IŠ BRAŠKIŲ

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 14 Rgp 2007, 08:53

Labas iš ryto, Airene. Jau tos tavo braškinės gyvačiukės iš proto veda. Atrodo, ir pusryčius valgiau, o seilės tysta pasižiūrėjus nors į paveiksliuką Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Rgp 2007, 10:56

tikrai,pasakiskos gyvaciukes :wink: :P

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 16 Rgp 2007, 22:45

as jau braskiu pasiilgau :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Rgp 2007, 08:59

o as dar neeee :merg2: Man dabar labiau meliuonai patinka ir arbuzai :wink:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 17 Rgp 2007, 12:05

O as tas braskines -uogines gyvatukes zadu suraityt is sluoksniuotos teslos.Juk,kai ji atsyla,supjaustei juostelem,suraitei,iskepei,grietineles,uogu.O ir is arbuzo ar meliono galva gali padaryt 8)

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 25 Bal 2008, 14:46

„Greitas“ pyragas su braškėmis

Tešlai –
150 g miltų,
75 g sviesto,
35 g smulkaus cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
40 ml vandens,
žiupsnelio druskos.
Įdarui –
400 g braškių,
2 valg. šaukštai smulkiai sutrupintų sausainių,
6 valg. šaukštų raudonųjų serbentų žele.


Greitai užminkykite vientisą glotnią smėlinę tešlą iš visų nurodytų produktų. Suvyniokite tešlą į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite ir perkelkite į riebalais suteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Keliose vietose tešlą pabadykite šakute, kad kepant nesutrūkinėtų. Tešlą uždenkite kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių ar pupelių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

Braškes nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Stambias uogas perpjaukite pusiau. Iškepusį pyrago pagrindą išimkite iš orkaitės ir nuimkite kepimo popierių su žirniais. Atvėsinkite, apibarstykite sausainių trupinėliais ir ant viršaus išdėliokite braškes. Raudonųjų serbentų žele pakaitinkite su dviem šaukštais vandens ir apliekite ja braškes. Pyragą galite patiekti su plakta grietinėle.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2008, 14:48

na ir is kur dabar braskes :roll:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 25 Bal 2008, 14:48

Trupininis pyragas su braškėmis, rabarbarais ir migdolais

Keturiolikai porcijų jums reikės:

400 g rabarbarų,
230 g cukraus,
300 g miltų,
220 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
50 g kapotų migdolų,
400 g braškių,
1 valg. šaukšto cukraus pudros.


Rabarbarus perrinkite, nuplaukite ir nuvalykite. Stiebelius supjaustykite dviejų cm dydžio gabalėliais, sumaišykite juos su 50 g cukraus ir palikite trisdešimt minučių pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Miltus persijokite į dubenį, ten pat sudėkite gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą, įberkite 180 g cukraus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos.

Viską išmaišykite elektriniu mikseriu su antgaliu, skirtu tešlai, o paskui sutrupinkite masę pirštais. Du trečdalius gautų trupinių perkelkite į riebalais suteptą d-24 cm dydžio kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami iš masės dviejų cm aukščio kraštelius. Kapotus migdolus sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais. Kepimo formą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių vidutiniame lygyje, kol kepinys taps šviesiai rudos spalvos.

Tuo tarpu braškes nuplaukite, nuvalykite ir, priklausomai nuo jų dydžio, kiekvieną uogą perpjaukite pusiau arba į keturias dalis. Braškes sumaišykite su rabarbarų gabalėliais ir išdėkite ant iškepusios tešlos. Apibarstysite tešlos trupinėlių ir migdolų mišiniu ir lengvai paspauskite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite dar 35-40 minučių.

Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!
Prikabinti failai
file13362881_pyrag2.jpg
file13362881_pyrag2.jpg (47.91 KiB) Peržiūrėta 4483 karus(ų)

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 25 Bal 2008, 14:49

Tutsi rašė:na ir is kur dabar braskes :roll:
Parduotuvėje. :P Arba galima pasilikt receptą ateičiai.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2008, 14:53

pardeje dabar jos neskanios,bet ateiciai pravers :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 11 Geg 2008, 14:34

Braškių desertas

0,5 l braškių
1 stiklinė pieno
1 šaukštelis vanilės cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis cukraus
1 stiklinė pieno padažui


Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų ir po 1 šaukštą dedame į verdantį pieną, išgriebiame ir sudedame į lėkštę.
Trynius ir vanilės cukrų išsukame ir užplikome 1 stikline pieno.
Tada įstatome į karšto vandens vonią ir kaitiname, kol kremas ima tirštėti.
Į desertinį indelį sudedame braškes, užpilame kremu, uždedame virtus baltymus ir papuošiame braškėmis bei mėtų lapeliais.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (9.34 KiB) Peržiūrėta 4441 karus(ų)

