Puslapis 2 iš 6
Parašytas: 14 Sau 2008, 19:00
Tutsi
buvau ikelusi nuotrauka,gal prie ka virtuveje turiu...tik mano didele,o dabartines tokios nedidukes
Parašytas: 23 Sau 2008, 23:42
lanna
As tai nusiperku jau paruosta misini ,labai greita ir paprasta,beto labai skanu,o ypac silta su sviestuku....mmm....mmm
Parašytas: 23 Sau 2008, 23:54
Tutsi
o koki misini turi galvoje
Parašytas: 26 Sau 2008, 01:55
duziki
oi kaip noreciau namines duonos
lanna
Parašytas: 26 Sau 2008, 20:38
lanna
Arijoje ju yra dauk pasirinkimo ,ten tereikia vandens ipilti.manau ir lietuvoje yra pirkti tokiu misiniu ar bent panasiu.
Parašytas: 26 Sau 2008, 21:17
Tutsi
misiniu duonai dar neteko matyti
lanna
Parašytas: 26 Sau 2008, 21:28
lanna
gaila geras dalykas,kazkaip maniau kad yra,juk cepelinams ,tortams yra,tai galvojau jau duonai tikrai bus.matai lietuvoj retas svecias parduotuvej dar retesnis
.
Parašytas: 26 Sau 2008, 21:29
Tutsi
taip,visokiu yra,bet va duonai neteko matyti....manau nera
lanna
Parašytas: 26 Sau 2008, 21:34
lanna
o gal i akis nekrito,manau ten i tokius misinius net demesio nekreipi nes moki taip viska pati pagaminti
...
Parašytas: 29 Sau 2008, 16:20
Tutsi
gal,kai labai ieskociau,tai gal ir rasciau
Parašytas: 29 Sau 2008, 16:23
Kristinuska
bulkai berods maciau gatava misini, bet duonai
nea
lanna
Parašytas: 30 Sau 2008, 18:05
lanna
Gal atsiras ir duonai misinio,kas nors sugalvos pardavineti,tikuosi kol grysiu i lietuva jau bus
,nereikes sukti galvos kaip ja cia iskepti,turbut paprastai net nemokeciau
.
Parašytas: 30 Sau 2008, 19:22
Ramunė
Va, šiandien mačiau žemaičių blynams mišinuką. Bet duonai neteko, nors aš mėgėja naujas pakuotes pastudijuot
Parašytas: 30 Sau 2008, 19:27
Forelle
Duonai mačiau nelietuviškas ir tai ten kažkoks specialus mišinys buvo duonai be gliuteno
Parašytas: 26 Bal 2008, 13:48
merope87
Špinatų duona su kumpiu
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 sukapotas svogūnas
115g rūkyto sukapoto kumpio
6 puodeliai miltų
druskos
1/2 šaukšto sutarkuotų muskatų
1 pakelis sausų mielių
2 puodeliai šilto vandens
225g sukapotų špinatų
25g sutarkuoto čederio
Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepkite kumpį su svogūnais, kol gražiai apskrus.
Į dubenį persijokite miltus, druską bei muskatus, supilkite mieles ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus su kumpiu ir aliejumi, sudėkite gerai nuvarvintus špinatus. Užminkykite minkštą tešlą.
Suformuokite norimo dydžio kepaliuką ir apibarstykite sūriu. Pridenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kad padvigubėtų.
Kepkite 200C orkaitėje 25-30min.
(Kiekis skirtas dviems kepaliukams)
Parašytas: 26 Bal 2008, 13:58
merope87
Sūrio duonelė su svogūnais
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
1 sukapotas raudonasis svogūnas
4 puodeliai aukščiausios rūšies miltų
druskos
1 šaukštelis garstyčių miltelių
2 šaukšteliai sausų mielių
3 šaukštai šviežių sukapotų prieskoninių žolelių (čiobrelių, petražolių, mairūnų ar šalavijų)
75g sukapoto neriebaus čederio
300ml šilto vandens
Pakepinkite svogūnus kol gražiai pagels
Persijokite į dubenį miltus, druską, garstyčių miltelius. Įmaišykite mieles ir prieskonines žoleles. Pasilikite 2 šaukštus sūrio, kitą supilkite į mišinį ir per vidurį įspauskite duobutę. Supilkite vandenį, keptus svogūnus ir aliejų. Išmaišykite.
Minkykite tešlą 5min. Padalykite į 2 dalis ir iškočiokite du 30cm ilgio kepaliukus.
Padėkite kiekvieną ant skardos, įstrižai įpjaukite ir apibarstykite likusiu sūriu. Uždenkite ir palikite, kad padvigubėtų.
Kepkite 220C apie 20min.
Parašytas: 26 Bal 2008, 14:06
merope87
Kriaušių ir razinų duonelė
25g avižinių dribsnių
50g šviesaus rudojo cukraus
2 šaukštai kriaušių arba obuolių sulčių
2 šaukštai saulėgražų aliejaus
1 didelė kriaušė
1 puodelis miltų su kepimo milteliais
1 nepilnas puodelis razinų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių (manau reikėtų daugiau)
2 šaukšteliai prieskonių mišinio
1 kiaušinis
Supilkite į dubenį avižinius dribsnius, cukrų, sultis bei aliejų, gerai išmaišykite ir palikite pastovėti 15min.
Sutarkuokite kriaušę. Sudėkite į dubenį kartu su miltais, razinomis, kepimo milteliais, prieskoniais ir kiaušiniu. Mediniu šaukštu gerai išmaišykite.
Kepti 50-60min 180C temp.
Parašytas: 30 Lie 2008, 10:49
pyp
Sveika duonelė
2-3 stiklinės rupaus malimo miežinių miltų
2-3 stiklinės rupiai sutarkuotos cukinijos arba moliūgo
2-3 šaukštai aliejaus
kmynų, kalendros, medaus
Produktus sumaišyti (jei tešla per kieta įpilti mineralinio vandens) išmaišyti ir palikti 2-3 valandom. Po to formuoti delno dydžio gabaliukus ir kepti ne mažiaus kaip 40minučių iki 200 laispnių įkaitintoje orkaitėje.
Parašytas: 30 Lie 2008, 12:34
LABUSKA
Tikrai Lietuvoje yra mišiniai duonai. Ne karta teko matyti.
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 10 Bal 2010, 14:34
Forelle
Ožkos pieno sūrio, svogūnų ir bulvių duona pagal Delia Smith
100 g ožkos pieno sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais;
4-5 smulkiai supjaustyti svogūnų laiškai;
1 vidutinio dydžo (175 g) raudona bulvė;
175 g savikėlių miltų (arba paprasti su 1 a.š. kepimo miltelių);
1 a.š. druskos;
1/8 a.š. kajeno pipiro;
1 a.š. šviežio čiobrelio lapelių;
1 didelis kiaušinis;
2 v.š. pieno;
1 kaupinas a.š. grūdėtų garstyčių;
miltų pabarstymui.
Bulvę nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Sumaišyti su miltais, druska, kajeno pipirais. Sudėti smulkintus svogūnų laiškus, čiobrelius bei 2/3 sūrio. Atsargiai išmaišyti. Kiaušinį išplakti su pienu ir garstyčiomis, tada viską supilti į indą ir mentele išmaišyti. Perkelti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, suformuoti apvalią apie 15 cm skersmens bandelę. Lengvai įspausti likusį sūrį ir pabarstyti miltais.
Kepti 1900 įkaitintos orkaitės vidurinėje dalyje 45-50 minučių. Patiekti truputį pravėsusią.
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 10 Bal 2010, 16:59
Lilina
Ogo...išsaugoju į sarašą.
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 23 Rgp 2010, 10:44
Tutsi
pagaliau gavau raugo duonai..........
"Diles" duonyte
400 g. rupiu kvietiniu miltu;
400 g. auksciausios rusies kvietiniu miltu;
200 g. rupiu ruginiu miltu;
100 g. aviziniu dribsniu (nuplauti saltu vandeniu);
100 g. kvieciu selenu;
170 g. cukraus;
2 sauksteliai druskos;
100 g. saulegrazu (nuplikyti verdanciu vandeniu);
50 g. sezamo seklu (pakepinti keptuveje);
sauja kmynu;
0,5 l. raugo;
1 l. silto vandens (nevyrinto).
Viska maisyti 15-20 min. ir atsideti 0.25 l. raugo- (ji laikyti ant stalo 6-8 v., tada saldytuve galima laikyti iki 2 savaiciu. Forma istepti kietu sviestu (negausiai), pabarstyti sezamo seklu. Sudeti mase, apibarstyti sezamu ir uzdengus ranksluosciu kildinti 6-8 v. Deti i salta orkaite, nustatyti 200 laipsniu temperatura ir kepti 1 val. 15 min.
Skonis fantastiskas
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 23 Rgp 2010, 19:57
JolantaDaruliene
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 23 Rgp 2010, 21:51
Tutsi
ir laaabai skani
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 20 Geg 2011, 08:23
Arūna
Atnešu saviškės keptos - kepta tik iš kvietinių miltų
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 20 Geg 2011, 09:24
gutiss
Niam,kaip skanu..............O kur receptas?
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 20 Geg 2011, 10:24
Tutsi
aga... receptas kur
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 20 Geg 2011, 13:45
Arūna
O koks receptas? Čia gi su raugu duonytė- raugas, miltai, cukrus, druska ir visokie priedai- šį kartą saulėgrąžos, linų sėmenys ir kmynai
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 20 Geg 2011, 14:09
Tutsi
aiskumelis tada
Re: NAMINE DUONA
Parašytas: 21 Geg 2011, 18:47
Arūna
Kepiau vieną kartą su svogūnais - blenderiu išmakalavu juos- bet nelabai patiko, duona kažkokia keista viduj gaunasi, tai daugiau tokios nebenorim