Puslapis 146

MĖSOS PATIEKALAI

Parašytas: 22 Bal 2007, 19:55
Hazel
Taigi, šioje temoje - apie mėsą. Paveikslėlis

Parašytas: 22 Bal 2007, 20:00
Hazel
Kiaulienos šonkaulių kepsneliai
500 g kiaulienos šonkaulių
3 skiltelių česnako
pundelio šviežių čiobrelių
6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus

Kiaulienos šonkaulius įtrinkite tarkuotu česnaku. Pabarstykite smulkiai supjaustytais čiobrelių lapeliais. Marinuokite šaldytuve apie 60 min. Prieš kepimą ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite apie 10 min. Patiekite su šviežiomis ar keptomis daržovėmis, keptomis bulvėmis ar ryžiais. Paprasta, skanu Paveikslėlis

Parašytas: 22 Bal 2007, 20:03
Hazel
Sultingas kiaulienos kepsnys
4 gabalėlių (po 200 g) kiaulienos išpjovos
Marinatui:
žiupsnelio grūstų pipirų
½ šaukšto garstyčių
1 arb. šaukštelio medaus
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
skiltelės česnako
druskos
½ apelsino sulčių
grūstų pipirų
50-70 g sauso raudonojo vyno

Nuo kiaulienos gabalėlių nuimame plėves, kad mėsa kepant nesusitrauktų. Sumaišome marinato ingredientus ir ištriname jais mėsą (marinuojame ne ilgiau kaip valandą). Kepsnį galima verti ant iešmo išilgai raumens. Kepame ant labai karštų žarijų, vartydami kas 5-7 min. ir palaistydami vynu. Labai svarbu, kad kepsnys išliktų sultingas. Aliejus kepsniui padeda gražiai apskrusti. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis arba daržovių salotomis. Prie šio kepsnio galima patiekti ant tų pačių grotelių keptų daržovių (cukinijos, bulvių puselių su lupenomis, kepto česnako ir kt.).

Parašytas: 22 Bal 2007, 20:09
Svečias
Kiaulienos nugarinė su pievagrybiais

Nugarinės,
pievagrybių, svogūnų,
miltų, aliejaus,
prieskonių mėsai, baltų ir juodų pipirų.

Mėsytė supjaustome gabalais ( 1 - 1 porcijai), trupučiuką pamušame, pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose ir kepame aliejuje. Mėsą išėmus, dedame griežinėliais pjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Apkepiname, įberiame baziliko, druskos. Galima įdėti grietinės. Tada sudedame mėsytę ir trumpai patroškiname.

Parašytas: 22 Bal 2007, 20:11
Ramunė
Nu nieko sau Paveikslėlis Svečiu padarė Paveikslėlis O aš galvoju, kodėl nuotraukos negaliu prilipint. Tai va dabar dedu nugarinę su pievagrybiais.

Parašytas: 22 Bal 2007, 20:35
Ramunė
TROŠKINTA KIAULIENA SU DARŽOVEMIS

500 g kiaulienos,
3 svogūnai,
100 g paprikų,
100g kopūstų,
100 g morkų,
300 g bulvių.

Mėsą supjaustom stambiais kubeliais, paprieskoninam pagal skonį ir kepame nedideliame aliejaus ar taukų kiekyje. Kai mėsa apkepa, sudedame pusžiedžiais supjautytus svogūnus, smulkiai pjaustytus kopūstus, į 4 dalis perpjautas bulves, morkų griežinėlius. Dar patroškiname kokias 15 minučių ir sudedame papriką. Patroškiname dar 10 min. Įdedame grietinės. Užkaitiname ir - skanaus.Paveikslėlis

Galima daryti ir be paprikos.

Parašytas: 22 Bal 2007, 21:13
Ramunė
KIAULIENOS KUMPIS SU PISTACIJOM

Kiaulienos kumpio gabalo,
pistacijų.

Marinatui :
aliejaus,
pipirų ( juodųjų, baltųjų, citrinpipirių),
baziliko,
druskos ( nedaug), kiaulienos prieskonių.
Padarom marinatą, įtriname mėsą ir paliekame parai ar dviem. Aišku, jei darysit mažus gabaliukus - ižteks keleto valandų ). Išimam iš marinato, nusausinam ir prikaišiojam pistacijų. Tada dedam į skardą, uždengiam folija, kepam apie 1 valandą. Tada nudengiam palaistom atsiradusiom sultim ir dar kepam 20 - 30 min, kol apskrunda.

