Puslapis 1418

Parašytas: 20 Rgs 2008, 15:07
Forelle
Šitokias mano mama daro, man irgi labai patinka, bet nesiūliau dėl paprikų, nors man dėl jų tos salotos ir skanios būna

Parašytas: 20 Rgs 2008, 18:29
Tutsi
tokias mano seimyna valgo :roll: Bet man reikia tokiu,kad nereiketu laikyti saldytuve, nes man pastoviai mazai vietos saldytuve :D

Parašytas: 27 Rgs 2008, 11:00
Ramunė
Konservuoti agurkai su patisonais

1 l stiklainiui:
450 g nedidelių agurkėlių, 150 g patisono,
skiltelė česnako, krieno lapas,
krapų, petražolės šakelė,
2 gvazdikėliai, keli kvapieji pipirai.
Marinatui:
1 l vandens, 40 g druskos,
50 g cukraus, šaukštas acto.
Patisoną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir kartu su agurkais supjaustyti vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėti žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuoti agurkus ir patisonus. Daržoves užpilti karštu marinatu (kad liktų nuo viršaus 2–1,5 cm tarpas), uždengti dangteliais ir pasterizuoti 10 min. Sandariai uždaryti.

Parašytas: 27 Rgs 2008, 11:01
Ramunė
Marinuotos agurkų salotos su morkomis

4 kg agurkų, 3 kg morkų,
400 g svogūnų, 200 g petražolių lapelių,
2 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos,
5 šaukšteliai citrinų rūgšties.
Agurkus, morkas, svogūnus ir petražoles smulkiai supjaustyti, sumaišyti su cukrumi, druska bei citrinų rūgštimi ir palaikyti 3 val. Sudėti į 1 l stiklainius, kuriuos sterilizuoti apie 20 min. Sandariai uždaryti.

Parašytas: 03 Spa 2008, 06:38
Ramunė
Pikantiški agurkai

2,5 kg agurkų (tinka peraugę),
5 svogūnai,
2 šaukštai cinamono,
šaukštas druskos,
2 stiklinės cukraus,
300 ml 9 proc. acto,
keli saliero lapai,
keli kvapieji pipirai.
Agurkus supjaustyti griežinėliais, sumaišyti su susmulkintais saliero lapais, sudėti visus prieskonius ir laikyti 2 val., paskui užkaitinti ir virti 35 min. Supilstyti į stiklainius ir uždaryti. Galima daryti ir taip: mišinį supilstyti į stiklainius, juos sterilizuoti apie 20 min. ir paskui uždaryti. Šiuo atveju agurkai bus traškesni.

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 06 Rgp 2009, 11:11
daida
Žalių pomidorų salotos
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100g cukraus
2 šaukštai druskos
Marinatui:
1 litras vandens
1 litras aliejaus
Stiklinė cukraus
Stiklinė acto
2 šaukštai druskos
Morkas sutarkuoti stambia trintuve, pomidorus ir svogūnus supjaustyti griežinėliais. Daržoves užpilti druska bei cukrumi ir 10 val. palaikyti. Išskyrusias sultis nupilti, užpilti paruoštu marinatu ir 30 min. pakaitinti. Sudėti į stiklainius ir uždaryti.

Ankštiniai pipirai
1 kg raudonų arba žalų ankštinių pipirų,
2 ankštys aitriųjų pipirų,
6 skiltelės česnako,
keletas krapų šakelių,
šaukštelis kvapiųjų pipirų,
3-4 lauro lapeliai,
30 g druskos,
1 l vandens.
Ankštinius pipirus nuplauti ir išėmus sėklas sluoksniais sudėti į stiklainį. Įmesti nuplautų krapų, susmulkintų lauro lapelių, nuluptas česnako skilteles, aitriąsias paprikas. Vandenį užvirinti su druska bei kvapiaisiais pipirais. Stiklainius uždengti ir keletą dienų laikyti šiltoje vietoje. Paskui pasterizuoti arba išnešti į šaltą tamsią patalpą.