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 11 Geg 2008, 14:36

Braškių pyragas

0,5 kg braškių
50 ml šviesaus sirupo
100 g margarino
150 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai



Braškes nuplauti ir supjaustyti vienodais gabaliukais. Suberti uogas į kepimo formą, apšlakstyti sirupu.
Margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Atskirai išplakti kiaušinius. Viską suberti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
Gautą tešlą gabaliukais sudėlioti ant braškių.
Kepti 30 minučių 1750C laipsnių temperatūroje orkaitėje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Geg 2008, 12:00

Braškių ir aviečių bangelės

500 g šviežių braškių
375 g smulkaus rafinuoto cukraus
2 šaukšteliai citrinos sulčių
500 ml grietinėlės
125 g aviečių
125 g smulkaus rafinuoto cukraus
avietės papuošimui
braškės papuošimui
1. 2 l talpos formą iškloti folija. Elektriniu maišikliu trinti puodelį braškių su cukrumi ir citrinos sultimis, kol pasidarys vientisa masė.
2. 80 ml grietinėlės įpilti į atskirą puodelį. Likusią grietinėlę sumaišyti su sutrintomis braškėmis ir šaldyti metaliniame plokščiame dubenyje, kol pradės stingti. Tada gerai išmaišyti.
3. Sutrinti avietes su likusiais 125 g cukraus. Iš puodelio supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.
4. Į formą sudėti dalį braškinių ledų. Tada supilti aviečių mišinį ir sudėti likusius ledus. Aštriu peiliu sluoksnius atsargiai pamaišyti, kad nebūtų sugadinta folija. Palikti per naktį šaldiklyje.
Patiekti ledų indeliuose, papuoštus šviežiomis avietėmis ir braškėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Geg 2008, 12:07

vakar gaminau jogurto deserta su braskemis :P

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 23 Geg 2008, 16:08

As dabar valgau braskes :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:30

Paprastas desertas

10 braškių, 100 g šokolado,
1 šaukštelis kokoso drožlių,
1 šaukštelis spalvotų desertinių trupinėlių,
1 šaukštelis plaktos grietinėlės (vienai porcijai).
Braškes su koteliais nuplauti, nudžiovinti. Šokoladą ištirpinti, jame braškes iki pusės pamirkinti. Kol šokoladas nesuaušo, pabarstyti kokoso drožlėmis, spalvotais trupinėliais. Vieną braškę nebarstyti, palikti rudą. Dvi braškes perpjauti pusiau, dėti tarp kitų braškių pjūviu į viršų, jį papuošti plakta grietinėle.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:30

Braškių putėsiai

10 g želatinos, 0,5 stiklinės vandens,
400 g braškių, 0,5 stiklinės pieno,
ant galo peilio cinamono, 2 kiaušiniai,
50 g cukraus, 1 šaukštelis citrinos sulčių,
200 g 35 % grietinėlės, 2 šaukštai kapotų migdolų,
4 melisos lapeliai papuošimui.
Želatiną pamerkti vandeny. Braškėms nuskabyti kotelius, nuplauti. 10 uogų atidėti papuošimui, uždengti ir pastatyti į šaldytuvą. Likusias braškes pertrinti. Pieną su cinamonu užvirinti, nuimti nuo viryklės. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, išsukti su cukrumi ir plona srovele įmaišyti į karštą pieną. Želatiną išgriebti iš vandens ir maišant ištirpdyti piene. Šį mišinį plakti tol, kol gausime į kremą panašią masę. Baltymus su citrinos sultimis plakti iki standumo. Grietinėlę gerai suplakti. Trečdalį grietinėlės dėti į šaldytuvą. Likusią grietinėlę, plaktus baltymus, trintas braškes įmaišyti į trynių kremą, sudėti į dubenį ir pastatyti į šaldytuvą, kad suauštų. Prieš patiekiant dėti šaukštu į lėkšteles norimo dydžio ir formos putėsius, papuošti braškių uogomis, plakta grietinėle, melisos lapeliu

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:31

Rausvi „debesėliai“

15 g želatinos, 1 stiklinė vandens,
250 g braškių, 75 g cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus,
0,5 l 35 % grietinėlės, 150 g pieniško jogurto,
1 citrina, 2 šaukštai cukraus pudros.
Želatiną pamerkti šaltame vandenyje. Nuskabyti braškių kotelius, jas nuplauti. Kelias uogas palikti papuošimui, likusias pabarstyti cukrumi, vaniliniu cukrumi ir šakute sutrinti. Pusę grietinėlės ir jogurtą gerai suplakti. Citriną gerai nuplauti, žievelę nutarkuoti, citriną išspausti. Sultis pakaitinti, jose ištirpinti iš vandens išgriebtą išbrinkusią želatiną. 3 šaukštus grietinėlės – jogurto kremo, nutarkuotą citriną įmaišyti į citrinos sultis, paskui viską sumaišyti su grietinėlės – jogurto kremu, dėti į šaldytuvą, kad sutirštėtų. Likusią grietinėlę suplakti ik purumo, sumaišyti su trintomis braškėmis ir įmaišyti į sutirštėjusį kremą, vėl dėti į šaldytuvą. Keturias desertines lėkšteles pabarstyti cukraus pudra, ant jos dėti šaltu vandeniu pavilgytu šaukštu atskirtas norimo dydžio porcijas, jas puošti braškėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2008, 10:31

