PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2008, 13:01

Pas mus dabar -16 8)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2008, 13:45


Vištiena granatų marinate


400 g vištos krūtinėlės
1 mažas smulkiai supjaustytas svogūnas
3 skiltelės česnako
0,5 stiklinės sauso raudonojo vyno
0,5 arb. šaukštelio grūstų kalendrų sėklų
0,5 arb. šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0,5 stiklinės granatų sulčių
0,25 arb. šaukštelio grūstų gvazdikėlių
1 arb. šaukštelis druskos
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus

Krūtinėlę supjaustyti porcijomis. Visus likusius produktus sumaišyti. Vištieną laikyti marinate mažiausiai 3–4 valandas. Galima kepti ant grotelių arba keptuvėje. Patiekti su šviežiomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 04 Sau 2008, 15:13

Ar nebus perdaug rūgštu - granatų sultys, sausas vynas... :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Sau 2008, 15:25

Granatų sultys nėra rūgščios, o mir vynas raudonas - ne perdaug rūgštus, nors ir sausas... Bet receptas mnao nebandytas. Tvirtinti negaliu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Sau 2008, 16:16

as manau tikrai nebus per rugstu :roll: o kaip marinatas buna su actu :?

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 10 Sau 2008, 11:49

Atsinešiau iš IKI parduotuvės tokį reklaminį bukletą, ten yra toks receptukas PIKANTIŠKI VIŠTIENOS VĖRINUKAI. Pabandžiau aš juos, jau kaip patiko.....Dariau iš puse porcijos.
Taigi, pagal receptą reikės:
vištienos file apie 700 gr.,
2 žaliosios citrinos (aš naudojau paprastą),
2-3 skiltelės česnako,
prieskonių (rozmarinų, bazilikų, kmynų),
6 šaukštai alyvuogių aliejus,
6 šaukštai medaus, druska, pipirai šviežiai malti.

Nuo citrinos nutarkuoti žievelę, iš minkštimo išspausti sultis, česnakus sukapoti, rozmarinus, bazilikus susmulkinti, kmynus sumalti. Viską sudėti į dubenį, ant to mišinio supilti 3 šaukštus aliejaus ir išmaišyti. Vištienos file supjaustyti juostelėmis, užpilti paruoštu marinatu ir palikti 2 valandoms.
Medinius iešmelius 10 min pamirkyti šaltame vandenyje, tada prie jų neprikeps mėsa. Ant kiekvieno užmauti po juostelę paukštienos. Sumaustytą mėsą dėti į keptuvę su likusiu įkaitintu aliejumi, ir kepti pavartant 10 min.
Į kitą aliejumi pateptą keptuvę supilti nuo mėsos likusį marinatą, maišant kepinti, kol apskrus čenakas ir žalumynai.
Padažą supilti ant mėsos, pabarstyt druska ir pipirais. Patiekti papuoštus citrinomis. Garnyras - keptos bulvės. Mes valgėm su ryžiais. Labai labai skanu. Pamėginkit :!:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 10 Sau 2008, 12:14

Skamba idomiai. Reikes pameginti :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 10 Sau 2008, 14:01

IR AS KADA ISBANDYSIU :wink:

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1209
Užsiregistravo: 19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Ausruze » 10 Sau 2008, 15:21

Pagal receptą vėrinukai skanūs turėtų gautis :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Sau 2008, 15:43

sitaip paruosta mesyte,turetu labai tikti fondiu :P

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 11 Sau 2008, 22:17

KALAKUTO KRŪTINĖLĖ SU MEDUMI
700-800g kalakuto krūtinėlės
200-300 g medaus
1/4 stiklinės balto vyno
100 g lazdynų riešutų
100 g razinų
100 g abrikosų
100 g migdolų drožlių
5 gvazdikėliai
1 šaukštelis cinamono
druskos, pipirų.


Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200°C, po 15 min.-160°C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, sumaišyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iškepusią mėsą supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Į vidurį sukrėsti karštą mišinį.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 13 Sau 2008, 10:20

Skanu turėtų būt :D

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 10:20

Kalakutų krūtinėlės kepsneliai su Bešamelio padažu


Jums reikės:

apie 500 g kalakutų krūtinėlės,

maltų juodųjų pipirų,

druskos,

2-3 šaukštai miltų,

150 g sviesto.

Padažui:

50 g sviesto,

1 šaukštas miltų,

1 šaukštas brendžio (nebūtinai),

2-3 šaukštai šviežiai spaustų apelsinų arba mandarinų sulčių,

apie 0,5 l pieno,

maltų juodųjų pipirų,

maltų muskatų,

50 g tarkuoto fermentinio sūrio (Džiugo, Parmezano arba kt.),

3 šaukštai grietinės.

Paruošimas

Miltus sumaišyti su druska ir maltais pipirais.

Kalakutų krūtinėlę supjaustyti plonais gabalais, apvolioti paruoštuose miltuose.

Keptuvėje ištirpinti apie 100g sviesto, dėti kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepti apie 5 min.

Didelį kepimo indą ištepti sviestu ir išdėlioti jame apkeptą mėsą.

Orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros.

Padažui puode arba keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti miltus, gerai išmaišyti mediniu šaukštu, supilti šaltą pieną ir, nuolat maišant, užvirinti. Tada sumažinti ugnį, įberti maltų juodųjų pipirų, maltų muskatų, suberti pusę tarkuoto sūrio kiekio, truputį pasūdyti (nepamiršti, kad tarkuotas fermentinis sūris yra sūrokas). Apelsinų arba mandarinų sultis sumaišyti su brendžiu ir maišant supilti į padažą. Sudėti grietinę, dar kartą gerai išmaišyti, padažą truputį pakaitinti ir užpilti ant kalakutų krūtinėlių pjausnių.

Apibarstyti likusiu tarkuotu sūriu, dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 10 min.

Tiekti su virtais ryžiais, bulvių koše, daržovėmis.


Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Sau 2008, 10:47

vitele,prie darbo patrauke :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 12:26

Ai dukriukas ilgai parpė , tai paplušėjau kolektyvo labui :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Sau 2008, 12:28

saunuole,gausi medali be eiles :laugh:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 12:37

Ot ačiū , lauksiu , to medalio po blatu :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Sau 2008, 12:45

garsiai nesnekek,dar kas itars korupcija Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 12:51

As labai tyliai :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Sau 2008, 16:16

Prasidės angliški receptai, bet manau dauguma moka, o yra tikrai neblogų, tai pravers. Nemokančioms padėsim išsiverst ;)

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Sau 2008, 16:17

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Sau 2008, 16:21

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Sau 2008, 16:26

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Sau 2008, 16:29

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Sau 2008, 16:33

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1209
Užsiregistravo: 19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Ausruze » 24 Sau 2008, 17:18

Labai faini receptukai :!:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Sau 2008, 19:34

Man kai vištiena patinka, tai čia viskas labai skaniai atrodo. Esam išbandė Alfredo vištieną ir crispy ranch chicken :luks:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 11 Vas 2008, 11:43

zuikaite rašė:Vištienos troškinys

500 g vištienos mėsos be kaulų,
2 v.š. sviesto,
5 bulvės,
2 svogūno galvutės,
2 morkos,
2 v.š. pomidorų padažo,
30 g žalumynų,
druska,
pipirai,
prieskoniai.

Vištienos mėsą supjaustyti stambiais kubeliais, pakepti iki kol paruduos. Į keptuvę suberti pjaustytą svogūną, pomidorų padažą, smulkintas morkas ir toliau kepti apie 5-8 minutes. Vištieną perkelti į indą, sudėti į keturias dalis pjaustytas bulves, užpilti vandeniu, tik kad apsemtų, pabarstyti druska, pipirais, prieskoniais ir troškinti orkaitėje arba ant viryklės. Patiekiant, kepsnį pabarstyti žalumynais.
Vakar kaip tik sita troskinuka dariau. Tiesa sakant, nesitikejau, kad taip skaniai gausis. Neatsilaikem ir velai vakare prisikirtom :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Vas 2008, 09:45

Pikantiška višta su bananais

1 višta, 1 stiklinė ryžių, 2 bananai,
ryšelis petražolių, 1 česnako galvutė,
prieskonių, druskos, pipirų, džiūvėsėlių.

Vištą supjaustykite gabalėliais, juos keliose vietose įpjaukite, pasūdykite, papipirinkite. Petražoles ir česnaką sukapokite, įtrinkite vištienos gabalėlius. Po to juos kepkite aliejuje. Išvirkite ryžius. Kai vištiena bus iškepusi, svieste apkepkite bananus (perpjaukite išilgai į dvi dalis), išvoliotus džiūvėsėliuose. Į lėkštę dėkite ryžius, ant viršaus — vištos gabalėlius, o šonuose — keptus bananu

Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 23 Vas 2008, 10:25

Ramunė rašė:Pikantiška višta su bananais

1 višta, 1 stiklinė ryžių, 2 bananai,
ryšelis petražolių, 1 česnako galvutė,
prieskonių, druskos, pipirų, džiūvėsėlių.

Vištą supjaustykite gabalėliais, juos keliose vietose įpjaukite, pasūdykite, papipirinkite. Petražoles ir česnaką sukapokite, įtrinkite vištienos gabalėlius. Po to juos kepkite aliejuje. Išvirkite ryžius. Kai vištiena bus iškepusi, svieste apkepkite bananus (perpjaukite išilgai į dvi dalis), išvoliotus džiūvėsėliuose. Į lėkštę dėkite ryžius, ant viršaus — vištos gabalėlius, o šonuose — keptus bananu
Su bananais turetu buti skanu. :luks: Visitena man labiau su ananasais patinka :hubba:

Skelbti atsakymą