Puslapis 15 iš 18
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 14 Spa 2010, 10:30
Lina13
Kaip įdomiai.
Gaila, kad pomidorų nebeturiu...
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 14 Spa 2010, 10:34
sinsan
Lina13 rašė:Kaip įdomiai.
Gaila, kad pomidorų nebeturiu...
radau recepta zebros forume, pirma kart gaminau, bet dar neragavom koks skonis
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 14 Spa 2010, 10:57
sinsan
Agurkų mišrainė žiemai
Agurkai, 4 kilogramai
Svogūnai, 12 vienetų
Actas, 9%, 12 šaukštų
Aliejus, 6 šaukštai
Cukrus, 8 šaukšteliai
Druska, 8 šaukšteliai
Agurkus supjaustom apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais.Prieskonius sudėti ir laikyti 5val. pamaišant. (Aš vakare susipjausčiau ir užpyliau prieskoniais, o ryte sukimšau ir pakaitinau) Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame.
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitinsime 15 min užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Išeina 5ltr.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 15 Spa 2010, 12:26
sinsan
Braškių kompotas žiemai
3 litrų stiklainiu:
2 kg. braškių,
1,5 stiklinės cukraus
1 šaukštelis vanilės arba 1 vanilės lazdelė.
Iš vandens, cukraus ir vanilės užverdam sirupą. Į stiklainius dedam nulautas uogas, jas užpilam sirupu, uzdengiam dangteliu ir užsukam. Apverciam dangteliu stiklainius žemyn ir laikom taip apie pora valandu. Visiškai atvėsusius kompotus galima dėti į šaldytuvą.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 15 Spa 2010, 12:40
sinsan
Raudonųjų serbentų kompotas
3 litrų stiklainiu:
3 stiklinės serbentų,
2 stiklinės cukraus
2,5 l.vandens.
Užverdam cukraus sirupą, juo užpilam į stiklainius sudėtus nuošakelių nuskabytus serbentus ir užvakuojam. Apverčiam stiklainius dangteliais žemyn ir laikom taipiki 2 val.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 15 Spa 2010, 13:01
sinsan
Braškių uogienė pagal Sandrą
8 kg. braškių,
apie 3 - 3,5 kg uogienių cukraus,
2 šaukštai vanilinio cukraus su malta vanilės lazdele.
Braškes nuskabome, nulauname, sudedame į puodą kuriame virsime ir užpilame cukrum. Laikom per naktį. Ryte užkaičiam ir verdam ant vdutinės ugnies. Kai uogos suminkštėja suberiam vanilinį cukrų, išmaišome. Dar paverdame apei 10 min. Nepamirštame nuolat nugraibyti putas. Aš viso šia uogiene verdu 30min. bet jei buna kietos ir nevandeningos braškes verdu ilgiau. Į švariai išplautus stiklainius sudedame uogienę ir užsukame dangteliais.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 15 Spa 2010, 18:08
sinsan
Juodųjų serbentų uogienė
1 kg uogų
0,5 kg fruktozės arba cukraus
Uogas nuplauti, išmaišyti su fruktoze arba cukrumi, pridengti ir palikti pastovėti kelias valandas, kad išsiskirtų sultis. Toliau užvirinti ant mažos ugnies ir virti nepridengus, kol kiek sutirštės. Jei susidarys putos, jas reikia nugriebti. Karštą uogienę išpilstyti į švarius, karštus, sterilizuotus stiklainius, uždaryti, pastatyti „aukštyn kojomis“.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 15 Spa 2010, 18:14
sinsan
Marinuoti kelmučiai
Kelmučiams supjaustome, nuplauname. Verdame dviejuose vandenyje, pirmą kartą palaikome kol užvirs, nupilame su putomis ir praplauname. Antrą kartą verdame 30 minučių po užvirimo.
Paruošiame marinadą: vanduo 1 l, 9 proc acto 100-120 g, 1+ ( 1,5) šaukštas druskos, cukraus 1+ ( 1,5) arbatinis šaukštas, kvapiųjų ir juodujų žirnelių po 10, sauja krapų, 3 česnako skiltelės.
