DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
gali būti dėl želatinos. šiaip Ramunė nesijaudink, ne pagal tavo receptą dariau, o turiu knyga apie konservavimus, tai receptas iš ten.
dar pastėbėjau skirtumą, kad pomidorus reikia užpilti atvėsusiu marinatų, o paskui slovikus su marinatais ir pomidorais kaitinti verdančiam vandeny...o aš karštu užpilinėjau, gal tame esmė
dar pastėbėjau skirtumą, kad pomidorus reikia užpilti atvėsusiu marinatų, o paskui slovikus su marinatais ir pomidorais kaitinti verdančiam vandeny...o aš karštu užpilinėjau, gal tame esmė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Agurkai aštriame marinate
10 kg agurkų,
250 g krapų,
šakelės mairūno,
20 g krieno šaknies,
1 – 2 galvučių česnako,
1 valg. šaukšto garstyčių (sėklų),
3-4 vnt. pipirų žirneliais.
Marinatui:
8 l vandens,
1,4 l acto,
250 – 400 g druskos,
300 – 500 g cukraus.
Atrinkite šviežius, nepažeistus agurkus, nuplaukite po tekančiu vandeniu. Paruoškite žalumynus ir prieskonius: mairūną ir krapus supjaustykite. Agurkus kuo talpiau sudėkite į stiklainius. Prieskonius dėkite ant stiklainio dugno, per vidurį ir viršuje.
Paruoškite marinatą. Verdančiu marinatu užpilkite agurkus. Pasterizuokite 90°C: 1-2 l talpos stiklainius – 20-25 min., 3 l stiklainius – 30-35 min.
10 kg agurkų,
250 g krapų,
šakelės mairūno,
20 g krieno šaknies,
1 – 2 galvučių česnako,
1 valg. šaukšto garstyčių (sėklų),
3-4 vnt. pipirų žirneliais.
Marinatui:
8 l vandens,
1,4 l acto,
250 – 400 g druskos,
300 – 500 g cukraus.
Atrinkite šviežius, nepažeistus agurkus, nuplaukite po tekančiu vandeniu. Paruoškite žalumynus ir prieskonius: mairūną ir krapus supjaustykite. Agurkus kuo talpiau sudėkite į stiklainius. Prieskonius dėkite ant stiklainio dugno, per vidurį ir viršuje.
Paruoškite marinatą. Verdančiu marinatu užpilkite agurkus. Pasterizuokite 90°C: 1-2 l talpos stiklainius – 20-25 min., 3 l stiklainius – 30-35 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Česnako skiltelės raudonųjų serbentų sultyse
2 kg česnako skiltelių,
300 g raudonųjų serbentų sulčių,
700 g vandens,
3 krapų žiedynų,
100 g cukraus,
50 g druskos.
Česnako skilteles supjaustykite išilgai, apvirkite vandenyje 1 min. ir sudėkite į paruoštus stiklainius.Raudonuosius serbentus užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 3 min. Pertrinkite per tinklelį. Į pertrintą nuovirą supilkite cukrų ir druską, kaitinkite iki užvirimo. Verdančiu skysčiu užpilkite česnakus su krapais. Stiklainius uždarykite metaliniais dangteliais ir, apvertę dangteliais žemyn, padėkite ant rankšluosčio, kad atvėstų.
2 kg česnako skiltelių,
300 g raudonųjų serbentų sulčių,
700 g vandens,
3 krapų žiedynų,
100 g cukraus,
50 g druskos.
Česnako skilteles supjaustykite išilgai, apvirkite vandenyje 1 min. ir sudėkite į paruoštus stiklainius.Raudonuosius serbentus užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 3 min. Pertrinkite per tinklelį. Į pertrintą nuovirą supilkite cukrų ir druską, kaitinkite iki užvirimo. Verdančiu skysčiu užpilkite česnakus su krapais. Stiklainius uždarykite metaliniais dangteliais ir, apvertę dangteliais žemyn, padėkite ant rankšluosčio, kad atvėstų.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Aš visada šaltu marinatu pilu, kad pomidorai neusukystų. juk ir taip pasikaitina neblogai.Lilina rašė:gali būti dėl želatinos. šiaip Ramunė nesijaudink, ne pagal tavo receptą dariau, o turiu knyga apie konservavimus, tai receptas iš ten.
dar pastėbėjau skirtumą, kad pomidorus reikia užpilti atvėsusiu marinatų, o paskui slovikus su marinatais ir pomidorais kaitinti verdančiam vandeny...o aš karštu užpilinėjau, gal tame esmė
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprikos su kopūstais
500 g paprikų, 1 kg kopūstų,
4 svogūnai, 2 šaukštai druskos.
Marinatui:
1,2 l vandens, 250 ml 9 proc. acto,
300 g cukraus, šaukštas kmynų.
