MĖSOS PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Kavos mėgėjoms turėtų patikti , garnyrui aš patiekiau ryžius , šiaip šis patiekalas vieniems labai patinka , o kitiems , deja , ne Na bet aš vistiek jį atiduodu Jūsų teismui
KIAULIENA TROŠKINTA KAVOJE
*0.5 kg kiaulienos
*1 morka
*1 svogūnas
*prieskoniai kiaulienai
*2 puodeliai silpnos kavos
Kiauliena supjaustyti kaip kepant karbonadus. Smulkiai supjaustyti morką ir svogūną. Viską sudėti į troškintuvą.
Supilti 2 puodelius silpnos kavos. Troškintuvą įdėti į ikaitintą orkaitę. Troškinti apie 1 val.
KIAULIENA TROŠKINTA KAVOJE
*0.5 kg kiaulienos
*1 morka
*1 svogūnas
*prieskoniai kiaulienai
*2 puodeliai silpnos kavos
Kiauliena supjaustyti kaip kepant karbonadus. Smulkiai supjaustyti morką ir svogūną. Viską sudėti į troškintuvą.
Supilti 2 puodelius silpnos kavos. Troškintuvą įdėti į ikaitintą orkaitę. Troškinti apie 1 val.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vengriškas jautienos guliašas
600 g jautienos,
250 g svogūnų galvų,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
1 valg. šaukšt. maltų raudonųjų pipirų,
1 arbat. šaukšt. aštriosios paprikos,
400 ml mėsos sultinio,
200 ml sauso raudonojo vyno,
2 lauro lapeliai,
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį,
700 g bulvių,
1 kg žaliųjų, geltonųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų,
pundelis petražolių.
Juostelėmis supjaustytą mėsą nusausinti. Svogūnus supjaustyti riekelėmis. Plačioje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti jame mėsą ir svogūnus. Pabarstyti abiejų rūšių pipirais ir išmaišyti. Supilti mėsos sultinį bei vyną ir pakaitinti iki virimo. Sudėti druską ir prieskonius ir uždengus dangčiu troškinti maždaug 90 min. Bulves nulupti ir virti pasūdytame vandenyje maždaug 20 min. Nupilti vandenį ir ataušinti. Papriką nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais. Patroškinus mėsą maždaug 45 min. į keptuvę suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir patroškinti 15 min. Likus 15 min. iki gaminimo pabaigos suberti į 4 dalis supjaustytas bulves. Petražoles nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Guliašą pagardinti aštriąja paprika bei malta raudonąja paprika ir petražolėmis.
600 g jautienos,
250 g svogūnų galvų,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
1 valg. šaukšt. maltų raudonųjų pipirų,
1 arbat. šaukšt. aštriosios paprikos,
400 ml mėsos sultinio,
200 ml sauso raudonojo vyno,
2 lauro lapeliai,
druskos ir baltųjų pipirų pagal skonį,
700 g bulvių,
1 kg žaliųjų, geltonųjų ir raudonųjų saldžiųjų paprikų,
pundelis petražolių.
Juostelėmis supjaustytą mėsą nusausinti. Svogūnus supjaustyti riekelėmis. Plačioje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti jame mėsą ir svogūnus. Pabarstyti abiejų rūšių pipirais ir išmaišyti. Supilti mėsos sultinį bei vyną ir pakaitinti iki virimo. Sudėti druską ir prieskonius ir uždengus dangčiu troškinti maždaug 90 min. Bulves nulupti ir virti pasūdytame vandenyje maždaug 20 min. Nupilti vandenį ir ataušinti. Papriką nuvalyti ir supjaustyti gabaliukais. Patroškinus mėsą maždaug 45 min. į keptuvę suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir patroškinti 15 min. Likus 15 min. iki gaminimo pabaigos suberti į 4 dalis supjaustytas bulves. Petražoles nuplauti, nusausinti ir susmulkinti. Guliašą pagardinti aštriąja paprika bei malta raudonąja paprika ir petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Liežuvio ir omleto užkandėlė
300 g liežuvio,
kario miltelių pagal skonį,
2 valg. šaukštų konservuotų kukurūzų,
žalumynų ( petražolių, salierų) pagal skonį,
2-4 valg.šaukštų grietinės (arba majonezo).
Omletui:
2 kiaušinių,
4 valg. šaukštų pieno,
1 valg. šaukšto miltų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Liežuvį išvirkite pasūdytame vandenyje. Įdėti česnako, pipirų, pabaigoje - lauro la[elių. Išvirusį liežuvį įmerkite į šaltą vandenį, leiskite truputėlį pravėsti, po to nulupkite odą. Supjaustykite šiaudeliais.
