Puslapis 118

DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Parašytas: 04 Bal 2007, 15:59
Hazel
Manau, kad ši tema reikalinga ;)
Paveikslėlis

Parašytas: 04 Bal 2007, 16:01
Hazel
Silsta pasiūlė:
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius
Skanaus!!!!

Parašytas: 04 Bal 2007, 16:05
Hazel
o čia mano receptas(jis labai patinka mano mamai):
KOŠĖ SU SALDŽIAIS PIPIRAIS
1kg pomidorų supjaustome,
0.5kg svogūnų supjaustome smulkiai,
0.5kg morkų sutarkuojame,
0.5kg paprikų,
pusė stiklinės acto,
du šaukštai druskos,
6 šaukštai cukraus,
7 šaukštai aliejaus
Daržoves sudedamos į puodą ir verdamos apie 1 val. tada dėti į stiklainius, gerai užsukti.

Parašytas: 04 Bal 2007, 16:21
silsta
Kadangi turim naują temą, tai ir kitą receptą paprikos su česnakais čia įkėliau:

MARINUOTA PAPRIKA SU ČESNAKAIS

Tikslaus recepto aš neturiu, viską darau "iš akies". Pabandysiu atkurti -

2 kg. paprikos (geriausia įvairių spalvų, nes gražiau atrodo stiklainiuke),
1 kg. česnakų
Marinatui:
1 ltr. vandens- 2 valg.šaukštai druskos, 2 valg.šaukštai cukraus,
100 gr.aliejaus, 3 valg.šaukštai acto arba rūgštelės tiek, kad būtų saldžairūgštis marinatas, lapelių lauro, kvepiančių pipirų.

Paprika išvaloma ir supjaustoma panašiai į 4 dalis, česnakas nuvalomas skiltelėmis, bet skiltelės nepjaustomos. Viskas sudedama į puodą (į marinatą), užvirus paverdama 5 min. ir išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus, sandariai uždaroma.

padaroma labai greit, mažai terlionės ir labai skaniai gaunasi. Skanaus

Parašytas: 04 Bal 2007, 16:31
Tutsi
nors dar ne sezonas,bet geriau anksciau....iki sezono oho kiek bus receptuku :wink:

Parašytas: 04 Bal 2007, 16:40
silsta
Taip, prisirinksim receptų, o gaminti aptingsim :oops: Su manim taip dažnai būna :oops:

Parašytas: 04 Bal 2007, 16:44
Ramunė
Silstos paprikas ( 1 receptą ) darau aš, bet tik panašiai. Nededu nei česnako, nei saliero, nei petražolių. Bet jau skanu, nepaprastai :lol: O aš receptuką gavau iš tikybos mokytojos. Ji pas mus asas marinavimų. 8)

Parašytas: 04 Bal 2007, 16:53
Tutsi
dabar galesiu ideti receptuka "alkano Beno" :wink:

Parašytas: 04 Bal 2007, 16:55
Ramunė
Mane tas pavadinimas veža :laugh: 060 043

Parašytas: 04 Bal 2007, 17:07
Lilina
Mano mama yra konservavimo ase, bet man pačiai kolkas dar nekyla noro konservuoti žiemai :roll: Nors aišku skanu savo darytą, nei pirktą. bet kai turi asę-mama, kam pačiai daryt? ;)

Parašytas: 04 Bal 2007, 17:43
Hazel
tutsi rašė:dabar galesiu ideti receptuka "alkano Beno" :wink:
o kas čia per darinys? :D

Parašytas: 04 Bal 2007, 17:43
Hazel
Lilina rašė:Mano mama yra konservavimo ase, bet man pačiai kolkas dar nekyla noro konservuoti žiemai :roll: Nors aišku skanu savo darytą, nei pirktą. bet kai turi asę-mama, kam pačiai daryt? ;)
gal iš mamos kokių gerų ir patikrintų receptų gautum? ;)

