IŠ BRAŠKIŲ
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
„Greitas“ pyragas su braškėmis
Tešlai –
150 g miltų,
75 g sviesto,
35 g smulkaus cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
40 ml vandens,
žiupsnelio druskos.
Įdarui –
400 g braškių,
2 valg. šaukštai smulkiai sutrupintų sausainių,
6 valg. šaukštų raudonųjų serbentų žele.
Greitai užminkykite vientisą glotnią smėlinę tešlą iš visų nurodytų produktų. Suvyniokite tešlą į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite ir perkelkite į riebalais suteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Keliose vietose tešlą pabadykite šakute, kad kepant nesutrūkinėtų. Tešlą uždenkite kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių ar pupelių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.
Braškes nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Stambias uogas perpjaukite pusiau. Iškepusį pyrago pagrindą išimkite iš orkaitės ir nuimkite kepimo popierių su žirniais. Atvėsinkite, apibarstykite sausainių trupinėliais ir ant viršaus išdėliokite braškes. Raudonųjų serbentų žele pakaitinkite su dviem šaukštais vandens ir apliekite ja braškes. Pyragą galite patiekti su plakta grietinėle.
Tešlai –
150 g miltų,
75 g sviesto,
35 g smulkaus cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
40 ml vandens,
žiupsnelio druskos.
Įdarui –
400 g braškių,
2 valg. šaukštai smulkiai sutrupintų sausainių,
6 valg. šaukštų raudonųjų serbentų žele.
Greitai užminkykite vientisą glotnią smėlinę tešlą iš visų nurodytų produktų. Suvyniokite tešlą į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite ir perkelkite į riebalais suteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Keliose vietose tešlą pabadykite šakute, kad kepant nesutrūkinėtų. Tešlą uždenkite kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių ar pupelių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.
Braškes nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Stambias uogas perpjaukite pusiau. Iškepusį pyrago pagrindą išimkite iš orkaitės ir nuimkite kepimo popierių su žirniais. Atvėsinkite, apibarstykite sausainių trupinėliais ir ant viršaus išdėliokite braškes. Raudonųjų serbentų žele pakaitinkite su dviem šaukštais vandens ir apliekite ja braškes. Pyragą galite patiekti su plakta grietinėle.
Trupininis pyragas su braškėmis, rabarbarais ir migdolais
Keturiolikai porcijų jums reikės:
400 g rabarbarų,
230 g cukraus,
300 g miltų,
220 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
50 g kapotų migdolų,
400 g braškių,
1 valg. šaukšto cukraus pudros.
Rabarbarus perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Stiebelius supjaustykite dviejų cm dydžio gabalėliais, sumaišykite juos su 50 g cukraus ir palikite trisdešimt minučių pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Miltus persijokite į dubenį, ten pat sudėkite gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą, įberkite 180 g cukraus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
Viską išmaišykite elektriniu mikseriu su antgaliu, skirtu tešlai, o paskui sutrupinkite masę pirštais. Du trečdalius gautų trupinių perkelkite į riebalais suteptą d-24 cm dydžio kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami iš masės dviejų cm aukščio kraštelius. Kapotus migdolus sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais. Kepimo formą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių vidutiniame lygyje, kol kepinys taps šviesiai rudos spalvos.
Tuo tarpu braškes nuplaukite, nuvalykite ir, priklausomai nuo jų dydžio, kiekvieną uogą perpjaukite pusiau arba į keturias dalis. Braškes sumaišykite su rabarbarų gabalėliais ir išdėkite ant iškepusios tešlos. Apibarstysite tešlos trupinėlių ir migdolų mišiniu ir lengvai paspauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
Keturiolikai porcijų jums reikės:
400 g rabarbarų,
230 g cukraus,
300 g miltų,
220 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
50 g kapotų migdolų,
400 g braškių,
1 valg. šaukšto cukraus pudros.