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 17 Rgp 2009, 13:04
daida
Gal kas nors žinote Šparaginių pupelių ir pomidorų mišrainės receptą? Kažkada dariau tokią mišrainę žiemai, o dabar niekur nerandu recepto, nei užrašuose, nei čia :?

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 17 Rgp 2009, 13:10
Tutsi
as nezinau, niekada negaminu misrainiu :roll:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 17 Rgp 2009, 13:32
daida
Šiaip ir aš labiau mėgstu atskirai konservuotus, bet turiu daug šparaginių pupelių ir pomidorų. Dalį jau užžaldžiau pupelių, bet vistiek daug liko, tai ir prisiminiau apie ją 117

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 17 Rgp 2009, 15:53
janrri
O, aš, nesumastau ką iš pomidorų padaryti, nes turiu aibę :)

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 17 Rgp 2009, 16:50
Tutsi
pas mane neiskyla tokie klausimai, nes kai tik turiu atliekamu pomidoru, darau sultis, nes pas mus ju niekada nebuna per daug 8)

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 18 Rgp 2009, 11:24
janrri
kaimynė davė patarimą kaip panaudoti pomidorus. Ji juos mala, deda į indelius ir šaldiklin, o žiemą naudoja visur ir sriubom ir plovui ir padažam ir t.t. Gal visai ir nieko :roll:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 18 Rgp 2009, 11:28
Forelle
Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 18 Rgp 2009, 13:23
Tutsi
o man saldytas pomidoras nepatinka, jo labai jau specifinis skonis is saldyklio :roll:
Pasakykit, gal zinot, kaip is slyvu pagaminti sultis :?: :roll: Mama atvilko visa kibira, nezinau ka su jomis dabar daryti :evil:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 18 Rgp 2009, 13:59
sinsan
o as is ju darau sirupus
isdarineju, uzpilu cukrum ir po geros paros nusunkiu, ir verdu sirupeli, o is tirstimu darau kose slyvu

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 18 Rgp 2009, 14:10
Tutsi
kai pas mane niekas nevalgo slyvieniu (o dar turiu ju sociai) , tai ir suku galva :?

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 18 Rgp 2009, 15:13
Forelle
Kaime darydavo slyvų nektarą, bet net neįsivaizduoju kaip, man jis nepatiko, jau geriau slyvienė, nors irgi dar priklauso kaip išvirta.

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 27 Rgp 2009, 15:32
Nicole
Močiutės"Pupelių mišrainė"žiemai
(tikiuos nesikartoju :roll: )
Lygiom dalim:
(po 1 kg.,po 2 ir t.t.)
Pupelių
Morkų
Svogūnų
Pomidorų
dar reikės:
aliejaus
juodųjų ir kvapiųjų pipirų
lauro lapelių
____________________________
Pupeles išvirti pasūdytame vandenyje,nusunkti.Tame skystyje virti stambiai tarkuotas morkas,nusunkti.Tada virti griežinėliais pjaustytus svogūnus,nusunkti.Dėti per mėsmalę maltus pomidorus ir baigiant virti,sudėti visus komponentus,įpilti aliejaus(jei po 3 kg.išeiga apie litrą),sudėti prieskonius.Užkaitinti ir sukrėsti į stiklainius.
____________________________
Mano mėgstamiausia močiutės daryta mišrainė :valg:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 28 Rgp 2009, 17:22
erneka
Mišrainė žiemai (traški ir labai skani + greit pagaminama)

1,5 kg kopūstų
1 kg paprikų
1 kg pomidorų
1 kg agurkų
1 kg morkų
200 ml aliejaus
200 ml acto
8 a.š. druskos
16 a.š. cukraus

Neturint kokios nors vienos rūšies daržovių, jas galima keisti tokiu pat kiekiu kitos rūšies daržovėmis.
Visas daržoves supjaustome šiaudeliais, morkas sutarkuojame, supilame aliejų, actą, cukrų druską ir išmaišome. Statome virti ir nuo užvirimo verdame lygiai 2 min, ne daugiau, kaskart pamaišydamos. Supilstome į stiklainius, užsukam dangteliais ir laikom apverstus kol atvės. Galima ragauti jau kitą dieną, bet atsargiai, nes gali žiemai nelikt :wink:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 28 Rgp 2009, 17:25
Lilina
Forelle rašė:Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims
Seklas išimi prieš džiovinant? Aš irgi pasinešiau ant džiovinimo. Orkaitei kuo puikiausiai džiusta :)