Parašytas: 04 Bal 2007, 17:52
Ramunė
Hazel rašė:
tutsi rašė:dabar galesiu ideti receptuka "alkano Beno" :wink:
o kas čia per darinys? :D
Uncle Ben. Daržovių troškinys su pomidorų padažu. Bet Tutsi labai jau fainai sulietuvino Paveikslėlis

Parašytas: 04 Bal 2007, 19:19
Tutsi
Ramunė rašė:
Hazel rašė:
tutsi rašė:dabar galesiu ideti receptuka "alkano Beno" :wink:
o kas čia per darinys? :D
Uncle Ben. Daržovių troškinys su pomidorų padažu. Bet Tutsi labai jau fainai sulietuvino as ji taip sulietuvinau,nes labai panasu i uncle bens padaza

Parašytas: 04 Bal 2007, 22:01
Lilina
Hazel rašė:
Lilina rašė:Mano mama yra konservavimo ase, bet man pačiai kolkas dar nekyla noro konservuoti žiemai :roll: Nors aišku skanu savo darytą, nei pirktą. bet kai turi asę-mama, kam pačiai daryt? ;)
gal iš mamos kokių gerų ir patikrintų receptų gautum? ;)


Nu paklausinėsiu jos salotų "Lėčio" receptą :roll:

Parašytas: 05 Bal 2007, 00:43
zuikaite
Mano mociute, mao mama, ir viena mano sesuo labai skaniai marinuoja. Butinai pasidomesiu, kaip jos marinuoja visokias paprikas, agurkelius. Veda uogienes labai labai skanias. Net cia, Ispanijoje, jau yra ju gerbeju :roll:

Parašytas: 05 Bal 2007, 08:43
Ramunė
Lilina rašė:[Nu paklausinėsiu jos salotų "Lėčio" receptą :roll:
Lečo receptą aš irgi turiu. Paskui pasidalinsim. Po Velykų reikės traukti visus užrašus iš stalčių :wink:

Parašytas: 05 Bal 2007, 09:44
Tutsi
"ALKANAS BENAS"

2.5 kg.cukinijos;
0.5 kg.paprikos;
0.5 l.pomidoru padazo;
200 g.aliejaus;
200 g.acto;
200 g.cukraus;
1 šaukštas drusko.

viska supjaustyti kubeliais,sudėti i puodą ir troskinti ant silpnos ugnies 30 minuciu.Poto i stiklainiukus ir i sandeliuka :luks:

Parašytas: 05 Bal 2007, 10:24
silsta
Aš gaminu tokią makalynę, kažką panašaus į Lečo. Labai skanu.

3 kg pomidorų, 1 kg paprikų, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 stiklinė cukraus
100 ml aliejaus, 1 stiklinė ryžių, druskos ir pipirų pagal skonį

Pomidoru supjaustyti skiltelėmis, paprikas - šiaudeliais, svogūnus - griežinėliai, morkas tarkuokite. Visus produktus sumaišykite ir virkite. Karštą masę supilstykite į stiklainius. Skanu šiltas ir šaltas, prie mėsos ar vienas.
:!: :!: :!:
Kitas variantas lygiai toks pa, tik nededu ryžių.

Parašytas: 06 Bal 2007, 16:26
Ramunė
Mišrainė "10 BALŲ"

2,5 kg nuluptų cukinijų,
0,5 kg paprikos,
100 g acto,
200 g aliejaus,
1 stiklinė cukraus,
0,5 litro pomidorų padažo,
1 valg. šaukštas druskos.

Cukinijas nulupti, išimti sėklas, supjaustyti gabalėliais, paprikas išvalyti ir susmulkinti.
Paprikas, actą, aliejų, cukrų, druską sudėti ir virti 10 minučių, tada sudėti papriką ir pomidorų padažą ir dar pavirti 10-15 minučių.
Karštą sudedam į stuiklainius, užsukam ir laukiam rudens, kol prireiks.

