Puslapis 711

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:10
duziki
Jacinta rašė:galit pas mane i svecius! :wink:




nu ruosk vaises atvarom :lol:

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:14
Jacinta
nu ka nors greit paruosiu :wink: , nes ka dariau jau nieko nebeliko! :roll:

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:16
duziki
o as galvojau kad ant to apkepo kvieti :roll:

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:16
Tutsi
Jacinta rašė:nu ka nors greit paruosiu :wink: , nes ka dariau jau nieko nebeliko! :roll:
apkepo neliko,tai nebera ko vaziuoti :merg2:

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:19
duziki
tai jau taip :roll:

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:20
Jacinta
galiu is nuajo padaryt, jei atvaziuosim, pati dar su mielu noru sukirsciau! :P

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:23
duziki
dar spetu ir atsalti kol mes atvaziuotumem :lol: as kokios pusantros paros jei su masina :roll: tutsi pora traita :roll: tai ir sukirstumet kol as atvaziuociau :lol:

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:37
Jacinta
tai mes su tutsi tau paskui nauja iskeptumem! :wink:

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:41
duziki
tai pavargsi kepti :lol:

Parašytas: 17 Vas 2008, 23:45
Jacinta
tai tada jau tutsi iskeps, as siandien uzsiknisau valgyt bedarydama! :lol: :lol: :lol:

Parašytas: 18 Vas 2008, 03:18
duziki
nu jau judvi tarkites :wink: o as atvarysiu ant "gatavo" :wink:

Parašytas: 18 Vas 2008, 10:43
Tutsi
chaliafcike :D

Parašytas: 21 Vas 2008, 13:43
Tutsi
Briuselinių kopūstų apkepas

800 g briuselinių kopūstų,
2 l vandens,
1 šaukštelis druskos,
340 g virto lieso kumpio,
0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio,
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės pieno,
1 šaukštelis druskos,
100g tarkuoto fermentinio sūrio,
baltųjų pipirų,
malto muskato.

Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas plonais šiaudeliais. Kopūstai nukošiami ir nuvarvinami. Kopūstai sudedami į kepimo formą. Ant jų išdėliojama pusė paruošto kumpio ir užpilama karštu mėsos sultiniu. Orkaitė įkaitinama. Kiaušiniai išplakami su pienu, druska, pipirais, muskato riešutu. Kopūstai su kumpiu užpilami šiuo plakiniu. Likę kumpio šiaudeliai suklojami formos viduryje ir apibarstomi sūriu. Viskas uždengiama folija ir kepama orkaitėje apie 15 minučių. Po to folija nuimama ir apkepas dar 10 minučiųų kepamas. Valgoma su duona ar bulvėmis.

Parašytas: 25 Vas 2008, 19:10
Lilina
:hubba:

Parašytas: 25 Vas 2008, 22:37
lanna
gal kas zinot koki skanu varskes apkepa,savaitgali bandziau ir nekoks man gavos,toks plonas. :oops:

Parašytas: 26 Vas 2008, 10:18
Tutsi
as gaminu kaip ir talija,tai man jis super :P Ir kito recepto net neieskau :wink:

Parašytas: 27 Vas 2008, 07:51
Ramunė
Kišas su varške ir špinatais

1 pakelio sluoksniuotos šaldytos tešlos,
200 g pusriebės varškės,
4 kiaušinių,100 g fetos sūrio,
4 valg. šaukštų kedro riešutų,
1 saujos špinatų,alyvuogių aliejaus kepimui.
Sutepkite formą sviestu, sudėkite tešlą į formą, subadykite šakute.
Kiaušinius sutrinkite su varške. Sudėkite gabalėliais supjaustytą fetos sūrį. Šiek tiek pasūdykite, pabarstykite pipirais ir sudėkite ant tešlos. Pabarstykite kedro riešutais. Užberkite supjaustytus špinatus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite trisdešimt-keturiasdešimt minučių, likus dešimčiai minučių sumažinkite temperatūrą iki 180°С.

Parašytas: 27 Vas 2008, 18:08
lanna
reiks tada isbandyt

Parašytas: 04 Kov 2008, 01:02
Tutsi
Morkų apkepas su varške


600 g. morkos
120 g. pieno
80 g. manų kruopos
300 g. varškės (9% riebumo)
1 kiaušinis
džiūvėsėliai (kepimo skardos pabarstymui)

Šiaudeliais supjaustytos morkos troškinamos su pienu. Baigiant įberiama manų kruopų ir maišant verdama 10–15 min. Morkų masė atvėsinama iki 40–50°C. į ją sudedama pertrinta varškė, kiaušiniai, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma. Apkepo masė sudedama į sviestu (2 g) išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą.

Morkų apkepas su varške patiekiamas užpiltas ištirpintu sviestu, grietine, pieno arba grietinės padažu

Parašytas: 04 Kov 2008, 01:09
Jacinta
kaip skanu, niam niam! :hubba:

Parašytas: 04 Kov 2008, 09:44
angeliuke
:hubba:

Parašytas: 04 Kov 2008, 12:19
Tutsi
va sita sendien pameginsiu :roll:

Parašytas: 09 Kov 2008, 12:38
Forelle
Žiedinių kopūstų apkepas

• Didelio žiedinio kopūsto,
• 300 g fermentinio sūrio,
• 1/2 stiklinės miltų,
• 1 kiaušinio,
• Kelių šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
• 1/2 stiklinės grietinėlės,
• Petražolės stiebelių.

Žiedinio kopūsto galvą išskirstykite mažomis galvutėmis. Galvutes suberkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir apvirkite 2-3 min. Ataušusias žiedinio kopūsto galvutes apvoliokite miltuose, išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsiuose ir apkepkite aliejuje, kol paskrus.
Kepimo inde išklokite apkepintas žiedinio kopūsto galveles. Ant viršaus sudėkite supjaustyto sūrio riekeles taip, kad uždengtų visą paviršių. Tuomet vėl klokite sluoksnį kopūstų. Užpilkite šlakelį grietinėlės, ant viršaus vėl sudėkite sūrio riekeles.
Patiekalą pašaukite į įkaitintą orkaitę dar penkioms minutėms, kol išsilydys sūris. Belieka papuošti petražolėmis.

Parašytas: 13 Kov 2008, 20:01
AIRENE
pridesiu as uzkepeliu

Parašytas: 13 Kov 2008, 20:12
erneka
Atrodo labai apetitnai, ypač paskutinėje nuotraukoje :hubba:

Parašytas: 13 Kov 2008, 20:19
angeliuke
Tas paskutinis ir mane sudomino. Gal būtų galima į emailą? :wink:

Parašytas: 13 Kov 2008, 20:21
erneka
Ir aš norėčiau, Airene, jei nesunku :merg2: to paskutinio ir to su varške ir vaisias. Labai ačiū 060

Parašytas: 13 Kov 2008, 22:50
vitele
Aireniuk , man tą patį kaip ir Ernekai , ką :oops:

Parašytas: 13 Kov 2008, 23:00
erneka
Dėkui Airene, jau gavau 041 Skaitosi ir žiūrisi tai fantastiškai tie recepčiukai, reiks išmėgint :roll:

Parašytas: 13 Kov 2008, 23:55
AIRENE
nu ,jus tai ,zinot,kad as tik radau tuos receptus,patraukliai atrode ir idejau.O mano viena pazistama taip mane iskeike,kad as jai atsiunciau recepta savo pacios neisbandyta.Net nebesuprantu,gal cia bloga ka darau.????bet juk paziuri i produktus,i gaminima ir panasiai gali isivaizduot.O tai as ir rasau,kad tai is knygu receptai.
Konkreciai tai gavau uz ,,Tiramisu' recepta.Sake gavos kose,ir kaina neatitinka skonio.gal nepavyko.Juk ne visad pavyksta ir sugebantiems pirma karta gaminant.Taip supratau,kad likau skolinga pinigus uz ,,maskarpone"....Sugadino nuotaika.Va,ir stenkis,o raso,,kai turesi,ka idomesnio-siusk.
Zodziu,as neatsakau uz pasekmes.As negaminau,o jus ta zinot.