Puslapis 29 iš 33
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 20 Bal 2012, 11:45
Laurela
Sandruca,kaip skaniai atrodo
Re: Re:
Parašytas: 21 Bal 2012, 20:57
Laurela
sandruca rašė:Ramunė rašė:VIŠTIENA SU SEZAMU
Vištienos krūtinėlės,
citrinos sulčių,
sojų padažo,
juodųjų ir baltųjų pipirų,
2 -3 kiaušiniai apvoliojimui,
300 g sezamo sėklų,
2 šaukštai džiūvėsių.
Vištienos krųtinėlę supjaustyti juostelėmis ( kaip pirštelius ). Iš citrinos sulčių, sojos padažo, pipirų ir šlakelio aliejaus padaryti marinatą ir palaikyti pirštelius apie val. ( galima ir ilgiau). Tada pirštelius voliojame miltuose - kiaušiniuose - džiūvėsiuose, sumaišytuose su sezamais. kepame aliejuje.
Tinka ir kaip karštas, ir kaip šaltas patiekalas.
einu sita gamint, veliau atnesiu vakarienes
dariau ir as siandien pietum, super
aciu uz recepta
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 22 Bal 2012, 01:21
Nicole
Niu as kazkaip nesirystu tokiu be proporciju bandyt
Kiek to, kiek ano man visiskai neaisku,o gundot
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 22 Bal 2012, 09:48
Tutsi
bebandydama issiaiskinsi
O as pritroskinau su morkomis ir nesiterliojau
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 22 Bal 2012, 13:21
Laurela
Nicole, is akies visko dejau ir viskas ok
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 22 Bal 2012, 14:57
sandruca
niam niam niam kokie skanu tavo pietus Laurela
o kas del proporciju... tai as bent jau niekad nesilaikau kai reikia gamint padaza ar marinata, dedu visko is akies, kol atrandu ta 'teisinga' skoni
siandien pas mane bus kugelis su vistiena..........
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 22 Bal 2012, 19:16
Nicole
Tai man nereikia gramo tikslumu,o ar tai lygiom dalim ar tai 1 prie 2,sauksta?du?tris? ir t.t.
o tai voztelsiu visa buteliuka sojos,puse litro aliejaus ir 5 citrinas
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 22 Bal 2012, 20:27
Tutsi
nera geriau, kaip nusistatyti ragavimo budu
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 22 Bal 2012, 21:03
Nicole
Wat turiu yda-niekad neragauju darydama valgyt-metu viska is akies
arba gavos arba ne
bet jei ne mano ismislas ir man kazkas naujo,tai nors apytikrumo noris
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 22 Bal 2012, 21:09
Tutsi
as irgi neragauju.. na ta prasme, palaizau ir tiek... ypac visokius marinatus ir prieskoniavimus...
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 23 Bal 2012, 08:35
Ramunė
Nicole rašė:Tai man nereikia gramo tikslumu,o ar tai lygiom dalim ar tai 1 prie 2,sauksta?du?tris? ir t.t.
o tai voztelsiu visa buteliuka sojos,puse litro aliejaus ir 5 citrinas
O kaip parasyt proporcijas, jei tai priklauso nuo vistienos kiekio ir skonio
As visada ragauju, svarbu , kas ieina, o jau kieki nusistatyt ragavimo budu negali nebent tik pradedancios gaspadiniukes
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 23 Bal 2012, 09:54
Tutsi
va va....
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 28 Gru 2012, 23:18
Nicole
Kalakutienos vyniotinis
sudetis ir eiga pagal si recepta
salti-karsti/kumpio-suktinuk-kep-t8876.html tik nedejau grietines ir surio nekaitinau,tik imaisiau,sudejau i idara juostelem pjaustyto rukyto kumpio ir keleta pjaustytu dziovintu slyvu su pomidorais.Susukau i kalakuto oda ir kepiau 200° 1 val.uzdengus folija ir dar po 20 min.225° kiekviena puse,kad apskrustu(atidengus).Labai patiko!
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 29 Gru 2012, 00:17
Nicole
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 29 Gru 2012, 11:31
juuurate
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 07 Sau 2013, 14:28
Tutsi
atnesiau vistytes
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 07 Sau 2013, 17:29
DanuteL
Irgi jamu!
Bloga laika cia pasirinkau ziurejimui... pilvas urzgia, tuoj kast prades...