Radau dar vieną marinatą šiam kepsniui :

medus, soja ir Vorčesterio padažas. O toliau viskas taip pat.

Skanu kaip karštas patiekalas su keptom bulvėm arba fri bulvytem. Labai skanu ir šaltas su majonezo padažu : majonezas, pomidorų padažas, česnakiukas arba svogūniukas, druskytė. Vietoj pomidorų padažo galima naudoti garstyčias.

Parašytas: 23 Bal 2007, 16:58
Ramunė
MĖSOS KEKSAS
700 g faršo ( jautiena su kiauliena per pusę),
kepti svogūnai,
prieskoniai ( j.pipirai, bazilikas, baltieji pipirai, prieskoniai maltai mėsai),
2 kaiušiniai ir 2 tryniai,
nuplikyti kmynai,
3 šaukštai krakmolo,
truputį mineralinio vandens.

Viską sumaišome, gerai išminkome ir sudedame į kekso formą. Į vidurį galima įdėti sūrio juostelių ar gabalėlių. Sako, kad neblogai j. alyvuogės ( aš nebandžiau). Kepame orkaitėje.
Į kitą skardą dedame bulves. Keptuvėje apkepiname daržoves ( morkas, žirnelius, šparagines pupeles, brokolius, kalafiorus) , pabarstome prieskoniais ir supilame ant bebaigiančių kepti bulvių.

Parašytas: 23 Bal 2007, 17:07
Ramunė
ĮDARYTI VERŠIENOS KEPSNELIAI

Veršieną supjaustyti gabalais ( 1 porcijai - 1 gabalas ), padaryti "kišenėlę", įtrinti mėgstamais prieskooniais ir pridėti įdaro.
Įdaras :

Minkštas sūris ( gali būti ir pelėsinis ), česnakas, graikiniai riešutai, krapai, raudonėlis ir garstyčios.
Sūrį sutriname šakute, česnaką išspaudžiame, riešutus susmulkiname; viską sumaišome.

Kepsnius apvoliojame kiaušinių plakinyje - džiūvėsėliuose, apkepame keptuvėje, tada dedame į skardelę ir kepame orkaitėje 15 - 25 min. galima ir troškinti troškintuve.

Parašytas: 23 Bal 2007, 17:16
Ramunė
AGNĖS KEPSNELIAI

Agnės todėl, kad nusižiūrėjau iš "Baltojo katino svetainės"

Kiaulienos filė,
kiaušinis,
majonezas 1 šaukštas,
greitinė - 1 šaukštas,
tarkuotas sūris,
pievagrybiai.

Mėsą paruošiame kaip karbonadui. Pabarstome prieskoniais.
Į skardą įpilame truputuką aliejaus, sudedame kepsniukus. Juos aptepame plaktu kiaušiniu. Pievagrybius supjaustome storesnėmis riekelėmis ( mažesnius - per pusę ) ir dedame ant mėsos. Užbarstome baziliko, pipirų.
Tarkuotą sūrį sumaišome su majonezu ir grietine, jei reikia įdedame druskos ir uždedame ant pievagrybių. Kepame apie 25 minutes.

Tinka majonezo-pomidorų padažo-česnako padažiukas.

Parašytas: 23 Bal 2007, 17:48
Hazel
Ramunė rašė:KIAULIENOS KUMPIS SU PISTACIJOM

.
Man atrodo, kad šitą receptą jau kažkur rašei Paveikslėlis Jis man labai patiko. Taigi, reikės neužmiršti pistacijų nusipirkti(dėl šio kumpio ir dar dėl silkės)

Parašytas: 23 Bal 2007, 17:53
Ramunė
Taip, buvo . :oops: Lyg tai kalėdiniuose patiekaluose. Man jis labai patinka baliukams : pirmą dieną - karštas, antrą - šaltas patiekalas. Du viename, taip sakant Paveikslėlis

Parašytas: 25 Bal 2007, 11:32
Tutsi
na jus cia ir priraset :hypno:

Parašytas: 27 Bal 2007, 19:25
Ramunė
Graikiški kiaulienos kukuliai

300 g stambiai kapotos rūkytos liesos kiaulienos nugarinės,
2 svogūnų laiškai,
1 šaukštas šviežių kapotų petražolių,
1 citrinos sutarkuota žievelė,
kiaušinis,
maltos saldžiosios paprikos,
graikiškų prieskonių mėsai.