Išvirtus kelmučius ir česnako skilteles sudedame į verdantį marinadą 3 minutėms. Išpilstome į iškaitintus stiklainius ir užsukame iškaitintais dangteliais
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 15 Spa 2010, 18:40
Isia
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 17 Spa 2010, 15:34
sinsan
kai tik turiu is ko visad ziemai darau, daznai buna, kad net stiklainiu pritruksta
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 17 Spa 2010, 15:45
sinsan
Marinuoti baravykai
5 kg nuvalytų baravykų;
200 - 300 g. druskos;
1 česnakas;
10 juodųjų pipirų žirnelių;
aliejaus.
Baravykus supjaustome ir verdame apie 15 min. Vandenį nupilame, grybus nuplauname, dedame į puodą kuriame švarus vanduo, beriam druską, pipirus česnako skilteles ir verdame dar apie 20 min. dedam grybus su visu marinatu į švarius stiklainius, ant viršaus užpilame po šaukštą aliejaus ir užsukame dangtelius. Kadangi grybai gaunasi sūroki, prieš vartojant juos reikėtų pamirkyti vandenyje.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 18 Spa 2010, 10:44
Tutsi
vo buoze
, pamegink man neatvezti baravyku
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 18 Spa 2010, 15:53
sinsan
nepamirsiu tikrai danisku atvesiu, a bile patiktu,
jei napamirsiu tai ir joncei tavo remulado atvesiu
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 18 Spa 2010, 15:54
Tutsi
ir vel liks namie
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 18 Spa 2010, 15:57
sinsan
jau dar neliks, susidesiu diena pries vaziuojat visus laukneselius
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 17 Lap 2010, 16:12
sinsan
Raudonų kaukazinių slyvukių kompotas
Vienam 3l. stiklainiui reiks:
1,5 kg. kaukazinių slyvų,
apie 2,3 l. vandens;
3 stiklinių cukraus.
Į išlpautus stiklainius sudedame švarias slyvas, jas užpilame užvirtu sirupu, palaikome 10 min. Sirupą supilame atgal i puodą, vėl užviriname, supilam į stiklainius ir užvakuojam.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 17 Lap 2010, 17:06
sinsan
Marinuoti maži agurgėliai
3 kg. jaunų agurkėlių,
3 vidutinio dydžio svogūnai,
2 morkos,
2 šaukštai smulkintų krapų
Marinatui:
2 l. vandens,
200 g. acto,
po 1 šaukštą cukraus ir druskos,
3 lauro lapeliai,
6 kvapniei pipirai.
Mažuz agurkėlius gerai nuplauname ir 4 valandas mirkome vandenyje (1 l. vandens 1 šaukštas druskos). Krapus jei reik susmulkinam, svogūnus supjaustom žiedais, morkas - gabalėliais. Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudedame į stiklainius, taip pat sudedam svogūnus ir morkas, krapus. Išverdam marinatą ir užpilame ant agurkėlių. Sandariai uždarome.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 17 Lap 2010, 17:28
sinsan
Marinuoti grybai
10 kg. grybų
300 gr. druskos
10 juodųjų pipirų
6 vienetai Lauro lapelių
3 šaukštai cukraus
Sauja krapų
400 gramų acto
Marinatui namų sąlygomis kilogramui šviežių grybų imama pusė stiklinės vandens, šaukštas druskos (30 g), apie pusė stiklinės 8—9% acto, lauro lapelis, kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių, krapų, petražolių, šaukštelis ar du cukraus (pagal skonį).
Grybus nuvalome, supjaustome.
Grybai marinate verdami 10—25 minutes. Grybai laikomi išvirę, kai pradeda grimzti į dugną, o skystimas pasidaro skaidrus. Grybai atvėsinami, išdėliojami į puslitrinius, litrinius stiklainius, užpilami tuo pačiu marinatu ir uždaromi dangteliais.
