MĖSOS PATIEKALAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaulienos kepsnys su džiovintais vaisiais
600 g kiaulienos kumpio, 0,5 stiklinės džiovintų slyvų,
0,5 stiklinės razinų, 2 kiaušiniai, 100 g majonezo,
500 g graikinių riešutų, 5 šaukštai krakmolo,
1 šaukštelis druskos, citrininių pipirų, aliejaus skardai patepti.
Kiaulieną supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite džiovintas slyvas, riešutus (4-5 riešuto puseles palikite). Viską sudėkite į vieną dubenį, įmuškite kiaušinius, įdėkite majonezą, krakmolą, druską, pipirus. Labai gerai išminkykite. Iš tešlos padarykite kepsnius, ant jų uždėkite po riešuto puselę, įspauskite. Kepsnius iškepkite orkaitėje.
600 g kiaulienos kumpio, 0,5 stiklinės džiovintų slyvų,
0,5 stiklinės razinų, 2 kiaušiniai, 100 g majonezo,
500 g graikinių riešutų, 5 šaukštai krakmolo,
1 šaukštelis druskos, citrininių pipirų, aliejaus skardai patepti.
Kiaulieną supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite džiovintas slyvas, riešutus (4-5 riešuto puseles palikite). Viską sudėkite į vieną dubenį, įmuškite kiaušinius, įdėkite majonezą, krakmolą, druską, pipirus. Labai gerai išminkykite. Iš tešlos padarykite kepsnius, ant jų uždėkite po riešuto puselę, įspauskite. Kepsnius iškepkite orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kumpis-mozaika
5 kg šviežio kumpio
40 g baltos duonos džiūvėsėlių
1/2 šaukštelio muskato riešuto
3/4 stiklinės išlukštentų pistacijų riešutų
60 g geltonų razinų
6-8 džiovintos slyvos be kauliukų
1/3 puoduko portveino (1 puodukas - apie 250 ml)
150 g medaus
druska
pipirai
1 morka
1 saliero lapkotis
1 svogūnas
Nuo kumpio nuimti odą, nuplauti ir nusausinti. Truputį pabarstyti druska, pipirais.Padėjus ant lentelės smailiu peiliu išpjauti raumenis, kad būtų galima įkišti nedidelį gabaliuką slyvos, įberti truputį džiūvėsių, įstumti riešutėlį, vėl džiūvėsių ir pagaliau raziną. Taip prikimšti kiek galima daugiau įpjovų.
Kumpį pabarstyti ir šiek tiek įtrinti maltu muskato riešutu. Aptepti medumi ir padėti ant skardos, aplink kumpį sudėti supjaustytą morką, salierą ir į keturias dalis perpjautą svogūną, supilti vyną.Uždengti aliuminio folija, užlenkti jos kraštus.Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180C apie 3,5 valandos. Po 45 min. atidengti ir palaistyti susidariusiu sultiniu. Jei sultinio būtų mažai, įpilti vyno. Taip reikia bent keletą kartų palaistyti.Iškepus dar palaistyti ir atvėsinti.Pjauti aštriu peiliu skersai raumenis plonomis riekėmis taip, kad gražiai matytųsi priedų margumynas.Tinka bulvių salotos ir įvairios daržovės.
5 kg šviežio kumpio
40 g baltos duonos džiūvėsėlių
1/2 šaukštelio muskato riešuto
3/4 stiklinės išlukštentų pistacijų riešutų
60 g geltonų razinų
6-8 džiovintos slyvos be kauliukų
1/3 puoduko portveino (1 puodukas - apie 250 ml)
150 g medaus
druska
pipirai
1 morka
1 saliero lapkotis
1 svogūnas
Nuo kumpio nuimti odą, nuplauti ir nusausinti. Truputį pabarstyti druska, pipirais.Padėjus ant lentelės smailiu peiliu išpjauti raumenis, kad būtų galima įkišti nedidelį gabaliuką slyvos, įberti truputį džiūvėsių, įstumti riešutėlį, vėl džiūvėsių ir pagaliau raziną. Taip prikimšti kiek galima daugiau įpjovų.
Kumpį pabarstyti ir šiek tiek įtrinti maltu muskato riešutu. Aptepti medumi ir padėti ant skardos, aplink kumpį sudėti supjaustytą morką, salierą ir į keturias dalis perpjautą svogūną, supilti vyną.Uždengti aliuminio folija, užlenkti jos kraštus.Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180C apie 3,5 valandos. Po 45 min. atidengti ir palaistyti susidariusiu sultiniu. Jei sultinio būtų mažai, įpilti vyno. Taip reikia bent keletą kartų palaistyti.Iškepus dar palaistyti ir atvėsinti.Pjauti aštriu peiliu skersai raumenis plonomis riekėmis taip, kad gražiai matytųsi priedų margumynas.Tinka bulvių salotos ir įvairios daržovės.
einu dabar situos isbandyt, mesiska vakariene pasmane nusimatoRamunė rašė:A lia kijevo kotletai
Silstos pasiūlyti, o mano trupučiuką pakeisti, kotlečiukai labai patiko, vyras šiandien vėl užsiprašė. Gal ir jūs pabandysit :
Reikės:
kiaulienos faršo apie 200 g,
varškės apie 50 - 70 g,
kiaušinio ir trynio,
džiūvėsių, prieskonių.
Padarom faršą, gerai išminkom ir formuojam pailgus kotletus su tarkuoto sūrio ir sviesto įdariuku. Paniruojam džiūvėsiai-plakti kiaušiniai-džiūvėsiai-kiaušiniai-džiūvėsiai.
Aš viriau fritiūrinėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Giroje marinuotas kumpis
1 kg kiaulienos kumpio
3 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
7 šaukštai taukų
petražolių
druskos
0,5 l duonos giros
1 svogūnas
2 paprikos
1 lauro lapelis
3-4 žirneliai pipirų
Mėsą supjaustykite 2 cm storio riekėmis, sudėkite į indą, užpilkite gira, sudėkite žiedeliais pjaustytą svogūną, paprikas, lauro lapelį, pipirus ir 24-28 valandas palaikykite šaltoje patalpoje.Tada mėsą nusausinkite ir kepkite ant įkaitintų grotelių, nuolat patepdami taukais ir apversdami.Iškepusią mėsą paliekite tirpintu sviestu ir pabarstykite druska bei smulkintomis petražolėmis.
1 kg kiaulienos kumpio
3 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
7 šaukštai taukų
petražolių
druskos
0,5 l duonos giros
1 svogūnas
2 paprikos
1 lauro lapelis
3-4 žirneliai pipirų
Mėsą supjaustykite 2 cm storio riekėmis, sudėkite į indą, užpilkite gira, sudėkite žiedeliais pjaustytą svogūną, paprikas, lauro lapelį, pipirus ir 24-28 valandas palaikykite šaltoje patalpoje.Tada mėsą nusausinkite ir kepkite ant įkaitintų grotelių, nuolat patepdami taukais ir apversdami.Iškepusią mėsą paliekite tirpintu sviestu ir pabarstykite druska bei smulkintomis petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautienos suktinukai
4 plonų jautienos pjausnių (po 150 g),
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 valg. šaukšt. garstyčių,
4 plonų virto kumpio griežinėlių,
3 svogūnų,4 marinuotų agurkėlių,
2 valg. šaukšt. tirpinto sviesto,
1 prieskoninių žalumynų su šaknimis rinkinio sriubai,
50 g pomidorų pastos,200 ml raudonojo vyno,
400 ml mėsos sultinio,2 mairūno šakelės,
2 lauro lapelių,1 arb. šaukšt. juodųjų pipirų žirnelių,
1 arb. šaukšt. kadagio uogų,
500 g morkų,3 valg. šaukšt. sviesto,
1 arb. šaukšt. cukraus,trupučio miltų,žalumynų papuošimui.
Mėsą nuplauti, nusausinti, pabarstyti druska ir pipirais. Aptepti garstyčiomis, ant viršaus uždėti virto kumpio griežinėlius. Svogūnus nulupti. 1 svogūną smulkiai supjaustyti ir vientisu sluoksniu išdėti ant kumpio. Taip pat padėti po agurkėlį ir susukti į ritinėlį bei apvynioti storu siūlu. Puode įkaitinti ištirpintą sviestą ir apkepti suktinukus iš visų pusių.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Prieskonines daržoves sriubai nuvalyti, nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Suberti kartu su svogūnais į puodą su suktinukais ir lengvai apkepinti. Supilti pomidorų pastą, pakaitinti, supilti raudonąjį vyną, sultinį ir užvirinti. Suberti mairūną, lauro lapelius, juodųjų pipirų žirnelius ir kadagio uogas. Uždengti dangčiu ir pašauti į orkaitę 90 minučių.Morkas nuskusti, perpjauti išilgai pusiau ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Puode įkaitinti 2 valg. šaukštus sviesto, sudėti morkas, pabarstyti 1 arb. šaukšteliu druskos ir cukraus. Sumaišyti, įpilti 500 ml vandens ir virti 12 minučių. Perpilti į sietelį, nuvarvinti ir padėti šiltai.
Iškepusius suktinukus išimti iš indo. Padažą pertrinti per sietelį, pakaitinti ir sutirštinti miltais. Pabarstyti druska ir pipirais. Suktinukus išdėti į lėkštes su padažu ir morkomis. Garnyrui galima patiekti bulvių košę arba ryžius. Papuošti šviežiais žalumynais.
4 plonų jautienos pjausnių (po 150 g),
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 valg. šaukšt. garstyčių,
4 plonų virto kumpio griežinėlių,
3 svogūnų,4 marinuotų agurkėlių,
2 valg. šaukšt. tirpinto sviesto,
1 prieskoninių žalumynų su šaknimis rinkinio sriubai,
50 g pomidorų pastos,200 ml raudonojo vyno,
400 ml mėsos sultinio,2 mairūno šakelės,
2 lauro lapelių,1 arb. šaukšt. juodųjų pipirų žirnelių,
1 arb. šaukšt. kadagio uogų,
500 g morkų,3 valg. šaukšt. sviesto,
1 arb. šaukšt. cukraus,trupučio miltų,žalumynų papuošimui.