Kapotą mėsą, svogūnų laiškus, petražoles, prieskonius, kiaušinį,citrinos žievelę labai gerai išsukti. Gautą masę padalinti lygiomis dalimis ir formuoti ovalius kukulius. Kepant grilyje ar ant grotelių į vidurį įdedame iešmelį; keptuvėje - nebūtina. Kepame apie 10 min. Valgome su žaliomis daržovėmis ir ryžiais.

Parašytas: 29 Bal 2007, 10:04
Ramunė
Kėgliai

Jautienos arba kiaulienos nugarinė,
svogūnas, poras,
virti džiovinti grybai,
sviestas, grietinė
druska, pipirai,
degtinė,
miltai.

Svogūnus ir porą labai smulkiai supjaustom, apkepinam, sudedam smulkintus grybus, įdedam druskos, pipiriukų.

Mėsa supjaustom griežinėliais, pamušam, paprieskoniuojam pagal skonį ir apšlakstom degtine. Palaikom kokį pusvalanduką ( galima ir ilgiau). Tada dedam įdarą ir susukam. Storai apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje . Baigiant, sudedame likusį įdarą, įdedame sviesto, grietinės.
Patiekiant į stalą sustatome stačius, kad būtų panašu į kėglius, įdedame žalių daržovių, bulvyčių fri.

Parašytas: 29 Bal 2007, 10:17
Hazel
Nesu mėsos patiekalų žinovė, bet man labai patinka ŠEDUVOS MUŠTINIS
800g kiaulienos, kiaušinis,džiūvėsėlių, pipirų, prieskonių, druskos.
ĮDARUI:
2 morkos, 150g rūkyto virto kumpio, 2svogūnai
PADAŽUI:
100g grietinės, 3šaukštai trinto sviesto,2svogūnai, truputis druskos, pipirų.
Mėsa išmušama, pabarstoma prieskoniais, druska, ant jos dedamas įdaras.
Įdarui pakepinamos kubeliais supjaustytos morkos, paskui - svogūnai, tada - supjaustytas kumpis. Pagardinama prieskoniais ir druska,gerai išmaišius dedamas ant mėsos. Formuojamas didelis maltinis, aptepamas kiaušinio plakiniu, pabarstoma džiūvėsėliais ir kepama riebaluose.
Padažui smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, dedama grietinės, prieskonių ir patroškinama.

Parašytas: 29 Bal 2007, 10:20
Ramunė
Skaniai skaitosi.Paveikslėlis Reikės pamėginti.
O morkos žalios ar virtos turi būti?

Parašytas: 29 Bal 2007, 10:24
Hazel
Ramunė rašė:Skaniai skaitosi.Paveikslėlis Reikės pamėginti.
O morkos žalios ar virtos turi būti?
žalios, bet jas dar pakepinti reikia.
Tikrai siūlau pabandyti Paveikslėlis nors aš labai didelėmis žiniomis kalbant apie mėsą negaliu pasigirti Paveikslėlis

Parašytas: 29 Bal 2007, 10:29
Ramunė
Nieko, įgysi, jei tik norėsi...Paveikslėlis

O tu žinai, kodėl aš nuo pat ryto čia tokia aktyvistė Paveikslėlis Taigi reikia eiti biskvitą kepti, tai laiką marinuoju, kaip išmanydama Paveikslėlis O jei ką nors iš mėsos, tai jau seniai virtuvėj bruzdėčiau Paveikslėlis

Parašytas: 29 Bal 2007, 10:45
Hazel
Ramunė rašė:Nieko, įgysi, jei tik norėsi...Paveikslėlis

O tu žinai, kodėl aš nuo pat ryto čia tokia aktyvistė Paveikslėlis Taigi reikia eiti biskvitą kepti, tai laiką marinuoju, kaip išmanydama Paveikslėlis O jei ką nors iš mėsos, tai jau seniai virtuvėj bruzdėčiau Paveikslėlis
pamiršau pasakyti, kad vakar tavo pasiūlytą keksą su apelsinais išsikepiau :wink: labai puikus :wink: :wink: (ir vėl gailiuosi, kad neturiu fotoaparato :roll: )

Parašytas: 29 Bal 2007, 10:52
Ramunė
Paveikslėlis
O mokykla neturi? Pasiskolink kokiam savaitgaliuiPaveikslėlis Ar valdžia - skrudžai MakdakaiPaveikslėlis

Parašytas: 29 Bal 2007, 11:36
Hazel
Ramunė rašė:Paveikslėlis
O mokykla neturi? Pasiskolink kokiam savaitgaliuiPaveikslėlis Ar valdžia - skrudžai MakdakaiPaveikslėlis
Direktoriaus pavaduotoja jį „valdžavoja“, o su ja nelabai bendrauju, sarmata prašyti. :roll:

Parašytas: 29 Bal 2007, 13:16
Ramunė
Mes su kolegėm pasikeičiam, jeigu ko nors reikia kaulint Paveikslėlis Neturi tokios geros kolegės, kad paprašytų, bet neišduotų, kad ne jai reikiaPaveikslėlis

Parašytas: 29 Bal 2007, 14:07
Hazel
Ramunė rašė:Mes su kolegėm pasikeičiam, jeigu ko nors reikia kaulint Paveikslėlis Neturi tokios geros kolegės, kad paprašytų, bet neišduotų, kad ne jai reikiaPaveikslėlis
Pas mus greitai paskalos sklinda Paveikslėlis kaip jau kažkada minėjau, yra keletas poniučių, kurios ne tik per pamokas nedirba, bet ir yra tarsi reporterės - sužino visas smulkmenas. Nenoriu tapti apkalbų objektu - geriau jau nefotografuosiu išvis.

Parašytas: 29 Bal 2007, 14:35
Ramunė
Supratau 8) Nesmagu, kai taip yra :? Nesigiriu, bet mūsų kolektyvas Paveikslėlis

Parašytas: 29 Bal 2007, 14:44
Ramunė
Veršiena su šviežiomis slyvomis

600 g veršienos,
6 slyvos,
baziliko lapelių.

Marinatas :

1 arb, šaukštelis druskos,
1/2 arb. šaukštelio cukraus,
1/2 stiklinės obuolių acto ( man vyno acte labiau patiko),
1 lauro lapelis,
5 pipirai ( 2juodieji, 3 kvepiantieji),
2 stiklinės vandens.

Mėsą paruošiame, kaip vyniotiniui ir marinuojame apie 6 val. Galima ir per naktį. Tada iš abiejų pusių pabarstome baziliko lapeliais.
Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus. Sudedame ant mėsos ir susukame. Susmeigiame krapštukais, kad neiširtų, užpilame truputėlį aliejaus. Kepame arkaitėje apie 1 val. Kartu galima išsikepti ir bulves. Tinka ir kaip karštas patiekalas, ir kaip užkandis.

Slyvų galima įdėti ir daugiau.

Parašytas: 29 Bal 2007, 15:05
Tutsi
geras darbas,kai kolektyvas malonus :wink:

Parašytas: 29 Bal 2007, 15:44
Ramunė
tutsi rašė:geras darbas,kai kolektyvas malonus :wink:
Tikrai taip. Nebūna jokio streso pirmadienį, kai prieš akis visa darbo savaitė.Paveikslėlis Be to, mes visada pasigelbėjam vieni kitiems, jei kas. Susigyvenom, gal kad kaita kadrų maža, taip yra Paveikslėlis

Parašytas: 29 Bal 2007, 16:31
Hazel
Ramunė rašė:
tutsi rašė:geras darbas,kai kolektyvas malonus :wink:
Tikrai taip. Nebūna jokio streso pirmadienį, kai prieš akis visa darbo savaitė.Paveikslėlis Be to, mes visada pasigelbėjam vieni kitiems, jei kas. Susigyvenom, gal kad kaita kadrų maža, taip yra Paveikslėlis
aš nesakau, kad mano kolektyvas prastas, bet... :roll: ne su visais gerai sutariu, kadangi vyrauja grupelės... (kaip ir mokinių tarpe panašiai :lol: )

Parašytas: 29 Bal 2007, 16:35
zuikaite
Kokiu jus cia skaniu receptu prirasete!!!! Reikes ir man prisijungti i jusu gretas su receptais.