikt kitam kepimui, o naujo nepasilikt visai
Kaip ir logiška, bet ar tas senas raugas nepaSENS VISIŠKAI
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 01 Lie 2011, 20:41
Tutsi
seip raugas saldytuve gali stoveti iki 2 savaiciu
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 01 Lie 2011, 22:00
Ramunė
Tada
Tiek ilgai jam nereikės šalti
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 02 Lie 2011, 12:01
Krantė
Šiaip logiškai mąstant raugą reikia padvigubinti, kad galėtumei nuimti, nes jeigu dėsi tą patį po kelių savaičių liks tik šaukštelis