Puslapis 2 iš 18
Parašytas: 10 Geg 2007, 19:26
Ramunė
Marinuotos cukinijos
Marinatas :
3 litrai vandens,
5 šaukštai ( be kaupo) druskos,
1 stiklinė acto,
5 šaukštai cukraus.
Cukinijas nulupam, perpjaunam per pusę, išimam munkštimą ir supjaustom norimais gabaliukais. Į indelius dedam lauro lapų, pipirų, krapų ir česnako. Galima naudoti agurkų konservavimo mišinį. Sudedam cukinijas, užvirinam marinatą, užpilam ir užsukam dangteliais.
Greitai, skanu. Mes jas valgom vienas, labai skanu į mišraines vietoj agurkų, o ypač į tradicinę burokėlių mišrainę su pupelėm.
Parašytas: 12 Geg 2007, 18:07
Tutsi
o ka primena skonis
Parašytas: 12 Geg 2007, 18:11
Ramunė
Labiau aguročius, šiek tiek agurkus.
Bet pernai marinavau moliūgus pagal tą patį receptą - dar skaniau, nei cukinija.
Parašytas: 13 Geg 2007, 08:41
Ramunė
Marinuota paprika
Marinatas :
0,5 stiklinės 9% acto,
3 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės cukraus,
1 šaukštas aliejaus,
1,5 šaukšto druskos.
Į iškaitintus stiklainius dedame lauro lapų, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų žirnelių.
Papriką perpjauname, išvalome sėklas ir pjaustome pagal norą : kubeliais, šiaudeliais, juostelėm... ir nuplikinam verdančiu vandeniu.
Užverdam marinatą, suberiam paprikas ir paverdam 2 - 3 min. Tada sudedam į stiklainiukus ir užsukam.
Parašytas: 13 Geg 2007, 11:20
Tutsi
mano sandeliuke yra tokio dalyko,bet deja,niekas nevalgo
Parašytas: 13 Geg 2007, 12:16
Ramunė
tutsi rašė:mano sandeliuke yra tokio dalyko,bet deja,niekas nevalgo
Mat kaip, o aš labai apgailestavau, kad jau nebėra
Tai kiek buvo džiaugsmo, kai dar vieną radau
Parašytas: 13 Geg 2007, 12:18
Tutsi
o as galvoju,kad papuosimui reiks sunaudoti,gaila ismesti
Parašytas: 13 Geg 2007, 12:25
Ramunė
tutsi rašė:o as galvoju,kad papuosimui reiks sunaudoti,gaila ismesti
O padažam nebandei? Ar irgi nevalgo? Picai, karštiems sumuštiniams
Parašytas: 14 Geg 2007, 18:11
Tutsi
Pabandykit pasigaminti Lečo. Labai skanu.
3 kg pomidorų
1 kg paprikų
1 kg morkų
1 kg svogūnų
1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus
1 stiklinė ryžių
1 šaukštai druskos
ir pipirų pagal skonį
Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
Parašytas: 14 Geg 2007, 18:11
Tutsi
Ramunė rašė:tutsi rašė:o as galvoju,kad papuosimui reiks sunaudoti,gaila ismesti
O padažam nebandei? Ar irgi nevalgo? Picai, karštiems sumuštiniams
nebandziau
Parašytas: 14 Geg 2007, 18:14
Tutsi
MARINUOTI SVOGŪNAI
Ingridientai: 4 kg mažų svogūnų ropučių
180 g cukraus
105 g druskos
520 g 9% acto
1,5 g cinamono
lauro lapų
1,5 l vandens
Aprašymas: Geriausiai marinuoti puslitriniuose stiklainiuose. Pirmiausia reikia išvirti marinatą. Į emaliuotą puodą supilti vandenį, suberti cukrų ir druską, virinti 12-15 min. Tuomet tirpalą perkošti ir vėl užvirinti. Kai užvirs supilti actą. Svogūnus nuvalyti nuo lūkštų, nuplauti ir blanširuoti verdančiame vandenyje 2-3 min. Į sausus stiklainius ant dugno sudėti 3-4 kvepiančius pipirus, 1 nedidelį gabalėlį cinamono, 2-3 gvazdikėlius, 1 lauro lapą. Ant viršaus sudėti svogūnus ir užpilti šiltu marinatu. pasterizuoti verdančiame vandenyje 5 minutes, tada užsukti dangtelius ir atvėsinti.
