Puslapis 3 iš 18
Parašytas: 16 Geg 2007, 10:29
silsta
Srebiu, ir vis į puodą pažiūriu, ar dar liko pakartojimui
Parašytas: 16 Geg 2007, 11:42
Tutsi
man burokeliu sriuba,labai patinka be mesos ir su manu kruopomis
Parašytas: 16 Geg 2007, 12:17
Ramunė
tutsi rašė:man burokeliu sriuba,labai patinka be mesos ir su manu kruopomis
Parašytas: 16 Geg 2007, 13:35
Tutsi
na tu manu kruopu visai beveik nesijaucia,nes ju nedaug dedasi,tik tiek,kad jos patirstina sriuba
Parašytas: 16 Geg 2007, 14:40
silsta
Dar viena pora kaliošų - burokėlių sriuba su manų kruopomis. Kad su pupelėmis verda žmonės (ir aš verdu), tai taip, bet su manų kruopom... Ar ji tiršta būna, ta sriuba, ir ką tie manai jai priduoda. Labai interesas didelis
Parašytas: 16 Geg 2007, 16:04
Tutsi
sudedu i puoda burokelius,bulves ir verdu su prieskoniais.Tada pakepinu ant aliejaus morkas ir svogunus.Kai bulves ir burokeliai beveik baigia virti,ipilu pora saukstu manu kruopu ir sudedu keptas morkas ir svogunus.Dar paverdu kokias 10 minuciu.Nuo manu kruopu sriuba pasidaro tirstoka.Tirstumas priklauso nuo to,kiek manu idesit.
Parašytas: 16 Geg 2007, 16:58
Ramunė
tutsi rašė:sudedu i puoda burokelius,bulves ir verdu su prieskoniais.Tada pakepinu ant aliejaus morkas ir svogunus.Kai bulves ir burokeliai beveik baigia virti,ipilu pora saukstu manu kruopu ir sudedu keptas morkas ir svogunus.Dar paverdu kokias 10 minuciu.Nuo manu kruopu sriuba pasidaro tirstoka.Tirstumas priklauso nuo to,kiek manu idesit.
Tikrai pirma karta girdziu. Isbandysiu tikrai, tikrai
Parašytas: 16 Geg 2007, 19:08
Tutsi
mane kazkada brolio anyta pamokino,man patiko
Parašytas: 17 Geg 2007, 08:41
silsta
Na artimiausiu metu ir aš bandysiu tą sriubukę su manais... Įdomu
Parašytas: 17 Geg 2007, 09:21
Tutsi
silsta rašė:Na artimiausiu metu ir aš bandysiu tą sriubukę su manais... Įdomu
o gal ir patiks
Parašytas: 17 Geg 2007, 11:19
Lilina
Aš tai manas į padažus dedu, vietoj miltų. Kepint tada nereikia, kaip miltus. O sutirštinta manais sriubike manes nežavi
Parašytas: 17 Geg 2007, 11:24
silsta
Niekada nesakyk niekada. Juk nebandei
Man irgi įtartinai atrodo, bet vistiek bandysiu ir vėl viena srėbsiu...
Parašytas: 17 Geg 2007, 11:30
Tutsi
Lilina rašė:Aš tai manas į padažus dedu, vietoj miltų. Kepint tada nereikia, kaip miltus. O sutirštinta manais sriubike manes nežavi
del skonio nesigincisim
Parašytas: 17 Geg 2007, 13:28
Lilina
Manos skonio negadina
tik tirštesnė sriubą daro
Taip kad tikrai neatkalbu...
Parašytas: 17 Geg 2007, 14:13
Tutsi
pabandyti galima
Parašytas: 22 Bir 2007, 19:14
Ramunė
Dar nebandžiau, bet šią vasarą būtinai pabandysiu
Aliejuje troškinti pomidorai
Reikės:
1,5 kg slyvinių pomidorų,
rafinuoto alyvų aliejaus,
20 juodųjų pipirų grūdelių,
3-4 česnako skiltelės,
žiupsnis baziliko,
žiupsnelis druskos,
nedidelis kuokštelis šviežių raudonėlių.
Pomidorus perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Pasiimkite ugniai atsparų didelį indą, vienu sluoksniu jame išdėliokite pomidorus nupjauta pusele į viršų. Grūstuvėlėje sugrūskite pipirus, druską, česnaką, baziliką ir raudonėlius. Šiuo mišiniu apibarstykite pomidorus ir užpilkite alyvų aliejumi taip, kad 2/3 pomidorų būtų aliejuje. Įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje pomidorus kepkite mažiausiai tris valandas. Po to sudėkite juos į stiklainį ir užpilkite tuo aliejumi, kuriame jie buvo troškinami. Laikykite šaldytuve.
Parašytas: 22 Bir 2007, 19:16
Tutsi
kai pakeps tris valandas,kas tada is ju liks
Parašytas: 22 Bir 2007, 19:22
Ramunė
Kaip aš suprantu, čia turėtų gautis pomidorų padažas
Bet aš taip ilgai, ko gero, nekepsiu
Parašytas: 22 Bir 2007, 19:23
Tutsi
Ramunė rašė:Kaip aš suprantu, čia turėtų gautis pomidorų padažas
Bet aš taip ilgai, ko gero, nekepsiu
na kai pabandysi,tada matysi kas ten gausis
Parašytas: 24 Bir 2007, 17:25
Ramunė
Bulgariškai marinuoti svogūnai
1 l stiklainiui :
nedideli svogūnai (iki 3 cm skersmens),
9 juodųjų pipirų žirneliai,
1 nedidelė aitriosios paprikos (čili) ankštis,
4-5 lauro lapeliai,
1 šaukštas druskos.
Marinatui
9 proc. acto ir vandens (santykiu 1:1) mišinio.
Svogūnai nulupami, galiukai nupjaunami ir sudedami į stiklainį. Į tarpus priberiama prieskonių, druskos ir užpilama verdančiu marinatu. Užsukama dangteliu ir laikoma vėsiai.
Parašytas: 25 Bir 2007, 15:02
Ramunė
Dar mano nebandytas
Abrikosų padažas
500 g abrikosų,
1 kg obuolių,
500 g svogūnų,
2 skiltelės česnako, 700 g cukraus, š
aukštelis druskos, po šaukštelį malto imbiero ir juodųjų pipirų,
0,7 l vyno acto (5 proc.).
Abrikosus ir obuolius nulupti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Svogūnus smulkiai supjaustyti, česnakus sugrūsti. Viską virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilti į iškaitintus stiklainius ir užsukti.
Parašytas: 26 Bir 2007, 10:47
Ramunė
Pomidorai savo sultyse
1 l pomidorų sulčių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas druskos
pomidorai
Prinokusius pomidorus nupalaikyti 95-98°C temperatūros vandenyje 1-2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, nulupti, talpiai sudėti į stiklainius ir užpilti pasūdytomis bei cukrumi paskanintomis pomidorų sultimis.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 20 min., 1 l - 30 min., kai konservuojami stambūs pomidorai, pasterizacijos laikas ilginamas po 10 min.
Parašytas: 26 Bir 2007, 11:49
silsta
Tutsi, išbandžiau tavo burokėlių sriubą su manų kruopom. Žinai, skanu, bet kad būtų labai labai, tai dar, ko gero, reikia laiko ir išvirti kelis kartus...
Parašytas: 26 Bir 2007, 12:23
Ligita
Prasidėjo uogienių sezonas. Štai keli išmėginti receptai:
Vyšnių uogienė su konjaku:4 kg vyšnių, 5 kg cukraus, 200g konjako. Vyšnios (nuplautos ir be kauliukų) sumaišomos su cukrumi ir paliekamos per naktį. Ryte nupilti sultis, užvirinti ir užpilti ant vyšnių. Po 2val vyšnias užvirinti ir vėl palikti 2val. Tada virti uogienę. Į išvirusią uogienę įpilti konjako ir išmaišyti. Uogienę išpilstyti į stiklainius ir palikti atvėsti. Paskui uždaryti dangteliais.
Dar vieną receptą žinau, anais metais dariau:
Braškių ir citrinų uogienė: 2kg braškių, 2kg cukraus, 3 citrinos. Braškes sumaigyti ir sumaišyti su cukrumi. Palaikyti maždaug 3 val. Citrinas supjaustyti, išimti sėklas ir sumalti. Braškes virti kol ima tirštėti. Tada sudėti citrinas ir virti dar penketą minučių. Iškaitinti stiklainius, supilstyti uogienę, atvėsinti ir uždaryti dangteliais.
Nepykit, kad "ne į temą", bet forume neradau temos apie uogienes...
Parašytas: 26 Bir 2007, 12:43
Ramunė
Šiaip tai galima būtų ir užvest temą apie visokius saldžius konservavimus
Daržovių marinavimas, konservavimas
Parašytas: 26 Bir 2007, 14:12
Tina
Mano mėgstamiausia:
Paprika su medumi
Sumaišyti po 1 stiklinę aliejaus, acto ir medaus. Įdėti pipirų žirnelių, lauro lapų. Sudėti 2 kg paprikos, pjaustytos juostelėmis. Viską virti 5 minutes. Tada sudėti į stiklainius, užpilti marinatu, kuriame virė, sterilizuoti.
Parašytas: 26 Bir 2007, 14:16
silsta
Nežinau, kaip kitos, bet aš jau jeigu paverdu marinate daržoves (pvz., paprikas), tai jau tiesiai dedu į stklainiukus paruoštus ir jau nebesterilizuoju, o užsuku dangteliu ir kvit
Taip darau ir papriką su česnakais, ir laikosi kuo puikiausiai daugiaaukščio blokinio namo rūsyje per žiemą, jei nesuvalgom anksčiau...
Daržovių marinavimas, konservavimas
Parašytas: 26 Bir 2007, 14:23
Tina
Aš tai trumpai dėl visa pikto. Rūsio neturime, tai namie laikau. Po to gaila būtų tokį skanumėlį išmesti
Parašytas: 26 Bir 2007, 15:03
silsta
Atsarga gėdos nedaro, ar ne
Vis pasižadu daugiau nieko nekonservuoti, negaminti atsargų žiemai, bet kur tau... Norisi tą pabandyt pagaminti, norisi kitą... Forumas veda iš kelio
Tiek prisiūlo receptų, kad nors imk ir nusišauk su samčiu
Daržovių marinavimas, konservavimas
Parašytas: 26 Bir 2007, 15:18
Tina
Kur čia negaminsi, jei net seilės varva apie tokius skanumynus pagalvojus. Juk tokių skanių, namuose pagamintų pirkti nerasi