Išvalytas paprikas 5 min. plikykite karštame vandenyje, po to staigiai atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - mažais gabalėliais. Daržoves pasūdykite, išmaišykite, sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Kaitinkite 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 15 min., 1 l - 25 min. Sandariai uždarykite.
500 g paprikų, 1 kg kopūstų,
4 svogūnai, 2 šaukštai druskos.
Marinatui:
1,2 l vandens, 250 ml 9 proc. acto,
300 g cukraus, šaukštas kmynų.
Išvalytas paprikas 5 min. plikykite karštame vandenyje, po to staigiai atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - mažais gabalėliais. Daržoves pasūdykite, išmaišykite, sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Kaitinkite 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 15 min., 1 l - 25 min. Sandariai uždarykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprikų, morkų ir pomidorų troškinys
4 kg paprikų, 2 kg pomidorų,
1,5 kg morkų, 400 g svogūnų,
400 ml aliejaus,
130 ml 9 proc. acto, 300 g cukraus, 4 šaukštai druskos.
Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu bei aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Karštą troškinį sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
4 kg paprikų, 2 kg pomidorų,
1,5 kg morkų, 400 g svogūnų,
400 ml aliejaus,
130 ml 9 proc. acto, 300 g cukraus, 4 šaukštai druskos.
Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu bei aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Karštą troškinį sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paprikų ir cukinijų padažas
2,5 kg cukinijų, 500 g paprikų,
500 g pomidorų padažo,
200 g aliejaus, 200 g cukraus,
200 ml 9 proc. acto, 1 šaukštas druskos.
Cukinijas ir paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite aliejumi, pomidorų padažu, actu, suberkite cukrų, druską ir virkite apie 40 min. Sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
2,5 kg cukinijų, 500 g paprikų,
500 g pomidorų padažo,
200 g aliejaus, 200 g cukraus,
200 ml 9 proc. acto, 1 šaukštas druskos.
Cukinijas ir paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite aliejumi, pomidorų padažu, actu, suberkite cukrų, druską ir virkite apie 40 min. Sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Marinuoti baklažanai su žalumynais
1 kg baklažanų,
2-3 galvučių česnakų,
pundelio žalių petražolių šakelių, mėtų ir salierų lapų,
15 vnt. saldžiosios paprikos,
2 valg. šaukštų acto (3%),
5 valg. šaukštų druskos.
Marinatui:
1 l vandens,
3 valg. šaukštų druskos.
Baklažanus supjaustykite išilgai, pašalinkite sėklas, užpilkite druska ir palaikykite 3-4 val. Užpilkite marinatu, pakaitinkite iki užvirimo ir virkite 2-3 min. po to nupilkite skystį ir parai palikite paslėgę.
Nuluptus svogūnus, petražoles, mėtas, pipirus supjaustykite, užpilkite actu ir palikite 24 val. Tokiu paruoštu mišiniu įdarykite baklažanus, sudėkite į stiklainius. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir pasterizuokite 85°C: 0,5 l stiklainius 10-12 min, 1 l talpos – 15 min. Sandariai uždarykite metaliniais dangteliais.
1 kg baklažanų,
2-3 galvučių česnakų,
pundelio žalių petražolių šakelių, mėtų ir salierų lapų,
15 vnt. saldžiosios paprikos,
2 valg. šaukštų acto (3%),
5 valg. šaukštų druskos.
Marinatui:
1 l vandens,
3 valg. šaukštų druskos.
Baklažanus supjaustykite išilgai, pašalinkite sėklas, užpilkite druska ir palaikykite 3-4 val. Užpilkite marinatu, pakaitinkite iki užvirimo ir virkite 2-3 min. po to nupilkite skystį ir parai palikite paslėgę.
Nuluptus svogūnus, petražoles, mėtas, pipirus supjaustykite, užpilkite actu ir palikite 24 val. Tokiu paruoštu mišiniu įdarykite baklažanus, sudėkite į stiklainius. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir pasterizuokite 85°C: 0,5 l stiklainius 10-12 min, 1 l talpos – 15 min. Sandariai uždarykite metaliniais dangteliais.
Merope87, turiu kelis receptukus adzikos, gal tiks kuris?
Adzika:
5 kg pomidoru,
1 kg obuoliu,
300 gr cesnaku,
1 kg paprikos,
1 kg morku.
Viska sumalti mesmale, virti 2 valandas ant silpnos ugnies, po to supilti i mase 0,5 ltr. aliejaus, 1 stikline cukraus, 1 stikline 9 % acto, pagal skoni druskos. Kas megsta astriau - gali ideti raudono astriojo pipiro pagal skoni. Virti dar 30 min., po to sudeti i sterilius indelius. Skanaus.
ADZIKA:
2,5 KG POMIDORU,
1 KG. MORKU,
1 KG. PAPRIKOS,
1 KG. ANTANINIU OBUOLIU,
TRUPUTUKAS CILI PIPIRIUKO,
2OO GR. CESNAKO,
100 ML ACTO 9 %,
100 ML ALIEJAUS,
3 SAUKSTAI DRUSKOS,
2OO GR. CUKRAUS.