Parašytas: 14 Geg 2007, 18:31
Ramunė
Galų gale
O tai vis norėdavau pabandyti - recepto nieks neturi
Dekui
Parašytas: 14 Geg 2007, 18:35
Tutsi
Parašytas: 14 Geg 2007, 19:25
Ramunė
Konservuoti žalieji žirneliai
1 litrui vandens :
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai acto..
Žirnelius perrinkti, nuplauti.
Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 - 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį pipirą,užpilti verdančiu marinatu, užsukti, sudėti žemyn dangteliais ir uždengti šiltai. Laikyti, kol atvės.
Mano kolegė dar deda į 0,75 litro indelį po aspirino tablet. Tik aš nesuprantu - kam
Parašytas: 15 Geg 2007, 08:17
silsta
Aspirinas "užmuša" visas bakterijas. Bet nesuprantu, kam ten kišti tą chemiją, juk ir taip gerai laikosi marinuotos daržovės, visokie lečo, daržovių mišiniai, paprikos. Pas mane sanėliukas blokinio namo rūsyje ir viskas kuo puikiausiai laikosi per žiemą...
Parašytas: 15 Geg 2007, 09:43
Tutsi
Ramunė rašė:Konservuoti žalieji žirneliai
1 litrui vandens :
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
2 šaukštai acto..
Žirnelius perrinkti, nuplauti.
Vandenį pasūdyti, užvirti, suberti žirnelius ir pavirti apie 10 - 15 min. Tada išgriebti, sudėti į indelius, įmesti po 1juodąjį ir kvepiantį pipirą,užpilti verdančiu marinatu, užsukti, sudėti žemyn dangteliais ir uždengti šiltai. Laikyti, kol atvės.
Mano kolegė dar deda į 0,75 litro indelį po aspirino tablet. Tik aš nesuprantu - kam
va sita,tai butinai darysiu
Parašytas: 15 Geg 2007, 11:37
Ramunė
Skanu tikrai, bet as to aspirino nededu, manau, kad neapsimoka terst gero daikto:?
Parašytas: 15 Geg 2007, 11:38
Tutsi
mano anyta i agurkus deda
As tai grieztai pries tokius dalykus
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:29
silsta
Turiu tokį receptuką, gal "prisigadys"
Raudonųjų burokėlių lapkočių ir rūgštynių mišinys sriubai:
Reikia: 2 kg
jaunų raudonųjų burokėlių lapkočių (galima ir su lapais), 0,5-1 kg rūgštynių lapų, druskos, pipirų. Supjaustytus burokėlių lapkočius apvirkite. Nukoškite. Susmulkinkite rūgštynes ir patroškinkite nedideliame kiekyje vandens. Tada rūgštynes (su skysčiu) sumaišykite su burokėliais. Užvirinkite, sudėkite į stiklainius ir uždarykite metaliniais dangteliais.
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:32
Tutsi
turetu buti neblogas
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:34
Ramunė
Mano nieks nevalgo tokių sriubų, aš ir nebedarau. O kad skanu, tai garantuoju
Burokėlia juk, o dar ir rūgštynės.
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:36
Tutsi
ir as dabar verdu rugstyniu sriuba,jau prisirinkau svieziu
Parašytas: 15 Geg 2007, 15:40
Ramunė
Netoli esančioj pievoj pasirenku laukinių rūgštynių : nu jau skanu
Parašytas: 15 Geg 2007, 17:40
Tutsi
Ramunė rašė:Netoli esančioj pievoj pasirenku laukinių rūgštynių : nu jau skanu
o tai tik sau verdi atskirai
Parašytas: 15 Geg 2007, 19:43
Ramunė
Taip
O ką darysi, kai vyras skonio neturi
Parašytas: 16 Geg 2007, 08:32
silsta
Būna ir man panašiai. Vyras negali pakęsti burokėlių sriubos, o aš ją dievinu. Ką daryyyyyyyyyyyt
Tai ir verduosi šią sriubą tik sau
Parašytas: 16 Geg 2007, 08:37
Tutsi
Parašytas: 16 Geg 2007, 09:45
Lilina
Pas mane sode dilgeliu priviso. Tai žinokit panos priskinsiu, pridžiovinsiu, bus ir į sriubą ir arbatai
Parašytas: 16 Geg 2007, 09:56
Tutsi
niekada neragavau,pas mano mama dilgeles neauga
Parašytas: 16 Geg 2007, 10:24
Lilina
Nu pas mane irgi uz sklypo ribos užaugo, ir prie krumioko vieno