Puslapis 618

Parašytas: 26 Lie 2007, 13:21
Ramunė
Tina rašė:Labai mėgstu tokias žiemines salotas : 5 kg kopūstų, po 1 kg svogūnų, paprikų, morkų, pagal skonį cukraus, druskos, po 0,5 l aliejaus ir acto. Daržoves supjaustyti, sudėti likusius komponentus, viską gerai išmaišyti, pamarinuoti 3-4 valandas, sudėti į stiklainius, laikyti šaltoje vietoje.
Pasaka, ne mišrainėPaveikslėlis

Parašytas: 26 Lie 2007, 13:23
Ramunė
Lilina rašė:
Ramunė rašė:
Lilina rašė:O man visą šitą sudėtį norisi tiesiog sumalti tarpusavije ir usio :P
Tada bus trumpam naudojimui - savaitei ar dviem. O čia turi per visą žiemą arba, kol susivalgo :lol:
Pas mus tokie dalykai neužsistovi Paveikslėlis
O aš laikau rūsyje, tada ilgiau išsilaiko. Jei šaldytuve - vsio, mamt - ir nėrPaveikslėlis

Parašytas: 26 Lie 2007, 13:23
Tutsi
Lilina rašė:O man visą šitą sudėtį norisi tiesiog sumalti tarpusavije ir usio :P
jei sumalsi,manau bus tyre,o jei supjaustysi,tada jausis gabaliukai :roll:

Parašytas: 26 Lie 2007, 17:04
Ramunė
Baklažanai aliejuje

5 kg baklažanų,
200 g svogūnų,
400 g morkų,
200 g salierų šaknų,
petražolių lapelių, krapų, druskos,
800 ml aliejaus.

Jauni, švieži baklažanai nuplaunami, nupjaunami vaiskočiai kartu su dalimi vaisiaus ir dalimis panardinami į verdantį vandenį, pasūdytą santykiu: 50 g druskos vienam litrui vandens.
Išgriebti ir nusunkti baklažanai supjaustomi 2 cm storumo žiedais, kurie kepinami karštame aliejuje 10 minučių.Išgriebti iš aliejaus baklažanai dedami į 500 ml talpos stiklainius, sluoksniuojami su svogūnų žiedais, morkomis, salierų gabaliukais, susmulkintomis petražolėmis. Užpilami aliejumi, kuriame kepė.
Stiklainiai tuoj pat sandariai uždaromi ir 15 minučių sterilizuojami.


Lygiai taip pat galiam ruošti ir cukinijas, tik sterilizuoti teikia 10 min.

Parašytas: 26 Lie 2007, 17:07
Ramunė
Cukinijų, paprikų ir žiedinių kopūstų salotos

1 kg cukinijų,
1 kg saldžiųjų raudonų ir geltonų paprikų,
1 kg žiedinių kopūstų,
3 česnakai,
250 g aliejaus,
druskos,cukraus,
maltų juodųjų pipirų,
aitriųjų paprikų miltelių.

Kopūstus įdėti į karštą vandenį, palaikyti kelias minutes ir ataušinti. Išskirstyti žiedynais.
Paprikas nuplauti, perpjauti, išimti sėklas ir supjaustyti kvadratėliais.
Česnakus nulupti ir pakepinti. Kai suminkštės, sudėti paprikas, kopūstus, išmaišyti, pasūdyti ir pagardinti aitriųjų paprikų.patroškinti apie 15 min Cukinijas supjaustyti kubeliais ir suberti į karštą daržovių masę. Išmaišyti, dar pakaitinti apie 10 min. įberti juodųjų pipirų.

