Puslapis 2933

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 20 Bal 2012, 11:45
Laurela
Sandruca,kaip skaniai atrodo 038

Re: Re:

Parašytas: 21 Bal 2012, 20:57
Laurela
sandruca rašė:
Ramunė rašė:VIŠTIENA SU SEZAMU

Vištienos krūtinėlės,
citrinos sulčių,
sojų padažo,
juodųjų ir baltųjų pipirų,
2 -3 kiaušiniai apvoliojimui,
300 g sezamo sėklų,
2 šaukštai džiūvėsių.

Vištienos krųtinėlę supjaustyti juostelėmis ( kaip pirštelius ). Iš citrinos sulčių, sojos padažo, pipirų ir šlakelio aliejaus padaryti marinatą ir palaikyti pirštelius apie val. ( galima ir ilgiau). Tada pirštelius voliojame miltuose - kiaušiniuose - džiūvėsiuose, sumaišytuose su sezamais. kepame aliejuje.
Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas patiekalas.
einu sita gamint, veliau atnesiu vakarienes 038
dariau ir as siandien pietum, super 038 aciu uz recepta 038

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 22 Bal 2012, 01:21
Nicole
Niu as kazkaip nesirystu tokiu be proporciju bandyt :oops: Kiek to, kiek ano man visiskai neaisku,o gundot :mrgreen:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 22 Bal 2012, 09:48
Tutsi
bebandydama issiaiskinsi :D
O as pritroskinau su morkomis ir nesiterliojau :roll:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 22 Bal 2012, 13:21
Laurela
Nicole, is akies visko dejau ir viskas ok :mrgreen:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 22 Bal 2012, 14:57
sandruca
niam niam niam kokie skanu tavo pietus Laurela 038
o kas del proporciju... tai as bent jau niekad nesilaikau kai reikia gamint padaza ar marinata, dedu visko is akies, kol atrandu ta 'teisinga' skoni :wink:
siandien pas mane bus kugelis su vistiena.......... 117

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 22 Bal 2012, 19:16
Nicole
Tai man nereikia gramo tikslumu,o ar tai lygiom dalim ar tai 1 prie 2,sauksta?du?tris? ir t.t. :lol: o tai voztelsiu visa buteliuka sojos,puse litro aliejaus ir 5 citrinas :mrgreen:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 22 Bal 2012, 20:27
Tutsi
nera geriau, kaip nusistatyti ragavimo budu :wink:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 22 Bal 2012, 21:03
Nicole
Wat turiu yda-niekad neragauju darydama valgyt-metu viska is akies :roll: arba gavos arba ne :mrgreen: bet jei ne mano ismislas ir man kazkas naujo,tai nors apytikrumo noris :lol:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 22 Bal 2012, 21:09
Tutsi
as irgi neragauju.. na ta prasme, palaizau ir tiek... ypac visokius marinatus ir prieskoniavimus... :D

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 23 Bal 2012, 08:35
Ramunė
Nicole rašė:Tai man nereikia gramo tikslumu,o ar tai lygiom dalim ar tai 1 prie 2,sauksta?du?tris? ir t.t. :lol: o tai voztelsiu visa buteliuka sojos,puse litro aliejaus ir 5 citrinas :mrgreen:
O kaip parasyt proporcijas, jei tai priklauso nuo vistienos kiekio ir skonio :roll: As visada ragauju, svarbu , kas ieina, o jau kieki nusistatyt ragavimo budu negali nebent tik pradedancios gaspadiniukes :wink:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 23 Bal 2012, 09:54
Tutsi
va va.... :wink:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 28 Gru 2012, 23:18
Nicole
Kalakutienos vyniotinis

sudetis ir eiga pagal si recepta salti-karsti/kumpio-suktinuk-kep-t8876.html tik nedejau grietines ir surio nekaitinau,tik imaisiau,sudejau i idara juostelem pjaustyto rukyto kumpio ir keleta pjaustytu dziovintu slyvu su pomidorais.Susukau i kalakuto oda ir kepiau 200° 1 val.uzdengus folija ir dar po 20 min.225° kiekviena puse,kad apskrustu(atidengus).Labai patiko! 030

Paveikslėlis

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 29 Gru 2012, 00:17
Nicole
Marinuota Antyte pagal Ramuniuka :P
paukstiena/marinuota-kalakuto-tin-t9825.html
tik nedejau cesnaku,dejau paukstienos prieskonius is LT,palaikiau per nakti ir kepant laisciau atsiradusiom sultim bei alum.Kimsta obuoliu-abrikosu-slyvu-spanguoliu idaru.Laaabai patiko! 038

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 29 Gru 2012, 11:31
juuurate
oj kaip čia skanu :hubba: :hubba: :hubba: :hubba: :hubba:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 07 Sau 2013, 14:28
Tutsi
atnesiau vistytes :wink:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 07 Sau 2013, 17:29
DanuteL
Irgi jamu!
Bloga laika cia pasirinkau ziurejimui... pilvas urzgia, tuoj kast prades... :roll:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 07 Sau 2013, 18:59
Aussrrine
DanuteL tai gal antytes :lol: :lol: :lol:
Paveikslėlis