Mėsą nuplauti, nusausinti, pabarstyti druska ir pipirais. Aptepti garstyčiomis, ant viršaus uždėti virto kumpio griežinėlius. Svogūnus nulupti. 1 svogūną smulkiai supjaustyti ir vientisu sluoksniu išdėti ant kumpio. Taip pat padėti po agurkėlį ir susukti į ritinėlį bei apvynioti storu siūlu. Puode įkaitinti ištirpintą sviestą ir apkepti suktinukus iš visų pusių.Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Prieskonines daržoves sriubai nuvalyti, nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Suberti kartu su svogūnais į puodą su suktinukais ir lengvai apkepinti. Supilti pomidorų pastą, pakaitinti, supilti raudonąjį vyną, sultinį ir užvirinti. Suberti mairūną, lauro lapelius, juodųjų pipirų žirnelius ir kadagio uogas. Uždengti dangčiu ir pašauti į orkaitę 90 minučių.Morkas nuskusti, perpjauti išilgai pusiau ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Puode įkaitinti 2 valg. šaukštus sviesto, sudėti morkas, pabarstyti 1 arb. šaukšteliu druskos ir cukraus. Sumaišyti, įpilti 500 ml vandens ir virti 12 minučių. Perpilti į sietelį, nuvarvinti ir padėti šiltai.
Iškepusius suktinukus išimti iš indo. Padažą pertrinti per sietelį, pakaitinti ir sutirštinti miltais. Pabarstyti druska ir pipirais. Suktinukus išdėti į lėkštes su padažu ir morkomis. Garnyrui galima patiekti bulvių košę arba ryžius. Papuošti šviežiais žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jautienos kukuliai su pomidorų padažu
800 g maltos jautienos
2-3 riekelės batono
1 stiklinė pieno
100 g kiaulienos lašinukų
2 svogūnai
druska,
jautienos prieskoniai
1 stiklinė neaštraus kečupo
1 stiklinė vandens
aliejus
Svogūnus susmulkiname ir apkepame keptuvėje su aliejumi.Batoną išmirkome piene ir sumalame.Lašinukus supjaustome mažais kubeliais.Svogūnus, batoną, lašinukus sumaišome su malta jautiena ir labai gerai išmaišome.Padarome lašo formos kukulius ir iš visų pusių apkepame keptuvėje su aliejumi. Tada juos sustatome į kepimo indą, užpilame su vandeniu sumaišytu kečupu, ždengiame ir ištroškiname.Lėkštę papuošiame lapkotinio saliero gabaliukais.
800 g maltos jautienos
2-3 riekelės batono
1 stiklinė pieno
100 g kiaulienos lašinukų
2 svogūnai
druska,
jautienos prieskoniai
1 stiklinė neaštraus kečupo
1 stiklinė vandens
aliejus
Svogūnus susmulkiname ir apkepame keptuvėje su aliejumi.Batoną išmirkome piene ir sumalame.Lašinukus supjaustome mažais kubeliais.Svogūnus, batoną, lašinukus sumaišome su malta jautiena ir labai gerai išmaišome.Padarome lašo formos kukulius ir iš visų pusių apkepame keptuvėje su aliejumi. Tada juos sustatome į kepimo indą, užpilame su vandeniu sumaišytu kečupu, ždengiame ir ištroškiname.Lėkštę papuošiame lapkotinio saliero gabaliukais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Folijoje kepta veršiena
250 g veršienos kumpio
4-5 pievagrybiai
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai sviesto arba margarino
druskos,pipirų,raudonėlių
Veršieną išmušame, pabarstome druska, pipirais, džiovintais raudonėliais, apšlakstome citrinų sultimis, susukame ir palaikome 2-3 val.ievagrybius stambiai supjaustome, susmulkiname porą ir pakepame keptuvėje su sviestu arba margarinu. Įberiame druskos, pipirų.Susuktą mėsą išvyniojame, ant jos dedame įdarą, vėl susukame ir dedame į foliją.Kepame orkaitėje apie 1 val.
Šalia iškepame bulves.Pirmiausia bulvės viršuje išskobiame duobutę, uždedame gabalėlį sviesto arba margarino ir pasūdome.Kepsnį patiekiame su marinuotomis arba šviežiomis daržovėmis.
250 g veršienos kumpio
4-5 pievagrybiai
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai sviesto arba margarino
druskos,pipirų,raudonėlių
Veršieną išmušame, pabarstome druska, pipirais, džiovintais raudonėliais, apšlakstome citrinų sultimis, susukame ir palaikome 2-3 val.ievagrybius stambiai supjaustome, susmulkiname porą ir pakepame keptuvėje su sviestu arba margarinu. Įberiame druskos, pipirų.Susuktą mėsą išvyniojame, ant jos dedame įdarą, vėl susukame ir dedame į foliją.Kepame orkaitėje apie 1 val.
Šalia iškepame bulves.Pirmiausia bulvės viršuje išskobiame duobutę, uždedame gabalėlį sviesto arba margarino ir pasūdome.Kepsnį patiekiame su marinuotomis arba šviežiomis daržovėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiaulienos vyniotinis su vištų krūtinėlėmis
600 g kiaulienos (be kaulų)
3 vištų krūtinėlės
druska,cukrus
česnakas
Mėsą išlyginame maždaug 1,5 cm storio sluoksniu, išmušame, pabarstome druska, cukrumi, pipirais, įtriname česnaku ir marinuojame 5 val.Tuomet ant mėsos uždedame išmuštas vištų krūtinėles ir susukame vyniotinį.Jį suvyniojame į maistinę plėvelę, perrišame virvele ir verdame 1,5 val.Po to atvėsiname ir paslegiame. Labai skanuas ir karštas su keptomis su lupena bulvėmis
600 g kiaulienos (be kaulų)
3 vištų krūtinėlės
druska,cukrus
česnakas
Mėsą išlyginame maždaug 1,5 cm storio sluoksniu, išmušame, pabarstome druska, cukrumi, pipirais, įtriname česnaku ir marinuojame 5 val.Tuomet ant mėsos uždedame išmuštas vištų krūtinėles ir susukame vyniotinį.Jį suvyniojame į maistinę plėvelę, perrišame virvele ir verdame 1,5 val.Po to atvėsiname ir paslegiame. Labai skanuas ir karštas su keptomis su lupena bulvėmis
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Suvalkienų dūdelė
800 g kiaulienos
Padažui:
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas tirpinto sviesto
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės sultinio
3 svogūnai
1 šaukštas riebalų
Įdarui:
250 g maltos mėsos
35 g riebalų
pipirų
lauro lapelių
kmynų
Mėsą supjaustyti, išmušti, ant jos sudėti įdarą, suvynioti, surišti, apkepinti riebaluose ir ištroškinti padaže.Padažui svogūnus pakepinti, suberti miltus, pakaitinti, supilti sultinį, grietinę išmaišyti ir viską supilti į troškintuvę ant dūdelių (nuėmus siūlus).Troškinti 1,5-2 val. ant silpnos ugnies uždengtame inde.Dūdeles supjaustyti, užpilti padažu, kuriame buvo troškinamos, papuošti žalumynais, virtomis daržovėmis, salotomis.
800 g kiaulienos
Padažui:
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas tirpinto sviesto
1 šaukštas miltų
0,5 stiklinės sultinio
3 svogūnai
1 šaukštas riebalų
Įdarui:
250 g maltos mėsos
35 g riebalų
pipirų
lauro lapelių
kmynų
Mėsą supjaustyti, išmušti, ant jos sudėti įdarą, suvynioti, surišti, apkepinti riebaluose ir ištroškinti padaže.Padažui svogūnus pakepinti, suberti miltus, pakaitinti, supilti sultinį, grietinę išmaišyti ir viską supilti į troškintuvę ant dūdelių (nuėmus siūlus).Troškinti 1,5-2 val. ant silpnos ugnies uždengtame inde.Dūdeles supjaustyti, užpilti padažu, kuriame buvo troškinamos, papuošti žalumynais, virtomis daržovėmis, salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepta veršiena su grybų padažu
paplotėliams
800 g bulvių,
druskos,
1 svogūnas,
4 riekelės rūkytos krūtinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
4 valg. šaukštų aliejaus.
kepsniui
640 g minkštos veršienos,
300 g pievagrybių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų sviesto,
2 svogūnų,
200 ml baltojo vyno,
300 ml mėsos sultinio,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių.
Bulves kruopščiai nuplauti ir virti 20 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to vandenį nupilti, bulves nulupti ir palikti mažiausiai dviem valandoms.
Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Mėsą nuplauti ir nusausinti. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti.
Orkaitę įkaitinti iki 85 laipsnių.
Krūtinėlę lengvai apkepinti keptuvėje be riebalų, ten pat suberti svogūną. Viską paskrudinti. Nukelti nuo ugnies ir perpilti į sietelį.
Bulves sutarkuoti stambia trintuve, sumaišyti su kepintais svogūnais ir krūtinėle. Pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir vienu žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto.
Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi įkaitinti 1 valg. šaukštą aliejaus, iškrėsti pusę bulvių masės, išlyginti ir kepti, kol susiformuos traški plutelė.
Paplotėlį apversti, įpilti 1 valg. šaukštą aliejaus ir uždengti keptuvę dangčiu. Tokiu pat būdu iškepti ir antrą paplotėlį.
Mėsą supjaustyti 5 mm storio juostelėmis ir porcijomis apkepti didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Pabarstyti druska, pipirais, suvynioti į foliją ir padėti į įkaitintą orkaitę.
Į keptuvę įdėti sviesto ir įkaitinti. Suberti smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepinti. Ten pat suberti pievagrybius ir, pastoviai maišant, lengvai apkepinti.
Supilti vyną ir užvirinti, pastoviai maišyti. Išgarinti pusę kiekio skysčio. Supilti mėsos sultinį, užvirinti ir vėl išgarinti pusę skysčio kiekio.