Kepame omletą ir supjaustome plonais šiaudeliais.
Salotinėje sumaišykite liežuvį, omletą, kukurūzus, žalumynus. Užpilkite grietine (arba majonezu) ir sumaišykite.
300 g liežuvio,
kario miltelių pagal skonį,
2 valg. šaukštų konservuotų kukurūzų,
žalumynų ( petražolių, salierų) pagal skonį,
2-4 valg.šaukštų grietinės (arba majonezo).
Omletui:
2 kiaušinių,
4 valg. šaukštų pieno,
1 valg. šaukšto miltų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Liežuvį išvirkite pasūdytame vandenyje. Įdėti česnako, pipirų, pabaigoje - lauro la[elių. Išvirusį liežuvį įmerkite į šaltą vandenį, leiskite truputėlį pravėsti, po to nulupkite odą. Supjaustykite šiaudeliais.
Kepame omletą ir supjaustome plonais šiaudeliais.
Salotinėje sumaišykite liežuvį, omletą, kukurūzus, žalumynus. Užpilkite grietine (arba majonezu) ir sumaišykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Avienos nugarinės kepsnys
REIKĖS:
avienos nugarinės su kaulu,
grybų: baravykų, voveraičių, pievagrybių,
bulvinių kroketų (juos galima būtų pasigaminti patiems, bet paprasčiau bus nusipirkti) ,
mėsos padažo,
aliejaus,druskos,pipirų,
brokolių,rozmarinų,česnako.
Imame avienos nugarinę su kaulu ir daliname į reikiamo dydžio gabalėlius. Kaulus ir šonkaulius nuvalome nuo plėvių ir apvyniojame folija. Nugarinę kepame ant grotelių apie 25 minutes.
Baravykus, voveraites ir pievagrybius nuplauname, supjaustome ir kepame aliejuje, paskanindami grybus pipirais, druska ir česnakais, apie 7 minutes.
Bulvinius kroketus suberiame į gruzdintuvėje įkaitintą 180 laipsnių aliejų ir kepame iki švelniai rudos spalvos apie 5 minutes.
Susmulkiname šviežius rozmarinų lapelius, suberiame juos į mėsos padažą ir maišydami kaitiname apie 4 minutes.
Avienai iškepus, nuimame nuo kaulų foliją ir patiekiame su keptais grybais, bulviniais kroketais, virtais brokoliais ir užpilame mėsos padažu su rozmarinais.
REIKĖS:
avienos nugarinės su kaulu,
grybų: baravykų, voveraičių, pievagrybių,
bulvinių kroketų (juos galima būtų pasigaminti patiems, bet paprasčiau bus nusipirkti) ,
mėsos padažo,
aliejaus,druskos,pipirų,
brokolių,rozmarinų,česnako.
Imame avienos nugarinę su kaulu ir daliname į reikiamo dydžio gabalėlius. Kaulus ir šonkaulius nuvalome nuo plėvių ir apvyniojame folija. Nugarinę kepame ant grotelių apie 25 minutes.
Baravykus, voveraites ir pievagrybius nuplauname, supjaustome ir kepame aliejuje, paskanindami grybus pipirais, druska ir česnakais, apie 7 minutes.
Bulvinius kroketus suberiame į gruzdintuvėje įkaitintą 180 laipsnių aliejų ir kepame iki švelniai rudos spalvos apie 5 minutes.
Susmulkiname šviežius rozmarinų lapelius, suberiame juos į mėsos padažą ir maišydami kaitiname apie 4 minutes.
Avienai iškepus, nuimame nuo kaulų foliją ir patiekiame su keptais grybais, bulviniais kroketais, virtais brokoliais ir užpilame mėsos padažu su rozmarinais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Avienos pjausniai
4 avienos pjausniai(maždaug po 225 g kiekvienas),
pusė citrinos,
svogūnas,
česnako skiltelė,
3 šakelės mėtų,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
pipirų, druskos.
Citrinos žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame. Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Mėtas taip pat smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, pagardiname pipirais.
Mėsą ištepame marinatu, sudedame į plokščią indą, pridengiame ir padedame 12 valandų pastovėti vėsiai.
Mėsą nuvarviname taip, kad skystis nutekėtų į atskirą indą. Kepame grilyje 15 minučių, kartkartėmis apversdami ir pašlakstydami marinatu. Prieš baigdami kepti, jei reikia, pasūdome.