Parašytas: 26 Lie 2007, 17:12
Tutsi
kai pasiskaitai tokius receptus,net liudna pasidaro :cry: vel ruduo ant nosies :roll:

Parašytas: 26 Lie 2007, 17:31
Ramunė
Oi, nesakykPaveikslėlis Aš kai pasižiūriu į kalendorių, net baisu darosi :shock: jau rugsėjis visai nebetoli, o atostogų kaip ir nebuvoPaveikslėlis

Parašytas: 26 Lie 2007, 18:36
Tutsi
atostogu tik lauki ilgai,o praeina jos net mirktelt nespeji :(

Parašytas: 27 Lie 2007, 10:18
merope87
Sveikos iš ryto :geles:
Užderėjo šiais metais šparaginės pupelės pas mus.. Gal kokių konservavimo, marinavimo būdų esat išbandžiusios ir galit pasidalinti :roll:
Ramunės šparagines pupeles troškiniams mama jau darys 8)

Parašytas: 27 Lie 2007, 11:58
Ramunė
Aš savo keturis receptėlius jau parašiau, dabar lauksiu naujovių :lol:

Parašytas: 27 Lie 2007, 15:53
merope87
Radau žurnale pasiknisus, gal kam pravers..

TROŠKINTOS ŠPARAGINĖS PUPELĖS

1kg šparaginių pupelių
1 stiklinė aliejaus
0,3kg pomidorų
0,2kg svogūnų arba porų
pagal skonį druskos, pipirų, muskatų, raudonėlių

Susmulkinam pupelių ankštis. Puode su įkaitintu aliejumi pakepame susmulkintus svogūnus, po to sudedame pupeles ir pamažu troškiname, kol jos pusiau suminkštėja. Tada sudedame nuluptus ir susmulkintus pomidorus, prieskonius. Troškiname 15min. Po to ugnį išjungiame ir troškinį paliekame 2val. Tada troškinį vėl užverdame ir troškiname iki kol pupelės visiškai suminkštėja. Karštą troškinį sudedame į paruoštus stiklainius, sandariai uždarome.

Parašytas: 27 Lie 2007, 15:54
Ramunė
Čia turėtų būti neblogai prie kokių žuvies patiekaliukų ar su keptom bulvytėm :roll: Gal kas jau bandėt?

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:18
merope87
ŠPARAGINĖS PUPELĖS SŪRYME

1kg šparaginių pupelių
2 stiklinės vandens
10g druskos
5g cukraus
5g citrinų rūgšties

Šparagines pupeles supjaustyti 2cm gabaliukais ir nuplikyti silpnai pasūdytame vandenyje. Išgriebus iš vandens sudėti į stiklainius, užpilti karštu pasūdytu, parūgštintu ir cukrumi paskanintu vandeniu.
Sterilizuoti verdančiame vandenyje 1l talpos stiklainius 1val. 30min. Sandariai uždaryti.

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:22
Ramunė
merope87 rašė:ŠPARAGINĖS PUPELĖS SŪRYME

Sterilizuoti verdančiame vandenyje 1l talpos stiklainius 1val. 30min. Sandariai uždaryti.
Tu čia nesuklydai, tikrai tiek laiko :shock:

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:24
merope87
Ramunė rašė:
merope87 rašė:ŠPARAGINĖS PUPELĖS SŪRYME

Sterilizuoti verdančiame vandenyje 1l talpos stiklainius 1val. 30min. Sandariai uždaryti.
Tu čia nesuklydai, tikrai tiek laiko :shock:

Nesuklydau :merg2:

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:29
Ramunė
Velniškai ilgai kankintis reikia. :evil:

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:31
merope87
ŠPARAGINĖS PUPELĖS POMIDORŲ TYRĖJE

1kg šparaginių pupelių
750g pomidorų
20g druskos
20g cukraus

Paruoštas pupeles supjaustyti 2cm gabaliukais ir 3 min plikyti pasūdytame vandenyje, po to išgriebti, palaukti, kol nuvarvės vanduo, ir sudėti į stiklainius.
Pomidorus supjaustyti ir kaitinti, kol suminkštės, paskui pertrinti per tinklelį, kad atsiskirtų sėklos. Pertrintą masę suplakti mikseriu. Karštą pomidorų tyrę pasūdyti, paskaninti cukrumi ir užpilti ant pupelių.
Pasterizuoti 95C temperatūroje 1l talpos stiklainius 50-55 min. Stiklainius sandariai uždaryti.