Norint apsaugoti grybus grybus nuo pelėjimo ir rūgimo, jų paviršius užpilamas aliejumi.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 18 Lap 2010, 23:20
sinsan
Koncervuotos kriaušės
5 kg kriaušių,
3 l. vandens,
1 - 1,2 kg. cukraus,
4 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 aukštelis acto,
1 šaukštelis koncervavimo miltelių "Atamon"
Kriaušes nuplauname, nulupame, perpjaunam per pusę ir išimame sėklaskildžius. Užviriname vandenį su cukrum, vanilinu, actu ir atamono milteliais, sudedame kriaušes. Viską paverdame apie 3 - 5 min. dedame kriaušes į švarius stiklainius, užpilame skysčiu ir sandariai užsukame.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 01 Rgp 2011, 20:44
Neri
Ikeliu ir ne pirmus metus bandyta recepta
AGURKINĖ SRIUBA (kiek pamenu originaliame recepte buvo agurkų mišraine su perlinėmis kruopomis)
2kg agurkų, po 1 kg svogunų, morkų, pomidorų, 500g virtų perlinių kruopų, apie 0,5 st acto, 2 šaukštai druskos, 3-4 šaukštai cukraus, 400 ml aliejaus, pipirai, lauro lapai
Agurkus nulupti is supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti, svogunus supjaustyti kubeliais, pomidorus nublanširuoti ir nulupti bei supjaustyti taip pat kubeliais. Daržoves sudėti į puodą, supilti aliejų, druską, cukrų, pipirus, lauro lapus, sumaišyti ir užvirti. Virti apie 30-40 min. Nuolat maišyti. Sudėti kruopas ir supilti acta. Dar pavirti 10 min ir sudėti į stiklainius, užsukti ir apverstus sudėti atvėsimui. (originaliame recepte svogūnus ir morkas reikia apkepti, bet aš to nebedarau )
Galima valgyti kaip mišrainę arba į buljoną sudėti bulvių, joms baigiant virti suversti stiklainio turinį ir agurkinė ,tik be mėsos
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 02 Rgp 2011, 08:46
Lina13
Gana įdomus receptukas. Kadangi turiu pakankamai agurkų - ko gero verta išbandyt.
.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 02 Rgp 2011, 11:54
Tutsi
ir as isbandysiu tikrai.
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 04 Rgp 2011, 14:03
Aussrrine
Neri rašė:Ikeliu ir ne pirmus metus bandyta recepta
AGURKINĖ SRIUBA (kiek pamenu originaliame recepte buvo agurkų mišraine su perlinėmis kruopomis)
2kg agurkų, po 1 kg svogunų, morkų, pomidorų, 500g virtų perlinių kruopų, apie 0,5 st acto, 2 šaukštai druskos, 3-4 šaukštai cukraus, 400 ml aliejaus, pipirai, lauro lapai
Agurkus nulupti is supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti, svogunus supjaustyti kubeliais, pomidorus nublanširuoti ir nulupti bei supjaustyti taip pat kubeliais. Daržoves sudėti į puodą, supilti aliejų, druską, cukrų, pipirus, lauro lapus, sumaišyti ir užvirti. Virti apie 30-40 min. Nuolat maišyti. Sudėti kruopas ir supilti acta. Dar pavirti 10 min ir sudėti į stiklainius, užsukti ir apverstus sudėti atvėsimui. (originaliame recepte svogūnus ir morkas reikia apkepti, bet aš to nebedarau )
Galima valgyti kaip mišrainę arba į buljoną sudėti bulvių, joms baigiant virti suversti stiklainio turinį ir agurkinė ,tik be mėsos
Perliniu kruopu virtu nepermazai tokiam kiekiui?verdu as jau ja ,bus isbandyta ir paragauta
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 04 Rgp 2011, 15:03
Neri
Pagal originalu recepta buvo kilogramas, dejau ir buvo perliniu kruopu a la kose
dabar dedu puse ir uztenka
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 09 Rgp 2011, 17:55
Neri
Radau gan idomu agurku recepta, reiktu pabandyti,
http://forum.say7.info/topic32977.html
jei kas nesupranta rusu kalbos, galesiu isversti,
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 09 Rgp 2011, 18:30
Tutsi
cirkai be pinigu
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 09 Rgp 2011, 18:35
raska77
man dziumbrei galetum isversti,kam ten ta zvake
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 09 Rgp 2011, 18:48
Tutsi
tipo zvake sudegina ora ir del to laikosi ir negenda
kazkas gaunasi tipo kaip vakumas
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 09 Rgp 2011, 20:24
juuurate
Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Parašytas: 09 Rgp 2011, 22:30
Neri
As ir galvoju ryt viena pabandyti