PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vištiena granatų marinate
400 g vištos krūtinėlės
1 mažas smulkiai supjaustytas svogūnas
3 skiltelės česnako
0,5 stiklinės sauso raudonojo vyno
0,5 arb. šaukštelio grūstų kalendrų sėklų
0,5 arb. šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0,5 stiklinės granatų sulčių
0,25 arb. šaukštelio grūstų gvazdikėlių
1 arb. šaukštelis druskos
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
Krūtinėlę supjaustyti porcijomis. Visus likusius produktus sumaišyti. Vištieną laikyti marinate mažiausiai 3–4 valandas. Galima kepti ant grotelių arba keptuvėje. Patiekti su šviežiomis daržovėmis.
Atsinešiau iš IKI parduotuvės tokį reklaminį bukletą, ten yra toks receptukas PIKANTIŠKI VIŠTIENOS VĖRINUKAI. Pabandžiau aš juos, jau kaip patiko.....Dariau iš puse porcijos.
Taigi, pagal receptą reikės:
vištienos file apie 700 gr.,
2 žaliosios citrinos (aš naudojau paprastą),
2-3 skiltelės česnako,
prieskonių (rozmarinų, bazilikų, kmynų),
6 šaukštai alyvuogių aliejus,
6 šaukštai medaus, druska, pipirai šviežiai malti.
Nuo citrinos nutarkuoti žievelę, iš minkštimo išspausti sultis, česnakus sukapoti, rozmarinus, bazilikus susmulkinti, kmynus sumalti. Viską sudėti į dubenį, ant to mišinio supilti 3 šaukštus aliejaus ir išmaišyti. Vištienos file supjaustyti juostelėmis, užpilti paruoštu marinatu ir palikti 2 valandoms.
Medinius iešmelius 10 min pamirkyti šaltame vandenyje, tada prie jų neprikeps mėsa. Ant kiekvieno užmauti po juostelę paukštienos. Sumaustytą mėsą dėti į keptuvę su likusiu įkaitintu aliejumi, ir kepti pavartant 10 min.
Į kitą aliejumi pateptą keptuvę supilti nuo mėsos likusį marinatą, maišant kepinti, kol apskrus čenakas ir žalumynai.
Padažą supilti ant mėsos, pabarstyt druska ir pipirais. Patiekti papuoštus citrinomis. Garnyras - keptos bulvės. Mes valgėm su ryžiais. Labai labai skanu. Pamėginkit
Taigi, pagal receptą reikės:
vištienos file apie 700 gr.,
2 žaliosios citrinos (aš naudojau paprastą),
2-3 skiltelės česnako,
prieskonių (rozmarinų, bazilikų, kmynų),
6 šaukštai alyvuogių aliejus,
6 šaukštai medaus, druska, pipirai šviežiai malti.
Nuo citrinos nutarkuoti žievelę, iš minkštimo išspausti sultis, česnakus sukapoti, rozmarinus, bazilikus susmulkinti, kmynus sumalti. Viską sudėti į dubenį, ant to mišinio supilti 3 šaukštus aliejaus ir išmaišyti. Vištienos file supjaustyti juostelėmis, užpilti paruoštu marinatu ir palikti 2 valandoms.
Medinius iešmelius 10 min pamirkyti šaltame vandenyje, tada prie jų neprikeps mėsa. Ant kiekvieno užmauti po juostelę paukštienos. Sumaustytą mėsą dėti į keptuvę su likusiu įkaitintu aliejumi, ir kepti pavartant 10 min.
Į kitą aliejumi pateptą keptuvę supilti nuo mėsos likusį marinatą, maišant kepinti, kol apskrus čenakas ir žalumynai.
Padažą supilti ant mėsos, pabarstyt druska ir pipirais. Patiekti papuoštus citrinomis. Garnyras - keptos bulvės. Mes valgėm su ryžiais. Labai labai skanu. Pamėginkit
KALAKUTO KRŪTINĖLĖ SU MEDUMI
700-800g kalakuto krūtinėlės
200-300 g medaus
1/4 stiklinės balto vyno
100 g lazdynų riešutų
100 g razinų
100 g abrikosų
100 g migdolų drožlių
5 gvazdikėliai
1 šaukštelis cinamono
druskos, pipirų.
Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200°C, po 15 min.-160°C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, sumaišyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iškepusią mėsą supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Į vidurį sukrėsti karštą mišinį.
700-800g kalakuto krūtinėlės
200-300 g medaus
1/4 stiklinės balto vyno
100 g lazdynų riešutų
100 g razinų
100 g abrikosų
100 g migdolų drožlių
5 gvazdikėliai
1 šaukštelis cinamono
druskos, pipirų.
Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200°C, po 15 min.-160°C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, sumaišyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iškepusią mėsą supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Į vidurį sukrėsti karštą mišinį.
Kalakutų krūtinėlės kepsneliai su Bešamelio padažu
Jums reikės:
apie 500 g kalakutų krūtinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
2-3 šaukštai miltų,
150 g sviesto.
Padažui:
50 g sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas brendžio (nebūtinai),
2-3 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų arba mandarinų sulčių,
apie 0,5 l pieno,
maltų juodųjų pipirų,
maltų muskatų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio (Džiugo, Parmezano arba kt.),
3 šaukštai grietinės.
Paruošimas
Miltus sumaišyti su druska ir maltais pipirais.
Kalakutų krūtinėlę supjaustyti plonais gabalais, apvolioti paruoštuose miltuose.
Keptuvėje ištirpinti apie 100g sviesto, dėti kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepti apie 5 min.
Didelį kepimo indą ištepti sviestu ir išdėlioti jame apkeptą mėsą.
Orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros.
Padažui puode arba keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus, gerai išmaišyti mediniu šaukštu, supilti šaltą pieną ir, nuolat maišant, užvirinti. Tada sumažinti ugnį, įberti maltų juodųjų pipirų, maltų muskatų, suberti pusę tarkuoto sūrio kiekio, truputį pasūdyti (nepamiršti, kad tarkuotas fermentinis sūris yra sūrokas). Apelsinų arba mandarinų sultis sumaišyti su brendžiu ir maišant supilti į padažą. Sudėti grietinę, dar kartą gerai išmaišyti, padažą truputį pakaitinti ir užpilti ant kalakutų krūtinėlių pjausnių.
Apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 10 min.
Tiekti su virtais ryžiais, bulvių koše, daržovėmis.
Jums reikės:
apie 500 g kalakutų krūtinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
2-3 šaukštai miltų,
150 g sviesto.
Padažui:
50 g sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas brendžio (nebūtinai),
2-3 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų arba mandarinų sulčių,
apie 0,5 l pieno,
maltų juodųjų pipirų,
maltų muskatų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio (Džiugo, Parmezano arba kt.),
3 šaukštai grietinės.
Paruošimas
Miltus sumaišyti su druska ir maltais pipirais.
Kalakutų krūtinėlę supjaustyti plonais gabalais, apvolioti paruoštuose miltuose.
Keptuvėje ištirpinti apie 100g sviesto, dėti kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepti apie 5 min.
Didelį kepimo indą ištepti sviestu ir išdėlioti jame apkeptą mėsą.
Orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros.
Padažui puode arba keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus, gerai išmaišyti mediniu šaukštu, supilti šaltą pieną ir, nuolat maišant, užvirinti. Tada sumažinti ugnį, įberti maltų juodųjų pipirų, maltų muskatų, suberti pusę tarkuoto sūrio kiekio, truputį pasūdyti (nepamiršti, kad tarkuotas fermentinis sūris yra sūrokas). Apelsinų arba mandarinų sultis sumaišyti su brendžiu ir maišant supilti į padažą. Sudėti grietinę, dar kartą gerai išmaišyti, padažą truputį pakaitinti ir užpilti ant kalakutų krūtinėlių pjausnių.
Apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 10 min.
Tiekti su virtais ryžiais, bulvių koše, daržovėmis.
Vakar kaip tik sita troskinuka dariau. Tiesa sakant, nesitikejau, kad taip skaniai gausis. Neatsilaikem ir velai vakare prisikirtomzuikaite rašė:Vištienos troškinys
500 g vištienos mėsos be kaulų,
2 v.š. sviesto,
5 bulvės,
2 svogūno galvutės,
2 morkos,
2 v.š. pomidorų padažo,
30 g žalumynų,
druska,
pipirai,
prieskoniai.
Vištienos mėsą supjaustyti stambiais kubeliais, pakepti iki kol paruduos. Į keptuvę suberti pjaustytą svogūną, pomidorų padažą, smulkintas morkas ir toliau kepti apie 5-8 minutes. Vištieną perkelti į indą, sudėti į keturias dalis pjaustytas bulves, užpilti vandeniu, tik kad apsemtų, pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais ir troškinti orkaitėje arba ant viryklės. Patiekiant, kepsnį pabarstyti žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pikantiška višta su bananais
1 višta, 1 stiklinė ryžių, 2 bananai,
ryšelis petražolių, 1 česnako galvutė,
prieskonių, druskos, pipirų, džiūvėsėlių.
Vištą supjaustykite gabalėliais, juos keliose vietose įpjaukite, pasūdykite, papipirinkite. Petražoles ir česnaką sukapokite, įtrinkite vištienos gabalėlius. Po to juos kepkite aliejuje. Išvirkite ryžius. Kai vištiena bus iškepusi, svieste apkepkite bananus (perpjaukite išilgai į dvi dalis), išvoliotus džiūvėsėliuose. Į lėkštę dėkite ryžius, ant viršaus — vištos gabalėlius, o šonuose — keptus bananu
1 višta, 1 stiklinė ryžių, 2 bananai,
ryšelis petražolių, 1 česnako galvutė,
prieskonių, druskos, pipirų, džiūvėsėlių.
Vištą supjaustykite gabalėliais, juos keliose vietose įpjaukite, pasūdykite, papipirinkite. Petražoles ir česnaką sukapokite, įtrinkite vištienos gabalėlius. Po to juos kepkite aliejuje. Išvirkite ryžius. Kai vištiena bus iškepusi, svieste apkepkite bananus (perpjaukite išilgai į dvi dalis), išvoliotus džiūvėsėliuose. Į lėkštę dėkite ryžius, ant viršaus — vištos gabalėlius, o šonuose — keptus bananu
Su bananais turetu buti skanu. Visitena man labiau su ananasais patinkaRamunė rašė:Pikantiška višta su bananais
1 višta, 1 stiklinė ryžių, 2 bananai,
ryšelis petražolių, 1 česnako galvutė,
prieskonių, druskos, pipirų, džiūvėsėlių.
Vištą supjaustykite gabalėliais, juos keliose vietose įpjaukite, pasūdykite, papipirinkite. Petražoles ir česnaką sukapokite, įtrinkite vištienos gabalėlius. Po to juos kepkite aliejuje. Išvirkite ryžius. Kai vištiena bus iškepusi, svieste apkepkite bananus (perpjaukite išilgai į dvi dalis), išvoliotus džiūvėsėliuose. Į lėkštę dėkite ryžius, ant viršaus — vištos gabalėlius, o šonuose — keptus bananu