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:36
Ramunė
O jeigu pupeles patroškinti toje tyrėje? Gal atstotų pasterizavimą :roll:

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:39
Tutsi
as manau,kad atstotu :roll: O pasterizuoti sitiek laiko :shock: pirma karta girdziu is viso,kad galima sitiek laiko :(

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:47
Ramunė
Pupelės kietokos :? gal trodėl :roll: Bet vanduo išgaruos per tirek laiko, teks dapylinėt :roll:

Parašytas: 27 Lie 2007, 16:50
Tutsi
man vistiek,kazkas cia ne taip :roll:

Parašytas: 27 Lie 2007, 17:14
merope87
Aš visiškai žalia šitoj srity, tai nelabai ką pakomentuot galiu :merg2: Mama irgi nelabai daug marinavus, tai darysim viską pagal instrukciją :roll:

Parašytas: 27 Lie 2007, 17:16
Tutsi
merope87 rašė:Aš visiškai žalia šitoj srity, tai nelabai ką pakomentuot galiu :merg2: Mama irgi nelabai daug marinavus, tai darysim viską pagal instrukciją :roll:
o is kokios knygos,ar zurnalo receptukas :roll:

Parašytas: 27 Lie 2007, 17:16
Ramunė
Tada siūlyčiau daryt ne po daug: kartais viską pagal instrukciją darant, pššššššš išeian. Man taip buvo su pikantiška pomidorų mišraine :oops:

Parašytas: 27 Lie 2007, 17:23
merope87
tutsi rašė:
merope87 rašė:Aš visiškai žalia šitoj srity, tai nelabai ką pakomentuot galiu :merg2: Mama irgi nelabai daug marinavus, tai darysim viską pagal instrukciją :roll:
o is kokios knygos,ar zurnalo receptukas :roll:
"Kviečiu prie stalo" 2000 metų.

Parašytas: 27 Lie 2007, 20:39
vitele
Uuuuuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kaip nekenčiu pasterizavimo Paveikslėlis man atrodo , kad tirkrai toj tyrėj patroškint , ir nereiks tiek vargti

Parašytas: 27 Lie 2007, 20:43
Ramunė
Aš irgi stengiuosi jį apeitPaveikslėlis Nežinau, kodėl : juk sudėjai, užkaitei ir viskas :roll: bet nemėgstu - juodai šito dalykoPaveikslėlis

Parašytas: 27 Lie 2007, 20:47
vitele
Kadangi , konservacijos sezonas prasidėjo , o ir grybai jau vienas po kito galvas kyšteli , tai aš taip baravykus marinuoju , labai skanu , gal kas dar nebandėt


Marinuoti baravykai

*1,5 kg baravykų
*2 l vandens
*35 g druskos
*1 svogūnas
*1 morka



Marinatui:
*0,4 l vandens
*2 lauro lapeliai
*0,125 l acto (8 proc.)
*10 g cukraus
*3 juodieji pipirai
*10 g druskos

Taigi,vandenį užvirink kartu su cukrumi, juodaisiais pipirais ,actu, druska, lauro lapeliais.Perkošti marinatą ir palikti atvėsti.Grybus nuvalyti, supjaustyti, nuplauti ir virti pasūdytame vandenyje 3-5 min. Nukošti.Morką ir svogūną supjaustyti.Grybus sudėti į stiklainius,pridėti pjaustytos morkos ir svogūno, užpilti marinatu.Stiklainius užsukti ir sudėti į puodą su vandeniu. Pasterizuoti apie 30 min. nuo užvirimo pradžios.

Parašytas: 29 Lie 2007, 19:27
Tutsi
man tai skaniausi pasudyti :merg2:

Parašytas: 29 Lie 2007, 20:58
vitele
Aš ir tokius ir tokius mėgstu :D