Supilti grietinėlę ir virti, kol padažas sutirštės. Padažą galima prakošti ir prakoštąją dalį suplakti mikseriu, uždėjus piure gaminimui skirtą antgalį. Po to vėl sudėti grybus.
Mėsą išimti iš orkaitės ir kartu su išsiskyrusiomis sultimis sudėti į padažą. Pakaitinti, bet ne užvirinti. Pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Kiekvieną bulvinį paplotėlį perpjauti į aštuonias dalis ir išdėlioti į lėkštes kartu su mėsa ir padažu. Patiekalą apibarstyti smulkiai sukapotomis petražolėmis.
paplotėliams
800 g bulvių,
druskos,
1 svogūnas,
4 riekelės rūkytos krūtinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
4 valg. šaukštų aliejaus.
kepsniui
640 g minkštos veršienos,
300 g pievagrybių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų sviesto,
2 svogūnų,
200 ml baltojo vyno,
300 ml mėsos sultinio,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių.
Bulves kruopščiai nuplauti ir virti 20 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to vandenį nupilti, bulves nulupti ir palikti mažiausiai dviem valandoms.
Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Mėsą nuplauti ir nusausinti. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti.
Orkaitę įkaitinti iki 85 laipsnių.
Krūtinėlę lengvai apkepinti keptuvėje be riebalų, ten pat suberti svogūną. Viską paskrudinti. Nukelti nuo ugnies ir perpilti į sietelį.
Bulves sutarkuoti stambia trintuve, sumaišyti su kepintais svogūnais ir krūtinėle. Pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir vienu žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto.
Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi įkaitinti 1 valg. šaukštą aliejaus, iškrėsti pusę bulvių masės, išlyginti ir kepti, kol susiformuos traški plutelė.
Paplotėlį apversti, įpilti 1 valg. šaukštą aliejaus ir uždengti keptuvę dangčiu. Tokiu pat būdu iškepti ir antrą paplotėlį.
Mėsą supjaustyti 5 mm storio juostelėmis ir porcijomis apkepti didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Pabarstyti druska, pipirais, suvynioti į foliją ir padėti į įkaitintą orkaitę.
Į keptuvę įdėti sviesto ir įkaitinti. Suberti smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepinti. Ten pat suberti pievagrybius ir, pastoviai maišant, lengvai apkepinti.
Supilti vyną ir užvirinti, pastoviai maišyti. Išgarinti pusę kiekio skysčio. Supilti mėsos sultinį, užvirinti ir vėl išgarinti pusę skysčio kiekio.
Supilti grietinėlę ir virti, kol padažas sutirštės. Padažą galima prakošti ir prakoštąją dalį suplakti mikseriu, uždėjus piure gaminimui skirtą antgalį. Po to vėl sudėti grybus.
Mėsą išimti iš orkaitės ir kartu su išsiskyrusiomis sultimis sudėti į padažą. Pakaitinti, bet ne užvirinti. Pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Kiekvieną bulvinį paplotėlį perpjauti į aštuonias dalis ir išdėlioti į lėkštes kartu su mėsa ir padažu. Patiekalą apibarstyti smulkiai sukapotomis petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Veršienos pjausnys su citrinomis
400 g veršienos
1 citrina
3 šaukštai alyvų aliejaus
50 g sviesto
druskos,pipirų,miltų
Veršieną supjaustome, pamušame.Citriną perpjauname pusiau. Du vidurinius griežinėlius paliekame papuošimui, o likusią citriną išspaudžiame.Mėsą pabarstome druska, pipirais, užpilame citrinos sulčių ir alyvų aliejaus mišiniu ir palaikome 1 val.Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame miltuose apvoliotą veršieną.Kepame ant nedidelės ugnies.Patiekiame su aliejuje virtais bulvių kroketais, puošiame citrinos griežinėliais, agurkų juostelėmis, pipirais.
400 g veršienos
1 citrina
3 šaukštai alyvų aliejaus
50 g sviesto
druskos,pipirų,miltų
Veršieną supjaustome, pamušame.Citriną perpjauname pusiau. Du vidurinius griežinėlius paliekame papuošimui, o likusią citriną išspaudžiame.Mėsą pabarstome druska, pipirais, užpilame citrinos sulčių ir alyvų aliejaus mišiniu ir palaikome 1 val.Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame miltuose apvoliotą veršieną.Kepame ant nedidelės ugnies.Patiekiame su aliejuje virtais bulvių kroketais, puošiame citrinos griežinėliais, agurkų juostelėmis, pipirais.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Virides zinute perkeliau cia
--------------------------------------------------------------------------------
Kadangi ne viena virtuvės "meistrė" turime troškintuvus, tai siūlau pasidalinti keletą receptukų
Pvz. aš dažniausiai imu mėsytę (kiaulieną arba vištieną) gabaliukais... sudedu į troškintuvą (stiklinį), dedu šaldytas arba šviežias kietesnes daržoves (pvz. morkos, bulvės, paprikos, svogūnai) apiberiu daržovių prieskoniais ir užpilu paruoštu sultiniu.....
Dedu į įkaitintą orkaitę pusvalandukui (per tą laiką galiu indus plautis arba knygą paskaityti ) ir štai viskas jau paruošta belieka tik skanauti
Paprasta ir gardu
Gal ir jūs mielosios turite ką pasiūlyti kasdienos paįvairinimui ?
--------------------------------------------------------------------------------
Kadangi ne viena virtuvės "meistrė" turime troškintuvus, tai siūlau pasidalinti keletą receptukų
Pvz. aš dažniausiai imu mėsytę (kiaulieną arba vištieną) gabaliukais... sudedu į troškintuvą (stiklinį), dedu šaldytas arba šviežias kietesnes daržoves (pvz. morkos, bulvės, paprikos, svogūnai) apiberiu daržovių prieskoniais ir užpilu paruoštu sultiniu.....
Dedu į įkaitintą orkaitę pusvalandukui (per tą laiką galiu indus plautis arba knygą paskaityti ) ir štai viskas jau paruošta belieka tik skanauti
Paprasta ir gardu
Gal ir jūs mielosios turite ką pasiūlyti kasdienos paįvairinimui ?
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Veršiuko šonkauliai su troškintomis rūgštynėmis
1 kg veršiuko šonkaulių
prieskoniai jautienai
5 rieškučios rūgštynių
2 svogūnai
20 g sviesto
aliejus
1 stiklinė jautienos sultinio
salotos
Šonkaulius supjaustome nedideliais gabalais (po 3 kauliukus), įtriname druska bei prieskoniais ir paliekame per naktį.Kitą dieną juos iškepame orkaitėje, nuolat laistydami sultiniu.Rūgštynes nuplauname, smulkiai supjaustome. Svogūnus supjaustome kubeliais. Viską suberiame į puodą, įpilame vandens, įdedame sviesto ir uždengę troškiname. Baigiant troškinti pasūdome.
Patiekdami į lėkštę ant salotų lapų sudedame šonkauliukus ir troškintas rūgštynes.
1 kg veršiuko šonkaulių
prieskoniai jautienai
5 rieškučios rūgštynių
2 svogūnai
20 g sviesto
aliejus
1 stiklinė jautienos sultinio
salotos
Šonkaulius supjaustome nedideliais gabalais (po 3 kauliukus), įtriname druska bei prieskoniais ir paliekame per naktį.Kitą dieną juos iškepame orkaitėje, nuolat laistydami sultiniu.Rūgštynes nuplauname, smulkiai supjaustome. Svogūnus supjaustome kubeliais. Viską suberiame į puodą, įpilame vandens, įdedame sviesto ir uždengę troškiname. Baigiant troškinti pasūdome.
Patiekdami į lėkštę ant salotų lapų sudedame šonkauliukus ir troškintas rūgštynes.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiauliena su džiovintų slyvų padažu
600-700 g kiaulienos kumpio
1/2 stiklinės obuolių acto
druska
keli juodųjų pipirų žirneliai
lauro lapai
100 g džiovintų slyvų
3-4 šaukštai džiūvėsėlių
1 šaukštas sviesto
1/3 arbatinio šaukštelio cinamono
Kumpį įdedame į nedidelį puodą, įpilame actą ir tiek vandens, kad apsemtų mėsą. Verdame, nugraibydami putas, įberiame druskos, pipirų, lauro lapų. Verdame, kol mėsa visiškai išvirs, bus minkšta.Džiovintas slyvas susmulkiname, pakepame su sviestu, įberiame džiūvėsėlių, įpilame mėsos sultinio, įdedame druskos, cinamono. Truputį pakaitiname.Mėsą patiekiame karštą, su padažu bei virtomis bulvėmis. Puošiame salotomis.
600-700 g kiaulienos kumpio
1/2 stiklinės obuolių acto
druska
keli juodųjų pipirų žirneliai
lauro lapai
100 g džiovintų slyvų
3-4 šaukštai džiūvėsėlių
1 šaukštas sviesto
1/3 arbatinio šaukštelio cinamono
Kumpį įdedame į nedidelį puodą, įpilame actą ir tiek vandens, kad apsemtų mėsą. Verdame, nugraibydami putas, įberiame druskos, pipirų, lauro lapų. Verdame, kol mėsa visiškai išvirs, bus minkšta.Džiovintas slyvas susmulkiname, pakepame su sviestu, įberiame džiūvėsėlių, įpilame mėsos sultinio, įdedame druskos, cinamono. Truputį pakaitiname.Mėsą patiekiame karštą, su padažu bei virtomis bulvėmis. Puošiame salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kiauliena su medumi ir garstyčiomis
2 kg kiaulienos mentės,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų Dižono garstyčių,
2 šaukštų medaus,200 ml alaus,
1 arbat. šaukštelio džiovintų kmynų,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
1 saldžiosios paprikos papuošimui.
Padažui:
Po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
1 arbat. šaukštelio juodųjų pipirų (žirneliais) ,
malto imbiero ir cinamono pagal skonį,
200 ml alaus,50 ml vandens,
200 g džiovintų juodųjų slyvų su kauliukais,
150 g razinų.
Mėsą įtrinkite druska, pipirais. Apkepkite iš visų pusių keptuvėje. Perdėkite į formą, išteptą augaliniu aliejumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 C.
Dubenėlyje sumaišykite garstyčias, po 1 šaukštą alaus ir medaus. Apliekite mėsą paruoštu padažu, pabarstykite kmynais. Kepkite mėsą 1,5 – 2 val., kas 20 min. aplaistydami atsiradusiu sultiniu.Užpilui ištirpinkite inde sviestą, įdėkite medų ir prieskonius. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišant apie 30 min. Supilkite džiovintus vaisius, alų ir vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol džiovinti vaisiai suminkštės, o skystis suvirs į sirupą.Paruoštą mėsą supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į lėkštę. Nuplaukite papriką, pašalinkite sėklas ir supjaustykite gabalėliais. Patiekalą papuoškite kmynais ir pipirais. Atskirai patiekite paruoštą užpilą
2 kg kiaulienos mentės,
3 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų Dižono garstyčių,
2 šaukštų medaus,200 ml alaus,
1 arbat. šaukštelio džiovintų kmynų,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
1 saldžiosios paprikos papuošimui.
Padažui:
Po 2 šaukštus sviesto ir medaus,
1 arbat. šaukštelio juodųjų pipirų (žirneliais) ,
malto imbiero ir cinamono pagal skonį,
200 ml alaus,50 ml vandens,
200 g džiovintų juodųjų slyvų su kauliukais,
150 g razinų.
Mėsą įtrinkite druska, pipirais. Apkepkite iš visų pusių keptuvėje. Perdėkite į formą, išteptą augaliniu aliejumi ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 C.
Dubenėlyje sumaišykite garstyčias, po 1 šaukštą alaus ir medaus. Apliekite mėsą paruoštu padažu, pabarstykite kmynais. Kepkite mėsą 1,5 – 2 val., kas 20 min. aplaistydami atsiradusiu sultiniu.Užpilui ištirpinkite inde sviestą, įdėkite medų ir prieskonius. Virkite ant silpnos ugnies, nuolat maišant apie 30 min. Supilkite džiovintus vaisius, alų ir vandenį. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol džiovinti vaisiai suminkštės, o skystis suvirs į sirupą.Paruoštą mėsą supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į lėkštę. Nuplaukite papriką, pašalinkite sėklas ir supjaustykite gabalėliais. Patiekalą papuoškite kmynais ir pipirais. Atskirai patiekite paruoštą užpilą
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdaryta sprandinė
1 1/2 kg kiaulių sprandinės,
3 - 4 citrinos, 2 svogūnai,
6 - 8 česnako skiltelės,
keli šaukštai medaus,
druskos, maltų pipirų.
Pjaustykite sprandinę griežinėliais, neįpjaudamos iki galo apie 2 cm. Įtrinkite druska, pipirais, dalimi spaustų česnakų. Tada plonais griežinėliais supjausčiusios svogūnus ir 2 citrinas (neluptas) bei aptepusios medumi, dėkite juos į įpjovas. Įpjovų kraštus suglauskite. Mėsos gabalą iš viršaus aptepkite medaus, druskos, pipirų, likusių spaustų česnakų ir citrinų sulčių mišiniu. Šaukite į karštą orkaitę irkepkite 60 - 70 minučių.
1 1/2 kg kiaulių sprandinės,
3 - 4 citrinos, 2 svogūnai,
6 - 8 česnako skiltelės,
keli šaukštai medaus,
druskos, maltų pipirų.
Pjaustykite sprandinę griežinėliais, neįpjaudamos iki galo apie 2 cm. Įtrinkite druska, pipirais, dalimi spaustų česnakų. Tada plonais griežinėliais supjausčiusios svogūnus ir 2 citrinas (neluptas) bei aptepusios medumi, dėkite juos į įpjovas. Įpjovų kraštus suglauskite. Mėsos gabalą iš viršaus aptepkite medaus, druskos, pipirų, likusių spaustų česnakų ir citrinų sulčių mišiniu. Šaukite į karštą orkaitę irkepkite 60 - 70 minučių.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
„Paršelis“
1 kg kiaulių kumpio,
200 ml granatų sulčių,
svogūnas, 2 kg bulvių,
3 kiaušiniai, 50 g sviesto,
druskos, maltų pipirų,
raudonėlių arba mairūnų,
aliejaus kepti.
Bulves išvirkite ir sugrūskite, kiaušinius išplakite, trečdalį plakinio atidėkite, likusį įmaišykite į bulvių košę. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš pradžių berkite mėsą, jai apkepus, berkite svogūną, gardinkite druska, prieskoniais, pilkite sultis ir pamaišydamos troškinkite, kol keptuvėje nebeliks skysčio. Tada tieskite ant skardos kepimo popierių arba foliją, per vidurį dėkite bulvių košės, ant jos sukraukite mėsą, ant viršaus - likusią bulvių košę. Suformuokite paršelį: snukutį, kojytes ir t.t. Aptepkite tirpinto sviesto ir likusio kiaušinio plakiniu. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus
1 kg kiaulių kumpio,
200 ml granatų sulčių,
svogūnas, 2 kg bulvių,
3 kiaušiniai, 50 g sviesto,
druskos, maltų pipirų,
raudonėlių arba mairūnų,
aliejaus kepti.
Bulves išvirkite ir sugrūskite, kiaušinius išplakite, trečdalį plakinio atidėkite, likusį įmaišykite į bulvių košę. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais. Svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš pradžių berkite mėsą, jai apkepus, berkite svogūną, gardinkite druska, prieskoniais, pilkite sultis ir pamaišydamos troškinkite, kol keptuvėje nebeliks skysčio. Tada tieskite ant skardos kepimo popierių arba foliją, per vidurį dėkite bulvių košės, ant jos sukraukite mėsą, ant viršaus - likusią bulvių košę. Suformuokite paršelį: snukutį, kojytes ir t.t. Aptepkite tirpinto sviesto ir likusio kiaušinio plakiniu. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite, kol gražiai apskrus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepsneliai su kriaušėmis ir pelėsiniu sūriu
4 gabalėliai kiaulienos filė (maždaug po 150 g kiekvienas),
2 kriaušės, 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
2 šaukštai konjako arba brendžio,
druskos, maltų pipirų ir aitriųjų paprikų,
šaukštas sviesto, aliejaus kepti.
Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais ir pakepinkite aliejuje. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, sudėkite į verdantį vandenį ir keletą minučių pavirkite. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po pusę kriaušės, ant jų - krėskite iš 50 g sūrio, išsukto sviesto ir konjako sumaišytą masę. Galiausiai viršų pabarstykite likusiu sūriu ir šaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol sūris šiek tiek išsilydys (apie 10 minučių).
Tiekite su šviežiomis daržovėmis, skanu ir su bruknių uogiene.
4 gabalėliai kiaulienos filė (maždaug po 150 g kiekvienas),
2 kriaušės, 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu,
2 šaukštai konjako arba brendžio,
druskos, maltų pipirų ir aitriųjų paprikų,
šaukštas sviesto, aliejaus kepti.
Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais ir pakepinkite aliejuje. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, sudėkite į verdantį vandenį ir keletą minučių pavirkite. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po pusę kriaušės, ant jų - krėskite iš 50 g sūrio, išsukto sviesto ir konjako sumaišytą masę. Galiausiai viršų pabarstykite likusiu sūriu ir šaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol sūris šiek tiek išsilydys (apie 10 minučių).
Tiekite su šviežiomis daržovėmis, skanu ir su bruknių uogiene.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Veršienos vyniotinis su įdaru
600 g veršienos,
50 g sviesto, 1/4 l mėsos sultinio,
druskos, maltų pipirų.
Įdarui:
200 g maltos mėsos, kiaušinis,
svogūnas, 2 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos, maltų pipirų.
Padažui:
125 ml grietinės, šaukštelis krakmolo,
2 šaukštai kapotų petražolių.
Veršienos gabalą gerai išmuškite, pabarstykite druska ir pipirais. Į maltą mėsą įmaišykite kubeliais supjaustytą svogūną ir džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, skaninkite druska, pipirais. Tada įdarą dėkite ant išmuštos veršienos, susukite vyniotinį, suriškite siūlu. Dėkite į troškintuvą, aptepkite sviestu ir šaukite į karštą orkaitę. Kepdamos nuolat laistykite sultiniu.
Padažui grietinę išmaišykite su krakmolu ir krėskite į troškintuvą, kuriame kepė vyniotinis. Kaitinkite, kol užvirs, tada suberkite petražoles ir pavirkite dar kelias minutes. Jei reikia, gardinkite prieskoniais.
600 g veršienos,
50 g sviesto, 1/4 l mėsos sultinio,
druskos, maltų pipirų.
Įdarui:
200 g maltos mėsos, kiaušinis,
svogūnas, 2 šaukštai džiūvėsėlių,
druskos, maltų pipirų.
Padažui:
125 ml grietinės, šaukštelis krakmolo,
2 šaukštai kapotų petražolių.
Veršienos gabalą gerai išmuškite, pabarstykite druska ir pipirais. Į maltą mėsą įmaišykite kubeliais supjaustytą svogūną ir džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, skaninkite druska, pipirais. Tada įdarą dėkite ant išmuštos veršienos, susukite vyniotinį, suriškite siūlu. Dėkite į troškintuvą, aptepkite sviestu ir šaukite į karštą orkaitę. Kepdamos nuolat laistykite sultiniu.
Padažui grietinę išmaišykite su krakmolu ir krėskite į troškintuvą, kuriame kepė vyniotinis. Kaitinkite, kol užvirs, tada suberkite petražoles ir pavirkite dar kelias minutes. Jei reikia, gardinkite prieskoniais.
Gal šitų ieškai?merope87 rašė:Būkit mielos, prisipažinkit kuri darėt ir Kaip kas gaminama rodėt, kaip gaminti kotletukus, kurių viduje pievagrybis Niekaip nerandu, gal labai mandrai užvadinta.. o išbandyt labai noriu
forumas/viewtopic.php?t=6814
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
uzjauciu atsipalaiduok http://uk.youtube.com/watch?v=mzvi0TpIP ... re=related