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 07 Sau 2013, 19:08
Nicole
Eikit judvi svilpt :hypno: :hubba: :hubba: :hubba:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 07 Sau 2013, 19:42
gutiss
Eina sau,man irgi visko norisi.........Nors Kaledoms pati anti kepiau ,bet taip jau apetitnai atrodo,kad mielai dar suvalgyciau 038 038 038

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 08 Sau 2013, 03:08
Nicole
"Kalėdinė žąsis su mandarinais" pagal Daida

1 nedidelė žąsis (apie 4 kg),
3 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
7 mandarinai,
45 g imbiero,
2 obuoliai,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė mandarinų džemo arba uogienės (gali būti apelsinų),
12 žvaigždinių anyžių,
0,5 stiklinės razinų (nebūtinai),
1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų,
1 arbatinis šaukštelis su kaupu cinamono,
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto muskato riešuto,
druskos, pipirų.

Nuo žąsies nupjaukite nereikalingus riebalus. Žąsį nuplaukite ir nusausinkite.
Nuplaukite ir nusausinkite razinas.
Į dubenį supilkite maltus džiūvėsėlius, sudėkite kajeno pipirus, cinamoną, muskato riešutą, razinas. Smulkiai sutarkuokite 30 g imbiero ir sudėkite į džiūvesėlius su prieskoniais. Sutarkuokite obuolius ir taip pats sudėkite į dubenį su džiūvesėliais, viską gerai išmaišykite.
Įmuškite kiaušinius į kitą dubenį, lengvai paplakite ir išmaišykite su 4 šaukštais mandarinų džemo. Kiaušinių plakinį įmaišykite į džviūvesėlių masę. Paskaninkite druska ir pipirais. Aplupkite vieną mandariną ir perpjaukit į 4-6 dalis. Gautu įdaru, bei mandarinų gabaliukais prikimškite žąsį. Angą, pro kurią sudėjote įdarą, užtvirtinkite mediniu pagaliukų arba užsiūkite.
Sutarkuokite likusią imbiero dalį. Žąsies išorę įtrinkite imbiero, druskos ir pipirų mišinių. Dėkite žąsį į kepimo indą ir aplinkją bei ant jos sudėkite ir žvaigždinius anyžius.
Dėkite kepti žąsį į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val. Tada išimkitę žąsį, nupilkyte riebalus. Žąsies išorę aptepkite likusiu mandarinu džemu, į kepimo indą įpilkite 200ml vandens. Kepkite dar orkaitėje apie 30 min.
Mandarinus perpjaukite per pusę. Išimkite iį orkaitės žąsį, apdeliokitą aplinkui mandarinų puselėmis ir įpilkite dar 100 ml vandens. Kepkite žąsi dar 15-20 min. Keptą žąsį, kol dar ji karšta apšlakstytkite keptų mandarinų sultimis.
Tikras kalediskas skonis! 038

Paveikslėlis

Nuotrauka ne itin "paserviruota",na ne tas galvoj buvo :oops:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 08 Sau 2013, 03:29
Nicole
Ausriuk,kuo ten antyte itrynei?kas ten ant virsaus?Parasyk receptuka 038

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 08 Sau 2013, 10:54
gutiss
Nicole,kodel ji tokia juoda?Ar cia nuotraukoj taip,ar tu ja taip sukepini?

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 08 Sau 2013, 11:05
Tutsi
ir as apie ta pati pagalvojau :D

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 09 Sau 2013, 03:11
Nicole
Sprendem ir mes si klausima :lol:
Mes megstam paskrudinta odele,bet ne iki pajuodimo :mrgreen:
Greiciausiai tai nuo uogienes,kaip ir antyte gavos juosva nuo medaus.Ir ta odele visai nesukepus,o minkstute,tik vaizdelis toks :P

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 09 Sau 2013, 10:05
juuurate
ojoj, net galva susisuko nuo vaizdeliųPaveikslėlis

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 09 Sau 2013, 11:22
Tutsi
medus greitai juodina :roll:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 09 Sau 2013, 14:17
raske
Mano tradicine kaledine antis. Is vakaro itrinu su prieskoniais (druska, pipirai, cesnakas)

Garnyras:
ryziai,
dz. slyvos,
dz. obuoliukai,
morkos,
svogunas,
sparneliai, kakliukas

Pakepinu susmulkintus kakla ir sparnelius (antis buvo sviezia, tai nebuvo sildeles ir skranduko) Tada tuose paciuose riebaluose pakepinu svoguna, morka ir ismirkytus susmulkintus dziovintus vaisius. Viska sumaisau su apvirtais ryziais ir prikemsu anti. Valanda kepu suvyniota i folija, tada atvynioju ir dar kepu apie 45 min vis apipildama susidariusiu skysciu. Viskas!


Paveikslėlis

Paveikslėlis

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 09 Sau 2013, 14:24
gutiss
Mmmmmmmmmmmmmm,kaip skanu :hubba: :hubba: :hubba:

Re: PAUKŠTIENA

Parašytas: 09 Sau 2013, 14:55
Isia
:mrgreen: iš aš Kalėdom kepiau anti, tik tikrai nebuvo laiko ją fotografuoti. Dar tinkamai neataušus ji buvo patiekta ant stalo ir akimirksniu suvalgyta :mrgreen: