PAUKŠTIENA
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: PAUKŠTIENA
o man labai patinka paprasciausiai iskepta vistyte, tai tik pabarstau paukstienos prieskoniais, istepu majonezu ir kepu.
- Prikabinti failai
-
- DSC00995.JPG (167.49 KiB) Peržiūrėta 7270 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Pgaliau išbandžiau garpuodį!
truputį pamuštą vištienos filė pabarsčiau vištienos prieskoniais, pusvalandį pamarinavau meduje ir garstyčiose (lygiomis dalimis), ir po to 20 min. garinau.
Bulvytes garinom tame pačiame puode. Nu super puodas, man rezultatas labai skanus.
truputį pamuštą vištienos filė pabarsčiau vištienos prieskoniais, pusvalandį pamarinavau meduje ir garstyčiose (lygiomis dalimis), ir po to 20 min. garinau.
Bulvytes garinom tame pačiame puode. Nu super puodas, man rezultatas labai skanus.
- Prikabinti failai
-
- dscf1717.jpg (51.66 KiB) Peržiūrėta 7255 karus(ų)
- Isia
- Virtuozas
- Pranešimai: 2235
- Užsiregistravo: 29 Geg 2007, 23:22
- Pliusai: 41
- Miestas: svetimas kraštas
Re: PAUKŠTIENA
as cia Naujiems metams irgi vistienos slauneles dariau tik nenufotografavau, nes kai iskepe, is karto valgem
gavos tokia minkstute mesyte. O marinavau gan ilgai, prieskoniuose, daug svogunu ir cesnakiuko, su majonezu Maza specialiste esu marinavime, bet kiek pastebejau, daug ka reiskia majonezas..
niam, kaip skaniai valges
gavos tokia minkstute mesyte. O marinavau gan ilgai, prieskoniuose, daug svogunu ir cesnakiuko, su majonezu Maza specialiste esu marinavime, bet kiek pastebejau, daug ka reiskia majonezas..
niam, kaip skaniai valges
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
O virta ar troškinta - taip pat popierinė? Taigi labai panašuTutsi rašė:o man mesa garuose ruosta Kazkokia popierine
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Aga, marinatas labai daug duoda. Aš būčiau ilgiau marinavus, bet jau mudu valgyt norėjom. Čia jau ne šventei, o kasdienai gaminta filė buvo, tad gaminau greituoju būdu. Būtinai išbandysiu ir majonezinius mainatus. O šiandien dar ir Forellės pyragą garpuody paruošiau - nu stebuklų puodas, labai džiaugiuosi draugo dovanaIsia rašė:as cia Naujiems metams irgi vistienos slauneles dariau tik nenufotografavau, nes kai iskepe, is karto valgem
gavos tokia minkstute mesyte. O marinavau gan ilgai, prieskoniuose, daug svogunu ir cesnakiuko, su majonezu Maza specialiste esu marinavime, bet kiek pastebejau, daug ka reiskia majonezas..
niam, kaip skaniai valges
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Žinau ne vieną, kuriam garuose ruošta mėsa nepatinka. Aš garinus tik paukštieną (iš maltos mėsos gaminiai nesiskaito), tai man labai skanu. Aišku prieš tai pamarinuoju, kaip ir prieš kepimą
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Forelle, gal galėtum įmesti su laiku keletą marinatų receptų? Aš neturiu didelės marinavimo patirties, o garinamai mėsai specialių marinatų kažkaip nelabai kur mačiau.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Tai kad tuos pačius marinatus kaip ir kepamai darau: su žolelėmis, pipirais ir pan. Nes dažniausiai primainuoju, o paskui dalį į garų puodą, dalį - į orkaitę. Pati irgi neatkreipiau dėmesio ar yra kokie marinatai garinamaila major rašė:Forelle, gal galėtum įmesti su laiku keletą marinatų receptų? Aš neturiu didelės marinavimo patirties, o garinamai mėsai specialių marinatų kažkaip nelabai kur mačiau.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Mano marinatai dažniausiai kas po ranka pakliūna bet paieškosiu kada su tiksliomis propocijomis. Turiu vieną medaus marinatą vištienos šašlykui, kur gaunasi fantastiškai skani mėsa ir dar vieną su žolelėmis vištienai, kur irgi visi pirštus laižėsi
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Aga, įkelk kada prie progos.
Beje, tavo šokoladinis pyragas garų puode gavosi puikiai Garinti teko ilgiau nei 45 min. - dar 2 kartus po 15 min. garinom, kol buvo paruoštas. Bet skonis - šokoladiškas-šokoladiškas, labai maloniai smaguriuojam. Ryt ryte nupaveiksluosiu, įkelsiu kaip pavyko. Kitą kartą darysiu su glajumi, bet ir grynas labai gardus.
Beje, tavo šokoladinis pyragas garų puode gavosi puikiai Garinti teko ilgiau nei 45 min. - dar 2 kartus po 15 min. garinom, kol buvo paruoštas. Bet skonis - šokoladiškas-šokoladiškas, labai maloniai smaguriuojam. Ryt ryte nupaveiksluosiu, įkelsiu kaip pavyko. Kitą kartą darysiu su glajumi, bet ir grynas labai gardus.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Pastebėjau, kad garinimas nuo garų puodo priklauso ir aukšto kuriame garini. Ant viryklės išsigarino greičiausiai. Lauksim nuotraukos
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Mano garpuodis - elektrinis, Tefal, trijų aukštų. Pyragą garinau pirmame aukšte.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Pirmame ir turėjo greičiausiai išsigarint. Pas mane Bomann firmos
Re: PAUKŠTIENA
Mes turim paprastą ant dujinės statomą Bergof garpuodį. Geras dalykas, mėsytė labai skani būna jame garinta. Aš noriu paklausti, kokį indą būtų galima naudoti, kad pyragą, pvz. Forellės, ant garų pasidaryt būtų galima?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Bet koks indas tinka. Pyragą kepu plastmasiniame kur prie puodo buvo, o keksiukus ir silikoninėse bandžiau, ir metalinėse, visuose pavykoŽivilė rašė:Mes turim paprastą ant dujinės statomą Bergof garpuodį. Geras dalykas, mėsytė labai skani būna jame garinta. Aš noriu paklausti, kokį indą būtų galima naudoti, kad pyragą, pvz. Forellės, ant garų pasidaryt būtų galima?
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Kadangi į sumuštinių skyrelį negaliu įkelti foto, pasakoju apie šiandienos atradimą čionai:
Sumuštiniai su vištiena
Su draugu dažnai lankomės "Woo". Ten yra puiki fusion virtuvė, bet labiausiai mes ten vertiname pastaruoju metu paprastus, sočius sumuštinukus su vištiena. Šiandien nutarėme pabandyti atkartoti juos namie. Sakyčiau, gavosi labai labai panašiai. Taigi, reikia:
1 prancūziško batono,
50-100 g delikatesinės rūkytos viščiuko filė,
poros saujų tarkuoto kietojo sūrio,
poros virtų vištienos blauzdelių (liko po sultinio),
majonezo
baltojo česnakinio padažo "Heinz",
provanso žolelių mišinio ar kitokių mėgstamų prieskonių
Batoną perpjauname pusiau, kiekvieną puselę įpjauname kaip dešrainiui.
Virtą vištieną sumaigom šakute, rūkytą - sutarkuojame, įberiame sūrio, tepame majonezu bei baltuoju "Heinz" padažu, prieskoniuojame.
Gauta mase įdaryti prancūzišką batoną.
Į orkaitę - kelioms minutėms, kad išsilydytų sūris, o batonas pasidarytų truputį traškus.
Valgyti su šviežiom daržovėm (tiek agurko, kiek čia yra - per mažai, dvidubai daugiau šviežių daržovių reikia.) "Woo" tokie sumuštiniai tiekiami dar ir su jogurto padažu, bet mes nebekūrėm to padažo, sušlamštėm taip, su agurkais.
Šiek tiek, žinoma, skiriasi nuo "Woo" sumuštinių, bet, sakyčiau, tikrai ne į blogąją pusę - tiesiog truputį kitoks skonio atspalvis ir įdaro daugiau.
Sumuštiniai su vištiena
Su draugu dažnai lankomės "Woo". Ten yra puiki fusion virtuvė, bet labiausiai mes ten vertiname pastaruoju metu paprastus, sočius sumuštinukus su vištiena. Šiandien nutarėme pabandyti atkartoti juos namie. Sakyčiau, gavosi labai labai panašiai. Taigi, reikia:
1 prancūziško batono,
50-100 g delikatesinės rūkytos viščiuko filė,
poros saujų tarkuoto kietojo sūrio,
poros virtų vištienos blauzdelių (liko po sultinio),
majonezo
baltojo česnakinio padažo "Heinz",
provanso žolelių mišinio ar kitokių mėgstamų prieskonių
Batoną perpjauname pusiau, kiekvieną puselę įpjauname kaip dešrainiui.
Virtą vištieną sumaigom šakute, rūkytą - sutarkuojame, įberiame sūrio, tepame majonezu bei baltuoju "Heinz" padažu, prieskoniuojame.
Gauta mase įdaryti prancūzišką batoną.
Į orkaitę - kelioms minutėms, kad išsilydytų sūris, o batonas pasidarytų truputį traškus.
Valgyti su šviežiom daržovėm (tiek agurko, kiek čia yra - per mažai, dvidubai daugiau šviežių daržovių reikia.) "Woo" tokie sumuštiniai tiekiami dar ir su jogurto padažu, bet mes nebekūrėm to padažo, sušlamštėm taip, su agurkais.
Šiek tiek, žinoma, skiriasi nuo "Woo" sumuštinių, bet, sakyčiau, tikrai ne į blogąją pusę - tiesiog truputį kitoks skonio atspalvis ir įdaro daugiau.
- Prikabinti failai
-
- sumustiniai.jpg (63.24 KiB) Peržiūrėta 7202 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
Skanu La major
O aš noriu pasigirti kad dariau pagal Oliverį Vištiena indiškam padaže http://www.jamieoliver.com/recipes/chic ... kka-masala
Nu skonis - pasakiškas Iš lietuviškai verstos knygos receptas.
Fotkint nelabai išeina pastaruoju metu. Bo fotike batarkės pakraunamos. O pora iš jų dabar mažoji uzurpavus, nes vaikšto ištysai ir lopšinių kompaktą klauso savo vaikiškam CD grotuve. Kadangi pastaruoju metu taupau, tai neperku jai atskyrai nauju elemnetų, tuos pačius pakraunu. Paskui tingiu kariauti - atimineti fotkinimui.
Žodžiu, tą garam masalą rekomenduoju
Aukščiau kaip tik klausinėjot apie marinavimą. tai vat čia visai neblogas vištienos ir kalakutienos marinavimo receptukas.
O aš noriu pasigirti kad dariau pagal Oliverį Vištiena indiškam padaže http://www.jamieoliver.com/recipes/chic ... kka-masala
Nu skonis - pasakiškas Iš lietuviškai verstos knygos receptas.
Fotkint nelabai išeina pastaruoju metu. Bo fotike batarkės pakraunamos. O pora iš jų dabar mažoji uzurpavus, nes vaikšto ištysai ir lopšinių kompaktą klauso savo vaikiškam CD grotuve. Kadangi pastaruoju metu taupau, tai neperku jai atskyrai nauju elemnetų, tuos pačius pakraunu. Paskui tingiu kariauti - atimineti fotkinimui.
Žodžiu, tą garam masalą rekomenduoju
Aukščiau kaip tik klausinėjot apie marinavimą. tai vat čia visai neblogas vištienos ir kalakutienos marinavimo receptukas.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
Dapildau savo komentarą. Receptas iš tiesų paprastas ir skaniausias valgyti iš karto. Pašildytas praranda praktiškai pusę savo pikantiškumo. Lietuviškas vertimas iš knygos:
VIŠTIENA SU KARIO PADAŽU (TIKKA MASALĄ)
Tai populiarus patiekalas, kurį savaitgaliais egzotiškų patiekalų restoranuose užsisako daugelis lankytojų. Jei kada nors mėginote pasigaminti jį namuose, tikriausiai susidūrėte su tam tikrais sunkumais - ką daryti, kad būtų tikrai skanu? Išbandykite šį receptą. Esu tikras, nenusivilsite. Puiku tai, kad, jei nemėgstate vištienos, galite naudoti ėrieną, nes mėsa gaminama atskirai nuo padažo.
4 PORCIJOMS REIKĖS
6 nuluptų česnako skiltelių
7,5 cm nulupto šviežio imbiero
2-3 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų
alyvuogių aliejaus
1 valgomojo šaukšto garstyčių sėklų
1valgomojo šaukšto paprikos
2 arbatinių šaukštelių maltų kmynų
2 arbatinių šaukštelių maltų kalendrų
3 valgomųjų šaukštų garam masalą (prieskonių mišinio) ... naudojau elementarius kario prieskonius
200 g natūralaus jogurto
4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių be odos, stambiai supjaustytų
1valgomojo šaukšto sviesto
2vidutinio dydžio nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų svogūnų
2 valgomųjų šaukštų pomidorų tyrės
saujelės maltų anakardžių arba migdolu
jūros druskos
115 ml grietinėlės
saujos supjaustytų šviežių kalendrų
1-2 žaliųjų citrinų sulčių
Sūrio tarka smulkiai sutarkuokite česnakus, imbierą ir sudėkite į vieną dubens kraštą. Kuo smulkiau supjaustykite aitriąsias paprikas ir sumaišykite su imbieru bei česnakais. Keptuvėje pakaitinkite gerą šlaką aliejaus, įdėkite šaukštą garstyčių sėklų. Kai jos pradės pokšėti, sudėkite į imbiero ir česnakų mišinį kartu su paprika, kmynais, maltomis kalendromis ir dviem valgomaisiais šaukštais garam masalą. Išdekite pusę mišinio į dubenį, supilkite jogurtą, suberkite vištienos gabaliukus, išmaišykite ir palikite marinuotis maždaug pusę valandos.
Keptuvėje, kurioje kepė garstyčių sėklos, išlydykite sviestą, sudėkite svogūno griežinėlius ir likusią dalį prieskonių mišinio. Pamažu kepkite maždaug 15 minučių, tačiau per daug neapskrudinkite -turėtų fantastiškai kvepėti! Supilkite pomidorų tyrę, pusę litro vandens, suberkite maltus riešutus ir V2 arbatinio šaukštelio druskos. Gerai išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies keletą minučių. Tegu padažas šiek tiek sutirštėja, tada atidėkite į šalį.
Į įkaitintą keptuvę ar ant kepimo grotelių sudėkite marinuotą vištieną ir iškepkite. Jei norite, galite kepti ir įkaitintoje kepsninėje.
Pašildykite padažą, į jį supilkite grietinėlę, įberkite likusį valgomąjį šaukštą garam masalą. Paragaukite; jei reikia, įberkite daugiau prieskonių. Kai tik padažas užvirs, nukelkite jį nuo ugnies, sudėkite keptą vištieną. Dar kartą patikrinkite, ar užtenka prieskonių, ir patiekite apibarstę supjaustytomis kalendromis bei apšlakstę žaliųjų citrinų sultimis. Dabar tereikia didžiulio dubens garuojančių „Basmati" rūšies ryžių, aliejuje keptų indiškų paplotėlių (poppadum) ir daug šalto alaus!
VIŠTIENA SU KARIO PADAŽU (TIKKA MASALĄ)
Tai populiarus patiekalas, kurį savaitgaliais egzotiškų patiekalų restoranuose užsisako daugelis lankytojų. Jei kada nors mėginote pasigaminti jį namuose, tikriausiai susidūrėte su tam tikrais sunkumais - ką daryti, kad būtų tikrai skanu? Išbandykite šį receptą. Esu tikras, nenusivilsite. Puiku tai, kad, jei nemėgstate vištienos, galite naudoti ėrieną, nes mėsa gaminama atskirai nuo padažo.
4 PORCIJOMS REIKĖS
6 nuluptų česnako skiltelių
7,5 cm nulupto šviežio imbiero
2-3 šviežių raudonų aitriųjų paprikų be sėklų
alyvuogių aliejaus
1 valgomojo šaukšto garstyčių sėklų
1valgomojo šaukšto paprikos
2 arbatinių šaukštelių maltų kmynų
2 arbatinių šaukštelių maltų kalendrų
3 valgomųjų šaukštų garam masalą (prieskonių mišinio) ... naudojau elementarius kario prieskonius
200 g natūralaus jogurto
4 vidutinio dydžio vištienos krūtinėlių be odos, stambiai supjaustytų
1valgomojo šaukšto sviesto
2vidutinio dydžio nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų svogūnų
2 valgomųjų šaukštų pomidorų tyrės
saujelės maltų anakardžių arba migdolu
jūros druskos
115 ml grietinėlės
saujos supjaustytų šviežių kalendrų
1-2 žaliųjų citrinų sulčių
Sūrio tarka smulkiai sutarkuokite česnakus, imbierą ir sudėkite į vieną dubens kraštą. Kuo smulkiau supjaustykite aitriąsias paprikas ir sumaišykite su imbieru bei česnakais. Keptuvėje pakaitinkite gerą šlaką aliejaus, įdėkite šaukštą garstyčių sėklų. Kai jos pradės pokšėti, sudėkite į imbiero ir česnakų mišinį kartu su paprika, kmynais, maltomis kalendromis ir dviem valgomaisiais šaukštais garam masalą. Išdekite pusę mišinio į dubenį, supilkite jogurtą, suberkite vištienos gabaliukus, išmaišykite ir palikite marinuotis maždaug pusę valandos.
Keptuvėje, kurioje kepė garstyčių sėklos, išlydykite sviestą, sudėkite svogūno griežinėlius ir likusią dalį prieskonių mišinio. Pamažu kepkite maždaug 15 minučių, tačiau per daug neapskrudinkite -turėtų fantastiškai kvepėti! Supilkite pomidorų tyrę, pusę litro vandens, suberkite maltus riešutus ir V2 arbatinio šaukštelio druskos. Gerai išmaišykite ir kepkite ant silpnos ugnies keletą minučių. Tegu padažas šiek tiek sutirštėja, tada atidėkite į šalį.
Į įkaitintą keptuvę ar ant kepimo grotelių sudėkite marinuotą vištieną ir iškepkite. Jei norite, galite kepti ir įkaitintoje kepsninėje.
Pašildykite padažą, į jį supilkite grietinėlę, įberkite likusį valgomąjį šaukštą garam masalą. Paragaukite; jei reikia, įberkite daugiau prieskonių. Kai tik padažas užvirs, nukelkite jį nuo ugnies, sudėkite keptą vištieną. Dar kartą patikrinkite, ar užtenka prieskonių, ir patiekite apibarstę supjaustytomis kalendromis bei apšlakstę žaliųjų citrinų sultimis. Dabar tereikia didžiulio dubens garuojančių „Basmati" rūšies ryžių, aliejuje keptų indiškų paplotėlių (poppadum) ir daug šalto alaus!
- Prikabinti failai
-
- vistiena su kario padazu1.jpg (26.64 KiB) Peržiūrėta 7135 karus(ų)
Re: PAUKŠTIENA
Nu man tai neprastai isverte google,kad tik skaitymo ir uzteks!
receptas paieška © David Loftus chicken Tikka Masala
Antrieji patiekalai | 4 porcijos
(Pastaba: marinato reikės paruošti dieną prieš tai vištienos galima marinuoti per naktį.)
Dėl marinatas
Blitz paprikos, česnakai, imbieras ir augalinio aliejaus ir maisto produktų smulkintuvu. Pridėti paprikos, garam masala ir pomidorų tyrės, plius kalendros stiebus ir Blitz vėl forma pasta. Vieta vištienos gabaliukai didelis dubuo, kailis jiems marinate ir palikti šaldytuve per naktį.
Kitą dieną ...
Šiek tiek augalinio aliejaus, ant vidutinės ugnies, pakepinti svogūnai, pipirai ir prieskoniai iš didelės keptuvės. Kuko švelniai 10 minučių, tada pridėkite pomidorų ir jogurtas skardos. Pridėti vištienos gabalai ir virinama ant silpnos ugnies 15 iki 20 minučių, kol virti. Prieš įteikimas, sumaišoma per dvigubą grietinėle ir kapotų kalendrų lapai.
Patiekti su virtais ryžiais ir purus mišrių salotų lapų.
Nuo mokyklos dinners
Bookmark:
skanus Digg Facebook Svyruoti nuo
medžiagos
• ½ šviežio raudonos paprikos, deseeded
• 1 skiltelė česnako, nuluptos
• šviežias imbieras 15g
• 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
• iš paprikos suimkite
• ½ šaukštas garam masala
• šaukštelis pomidorų tyrės
• 3 Kaisčiai šviežių kalendrų, lapai surinkti ir kapotos, stiebai saugomos
• 400g vištienos krūtinėlė, pageidautina, free-range arba organiniai supjaustyti į gabalus 2.5cm
• 1 nedidelis svogūnas, nulupti ir supjaustyti
• ½ raudonos paprikos, deseeded ir skaldyti
• ½ žaliosios paprikos, deseeded ir skaldyti
• žemės cinamono suimkite
receptas paieška © David Loftus chicken Tikka Masala
Antrieji patiekalai | 4 porcijos
(Pastaba: marinato reikės paruošti dieną prieš tai vištienos galima marinuoti per naktį.)
Dėl marinatas
Blitz paprikos, česnakai, imbieras ir augalinio aliejaus ir maisto produktų smulkintuvu. Pridėti paprikos, garam masala ir pomidorų tyrės, plius kalendros stiebus ir Blitz vėl forma pasta. Vieta vištienos gabaliukai didelis dubuo, kailis jiems marinate ir palikti šaldytuve per naktį.
Kitą dieną ...
Šiek tiek augalinio aliejaus, ant vidutinės ugnies, pakepinti svogūnai, pipirai ir prieskoniai iš didelės keptuvės. Kuko švelniai 10 minučių, tada pridėkite pomidorų ir jogurtas skardos. Pridėti vištienos gabalai ir virinama ant silpnos ugnies 15 iki 20 minučių, kol virti. Prieš įteikimas, sumaišoma per dvigubą grietinėle ir kapotų kalendrų lapai.
Patiekti su virtais ryžiais ir purus mišrių salotų lapų.
Nuo mokyklos dinners
Bookmark:
skanus Digg Facebook Svyruoti nuo
medžiagos
• ½ šviežio raudonos paprikos, deseeded
• 1 skiltelė česnako, nuluptos
• šviežias imbieras 15g
• 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus
• iš paprikos suimkite
• ½ šaukštas garam masala
• šaukštelis pomidorų tyrės
• 3 Kaisčiai šviežių kalendrų, lapai surinkti ir kapotos, stiebai saugomos
• 400g vištienos krūtinėlė, pageidautina, free-range arba organiniai supjaustyti į gabalus 2.5cm
• 1 nedidelis svogūnas, nulupti ir supjaustyti
• ½ raudonos paprikos, deseeded ir skaldyti
• ½ žaliosios paprikos, deseeded ir skaldyti
• žemės cinamono suimkite
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
neblogai išverčia bet esmė lig ir tą patį liko
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
O štai čia mano kalakutiena su kario padažu
- Prikabinti failai
-
- DSCF5744.JPG (30.22 KiB) Peržiūrėta 7091 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Labai skaniai atrodo, dabar visai neatsisakyčiau
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Kalakutiena obuolių sultyse
Originalus reeptas (Lengvi receptai II) skirtas triušienai, bet triušienos filė neradom, o kalakutiena gavosi tiesiog nuostabi: minkšta, sultinga, šiek tiek pikantiška, neįprasta.
500 g. kalakutienos filė supjaustome nemažais gabaliukais, sudedame žiedais supjaustytą 1 svogūną (100 g), užpilame 350 ml naminių obuolių sulčių (reikalingos būtent naminės, rūgštokos sultys, saldžias reiktų gardinti citrinų sultimis), įberiame šaukštelį druskos, šiek tiek citrinpipirių, juodųjų pipirų, bazilikų. Paliekame parai šaldytuve.