Man ji patinka, nes tinka prie visko : pradedant mėsa, baigiant silke arba virtomis bulvėmis. Šiandien atidariau ir, atrodo, paskutinį indelį. :cry:

Parašytas: 06 Bal 2007, 17:08
Ramunė
MIŠRAINĖ ŽIEMAI

1 KG PAPRIKOS,
1 KG POMIDORŲ,
1 KG SVOGŪNŲ,
1 KG MORKŲ.

Marinatui
5 šaukštai cukraus,
2 šaukštai druskos,
1,5 stiklinės aliejaus,
1/4 stiklinės acto,
lauro lapai, pipirai,.

Marinatą užvirinti.

Morkas galima žalias pjaustyti griežinėliais, bet aš apverdu, nes nespėja išsitroškinti. Visas daržoves supjaustyti. Papriką, morkas ir svogūnus suberti į marinatą ir pavirti apie 10 minučių. Tada sudėti pomidorus ir dar troškinti 10 minučių. Sukrėsti į stiklainius, užsukti ir parą palaikyti šiltai.

Parašytas: 06 Bal 2007, 17:22
Tutsi
ar pastebejei,kad tavo misrainė 10 balu yra tas pats alkanas benas Paveikslėlis

Parašytas: 06 Bal 2007, 17:26
Ramunė
Lygiai-lygiai Paveikslėlis Tip-top :shock:
Tikrai nepastebėjau.
Man jinai klaikiai skani. Prisidarau daugybę stiklainių, bet vistiek pritrūkstuPaveikslėlis Kartą net ant silkės svečiams netikėtiems buvau užmetusi - matytum , kaip šlamštė Paveikslėlis Už tai ir praminiau 10 balų :wink:

Parašytas: 06 Bal 2007, 17:31
Ramunė
tutsi rašė:ar pastebejei,kad tavo misrainė 10 balu yra tas pats alkanas benas
Tikrai, labai atsiprašau

Taip norėjau parodyti savo skaniausią mišrainę, kad net nepasižiūrėjau, kas auksčiau parašytaViskas tas pat, truputį laikas skiriasi.
Nepyk, kąąąąąąąąą

Parašytas: 06 Bal 2007, 17:33
Tutsi
o pas mane tik pirmais metais kai dariau pritruko,bet dabar niekada Paveikslėlis o laikas,cia mazdaug.

Parašytas: 07 Bal 2007, 01:46
zuikaite
turiu toki viena klausymeli... Neturint rusio, saltos vieteles ir nebunant vietos saldytuve, ar imanom per karsta vasara islaikyti konservuots agurkelius, pmidorus, miraine kaip jus cia parasete, ir pan.??? :oops:

Parašytas: 07 Bal 2007, 08:09
Ramunė
Nežinau, bijau apgauti :? Tikriausiai nelabai ilgai ( mėnesį kokį) gal ir galima.
Yra tituliniame puslapyje receptas agurkams, kai nėra šaltų patalpų. Gal tokius ir išlaikytum ilgiau. :roll:

Parašytas: 07 Bal 2007, 13:47
Tutsi
na pas mane viskas stovi sandeliuke,o sandeliukas bute,viskas kuo puikiausiai laikosi :merg2: ,as i rusi nieko nenesu :roll:

Parašytas: 07 Geg 2007, 17:48
Ramunė
Lečo

3 kg smulkiai supjaustytos paptikos,
0,5 l pomidorų padažo,
0,5 l vandens,
0,5 st.cukraus,
0,5 st. aliejaus,
1 šaukštas su kaupu druskos.

Viską sudedame ir verdame 20 min. Baigiant dar reikia įpilti 0,5 st. acto.

Kas mėgsta aštriau,galima įspausti 5 česnako skilteles.

Parašytas: 07 Geg 2007, 18:48
Tutsi
siemet pameginsiu,gal seimynai patiks :merg2: