PAUKŠTIENA

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 10 Rgp 2008, 17:18

Skanaus, La major :!: O mėsa marinuota visada skani, aišku, dar priklauso nuo marinato

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 10 Rgp 2008, 17:22

Ačiū :)
Aš marinavau pagal Ramunės siūlomus ingredijentus padažui - pomidorų pasta (vietoje pomidorų), citrinų sultys, česnakiniai pipirai, pipirai, paukštienos prieskonių mišinys (tap jau nepagailėjau), paprikos milteliai ir dar savo nuožiūra įmečiau kario.

Pamiršau apie svogūnus :( Nusipirkau ir pamiršau. Dar skaniau gal būtų buvę, jeigu svoguniuką pjaustytą įmesčiau. Anyway, šitas receptukas eina į mano "repertuarą" - jeigu ką reikės pamaitinti savo namuose, tai jau laiko iš anksto turėdama pamarinuosiu filė :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Rgp 2008, 13:05

O aš šiandien pietums sumeistravojau paukštienos guliašą su ananasais, gaila, negaliu nuotraukos įdėt.

Vištienos krutinėlę supjausčiau kubeliais, pakepinau. Sudėjau į puodą, pakepinau svogūno galvą, morką turėjau virtą irgi kartu susmulkinus pakepinau. Į puodą. Pridėjau paukštienos prieskonių, pipiriukų, ir ant viryklės. Kai truputį pašuto, pusę dėžutės smulkintų ananasų sudėjau, truputuką sviesto įdėjau, šaukštą pomidorų padažo, padažą patirštinau miltais, užbarsčiau smulkintom petražolėm. Išviriau ryžių, pomidorų salotos ir... pirmyn. Kaip kukuliai dabar sotūs :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Rgp 2008, 13:10

gerai,kad ka tik po pietu, o tai buciau apsiseilejusi :D

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Rgp 2008, 13:17

Tutis, dar liko, kaip tik tau užteks, lėk greičiau....

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 12 Rgp 2008, 13:21

Mes gal atlėksim :) ką tik grįžom, nieko neparuoša, o vyras vis sako, kad norėtų ko nors su ananasais

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Rgp 2008, 13:31

na va, taip ir nusvilpia vaises is po nosies :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Rgp 2008, 13:54

Panos, pasidalinsim kaip nors, užteks visoms, Forelle, ir tavo vyriukui... :laugh:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Rgp 2008, 20:30

Šiandienos pietūs pagal vyro užsakymą, kad būtų su ananasais. Eigos nefotografavau, nes galvojau, jog Erneka darė, bet pasirodė visai kitoks jos receptas.

Vištiena saldžiarūgščiame padaže

300 g vištienos krūtinėles be odos;
1 baltymas;
½ puodelio kukurūzų krakmolo;
druskos, juodųjų pipirų.
1 raudonoji paprika;
1 vidutinė morka;
1 nedidelis svogūnas;
1 konservuotų smulkintų ananasų skardinė;

Padažui:
½ puodelio acto;
1/3 puodelio cukraus;
¼ puodelio apelsinų sulčių;
¼ puodelio ananasų sulčių (iš konservuotų ananasų);
¼ puodelio kečiupo;
2 š. kukurūzų krakmolo.

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, merkti į paplaktą kiaušinio baltymą, apvolioti miltų, druskos ir juodųjų pipirų mišinyje ir apkepti aliejuje, kol įgis auksinį atspalvį.Išimti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Svogūną, papriką supjaustyti, morką sutarkuoti burokine tarka Nedideliame aliejaus kiekyje apkepti svogūnus su morkomis, kol suminkštės, tada suberti papriką ir dar truputį pakepti.
Padažui skirtus produktus (išskyrus truputį sulčių ir krakmolą) sumaišyti ir užvirinti, tada apie 10 min pavirti, sudėti ananasus, daržoves, vištieną, užpilti krakmolą, išleistą sultyse, ir pakaitinti kol sutirštės.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 15 Rgp 2008, 20:52

Atrodo tai SUPER :luks: :hubba:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Rgp 2008, 20:57