Išsimarinavusią mėsą pakepiname gerai įkaitintame aliejuje, o marinatą pašildome atskirame puode (turputį marinato nupilti į atskirą indelį). Apkepinus mėsą, įpilti marinatą ir troškinti ant nedidelės ugnies 45 min. Po to - šaukštą miltų sumaišyti su atidėtu marinato trupučiu, ir įmaišyti į padažą. Patroškinti dar kelias minutes. Įdėti šaukštą grietinės, žalumynų, ir tiekti.
Super puikus patiekalas, net nesitikėjau, kad obuolių sultys - toks puikus marinatas
Originalus reeptas (Lengvi receptai II) skirtas triušienai, bet triušienos filė neradom, o kalakutiena gavosi tiesiog nuostabi: minkšta, sultinga, šiek tiek pikantiška, neįprasta.
500 g. kalakutienos filė supjaustome nemažais gabaliukais, sudedame žiedais supjaustytą 1 svogūną (100 g), užpilame 350 ml naminių obuolių sulčių (reikalingos būtent naminės, rūgštokos sultys, saldžias reiktų gardinti citrinų sultimis), įberiame šaukštelį druskos, šiek tiek citrinpipirių, juodųjų pipirų, bazilikų. Paliekame parai šaldytuve.
Išsimarinavusią mėsą pakepiname gerai įkaitintame aliejuje, o marinatą pašildome atskirame puode (turputį marinato nupilti į atskirą indelį). Apkepinus mėsą, įpilti marinatą ir troškinti ant nedidelės ugnies 45 min. Po to - šaukštą miltų sumaišyti su atidėtu marinato trupučiu, ir įmaišyti į padažą. Patroškinti dar kelias minutes. Įdėti šaukštą grietinės, žalumynų, ir tiekti.
Super puikus patiekalas, net nesitikėjau, kad obuolių sultys - toks puikus marinatas
- Prikabinti failai
-
- kalakutiena.jpg (58.85 KiB) Peržiūrėta 7066 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: PAUKŠTIENA
geras būtinai išbandysiu
- lanna
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
- Pliusai: 18
- Miestas: Airija
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
reikes kada isbandyti kai turesiu obuoliu rugstesniu,geras receptas
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: PAUKŠTIENA
Įkeliu dar vieną receptuką, kurį labai rekomenduoju visiems, kas mėgstat saldžią mėsą ir kiniečių virtuvę. Aš asmeniškai likau sužavėta, valgytojas irgi tikino, kad tikrai skanu!
Įspėju, kad rauginti agurkai pagal skonį nelabai tiko, reiktų neutralesnių daržovių
Patiekalas ruošiamas labai greitai ir lengvai.
Vištiena sojų padaže
400 g vištienos filė supjaustome, įpilame 1 šaukštą sojų padažo - išmaišosm - ir 2 šaukštus miltų - išmaišom, apvoliojam.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, geriausia nesuveliant į krūvą - kad kiekvienas gabalėlis gražiai apkeptų.
Kitoje keptuvėje gaminam padažą: 100 g cukraus, 2 šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus balzaminio acto ir 2 šauktus vandens supilame į keptuvę ir užviriname. Kaitiname pamaišydami, kol pilnai ištirps cukrus, o padažas pasidarys norimos konsistencijos. Suverčiame vištieną į keptuvę su padažu, išmaišome, ir tiekiame su ryžiais.
Įspėju, kad rauginti agurkai pagal skonį nelabai tiko, reiktų neutralesnių daržovių
Patiekalas ruošiamas labai greitai ir lengvai.
Vištiena sojų padaže
400 g vištienos filė supjaustome, įpilame 1 šaukštą sojų padažo - išmaišosm - ir 2 šaukštus miltų - išmaišom, apvoliojam.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, geriausia nesuveliant į krūvą - kad kiekvienas gabalėlis gražiai apkeptų.
Kitoje keptuvėje gaminam padažą: 100 g cukraus, 2 šaukštus sojų padažo, 2 šaukštus balzaminio acto ir 2 šauktus vandens supilame į keptuvę ir užviriname. Kaitiname pamaišydami, kol pilnai ištirps cukrus, o padažas pasidarys norimos konsistencijos. Suverčiame vištieną į keptuvę su padažu, išmaišome, ir tiekiame su ryžiais.
- Prikabinti failai
-
- vistiena.jpg (64.73 KiB) Peržiūrėta 6922 karus(ų)