Braškių „vazelė“

400 g pieno, 4 šaukštai cukraus,
100 g apvaliųjų ryžių, 500 g braškių,
200g 35 % grietinėlės, 3 šaukšteliai vanilinio cukraus,
nutarkuota citrinos žievelė.
Pieną užvirinti su šaukšteliu cukraus, supilti ryžius ir neuždengus virti ant labai silpnos ugnies 40 min. Kelis kartus pamaišyti, kad neprisviltų. Braškes nuplauti, supjaustyti į 4 dalis, pabarstyti likusiu cukrumi, uždengti, pastatyti į šaldytuvą. Ryžių puodelį statyti į šalto vandens vonelę su ledais ir maišant atšaldyti. Tada 30 min. statyti į šaldytuvą. Grietinėlę su vaniliniu cukrumi suplakti iki purumo. Ryžius išdėlioti į keturias desertines lėkšteles, ant viršaus išdėlioti braškes, plaktą grietinėlę, pabarstyti nutarkuota citrinos žievele.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 14 Bir 2008, 22:20

Braškinis paukščių pienas

750g sunokusių braškių,
350g riebios varškės,
60g cukraus pudros,
1 citrinos sultys,
1 stiklinė tirštos riebios grietinėlės,
3 šaukštai saldaus braškių sirupo,
6 šaukštai tirpios želatinos.


Keletą braškių atidėti, kitas išsukti su varške, cukrumi, sirupu, pabaigoje supilti citrinos sultis. Želatiną ištirpinti nedideliame kiekyje vandens. Grietinėlę išplakti iki standumo, sumaišyti su želatina ir viską supilti į varškės ir braškių mišinį. Padėti, kad sustingtų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Bir 2008, 07:56

Braškinis tortas su mėtiniu kremu
Tešla
5 kiaušinių,
175 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 žiupsnelio druskos,
1 pakelio kepimo miltelių,
110 g miltų,
75 g krakmolo,
2 valg. šaukštų kakavos miltelių.
Kremui
20 g želatinos,
750 ml grietinėlės,
8 traškių šiaudelių, padengtų šokoladu,
3 valg. šaukštų mėtinio sirupo,
500 g braškių,
25 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
šokoladinių drožlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius sumaišykite su 5 šaukštais vandens, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Plakite 7 minutes. Miltus persijokite kartu su krakmolu, kepimo milteliais ir kakava, sumaišykite su išplakta mase. Tešlą iškrėskite į kepimo formą ir kepkite 35 minutes.
Atvėsusį biskvitą perpjaukite horizontaliai į keturias dalis. Vieną biskvito dalį padėkite ant padėklo ir aplink jį uždėkite kepimo formos kraštus.
Užmerkite 8 g želatinos. Pusę grietinėlės suplakite. Želatiną nuspauskite, ištirpinkite ant silpnos ugnies ir atsargiai plona srovele kartu su sirupu supilkite į grietinėlę.
Kiekvieną iš trijų likusių biskvito dalių sutepkite vienu trečdaliu mėtinės grietinėlės, sudėkite vieną ant kitos ir uždenkite ketvirta dalimi. 15 minučių padėkite į šaldymo kamerą.
Braškių kremui užmerkite 12 g želatinos. Braškes nuplaukite ir nuvalykite. Iš pusės uogų pagaminkite tyrelę. Likusias uogas sudėkite į šaldytuvą.
Likusią grietinėlę suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną nuspauskite ir ištirpinkite. Kartu su braškių tyrele supilkite į plaktą grietinėlę.
Ištraukite iš šaldymo kameros tortą. Į jo vidurį padėkite mažesnę nei pagrindas lėkštelę ir aštriu peiliu išpjaukite dviejų biskvito dalių vidurį pleišto pavidalu.
Lėkštelę nuimkite, iš torto vidurio atsargiai išimkite išpjautą dalį, prilaikydami mentele, ir padėkite ant lėkštės viršutine dalimi žemyn.
Į gautą torte duobutę sukrėskite maždaug ketvirtadalį braškinio kremo ir išlyginkite jį mentele.
Atsargiai padėkite atgal išpjautąją torto dalį, lengvai paspauskite ir sutepkite tortą iš visų pusių likusiu braškiniu kremu.
Valgomuoju arba desertiniu šaukštu suteikite paviršiui banguotą reljefą ir mažiausiai valandai padėkite tortą į šaldytuvą.
Likusias uogas perpjaukite pusiau ir išdėliokite ant torto ratu kartu su šokoladiniais rutuliukais. Po to papuoškite tortą traškiais šokoladu padengtais šiaudeliais.

Patarimas

Galima paprasčiau. Centrinę torto dalį išpjauti nėra lengva. Todėl, jei jūs nepasitikite savo jėgomis, palikite biskvitą nepjaudami, o tiesiog papuoškite tortą kitos rūšies kremu. Skonis nuo to nepasikeis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2008, 10:40

Apkepas su braškėmis

150 g ryžių,
500 g braškių,
100 g cukraus,
50 g graikinių riešutų,
apelsinas,
3 kiaušiniai,
50 g sviesto,
400 ml pieno,
150 g plaktos grietinėlės,
1 pakelis vanilinio cukraus,
mėtos lapelis.


Ryžius truputį pavirti ir perlieti šaltu vandeniu. Įspausti apelsino sulčių, sumesti tarkuotą žievelę.

Į pieną suberti abiejų rūšių cukrų ir pašildyti. Sukrėsti su cukrumi išsuktus kiaušinius ir sumaišyti su paruoštais ryžiais. Subėrus riešutus, braškių puseles, dar kartą gerai išmaišyti.

Dėti į sviestu išteptą skardelę ir kepti 180˚ C karštumo orkaitėje 25 min.

Puošti plakta grietinėle ir mėtos lapeliu.

(www.info.lt)
Prikabinti failai
20070608173558652.jpg
20070608173558652.jpg (23.35 KiB) Peržiūrėta 4346 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2008, 10:42

Braškių uogienė

Braškės,
2 stiklinės cukraus,
3 šaukštai amareto



Į šaltą puodą suberti nuvalytas ir nuplautas uogas. Jų turi būti ne daugiau kaip iki puodo rankenėlių. Įberti 2 stiklines cukraus ir kaitinti minimalioje temperatūroje, kol termometro rodyklė pasieks žalio laukelio vidurį. Viryklę išjungti ir palaikyti uždengtą puodą dar 15-20 min. Atidengti puodą (aromato pagerinimui galima įpilti 3 šaukštus amareto), pamaišyti sausu įrankiu ir išpilstyti į paruoštus stiklainius.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2008, 10:46

ŠPINATŲ-BRAŠKIŲ SALOTOS

2 kuokštai špinatų lapų (geriau kuo mažesnių jaunų lapukų, kad nereiketų ju smulkinti)
4 puodeliai skiltelėmis pjaustytų braškių
0,5 puodelio daržovių aliejaus
1/4 puodelio balto vyno acto
0,5 puodelio cukraus
1/4 arbatinio šaukštelio

Į didelį indą sumesti špinatus ir braškes. Mažesniame inde sumaišyti aliejų, actą, cukrų, papriką, sezamo seklas ir aguonas. Padažą supilti ant špinatų su braškemis ir gerai sumaišyti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2008, 10:49

Biskvitinis tortas su braškėmis

Ingredientai

8 kiaušiniai
200g cukraus
150g miltų
30g krakmolo
Citrinos žievelės
Kremas
1l. tirštos grietinės arba grietinėlės
200g miltinio cukraus
Vanilinio cukrus
1 citrinos sultys
1kg braškių

Sulaistymas

1 stiklinė stiprios saldžios arbatos
1 citrinos sultys
Romas arba likeris
Puošimas
1 pakelis želė


Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviestu ištepto pergamento. Kepama 30-40 min vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje. Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis. Sulaistoma ir paliekama 1-2 val., kad vienodai sudrėktų. Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys. Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo - pusė brankių. Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą. Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio). Tortas laikomas šaldytuve. Jei tortą norima pagaminti anksčiau arba neturima riebesnės kaip 25% grietinės, prieš plakant galima įdėti 1 kupiną šaukštą želatinos, išleistos 1/4 stiklinės vandens. Iš pradžių užpilta virintu šaltu vandeniu želatina išmirkoma, paskui indelis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpinama.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Bir 2008, 11:37

na pas jus čia braškių užderėjo :hypno:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bir 2008, 14:53

taigi braskiu sezonas prasidejes :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Bir 2008, 19:30

Mes jau irgi atsivalgėm natūralių, reiks pradėt kažką konstruot iš jų. dabar jau prasidėjo žemuogės. Skanumėlis :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bir 2008, 13:10

kas zino,kur galima panaudoti trintas braskes :roll: koki patiekaliuka is ju pasidaryti :?: :?: :?:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 25 Bir 2008, 13:18

Pas mane trintos visada naudojamos kaip padažas blynams, lietiniams su varške, pieniškoms košėms.

Skelbti atsakymą