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 28 Rgp 2009, 19:48
Forelle
Lilina rašė:
Forelle rašė:Aš dabar džiovinu pomidorus, kitus kaip Tutsi sunaudojam sultims
Seklas išimi prieš džiovinant? Aš irgi pasinešiau ant džiovinimo. Orkaitei kuo puikiausiai džiusta :)
Neimu. Orkaitėj gerai džiūsta, jeigu ji normali, pas mane temperatūra nesireguliuoja ir atrodo vos vos ugnis, o ima degt

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 23 Bal 2010, 20:04
Esis
Labas vakaras, gal kas marinuojate česnakus namie ir galėtumėte pasidalinti receptu?

Re:

Parašytas: 04 Rgp 2010, 15:36
vasara
Ramunė rašė:Pomidorai su žele

2 litrai virinto vandens,
5 šaukštai su kaupeliu želatinos,
4 šaukštai cukraus,
4 šaukštai druskos,
1 šaukštas acto.

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti.
Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių.
dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reikia 3 šaukštų.
ar būtina tokius pomidorus laikyti šaldytuve?Mano sandėliuke nėra labai šalta-ne rūsys.Kažin gerai laikytųsi žiamai?

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 04 Rgp 2010, 20:10
Isia
mano teta panasiai darydavo, nzn kaip jai pavykdavo, bet ji taip uzdarytus pomidorus laikydavo sandeliuke bute, ir kuo puikiausiai issilaiko jai :)

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 09 Rgp 2010, 14:54
pyp
as virtuvėj laikiau pernai, tik prieš valgydama įkišdavau į šaldytuvą, kad sustingtų drebučiai :wink:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 12 Spa 2010, 22:29
sinsan
Marinuotos šparaginės pupelės


Reikės:


šparaginių pupelių (tinka ir žalios, ir geltonos).
Marinatui:
3 litrai vandens,
250 ml acto 9 %,
4 valg. šaukštai druskos,
12 valg. šaukštų cukraus,
juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų grūdelių,
lauro lapelių,
krapų.

Šparagines pupeles gerai nuplauti, nupjaustyti abu galiukus. Paruoštas pupeles sumesti į užvirusį marinatą ir virti 15 min., tuomet sudėti į stiklainiukus ir užsukti dangteliais.

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 12 Spa 2010, 22:30
Tutsi
o kodel pas tave marinatas toks neskaidrus :roll:... ai supratau, nes tu krakmolo nenuplauni nuo pupeliu :P

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 12 Spa 2010, 22:45
sinsan
na pupeles as nuplaunu, o tai kaip kazkaip dar atskirai krakmola nuplaut reik?, o seip tai cia ne neskaidruma, o fotkinta kai istraukta is saldytuvo, ir visi stiklainiai tokie kaip apsitrauke.

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 13 Spa 2010, 17:38
Nicole
Sparagines tik apverdu ir saldau,man laiko gaila marinuot ir taip puikiai susinaudoja :roll:

Re: DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 14 Spa 2010, 10:27
sinsan
Žalių pomidorų mšrainė žiemai
3 kg žalių pomidorų
1,5 kg svogūnų
1,5 kg morkų
100 g druskos
350 g cukraus
400 g aliejaus
300 g acto
žiupsnelis česnakų
keli pipirai
lauro lapeliai

Pomidorus, svogūnus, morkas supjaustome, apibarstome druska ir paliekame kambario temperatūroje 12 val. Ruošiame marinatą. Užviriname aliejų ir actą su cukrumi bei prieskoniais. Į jį sudedame daržoves ( be skysčio) ir troškiname 30-35min. Viską sudedame į iškaitintus stiklainius ir uždarome.