MĖSOS PATIEKALAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 21 Bir 2007, 10:33

Kavos mėgėjoms turėtų patikti , garnyrui aš patiekiau ryžius , šiaip šis patiekalas vieniems labai patinka , o kitiems , deja , ne :( Na bet aš vistiek jį atiduodu Jūsų teismui :aciu1:
KIAULIENA TROŠKINTA KAVOJE

*0.5 kg kiaulienos
*1 morka
*1 svogūnas
*prieskoniai kiaulienai
*2 puodeliai silpnos kavos

Kiauliena supjaustyti kaip kepant karbonadus. Smulkiai supjaustyti morką ir svogūną. Viską sudėti į troškintuvą.
Supilti 2 puodelius silpnos kavos. Troškintuvą įdėti į ikaitintą orkaitę. Troškinti apie 1 val.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Bir 2007, 10:51

idomus receptukas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2007, 11:37

Vengriškas jautienos guliašas

600 g jautienos,
250 g svogūnų galvų,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
1 valg. šaukšt. maltų raudonųjų pipirų,
1 arbat. šaukšt. aštriosios paprikos,
400 ml mėsos sultinio,
200 ml sauso raudonojo vyno,
2 lauro lapeliai,
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį,
700 g bulvių,
1 kg žaliųjų, geltonųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų,
pundelis petražolių.

Juostelėmis supjaustytą mėsą nusausinti. Svogūnus supjaustyti riekelėmis. Plačioje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti jame mėsą ir svogūnus. Pabarstyti abiejų rūšių pipirais ir išmaišyti. Supilti mėsos sultinį bei vyną ir pakaitinti iki virimo. Sudėti druską ir prieskonius ir uždengus dangčiu troškinti maždaug 90 min. Bulves nulupti ir virti pasūdytame vandenyje maždaug 20 min. Nupilti vandenį ir ataušinti. Papriką nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais. Patroškinus mėsą maždaug 45 min. į keptuvę suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir patroškinti 15 min. Likus 15 min. iki gaminimo pabaigos suberti į 4 dalis supjaustytas bulves. Petražoles nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Guliašą pagardinti aštriąja paprika bei malta raudonąja paprika ir petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Bir 2007, 20:15

Liežuvio ir omleto užkandėlė

300 g liežuvio,
kario miltelių pagal skonį,
2 valg. šaukštų konservuotų kukurūzų,
žalumynų ( petražolių, salierų) pagal skonį,
2-4 valg.šaukštų grietinės (arba majonezo).

Omletui:

2 kiaušinių,
4 valg. šaukštų pieno,
1 valg. šaukšto miltų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Liežuvį išvirkite pasūdytame vandenyje. Įdėti česnako, pipirų, pabaigoje - lauro la[elių. Išvirusį liežuvį įmerkite į šaltą vandenį, leiskite truputėlį pravėsti, po to nulupkite odą. Supjaustykite šiaudeliais.
Kepame omletą ir supjaustome plonais šiaudeliais.
Salotinėje sumaišykite liežuvį, omletą, kukurūzus, žalumynus. Užpilkite grietine (arba majonezu) ir sumaišykite.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Bir 2007, 22:16

vitele rašė: KIAULIENA TROŠKINTA KAVOJE
Toks patiekalas man buvo dyyydžiulis delikatesas kai buvau studente, darydavai itin retais atvėjais, kai turėdavau lišnų pinigų, tik troškinau ne kiaulieną, o jautieną. Mano manymui jautiena labiau su kava dera, nei kiauliena.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 09:06

kol neismeginsi to ir to,nesuzinosi,kas geriau...jautiena ar kiauliena :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 22 Bir 2007, 09:49

Jo Tutsi teisi , nepamėginsi nežinosi :D O su jautiena būtinai reiks išbandyti , tikrai dar nebandžiau :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Bir 2007, 09:55

bus proga pameginti :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 11:20

Avienos nugarinės kepsnys

REIKĖS:

avienos nugarinės su kaulu,
grybų: baravykų, voveraičių, pievagrybių,
bulvinių kroketų (juos galima būtų pasigaminti patiems, bet paprasčiau bus nusipirkti) ,
mėsos padažo,
aliejaus,druskos,pipirų,
brokolių,rozmarinų,česnako.

Imame avienos nugarinę su kaulu ir daliname į reikiamo dydžio gabalėlius. Kaulus ir šonkaulius nuvalome nuo plėvių ir apvyniojame folija. Nugarinę kepame ant grotelių apie 25 minutes.
Baravykus, voveraites ir pievagrybius nuplauname, supjaustome ir kepame aliejuje, paskanindami grybus pipirais, druska ir česnakais, apie 7 minutes.
Bulvinius kroketus suberiame į gruzdintuvėje įkaitintą 180 laipsnių aliejų ir kepame iki švelniai rudos spalvos apie 5 minutes.
Susmulkiname šviežius rozmarinų lapelius, suberiame juos į mėsos padažą ir maišydami kaitiname apie 4 minutes.
Avienai iškepus, nuimame nuo kaulų foliją ir patiekiame su keptais grybais, bulviniais kroketais, virtais brokoliais ir užpilame mėsos padažu su rozmarinais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 11:21

Avienos pjausniai

4 avienos pjausniai(maždaug po 225 g kiekvienas),
pusė citrinos,
svogūnas,
česnako skiltelė,
3 šakelės mėtų,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
pipirų, druskos.

Citrinos žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame. Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Mėtas taip pat smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, pagardiname pipirais.
Mėsą ištepame marinatu, sudedame į plokščią indą, pridengiame ir padedame 12 valandų pastovėti vėsiai.
Mėsą nuvarviname taip, kad skystis nutekėtų į atskirą indą. Kepame grilyje 15 minučių, kartkartėmis apversdami ir pašlakstydami marinatu. Prieš baigdami kepti, jei reikia, pasūdome.
Prieš tiekdami papuošiame mėtų lapeliais. Tinka tiekti su grilyje keptais pomidorais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 13:25

Pietūs tinginiams

500 g faršo ,
300 g fermentinio sūrio,
200 g šampinjonų ,
majonezas (pagal poreikį) .

Faršą pasūdykite, sudėkite į aliejumi išteptą formą.
Viršų padenkite majonezo sluoksniu, sudėkite pjaustytus šampinjonus.
Viską užbarstykite tarkuotu sūriu ir į įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
Gaunasi labai skanus patiekalas minimaliomis pastangomis.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 29 Bir 2007, 13:39

vo laiko neturint , butinai pameginsiu :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Bir 2007, 14:27

Labai tinka :luks:
O kitas variantas - kai į svečius ateina tinginys ir visiškai nesiruošia išeit :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Lie 2007, 11:10

Troškinys angliškai

500 g jautienos, 2 svogūnai ,
morka, smulkintų petražolių,
lauro lapų, pipirai, karis.
"Guinesso" alus,
kus-kuso kosė.

Jautieną supjaustyti normaliais gabaliukais, prieskonius supjaustyti ir kartu su mėsa sudėti į vieną puodą. Palikti parai ar pusantros, kad išrūgtų. Po pusantros paros viską užpilti "Guinesso" alum ir virti pusvalandį. Tada isimti visas daržoves, palikti tik mėsą, ir dar virti apie 2 valandas. Jei reikia - pripilti dar vandens. Konsistencija būtų panaši į valgyklinio guliašo.
Dėti į lėkštes su "kus kus" koše ir salotomis, puošti mėta, alyvuoge.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 09:01

Bajorų šniceliai

600 g veršienos,
2 šaukštai citrinos sulčių,
2-3 šaukštai miltų,
1 kiaušinis, 1 šaukštas pieno,
1 šaukštelis druskos,
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1 šaukštas sviesto,
aliejus kepimui,
citrinos griežinėliai .

Mėsą supjaustyti griežinėliais, gerai išmušti, apšlakstyti citrinos sultimis ir padėti šaltai 1 val.
Kiaušinį suplakti su pienu ir druska.Mėsos gabalėlius pavolioti miltuose, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose, gerai prispaudžiant peiliu.Įkaitinti keptuvę su riebalais, iškepti mėsą, sudėti į pašildytą dubenį. Galima užpilti ištirpintu sviestu.Iš riebalų, kuriuose kepė mėsa, norint galima pasigaminti padažą, pridėjus grietinės ir sultinio.
Ant mėsos uždėti nuvalytus citrinos griežinėlius.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 11:52

tikrai bajoriskas patiekaliukas :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 17:45

Kiaulienos pjausniai su moliūgo sėklomis

4 kiaulienos pjausniai (po 200 g),
druskos, maltų juodųjų pipirų,
2 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g sviesto, 100 g džiūvėsėlių,
50 g tarkuoto sūrio,
50 g išlukštentų moliūgo sėklų.

Pjausnius nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti, pabarstyti pipirais iš visų pusių. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir iš visų pusių apkepinti pjausnius, kol susidarys rausva plutelė. Ištirpintą sviestą sumaišyti su džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu ir kapotomis moliūgų sėklomis. Pjausnius sudėti į kepimo skardą, aplieti sūrio – džiūvėsėlių mase ir paskrudinti orkaitėje. Garnyrui galima patiekti vyšninių pomidorų salotas ir griežinėliais pjaustytus ridikėlius.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 18:37

labai skaniai skaitosi :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 21:22

Sako, moliūdų sėklos labai teigiamai vyrus nuteikia :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2007, 10:31

Ramunė rašė:Sako, moliūdų sėklos labai teigiamai vyrus nuteikia :wink:
na 50 gramu,manau nenuteiks,reikes koki kila suversti :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Lie 2007, 11:13

Tai per diną tris kartus po kepsnį, po savaitikės - darbui ir gynybai paruoštas bus vyrelisPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2007, 11:26

Ramunė rašė:Tai per diną tris kartus po kepsnį, po savaitikės - darbui ir gynybai paruoštas bus vyrelisPaveikslėlis
:laugh: :laugh: :laugh: :luks:

Lince

kepsniai

Standartinė Lince » 12 Lie 2007, 13:27

noriu paklausti, gal kas žinote kaip gaminamas kepsnys "Nerija"?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 14:19

cia turi omenyje kiaulienos kepsni :roll:

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Re: kepsniai

Standartinė Ligita » 12 Lie 2007, 15:06

Lince rašė:noriu paklausti, gal kas žinote kaip gaminamas kepsnys "Nerija"?
Žinau, nes pastoviai darau. :valg:
Štai receptas, bet patariu aklai juo nesilaikyti, tiesiog pagal skonį viską derink: Nerijos kepsnys: 800g kiaulienos. Marinatui: 10g citrinos rūgšties, 2 svogūnai, 5 gvazdikėliai, 100g pomidorų padažo, truputis pipirų, druskos, cukraus. Kiauliena supjaustoma keturkampiais 40-50 g gabalėliais, pabarstoma maltais prieskoniais ir marinuojama citrinos rūgšties tirpale 12 val. Paskui veriama ant iešmo ir kepama žarijų kaitroje. Tiekiama su marinuotais svogūnais, pomidorų padažu.
Paskutinį kartą redagavo Ligita 12 Lie 2007, 20:48, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 15:43

Jo, šitas skanus, tik aš pavadinimą kitą jį laužiuko kepsneliu vadinu :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 15:44

Aš kažkaip galvoju, kad NERIJOS kapsnys bus su sūrio ir kmynų įdaru :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: kepsniai

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 15:47

Ligita rašė:
Lince rašė:noriu paklausti, gal kas žinote kaip gaminamas kepsnys "Nerija"?
Žinau, nes pastoviai darau. :valg:
Štai receptas, bet patariu aklai juo nesilaikyti, tiesiog pagal skonį viską derink: Neringos kepsnys: 800g kiaulienos. Marinatui: 10g citrinos rūgšties, 2 svogūnai, 5 gvazdikėliai, 100g pomidorų padažo, truputis pipirų, druskos, cukraus. Kiauliena supjaustoma keturkampiais 40-50 g gabalėliais, pabarstoma maltais prieskoniais ir marinuojama citrinos rūgšties tirpale 12 val. Paskui veriama ant iešmo ir kepama žarijų kaitroje. Tiekiama su marinuotais svogūnais, pomidorų padažu.
reikes pabandyti arimiausiu laiku sita kepsniuka :roll: As ne toki ji isivaizdavau :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 15:48

Ramunė rašė:Aš kažkaip galvoju, kad NERIJOS kapsnys bus su sūrio ir kmynų įdaru :roll:
va,va,as irgi pagalvojau,kad kazkas su kmynais turetu buti :merg2: Reikia pasidometi :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 15:49

Kai surasi, brūkštelk. :P
O Ligitos parašytas kepsnys labai fainas, pabandyk, nenusivilsi :lol:

Skelbti atsakymą