Ir skonis super, labai bijojau dėl padažo, nes turėjau tik vyno acto, užtat jo pyliau mažiau, ir kažkokio daumantų kečiupo, nors manau heinz labiau būtų tikę. Bet i tie produktai tiko, skonio nepagadino, vyras negalėjo atsiplėšt :D ėjo vis dar įsidėt, kol viską ir suvalgė

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 16 Rgp 2008, 08:59

Apžora koks :D Bet smagu, kai patinka, ką pagamini 038 :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:24

Troškinta kalakutiena

800 g kalakutienos (geriausiai krūtinėlės),
6 pomidorų, 3 svogūnų,
žalios, raudonos, geltonos paprikos,
4 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako,
druskos, pipirų, trupučio paprikos mitelių,
šaukštelio džiovinto mairūno, šaukšto petražolių lapelių.
Kalakutieną nuplauti, nusausinti, supjaustyti kubeliais. Svogūnus perpjauti pusiau, supjaustyti pusiau griežinėliais. Pomidorus nuplikyti, nulupti, paprikas perpjauti pusiau, pašalinti sėklas, viską supjaustyti kubeliais. Česnakus susmulkinti. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų, jame 10 min. pakepinti mėsą, tada sudėti svogūnus, česnakus, pakepinti, kol suminkštės, po to sudėti pomidorus, mairūną, paprikos miltelius, paskaninti druska, pipirais ir troškinti apie 40 min. Prieš pabaigą sudėti kubeliais pjaustytą papriką, dar 15 min. patroškinti. Prieš patiekiant pabarstyti petražolių lapeliais, patiekti su bulvėmis, ryžiais ar balta duona.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:25

Saldžiarūgštė kalakutiena

300 g kalakutienos krūtinėlės,
druskos, 1 kiaušinio, 2 šaukštų krakmolo,
2 šaukštų sojos aliejaus,
100 g petražolių, salierų šaknų, 1 svogūno,
150 g ananaso, ½ žaliosios paprikos, ½ raudonosios paprikos,
100 g šviežių sojos pupelių, 3 šaukštų baltojo vyno acto,
3 šaukštų sojos padažo, 1 mažos dėžutės pomidorų pastos,
2 šaukštų šviežiai spaustų apelsino sulčių,
2 šaukštų cukraus, 2 šaukštelių krakmolo.
Kalakutieną supjaustyti plonais šiaudeliais, pasūdyti. Juos pavilgyti plaktame kiaušinyje, pavolioti krakmole. Keptuvėje įkaitinti 1 šaukštą aliejaus, jame kepti mėsą, kiaurasamčiu išgriebti, nuvarvinti.
Petražolės, saliero šaknis plonai supjaustyti, svogūną – smulkiai, ananasą, papriką – kubeliais. Sojos pupeles nuskalauti, nusausinti. Keptuvėje įkaitinti likusį aliejų, jame patroškinti daržoves, supilti baltojo vyno actą, sojos padažą, pomidorų pastą, apelsino sultis, paskaninti cukrumi, druska, dar truputį patroškinti. Pabaigoje šaltame vandenyje atskiestą krakmolą įmaišyti į padažą, užvirinti. Į šį mišinį sudėti keptą kalakutieną, sušildyti. Patiekti su virtais ryžiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:25

Kalakutienos drebučiai

600 g kalakuto skrandukų, sparnelių, kakliukų,
200 g prieskoninių daržovių šaknų
, 2 skiltelių česnako,
šaukštelio želatinos, lauro lapelio,
kvepiančiųjų pipirų, druskos,
petražolių lapelių papuošimui.
Nuplautus mėsos produktus, prieskonines šaknis užpilti 1,5 litro vandens, įdėti lauro lapelį, 3-4 kvepiančiuosius pipirus, pasūdyti ir virti tol, kol mėsa suminkštės. Prieš pabaigą įdėti česnako skilteles. Mėsą išimti, nuimti nuo kaulų, susmulkinti. Sultinį perkošti. Daržoves susmulkinti (truputį morkos galima palikti papuošimui), sumaišyti su mėsa. Želatiną pamerkti šaltame virintame vandeny. Kai išbrinks, supilti į šiltą sultinį, ištirpinti, paragavus paskaninti druska, pipirais, pilti ant mėsos, išmaišyti. Į 4 salotinių dugną dėti po petražolės lapelį, paskirstyti mėsos – daržovių mišinį ir statyti į šaldytuvą bent šešioms valandoms. Prieš patiekiant išversti į nedideles lėkšteles ir papuošti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgp 2008, 20:26

Kalakutienos vėrinukai

400 g kalakutienos krūtinėlės,
3 šaukštų slyvų vyno ar padažo,
3 šaukštų sojos padažo,
3 skiltelių česnako,
1 šaukštelio cukraus, ¼ šaukštelio druskos,
¼ šaukštelio kario, 1 ananaso.
Mėsą supjaustyti 2-3 cm dydžio kubeliais. Iš slyvų vyno (ar padažo), sojų padažo sumaišyti marinatą, jį paskaninti druska, cukrumi, perspaustu česnaku, kariu, užpilti ant kalakutienos ir palaikyti 3-4 val. Ananasui nupjauti žievę, perpjauti išilgai į 4 dalis, išpjauti kietąją dalį ir supjaustyti kubeliais, panašaus dydžio kaip mėsos. Ant medinių šašliko smaigelių pakaitomis verti kalakutienos, ananaso gabalėlius. Nustatyti orkaitės grilio režimą ir višutiniame lygyje kepti 8 min., palaistyti marinatu, apversti ir kepti dar 8 min. Patiekti su ryžiais arba prancūzišku batonu („bagete“).

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Rgp 2008, 12:43

Su pomidorų sultimis troškintas viščiukas

700 g viščiukų krūtinėlių,
1/2 stiklinės pomidorų sulčių,
300 g cukinijų, 200 g pievagrybių,
100 g marinuotų svogūnų,
1/2 citrinos, 2 skiltelės česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis maltų pipirų, žiupsnelis smulkintų čiobrelių,
žiupsnelis smulkintų bazilikų, druskos.
Vištieną supjaustykite juostelėmis, pašlakstykite citrinų sultimis, gardinkite pipirais, druska, čiobreliais ir pusvalandį pamarinuokite. Tuomet pakepinkite su įkaitintu aliejumi. Pridėkite smulkintus svogūnus, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir troškinkite 10 minučių. Suberkite šiaudeliais pjaustytas cukinijas ir dar 10 minučių patroškinkite. Galiausiai supilkite pomidorų sultis, pasūdykite ir suberkite likusius prieskonius ir troškinkite dar 20 minučių, kol mėsa bus minkšta.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Rgs 2008, 07:16

Mėsa pomidorų padaže

450 g kalakutienos,
po 3 saliero lapkočius ir morkas,
svogūnas,
400 g pomidorų,
1 l vištienos sultinio,
po 60 g lęšių ir perlinių kruopų,
šaukštas pomidorų tyrės,
po 2 šaukštus aliejaus ir susmulkintų petražolių,
druskos, pipirų,
žiupsnelis aitriosios paprikos.
Įkaitintame aliejuje pakepinti mėsą, paskui sudėti susmulkintas morkas, salierus, svogūnus, per naktį mirkytas perlines kruopas, lęšius, supilti sultinį ir virti 50 min.
Suberti supjaustytus nuluptus pomidorus, sukrėsti pomidorų tyrę, pagardinti prieskoniais ir dar virti 10 min.
Nukaitus į sriubą įmaišyti petražoles ir pagardinti aitriąja paprika.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 11:02

Vištienos ir kukurūzų ragu

600 g vištienos filė, 2 saldžiosios paprikos,
ryšelis svogūnų laiškų su galvutėmis,
320 g konservuotų kukurūzų, mažas indelis konservuotų baltųjų pupelių,
40 g lydyto sviesto, 125 ml sultinio,
druskos, pipirų.
Įkaitintame lydytame svieste pakepinti juostelėmis susmulkintą vištieną, pagardinti prieskoniais ir perdėti į dubenį.
Likusiuose riebaluose pakepinti šiaudeliais supjaustytas saldžiąsias paprikas, pusę susmulkintų su galvutėmis svogūnų laiškų, sudėti nukoštus kukurūzus, pupeles, supilti sultinį ir 5–7 min. troškinti. Sudėti vištieną, likusius svogūnus, pagardinti prieskoniais ir dar troškinti 5 min. Patiekti su ryžiais.

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 08 Spa 2008, 18:39

Dariau Forelles vištieną saldžiarūgščiame padaže (receptukas šiek tiek aukščiau). Tik vietoj ananasų naudojau cukinijų gabalėlius, konservuotus kaip ananasai (berods pagal Silstos receptą). Gavosi labai skaniai :!:
P.S. tik kažkodėl neleidžia prisegti foto :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Spa 2008, 18:46

Nežinau, pabandžiau prie vakarienių prisegti savo krekeniukus - kuo puikiausiai leido :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Spa 2008, 18:48

Čia su foto prisegimu kažkas negerai. man salotu skyriuje to nedave padaryt.
O Ramunei problemų nėra, nes ji kaip nuoroda iš kito puslapio savo nuotraukos kelia.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 08 Spa 2008, 19:01

Va va, o šiaip prisegt neduoda... Nėra to mygtuko net :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2008, 19:06

guci, atsiusk man savo nuotrauka, as prisegsiu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Spa 2008, 20:28

Gruziniškas vištienos troškinys

1-1,3 kg višta, 800-900 pomidorų, 4-6 bulvės, svogūnas, 25 g sviesto „Favorit“, 1/2 česnako, 1,5 šaukštelio aitriosios paprikos, po šaukštą kapotų šviežių petražolių, čiobrelių, kalendrų, šaukštelis prieskonių mišinio vištienai, šaukštelis šafrano, druskos.

Vištą sukapokite gabalėliais, dėkite į užkaistą puodą be riebalų ir skrudinkite ant silpnos ugnies 5 minutes. Atsiradusias sultis išpilkite į kitą indą. Atidenkite ir toliau spirginkite 10 minučių vis pripildamos sulčių, kad nedegtų. Pabaigoje berkite svogūno pusžiedžius, sviestą, kepinkite dar 5 minutes, šiek tiek pasūdykite.
Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, sugrūskite ir sudėkite į puodą ant mėsos. Bulves supjaustykite stambiais šiaudeliais, suberkite, išmaišykite, puodą uždenkite, troškinkite ant silpnesnės ugnies 20 minučių. Baigdamos troškinti skaninkite smulkintais žalumynais ir sausais prieskoniais. Vėl išmaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes. Gardinkite grūstais česnakais ir 5 minutes leiskite nusistovėti.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 13 Spa 2008, 22:15

Forelle rašė:
Vištiena saldžiarūgščiame padaže



Paveikslėlis
Atrodo, kaip iš kiniečių virtuvės. :luks: Dievinu vištieną su ananasais... :hubba:

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Cukinija » 21 Spa 2008, 20:19

Forelle, o kartais vištienos su ananasais recepto pirmojoje dalyje nesupainiojai pusės puodelio kukurūzų krakmolo su miltais?

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Forelle » 21 Spa 2008, 20:54

Cukinija rašė:Forelle, o kartais vištienos su ananasais recepto pirmojoje dalyje nesupainiojai pusės puodelio kukurūzų krakmolo su miltais?
Tikrai nesupainiojau. Aišku, galima apvolioti ir miltuose, bet pabandyk krakmole, pajusi skirtumą ;)

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Cukinija » 21 Spa 2008, 21:23

OK. :) O nebūtų tragedija bulvių krakmolas? Maximoje kukurūzinio nebuvo. Tikiuosi, kad Rimi bus...

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: PAUKŠTIENA

Standartinė Lilina » 21 Spa 2008, 21:26

Yra skirtumas miltai ar krakmolas ;)
Paveikslėlis

Skelbti atsakymą