Prieš tiekdami papuošiame mėtų lapeliais. Tinka tiekti su grilyje keptais pomidorais.
4 avienos pjausniai(maždaug po 225 g kiekvienas),
pusė citrinos,
svogūnas,
česnako skiltelė,
3 šakelės mėtų,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
pipirų, druskos.
Citrinos žievelę nutarkuojame, sultis išspaudžiame. Česnaką ir svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Mėtas taip pat smulkiai supjaustome. Viską sumaišome, pagardiname pipirais.
Mėsą ištepame marinatu, sudedame į plokščią indą, pridengiame ir padedame 12 valandų pastovėti vėsiai.
Mėsą nuvarviname taip, kad skystis nutekėtų į atskirą indą. Kepame grilyje 15 minučių, kartkartėmis apversdami ir pašlakstydami marinatu. Prieš baigdami kepti, jei reikia, pasūdome.
Prieš tiekdami papuošiame mėtų lapeliais. Tinka tiekti su grilyje keptais pomidorais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pietūs tinginiams
500 g faršo ,
300 g fermentinio sūrio,
200 g šampinjonų ,
majonezas (pagal poreikį) .
Faršą pasūdykite, sudėkite į aliejumi išteptą formą.
Viršų padenkite majonezo sluoksniu, sudėkite pjaustytus šampinjonus.
Viską užbarstykite tarkuotu sūriu ir į įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
Gaunasi labai skanus patiekalas minimaliomis pastangomis.
500 g faršo ,
300 g fermentinio sūrio,
200 g šampinjonų ,
majonezas (pagal poreikį) .
Faršą pasūdykite, sudėkite į aliejumi išteptą formą.
Viršų padenkite majonezo sluoksniu, sudėkite pjaustytus šampinjonus.
Viską užbarstykite tarkuotu sūriu ir į įkaitintą orkaitę pusvalandžiui.
Gaunasi labai skanus patiekalas minimaliomis pastangomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Troškinys angliškai
500 g jautienos, 2 svogūnai ,
morka, smulkintų petražolių,
lauro lapų, pipirai, karis.
"Guinesso" alus,
kus-kuso kosė.
Jautieną supjaustyti normaliais gabaliukais, prieskonius supjaustyti ir kartu su mėsa sudėti į vieną puodą. Palikti parai ar pusantros, kad išrūgtų. Po pusantros paros viską užpilti "Guinesso" alum ir virti pusvalandį. Tada isimti visas daržoves, palikti tik mėsą, ir dar virti apie 2 valandas. Jei reikia - pripilti dar vandens. Konsistencija būtų panaši į valgyklinio guliašo.
Dėti į lėkštes su "kus kus" koše ir salotomis, puošti mėta, alyvuoge.
500 g jautienos, 2 svogūnai ,
morka, smulkintų petražolių,
lauro lapų, pipirai, karis.
"Guinesso" alus,
kus-kuso kosė.
Jautieną supjaustyti normaliais gabaliukais, prieskonius supjaustyti ir kartu su mėsa sudėti į vieną puodą. Palikti parai ar pusantros, kad išrūgtų. Po pusantros paros viską užpilti "Guinesso" alum ir virti pusvalandį. Tada isimti visas daržoves, palikti tik mėsą, ir dar virti apie 2 valandas. Jei reikia - pripilti dar vandens. Konsistencija būtų panaši į valgyklinio guliašo.
Dėti į lėkštes su "kus kus" koše ir salotomis, puošti mėta, alyvuoge.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bajorų šniceliai
600 g veršienos,
2 šaukštai citrinos sulčių,
2-3 šaukštai miltų,
1 kiaušinis, 1 šaukštas pieno,
1 šaukštelis druskos,
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1 šaukštas sviesto,
aliejus kepimui,
citrinos griežinėliai .
Mėsą supjaustyti griežinėliais, gerai išmušti, apšlakstyti citrinos sultimis ir padėti šaltai 1 val.
Kiaušinį suplakti su pienu ir druska.Mėsos gabalėlius pavolioti miltuose, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose, gerai prispaudžiant peiliu.Įkaitinti keptuvę su riebalais, iškepti mėsą, sudėti į pašildytą dubenį. Galima užpilti ištirpintu sviestu.Iš riebalų, kuriuose kepė mėsa, norint galima pasigaminti padažą, pridėjus grietinės ir sultinio.
Ant mėsos uždėti nuvalytus citrinos griežinėlius.
600 g veršienos,
2 šaukštai citrinos sulčių,
2-3 šaukštai miltų,
1 kiaušinis, 1 šaukštas pieno,
1 šaukštelis druskos,
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
1 šaukštas sviesto,
aliejus kepimui,
citrinos griežinėliai .
Mėsą supjaustyti griežinėliais, gerai išmušti, apšlakstyti citrinos sultimis ir padėti šaltai 1 val.
Kiaušinį suplakti su pienu ir druska.Mėsos gabalėlius pavolioti miltuose, pamirkyti kiaušinio plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliuose, gerai prispaudžiant peiliu.Įkaitinti keptuvę su riebalais, iškepti mėsą, sudėti į pašildytą dubenį. Galima užpilti ištirpintu sviestu.Iš riebalų, kuriuose kepė mėsa, norint galima pasigaminti padažą, pridėjus grietinės ir sultinio.
Ant mėsos uždėti nuvalytus citrinos griežinėlius.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaulienos pjausniai su moliūgo sėklomis
4 kiaulienos pjausniai (po 200 g),
druskos, maltų juodųjų pipirų,
2 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g sviesto, 100 g džiūvėsėlių,
50 g tarkuoto sūrio,
50 g išlukštentų moliūgo sėklų.
Pjausnius nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti, pabarstyti pipirais iš visų pusių. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir iš visų pusių apkepinti pjausnius, kol susidarys rausva plutelė. Ištirpintą sviestą sumaišyti su džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu ir kapotomis moliūgų sėklomis. Pjausnius sudėti į kepimo skardą, aplieti sūrio – džiūvėsėlių mase ir paskrudinti orkaitėje. Garnyrui galima patiekti vyšninių pomidorų salotas ir griežinėliais pjaustytus ridikėlius.
4 kiaulienos pjausniai (po 200 g),
druskos, maltų juodųjų pipirų,
2 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g sviesto, 100 g džiūvėsėlių,
50 g tarkuoto sūrio,
50 g išlukštentų moliūgo sėklų.
Pjausnius nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti, pabarstyti pipirais iš visų pusių. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir iš visų pusių apkepinti pjausnius, kol susidarys rausva plutelė. Ištirpintą sviestą sumaišyti su džiūvėsėliais, tarkuotu sūriu ir kapotomis moliūgų sėklomis. Pjausnius sudėti į kepimo skardą, aplieti sūrio – džiūvėsėlių mase ir paskrudinti orkaitėje. Garnyrui galima patiekti vyšninių pomidorų salotas ir griežinėliais pjaustytus ridikėlius.
Re: kepsniai
Žinau, nes pastoviai darau.Lince rašė:noriu paklausti, gal kas žinote kaip gaminamas kepsnys "Nerija"?
Štai receptas, bet patariu aklai juo nesilaikyti, tiesiog pagal skonį viską derink: Nerijos kepsnys: 800g kiaulienos. Marinatui: 10g citrinos rūgšties, 2 svogūnai, 5 gvazdikėliai, 100g pomidorų padažo, truputis pipirų, druskos, cukraus. Kiauliena supjaustoma keturkampiais 40-50 g gabalėliais, pabarstoma maltais prieskoniais ir marinuojama citrinos rūgšties tirpale 12 val. Paskui veriama ant iešmo ir kepama žarijų kaitroje. Tiekiama su marinuotais svogūnais, pomidorų padažu.
Paskutinį kartą redagavo Ligita 12 Lie 2007, 20:48, redaguota 1 kartą(us).
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: kepsniai
reikes pabandyti arimiausiu laiku sita kepsniuka As ne toki ji isivaizdavauLigita rašė:Žinau, nes pastoviai darau.Lince rašė:noriu paklausti, gal kas žinote kaip gaminamas kepsnys "Nerija"?
Štai receptas, bet patariu aklai juo nesilaikyti, tiesiog pagal skonį viską derink: Neringos kepsnys: 800g kiaulienos. Marinatui: 10g citrinos rūgšties, 2 svogūnai, 5 gvazdikėliai, 100g pomidorų padažo, truputis pipirų, druskos, cukraus. Kiauliena supjaustoma keturkampiais 40-50 g gabalėliais, pabarstoma maltais prieskoniais ir marinuojama citrinos rūgšties tirpale 12 val. Paskui veriama ant iešmo ir kepama žarijų kaitroje. Tiekiama su marinuotais svogūnais, pomidorų padažu.