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 07 Sau 2013, 18:59
Aussrrine
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 07 Sau 2013, 19:08
Nicole
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 07 Sau 2013, 19:42
gutiss
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 08 Sau 2013, 03:08
Nicole
"Kalėdinė žąsis su mandarinais" pagal Daida
1 nedidelė žąsis (apie 4 kg),
3 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
7 mandarinai,
45 g imbiero,
2 obuoliai,
4 kiaušiniai,
1 stiklinė mandarinų džemo arba uogienės (gali būti apelsinų),
12 žvaigždinių anyžių,
0,5 stiklinės razinų (nebūtinai),
1 arbatinis šaukštelis kajeno pipirų,
1 arbatinis šaukštelis su kaupu cinamono,
1 arbatinis šaukštelis tarkuoto muskato riešuto,
druskos, pipirų.
Nuo žąsies nupjaukite nereikalingus riebalus. Žąsį nuplaukite ir nusausinkite.
Nuplaukite ir nusausinkite razinas.
Į dubenį supilkite maltus džiūvėsėlius, sudėkite kajeno pipirus, cinamoną, muskato riešutą, razinas. Smulkiai sutarkuokite 30 g imbiero ir sudėkite į džiūvesėlius su prieskoniais. Sutarkuokite obuolius ir taip pats sudėkite į dubenį su džiūvesėliais, viską gerai išmaišykite.
Įmuškite kiaušinius į kitą dubenį, lengvai paplakite ir išmaišykite su 4 šaukštais mandarinų džemo. Kiaušinių plakinį įmaišykite į džviūvesėlių masę. Paskaninkite druska ir pipirais. Aplupkite vieną mandariną ir perpjaukit į 4-6 dalis. Gautu įdaru, bei mandarinų gabaliukais prikimškite žąsį. Angą, pro kurią sudėjote įdarą, užtvirtinkite mediniu pagaliukų arba užsiūkite.
Sutarkuokite likusią imbiero dalį. Žąsies išorę įtrinkite imbiero, druskos ir pipirų mišinių. Dėkite žąsį į kepimo indą ir aplinkją bei ant jos sudėkite ir žvaigždinius anyžius.
Dėkite kepti žąsį į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val. Tada išimkitę žąsį, nupilkyte riebalus. Žąsies išorę aptepkite likusiu mandarinu džemu, į kepimo indą įpilkite 200ml vandens. Kepkite dar orkaitėje apie 30 min.
Mandarinus perpjaukite per pusę. Išimkite iį orkaitės žąsį, apdeliokitą aplinkui mandarinų puselėmis ir įpilkite dar 100 ml vandens. Kepkite žąsi dar 15-20 min. Keptą žąsį, kol dar ji karšta apšlakstytkite keptų mandarinų sultimis.
Tikras kalediskas skonis!
Nuotrauka ne itin "paserviruota",na ne tas galvoj buvo
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 08 Sau 2013, 03:29
Nicole
Ausriuk,kuo ten antyte itrynei?kas ten ant virsaus?Parasyk receptuka
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 08 Sau 2013, 10:54
gutiss
Nicole,kodel ji tokia juoda?Ar cia nuotraukoj taip,ar tu ja taip sukepini?
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 08 Sau 2013, 11:05
Tutsi
ir as apie ta pati pagalvojau
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 09 Sau 2013, 03:11
Nicole
Sprendem ir mes si klausima
Mes megstam paskrudinta odele,bet ne iki pajuodimo
Greiciausiai tai nuo uogienes,kaip ir antyte gavos juosva nuo medaus.Ir ta odele visai nesukepus,o minkstute,tik vaizdelis toks
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 09 Sau 2013, 10:05
juuurate
ojoj, net galva susisuko nuo vaizdelių
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 09 Sau 2013, 11:22
Tutsi
medus greitai juodina
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 09 Sau 2013, 14:17
raske
Mano tradicine kaledine antis. Is vakaro itrinu su prieskoniais (druska, pipirai, cesnakas)
Garnyras:
ryziai,
dz. slyvos,
dz. obuoliukai,
morkos,
svogunas,
sparneliai, kakliukas
Pakepinu susmulkintus kakla ir sparnelius (antis buvo sviezia, tai nebuvo sildeles ir skranduko) Tada tuose paciuose riebaluose pakepinu svoguna, morka ir ismirkytus susmulkintus dziovintus vaisius. Viska sumaisau su apvirtais ryziais ir prikemsu anti. Valanda kepu suvyniota i folija, tada atvynioju ir dar kepu apie 45 min vis apipildama susidariusiu skysciu. Viskas!
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 09 Sau 2013, 14:24
gutiss
Re: PAUKŠTIENA
Parašytas: 09 Sau 2013, 14:55
Isia
iš aš Kalėdom kepiau anti, tik tikrai nebuvo laiko ją fotografuoti. Dar tinkamai neataušus ji buvo patiekta ant stalo ir akimirksniu suvalgyta