Rabarbarus perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Stiebelius supjaustykite dviejų cm dydžio gabalėliais, sumaišykite juos su 50 g cukraus ir palikite trisdešimt minučių pastovėti.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Miltus persijokite į dubenį, ten pat sudėkite gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą, įberkite 180 g cukraus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.
Viską išmaišykite elektriniu mikseriu su antgaliu, skirtu tešlai, o paskui sutrupinkite masę pirštais. Du trečdalius gautų trupinių perkelkite į riebalais suteptą d-24 cm dydžio kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami iš masės dviejų cm aukščio kraštelius. Kapotus migdolus sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais. Kepimo formą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių vidutiniame lygyje, kol kepinys taps šviesiai rudos spalvos.
Tuo tarpu braškes nuplaukite, nuvalykite ir, priklausomai nuo jų dydžio, kiekvieną uogą perpjaukite pusiau arba į keturias dalis. Braškes sumaišykite su rabarbarų gabalėliais ir išdėkite ant iškepusios tešlos. Apibarstysite tešlos trupinėlių ir migdolų mišiniu ir lengvai paspauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 35-40 minučių.
Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
- Prikabinti failai
-
- file13362881_pyrag2.jpg (47.91 KiB) Peržiūrėta 4489 karus(ų)
Braškių desertas
0,5 l braškių
1 stiklinė pieno
1 šaukštelis vanilės cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis cukraus
1 stiklinė pieno padažui
Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų ir po 1 šaukštą dedame į verdantį pieną, išgriebiame ir sudedame į lėkštę.
Trynius ir vanilės cukrų išsukame ir užplikome 1 stikline pieno.
Tada įstatome į karšto vandens vonią ir kaitiname, kol kremas ima tirštėti.
Į desertinį indelį sudedame braškes, užpilame kremu, uždedame virtus baltymus ir papuošiame braškėmis bei mėtų lapeliais.
0,5 l braškių
1 stiklinė pieno
1 šaukštelis vanilės cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis cukraus
1 stiklinė pieno padažui
Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų ir po 1 šaukštą dedame į verdantį pieną, išgriebiame ir sudedame į lėkštę.
Trynius ir vanilės cukrų išsukame ir užplikome 1 stikline pieno.
Tada įstatome į karšto vandens vonią ir kaitiname, kol kremas ima tirštėti.
Į desertinį indelį sudedame braškes, užpilame kremu, uždedame virtus baltymus ir papuošiame braškėmis bei mėtų lapeliais.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (9.34 KiB) Peržiūrėta 4447 karus(ų)
Braškių pyragas
0,5 kg braškių
50 ml šviesaus sirupo
100 g margarino
150 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai
Braškes nuplauti ir supjaustyti vienodais gabaliukais. Suberti uogas į kepimo formą, apšlakstyti sirupu.
Margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Atskirai išplakti kiaušinius. Viską suberti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
Gautą tešlą gabaliukais sudėlioti ant braškių.
Kepti 30 minučių 1750C laipsnių temperatūroje orkaitėje.
0,5 kg braškių
50 ml šviesaus sirupo
100 g margarino
150 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai
Braškes nuplauti ir supjaustyti vienodais gabaliukais. Suberti uogas į kepimo formą, apšlakstyti sirupu.
Margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Atskirai išplakti kiaušinius. Viską suberti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
Gautą tešlą gabaliukais sudėlioti ant braškių.
Kepti 30 minučių 1750C laipsnių temperatūroje orkaitėje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Braškių ir aviečių bangelės
500 g šviežių braškių
375 g smulkaus rafinuoto cukraus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
500 ml grietinėlės
125 g aviečių
125 g smulkaus rafinuoto cukraus
avietės papuošimui
braškės papuošimui
1. 2 l talpos formą iškloti folija. Elektriniu maišikliu trinti puodelį braškių su cukrumi ir citrinos sultimis, kol pasidarys vientisa masė.
2. 80 ml grietinėlės įpilti į atskirą puodelį. Likusią grietinėlę sumaišyti su sutrintomis braškėmis ir šaldyti metaliniame plokščiame dubenyje, kol pradės stingti. Tada gerai išmaišyti.
3. Sutrinti avietes su likusiais 125 g cukraus. Iš puodelio supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.
4. Į formą sudėti dalį braškinių ledų. Tada supilti aviečių mišinį ir sudėti likusius ledus. Aštriu peiliu sluoksnius atsargiai pamaišyti, kad nebūtų sugadinta folija. Palikti per naktį šaldiklyje.
Patiekti ledų indeliuose, papuoštus šviežiomis avietėmis ir braškėmis.
500 g šviežių braškių
375 g smulkaus rafinuoto cukraus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
500 ml grietinėlės
125 g aviečių
125 g smulkaus rafinuoto cukraus
avietės papuošimui
braškės papuošimui
1. 2 l talpos formą iškloti folija. Elektriniu maišikliu trinti puodelį braškių su cukrumi ir citrinos sultimis, kol pasidarys vientisa masė.
2. 80 ml grietinėlės įpilti į atskirą puodelį. Likusią grietinėlę sumaišyti su sutrintomis braškėmis ir šaldyti metaliniame plokščiame dubenyje, kol pradės stingti. Tada gerai išmaišyti.
3. Sutrinti avietes su likusiais 125 g cukraus. Iš puodelio supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.
4. Į formą sudėti dalį braškinių ledų. Tada supilti aviečių mišinį ir sudėti likusius ledus. Aštriu peiliu sluoksnius atsargiai pamaišyti, kad nebūtų sugadinta folija. Palikti per naktį šaldiklyje.
Patiekti ledų indeliuose, papuoštus šviežiomis avietėmis ir braškėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprastas desertas
10 braškių, 100 g šokolado,
1 šaukštelis kokoso drožlių,
1 šaukštelis spalvotų desertinių trupinėlių,
1 šaukštelis plaktos grietinėlės (vienai porcijai).
Braškes su koteliais nuplauti, nudžiovinti. Šokoladą ištirpinti, jame braškes iki pusės pamirkinti. Kol šokoladas nesuaušo, pabarstyti kokoso drožlėmis, spalvotais trupinėliais. Vieną braškę nebarstyti, palikti rudą. Dvi braškes perpjauti pusiau, dėti tarp kitų braškių pjūviu į viršų, jį papuošti plakta grietinėle.
10 braškių, 100 g šokolado,
1 šaukštelis kokoso drožlių,
1 šaukštelis spalvotų desertinių trupinėlių,
1 šaukštelis plaktos grietinėlės (vienai porcijai).
Braškes su koteliais nuplauti, nudžiovinti. Šokoladą ištirpinti, jame braškes iki pusės pamirkinti. Kol šokoladas nesuaušo, pabarstyti kokoso drožlėmis, spalvotais trupinėliais. Vieną braškę nebarstyti, palikti rudą. Dvi braškes perpjauti pusiau, dėti tarp kitų braškių pjūviu į viršų, jį papuošti plakta grietinėle.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Braškių putėsiai
10 g želatinos, 0,5 stiklinės vandens,
400 g braškių, 0,5 stiklinės pieno,
ant galo peilio cinamono, 2 kiaušiniai,
50 g cukraus, 1 šaukštelis citrinos sulčių,
200 g 35 % grietinėlės, 2 šaukštai kapotų migdolų,
4 melisos lapeliai papuošimui.
Želatiną pamerkti vandeny. Braškėms nuskabyti kotelius, nuplauti. 10 uogų atidėti papuošimui, uždengti ir pastatyti į šaldytuvą. Likusias braškes pertrinti. Pieną su cinamonu užvirinti, nuimti nuo viryklės. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, išsukti su cukrumi ir plona srovele įmaišyti į karštą pieną. Želatiną išgriebti iš vandens ir maišant ištirpdyti piene. Šį mišinį plakti tol, kol gausime į kremą panašią masę. Baltymus su citrinos sultimis plakti iki standumo. Grietinėlę gerai suplakti. Trečdalį grietinėlės dėti į šaldytuvą. Likusią grietinėlę, plaktus baltymus, trintas braškes įmaišyti į trynių kremą, sudėti į dubenį ir pastatyti į šaldytuvą, kad suauštų. Prieš patiekiant dėti šaukštu į lėkšteles norimo dydžio ir formos putėsius, papuošti braškių uogomis, plakta grietinėle, melisos lapeliu
10 g želatinos, 0,5 stiklinės vandens,
400 g braškių, 0,5 stiklinės pieno,
ant galo peilio cinamono, 2 kiaušiniai,
50 g cukraus, 1 šaukštelis citrinos sulčių,
200 g 35 % grietinėlės, 2 šaukštai kapotų migdolų,
4 melisos lapeliai papuošimui.
Želatiną pamerkti vandeny. Braškėms nuskabyti kotelius, nuplauti. 10 uogų atidėti papuošimui, uždengti ir pastatyti į šaldytuvą. Likusias braškes pertrinti. Pieną su cinamonu užvirinti, nuimti nuo viryklės. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, išsukti su cukrumi ir plona srovele įmaišyti į karštą pieną. Želatiną išgriebti iš vandens ir maišant ištirpdyti piene. Šį mišinį plakti tol, kol gausime į kremą panašią masę. Baltymus su citrinos sultimis plakti iki standumo. Grietinėlę gerai suplakti. Trečdalį grietinėlės dėti į šaldytuvą. Likusią grietinėlę, plaktus baltymus, trintas braškes įmaišyti į trynių kremą, sudėti į dubenį ir pastatyti į šaldytuvą, kad suauštų. Prieš patiekiant dėti šaukštu į lėkšteles norimo dydžio ir formos putėsius, papuošti braškių uogomis, plakta grietinėle, melisos lapeliu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rausvi „debesėliai“
15 g želatinos, 1 stiklinė vandens,
250 g braškių, 75 g cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
0,5 l 35 % grietinėlės, 150 g pieniško jogurto,
1 citrina, 2 šaukštai cukraus pudros.
Želatiną pamerkti šaltame vandenyje. Nuskabyti braškių kotelius, jas nuplauti. Kelias uogas palikti papuošimui, likusias pabarstyti cukrumi, vaniliniu cukrumi ir šakute sutrinti. Pusę grietinėlės ir jogurtą gerai suplakti. Citriną gerai nuplauti, žievelę nutarkuoti, citriną išspausti. Sultis pakaitinti, jose ištirpinti iš vandens išgriebtą išbrinkusią želatiną. 3 šaukštus grietinėlės – jogurto kremo, nutarkuotą citriną įmaišyti į citrinos sultis, paskui viską sumaišyti su grietinėlės – jogurto kremu, dėti į šaldytuvą, kad sutirštėtų. Likusią grietinėlę suplakti ik purumo, sumaišyti su trintomis braškėmis ir įmaišyti į sutirštėjusį kremą, vėl dėti į šaldytuvą. Keturias desertines lėkšteles pabarstyti cukraus pudra, ant jos dėti šaltu vandeniu pavilgytu šaukštu atskirtas norimo dydžio porcijas, jas puošti braškėmis.
15 g želatinos, 1 stiklinė vandens,
250 g braškių, 75 g cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
0,5 l 35 % grietinėlės, 150 g pieniško jogurto,
1 citrina, 2 šaukštai cukraus pudros.
Želatiną pamerkti šaltame vandenyje. Nuskabyti braškių kotelius, jas nuplauti. Kelias uogas palikti papuošimui, likusias pabarstyti cukrumi, vaniliniu cukrumi ir šakute sutrinti. Pusę grietinėlės ir jogurtą gerai suplakti. Citriną gerai nuplauti, žievelę nutarkuoti, citriną išspausti. Sultis pakaitinti, jose ištirpinti iš vandens išgriebtą išbrinkusią želatiną. 3 šaukštus grietinėlės – jogurto kremo, nutarkuotą citriną įmaišyti į citrinos sultis, paskui viską sumaišyti su grietinėlės – jogurto kremu, dėti į šaldytuvą, kad sutirštėtų. Likusią grietinėlę suplakti ik purumo, sumaišyti su trintomis braškėmis ir įmaišyti į sutirštėjusį kremą, vėl dėti į šaldytuvą. Keturias desertines lėkšteles pabarstyti cukraus pudra, ant jos dėti šaltu vandeniu pavilgytu šaukštu atskirtas norimo dydžio porcijas, jas puošti braškėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Braškių „vazelė“
400 g pieno, 4 šaukštai cukraus,
100 g apvaliųjų ryžių, 500 g braškių,
200g 35 % grietinėlės, 3 šaukšteliai vanilinio cukraus,
nutarkuota citrinos žievelė.
Pieną užvirinti su šaukšteliu cukraus, supilti ryžius ir neuždengus virti ant labai silpnos ugnies 40 min. Kelis kartus pamaišyti, kad neprisviltų. Braškes nuplauti, supjaustyti į 4 dalis, pabarstyti likusiu cukrumi, uždengti, pastatyti į šaldytuvą. Ryžių puodelį statyti į šalto vandens vonelę su ledais ir maišant atšaldyti. Tada 30 min. statyti į šaldytuvą. Grietinėlę su vaniliniu cukrumi suplakti iki purumo. Ryžius išdėlioti į keturias desertines lėkšteles, ant viršaus išdėlioti braškes, plaktą grietinėlę, pabarstyti nutarkuota citrinos žievele.
400 g pieno, 4 šaukštai cukraus,
100 g apvaliųjų ryžių, 500 g braškių,
200g 35 % grietinėlės, 3 šaukšteliai vanilinio cukraus,
nutarkuota citrinos žievelė.
Pieną užvirinti su šaukšteliu cukraus, supilti ryžius ir neuždengus virti ant labai silpnos ugnies 40 min. Kelis kartus pamaišyti, kad neprisviltų. Braškes nuplauti, supjaustyti į 4 dalis, pabarstyti likusiu cukrumi, uždengti, pastatyti į šaldytuvą. Ryžių puodelį statyti į šalto vandens vonelę su ledais ir maišant atšaldyti. Tada 30 min. statyti į šaldytuvą. Grietinėlę su vaniliniu cukrumi suplakti iki purumo. Ryžius išdėlioti į keturias desertines lėkšteles, ant viršaus išdėlioti braškes, plaktą grietinėlę, pabarstyti nutarkuota citrinos žievele.
Braškinis paukščių pienas
750g sunokusių braškių,
350g riebios varškės,
60g cukraus pudros,
1 citrinos sultys,
1 stiklinė tirštos riebios grietinėlės,
3 šaukštai saldaus braškių sirupo,
6 šaukštai tirpios želatinos.
Keletą braškių atidėti, kitas išsukti su varške, cukrumi, sirupu, pabaigoje supilti citrinos sultis. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su želatina ir viską supilti į varškės ir braškių mišinį. Padėti, kad sustingtų.
750g sunokusių braškių,
350g riebios varškės,
60g cukraus pudros,
1 citrinos sultys,
1 stiklinė tirštos riebios grietinėlės,
3 šaukštai saldaus braškių sirupo,
6 šaukštai tirpios želatinos.
Keletą braškių atidėti, kitas išsukti su varške, cukrumi, sirupu, pabaigoje supilti citrinos sultis. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su želatina ir viską supilti į varškės ir braškių mišinį. Padėti, kad sustingtų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Braškinis tortas su mėtiniu kremu
Tešla
5 kiaušinių,
175 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
1 pakelio kepimo miltelių,
110 g miltų,
75 g krakmolo,
2 valg. šaukštų kakavos miltelių.
Kremui
20 g želatinos,
750 ml grietinėlės,
8 traškių šiaudelių, padengtų šokoladu,
3 valg. šaukštų mėtinio sirupo,
500 g braškių,
25 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
šokoladinių drožlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius sumaišykite su 5 šaukštais vandens, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Plakite 7 minutes. Miltus persijokite kartu su krakmolu, kepimo milteliais ir kakava, sumaišykite su išplakta mase. Tešlą iškrėskite į kepimo formą ir kepkite 35 minutes.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į keturias dalis. Vieną biskvito dalį padėkite ant padėklo ir aplink jį uždėkite kepimo formos kraštus.
Užmerkite 8 g želatinos. Pusę grietinėlės suplakite. Želatiną nuspauskite, ištirpinkite ant silpnos ugnies ir atsargiai plona srovele kartu su sirupu supilkite į grietinėlę.
Kiekvieną iš trijų likusių biskvito dalių sutepkite vienu trečdaliu mėtinės grietinėlės, sudėkite vieną ant kitos ir uždenkite ketvirta dalimi. 15 minučių padėkite į šaldymo kamerą.
Braškių kremui užmerkite 12 g želatinos. Braškes nuplaukite ir nuvalykite. Iš pusės uogų pagaminkite tyrelę. Likusias uogas sudėkite į šaldytuvą.
Likusią grietinėlę suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite. Kartu su braškių tyrele supilkite į plaktą grietinėlę.
Ištraukite iš šaldymo kameros tortą. Į jo vidurį padėkite mažesnę nei pagrindas lėkštelę ir aštriu peiliu išpjaukite dviejų biskvito dalių vidurį pleišto pavidalu.
Lėkštelę nuimkite, iš torto vidurio atsargiai išimkite išpjautą dalį, prilaikydami mentele, ir padėkite ant lėkštės viršutine dalimi žemyn.
Į gautą torte duobutę sukrėskite maždaug ketvirtadalį braškinio kremo ir išlyginkite jį mentele.
Atsargiai padėkite atgal išpjautąją torto dalį, lengvai paspauskite ir sutepkite tortą iš visų pusių likusiu braškiniu kremu.
Valgomuoju arba desertiniu šaukštu suteikite paviršiui banguotą reljefą ir mažiausiai valandai padėkite tortą į šaldytuvą.
Likusias uogas perpjaukite pusiau ir išdėliokite ant torto ratu kartu su šokoladiniais rutuliukais. Po to papuoškite tortą traškiais šokoladu padengtais šiaudeliais.
Patarimas
Galima paprasčiau. Centrinę torto dalį išpjauti nėra lengva. Todėl, jei jūs nepasitikite savo jėgomis, palikite biskvitą nepjaudami, o tiesiog papuoškite tortą kitos rūšies kremu. Skonis nuo to nepasikeis
Tešla
5 kiaušinių,
175 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
1 pakelio kepimo miltelių,
110 g miltų,
75 g krakmolo,
2 valg. šaukštų kakavos miltelių.
Kremui
20 g želatinos,
750 ml grietinėlės,
8 traškių šiaudelių, padengtų šokoladu,
3 valg. šaukštų mėtinio sirupo,
500 g braškių,
25 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
šokoladinių drožlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius sumaišykite su 5 šaukštais vandens, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Plakite 7 minutes. Miltus persijokite kartu su krakmolu, kepimo milteliais ir kakava, sumaišykite su išplakta mase. Tešlą iškrėskite į kepimo formą ir kepkite 35 minutes.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į keturias dalis. Vieną biskvito dalį padėkite ant padėklo ir aplink jį uždėkite kepimo formos kraštus.
Užmerkite 8 g želatinos. Pusę grietinėlės suplakite. Želatiną nuspauskite, ištirpinkite ant silpnos ugnies ir atsargiai plona srovele kartu su sirupu supilkite į grietinėlę.
Kiekvieną iš trijų likusių biskvito dalių sutepkite vienu trečdaliu mėtinės grietinėlės, sudėkite vieną ant kitos ir uždenkite ketvirta dalimi. 15 minučių padėkite į šaldymo kamerą.
Braškių kremui užmerkite 12 g želatinos. Braškes nuplaukite ir nuvalykite. Iš pusės uogų pagaminkite tyrelę. Likusias uogas sudėkite į šaldytuvą.
Likusią grietinėlę suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite. Kartu su braškių tyrele supilkite į plaktą grietinėlę.
Ištraukite iš šaldymo kameros tortą. Į jo vidurį padėkite mažesnę nei pagrindas lėkštelę ir aštriu peiliu išpjaukite dviejų biskvito dalių vidurį pleišto pavidalu.
Lėkštelę nuimkite, iš torto vidurio atsargiai išimkite išpjautą dalį, prilaikydami mentele, ir padėkite ant lėkštės viršutine dalimi žemyn.
Į gautą torte duobutę sukrėskite maždaug ketvirtadalį braškinio kremo ir išlyginkite jį mentele.
Atsargiai padėkite atgal išpjautąją torto dalį, lengvai paspauskite ir sutepkite tortą iš visų pusių likusiu braškiniu kremu.
Valgomuoju arba desertiniu šaukštu suteikite paviršiui banguotą reljefą ir mažiausiai valandai padėkite tortą į šaldytuvą.
Likusias uogas perpjaukite pusiau ir išdėliokite ant torto ratu kartu su šokoladiniais rutuliukais. Po to papuoškite tortą traškiais šokoladu padengtais šiaudeliais.
Patarimas
Galima paprasčiau. Centrinę torto dalį išpjauti nėra lengva. Todėl, jei jūs nepasitikite savo jėgomis, palikite biskvitą nepjaudami, o tiesiog papuoškite tortą kitos rūšies kremu. Skonis nuo to nepasikeis
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Apkepas su braškėmis
150 g ryžių,
500 g braškių,
100 g cukraus,
50 g graikinių riešutų,
apelsinas,
3 kiaušiniai,
50 g sviesto,
400 ml pieno,
150 g plaktos grietinėlės,
1 pakelis vanilinio cukraus,
mėtos lapelis.
Ryžius truputį pavirti ir perlieti šaltu vandeniu. Įspausti apelsino sulčių, sumesti tarkuotą žievelę.
Į pieną suberti abiejų rūšių cukrų ir pašildyti. Sukrėsti su cukrumi išsuktus kiaušinius ir sumaišyti su paruoštais ryžiais. Subėrus riešutus, braškių puseles, dar kartą gerai išmaišyti.
Dėti į sviestu išteptą skardelę ir kepti 180˚ C karštumo orkaitėje 25 min.
Puošti plakta grietinėle ir mėtos lapeliu.
(www.info.lt)
150 g ryžių,
500 g braškių,
100 g cukraus,
50 g graikinių riešutų,
apelsinas,
3 kiaušiniai,
50 g sviesto,
400 ml pieno,
150 g plaktos grietinėlės,
1 pakelis vanilinio cukraus,
mėtos lapelis.
Ryžius truputį pavirti ir perlieti šaltu vandeniu. Įspausti apelsino sulčių, sumesti tarkuotą žievelę.
Į pieną suberti abiejų rūšių cukrų ir pašildyti. Sukrėsti su cukrumi išsuktus kiaušinius ir sumaišyti su paruoštais ryžiais. Subėrus riešutus, braškių puseles, dar kartą gerai išmaišyti.
Dėti į sviestu išteptą skardelę ir kepti 180˚ C karštumo orkaitėje 25 min.
Puošti plakta grietinėle ir mėtos lapeliu.
(www.info.lt)
- Prikabinti failai
-
- 20070608173558652.jpg (23.35 KiB) Peržiūrėta 4352 karus(ų)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Braškių uogienė
Braškės,
2 stiklinės cukraus,
3 šaukštai amareto
Į šaltą puodą suberti nuvalytas ir nuplautas uogas. Jų turi būti ne daugiau kaip iki puodo rankenėlių. Įberti 2 stiklines cukraus ir kaitinti minimalioje temperatūroje, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį. Viryklę išjungti ir palaikyti uždengtą puodą dar 15-20 min. Atidengti puodą (aromato pagerinimui galima įpilti 3 šaukštus amareto), pamaišyti sausu įrankiu ir išpilstyti į paruoštus stiklainius.
Braškės,
2 stiklinės cukraus,
3 šaukštai amareto
Į šaltą puodą suberti nuvalytas ir nuplautas uogas. Jų turi būti ne daugiau kaip iki puodo rankenėlių. Įberti 2 stiklines cukraus ir kaitinti minimalioje temperatūroje, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį. Viryklę išjungti ir palaikyti uždengtą puodą dar 15-20 min. Atidengti puodą (aromato pagerinimui galima įpilti 3 šaukštus amareto), pamaišyti sausu įrankiu ir išpilstyti į paruoštus stiklainius.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
ŠPINATŲ-BRAŠKIŲ SALOTOS
2 kuokštai špinatų lapų (geriau kuo mažesnių jaunų lapukų, kad nereiketų ju smulkinti)
4 puodeliai skiltelėmis pjaustytų braškių
0,5 puodelio daržovių aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
0,5 puodelio cukraus
1/4 arbatinio šaukštelio
Į didelį indą sumesti špinatus ir braškes. Mažesniame inde sumaišyti aliejų, actą, cukrų, papriką, sezamo seklas ir aguonas. Padažą supilti ant špinatų su braškemis ir gerai sumaišyti.
2 kuokštai špinatų lapų (geriau kuo mažesnių jaunų lapukų, kad nereiketų ju smulkinti)
4 puodeliai skiltelėmis pjaustytų braškių
0,5 puodelio daržovių aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
0,5 puodelio cukraus
1/4 arbatinio šaukštelio
Į didelį indą sumesti špinatus ir braškes. Mažesniame inde sumaišyti aliejų, actą, cukrų, papriką, sezamo seklas ir aguonas. Padažą supilti ant špinatų su braškemis ir gerai sumaišyti.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Biskvitinis tortas su braškėmis
Ingredientai
8 kiaušiniai
200g cukraus
150g miltų
30g krakmolo
Citrinos žievelės
Kremas
1l. tirštos grietinės arba grietinėlės
200g miltinio cukraus
Vanilinio cukrus
1 citrinos sultys
1kg braškių
Sulaistymas
1 stiklinė stiprios saldžios arbatos
1 citrinos sultys
Romas arba likeris
Puošimas
1 pakelis želė
Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviestu ištepto pergamento. Kepama 30-40 min vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje. Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis. Sulaistoma ir paliekama 1-2 val., kad vienodai sudrėktų. Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys. Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo - pusė brankių. Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą. Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio). Tortas laikomas šaldytuve. Jei tortą norima pagaminti anksčiau arba neturima riebesnės kaip 25% grietinės, prieš plakant galima įdėti 1 kupiną šaukštą želatinos, išleistos 1/4 stiklinės vandens. Iš pradžių užpilta virintu šaltu vandeniu želatina išmirkoma, paskui indelis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpinama.
Ingredientai
8 kiaušiniai
200g cukraus
150g miltų
30g krakmolo
Citrinos žievelės
Kremas
1l. tirštos grietinės arba grietinėlės
200g miltinio cukraus
Vanilinio cukrus
1 citrinos sultys
1kg braškių
Sulaistymas
1 stiklinė stiprios saldžios arbatos
1 citrinos sultys
Romas arba likeris
Puošimas
1 pakelis želė
Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviestu ištepto pergamento. Kepama 30-40 min vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje. Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis. Sulaistoma ir paliekama 1-2 val., kad vienodai sudrėktų. Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys. Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo - pusė brankių. Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą. Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio). Tortas laikomas šaldytuve. Jei tortą norima pagaminti anksčiau arba neturima riebesnės kaip 25% grietinės, prieš plakant galima įdėti 1 kupiną šaukštą želatinos, išleistos 1/4 stiklinės vandens. Iš pradžių užpilta virintu šaltu vandeniu želatina išmirkoma, paskui indelis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpinama.