Puslapis 1 iš 11
patiekalai is juros gerybiu
Parašytas: 03 Geg 2007, 17:42
merope87
Laba
jei zinote, pasidalinkite juros gerybiu receptais
Parašytas: 03 Geg 2007, 18:25
Tutsi
man tai labai skanu kalmaru ziedai pakepti svieste su svoguniuku ziedais ir grietine
Parašytas: 03 Geg 2007, 18:30
merope87
Reiks pabandyti kada
as dairausi ka pagaminti mamai motinos dienai..
mandresnio ko nors
Parašytas: 03 Geg 2007, 18:39
Tutsi
o kodel nusprendei is juros gerybiu
Parašytas: 03 Geg 2007, 18:43
merope87
mama kvankstelejus del juros gerybiu.. pamaloninciau kokia naujove:)
Parašytas: 03 Geg 2007, 19:06
Tutsi
tada aisku,geriausiai tiks juros gerybes
Parašytas: 04 Geg 2007, 09:11
silsta
Aš kažkaip įtartinai žiūriu į jūros gėrybes... Man net krevetės atrodo kaip kirminai, atleiskit, jei ką ne taip pasakiau.Tokios ten ir gėrybės, kai pamatai kaip tuos gyvius dar gyvus pabarstę druska iš geldelių čiulpia
Parašytas: 04 Geg 2007, 09:41
Tutsi
krevetes tai skanu,bet sitie kur geldelese...
Parašytas: 04 Geg 2007, 11:09
Niutik
As is juriu gerybiu darau labai skania sriubyte,netgi ir baliukui kokiam tinka))
Nuperku pakeli(asorti) gerybiu ir dedu i verd.vandeni.Kad butu skaniau dedu kubeli (darzoviu ) buliona.Galima sampinionu idieti jei megstate.
Po to i keptuve dedame sviesta ,miltu ir gerai ismaisome .Dedame druskos ir pipiru) Ir pilame piena.Viska dar karta ismaisome ir pilame i sriuba.kuri dar verda/
Sriubite turi sutirstieti .Po to dedeame daug zaluminu(petrazoliu,svogunu ipan )
jei norite nuotrauka vakare pridiesiu/
Parašytas: 04 Geg 2007, 11:30
Tutsi
aisku,mums nuotraukos patinka
Parašytas: 04 Geg 2007, 16:41
Ramunė
SALOTOS SU JŪROS GĖRYBĖMIS
Jūros gėrybių mišinį pavirti apie 3 min. baltame vyne.
Sluoksniai :
plėsyti salotų lapai, rukola,
agurkas - pusžiedžiais,
pomidoras - skiltelėmis,
paprika ( geltona) - juostelėmis,
jūros gėrybės,
j. alyvuogės.
Užpilas :
1. Aliejus, citrina, cukrus, druskytė, žalumynai.
2. Majonezas, česnako skiltelė, alyvuogių aliejus, Vorčesterio padažas.
Parašytas: 04 Geg 2007, 17:53
merope87
dekui uz receptukus
Parašytas: 05 Geg 2007, 13:21
Tutsi
tai kuom dziuginsi mama
Parašytas: 05 Geg 2007, 13:46
merope87
salotom !!
ir gelyciu puokstele
Parašytas: 05 Geg 2007, 14:51
Tutsi
saunu tokia dukra tureti
,net pavydziu tavo mamai
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:28
merope87
izvelgiu ironija
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:34
Hazel
Gal įdarytų kalmarų recepto reikia?
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:37
Tutsi
merope87 rašė:izvelgiu ironija
cia nuo dusios,tai ne mano balvonas
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:38
Tutsi
Hazel rašė:Gal įdarytų kalmarų recepto reikia?
kur prapuolusi buvai
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:39
Hazel
tutsi rašė:Hazel rašė:Gal įdarytų kalmarų recepto reikia?
kur prapuolusi buvai
pati nežinau kur
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:41
merope87
kuo daugiau receptuku, tuo geriau
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:44
Hazel
merope87 rašė:kuo daugiau receptuku, tuo geriau
bet aš ne už dyką rašau - turėsi išmėginti
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:49
merope87
tai teks jau tada
jei ne as, tai mama
Parašytas: 05 Geg 2007, 15:50
Tutsi
kokia gudruole
Parašytas: 05 Geg 2007, 16:00
Hazel
Na, tada rašau, jei bandysi
ĮDARYTI KALMARAI
700G Kalmarų filė,
pusė stiklinės grietinės,
šaukštas miltų,
1.5 stiklinės daržovių nuoviro,
2 šaukštai sviesto,
3 kvepiantieji pipirai,
3 gvazdikėliai,
2 laurų lapeliai, druskos
ĮDARUI:
3-4 morkos,
1-2svogūnai,
2 obuoliai,
2 šaukštai aliejaus,
3 gvazdikėlių žiedeliai, druskos
Vandenį užvirinkite, pasūdykite ir paskaninkite pipirais, laurų lapeliais, gvazdikėliais. Tada dėkite kalmarų filė ir išvirkite.
Paruoškite įdarą:morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - smulkiais gabaliukais. Obuolius nulupkite ir padalinkite kubeliais. Morkų šiaudelius ir svogūnų gabaliukus berkite į karštą aliejų ir apkepinkite. Tada dėkite obuolių kubelius, gardinkite maltais gvazdikėlių žiedeliais, sūdykite ir patroškinkite, Atvėsinkite.
Virtus kalmarus įdarykite ir kepkite svieste, kol pagels. Paskui užpilkite daržovių nuoviru ir dar patroškinkite. Baigdami troškinti, dėkite grietinę, berkite miltus ir dar 5 min kaitinkite.
Parašytas: 05 Geg 2007, 16:00
merope87
receptus perrasau arba atspausdintus segu i sasiuvini.. kuri palieku virtuveje
Parašytas: 05 Geg 2007, 16:11
Tutsi
šaunuolė
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:34
merope87
o su kuo kalmarus valgyti
gal su kokiais ryziais patiekti
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:42
Ramunė
Kalmaras baltame padaže
Kalmaro filė,
paprika, avokadas,
svogūnas,
pomidoras, sviestas,
majonezas, grietinė, miltai,
mėtos, bazilikas,
druska, j. pipirai.
Kalmaro filė ( jei yra, išimti kaulą ) įpjauti iki pusės iš vienos pusės ir per viduriuką pjūvių - iš kitos.
Dėti į pasūdytą vandenį, įberti pipirų ir virti ne ilgiau 5 min.
Svogūnus - griežinėliais, kepame aliejuje,paprika - šiaudeliais. Kepame kartu, įdedame grietinės ir majonezo ( geriausia su krapais), įberiame baziliko, pipirų, druskos, mėtų. Vėl troškiname ant mažos ugnies. Baigiant, įberti miltų, išmaišyti, dar įdėti grietinės, jei reikia, įpilti vyno ( sultinio, vandens).
Kalmarą dedame į lėkštę, užpilame padažu.
Garnyras : pomidoro riekelės ir avokado griežinėliai paeiliui sudėti aplink.
Parašytas: 05 Geg 2007, 19:44
Ramunė
merope87 rašė:o su kuo kalmarus valgyti
gal su kokiais ryziais patiekti
Prie jūros gėrybių ir žuvies tikrai rinka ryžiai.
Manau, kad ir kalmaras - ne išimtis.