Viska sumalti mesmale, sudeti i puoda, virti 50 min. Ideti cesnakus, alieju ir virti dar 10 min. Nuemus nuo ugnies supilti acta. Supilti i sterilius indus ir uzsukti. Skanaus
****
7 paprikos,
5 pomidorai mesingi,
1 didele galva cesnako,
4 astrus pipiriukai PAPERONI (arba pagal skoni),
druska, pipiriukai. Viska sumalti mesmale, sudeti prieskonius, ir virti ant silpnos ugnies 30 min. Sudeti i paruostus stiklainiukus, uzsukti. Skanaus
Adzika:
5 kg pomidoru,
1 kg obuoliu,
300 gr cesnaku,
1 kg paprikos,
1 kg morku.
Viska sumalti mesmale, virti 2 valandas ant silpnos ugnies, po to supilti i mase 0,5 ltr. aliejaus, 1 stikline cukraus, 1 stikline 9 % acto, pagal skoni druskos. Kas megsta astriau - gali ideti raudono astriojo pipiro pagal skoni. Virti dar 30 min., po to sudeti i sterilius indelius. Skanaus.
ADZIKA:
2,5 KG POMIDORU,
1 KG. MORKU,
1 KG. PAPRIKOS,
1 KG. ANTANINIU OBUOLIU,
TRUPUTUKAS CILI PIPIRIUKO,
2OO GR. CESNAKO,
100 ML ACTO 9 %,
100 ML ALIEJAUS,
3 SAUKSTAI DRUSKOS,
2OO GR. CUKRAUS.
Viska sumalti mesmale, sudeti i puoda, virti 50 min. Ideti cesnakus, alieju ir virti dar 10 min. Nuemus nuo ugnies supilti acta. Supilti i sterilius indus ir uzsukti. Skanaus
****
7 paprikos,
5 pomidorai mesingi,
1 didele galva cesnako,
4 astrus pipiriukai PAPERONI (arba pagal skoni),
druska, pipiriukai. Viska sumalti mesmale, sudeti prieskonius, ir virti ant silpnos ugnies 30 min. Sudeti i paruostus stiklainiukus, uzsukti. Skanaus
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Saldžiųjų paprikų ir žalių pomidorų tyrė
500 g saldžiosios paprikos,
500 g žalių pomidorų,
1 svogūno galvutės,
1 česnako skiltelės,
4 valg. šaukštų acto,
druskos ir pipirų – pagal skonį.
Saldžiąją papriką ir žalius pomidorus pusvalandį kepkite orkaitėje, paskui iš paprikos išimkite sėklas ir nulupkite. Svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje. Viską susmulkinkite virtuviniu kombainu. Įpilkite aliejaus, druskos ir pipirų, pamaišykite ir troškinkite 10 min. neuždengiant dangčiu, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės ir tyrė taptų tirštesnė.
Užpildytus stiklainius uždenkite išvirintais dangteliais ir dėkite į sterilizavimo indą su vandeniu, įkaitintu iki 60 – 70°C. Esant 100°C temperatūrai sterilizavimo laikas yra toks: 0,5 l stiklainiai – 50 min, 1 litro talpos – 90 min. Po sterilizavimo iš karto uždarykite metaliniais dangteliais.
500 g saldžiosios paprikos,
500 g žalių pomidorų,
1 svogūno galvutės,
1 česnako skiltelės,
4 valg. šaukštų acto,
druskos ir pipirų – pagal skonį.
Saldžiąją papriką ir žalius pomidorus pusvalandį kepkite orkaitėje, paskui iš paprikos išimkite sėklas ir nulupkite. Svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje. Viską susmulkinkite virtuviniu kombainu. Įpilkite aliejaus, druskos ir pipirų, pamaišykite ir troškinkite 10 min. neuždengiant dangčiu, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės ir tyrė taptų tirštesnė.
Užpildytus stiklainius uždenkite išvirintais dangteliais ir dėkite į sterilizavimo indą su vandeniu, įkaitintu iki 60 – 70°C. Esant 100°C temperatūrai sterilizavimo laikas yra toks: 0,5 l stiklainiai – 50 min, 1 litro talpos – 90 min. Po sterilizavimo iš karto uždarykite metaliniais dangteliais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jaunų aguročių mišrainė
aguročių,
50 g druskos,
50 g cukraus,
krapų, adžikos, česnako – pagal skonį,
1-2 arbat šaukšteliai citrinos rūgšties.
Parenkame jaunus aguročių vaisius (kurų odelė dar minkšta ir sėklos nesubrendusios). 3 l aguročių stiklainiui reikės: 50 g druskos, 50 g cukraus, krapų, trupučio adžikos, česnako, citrinos rūgšties.
Supjaustome žiedeliais aguročius ir česnakus, užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 5 – 7 min. Vandenį nupilame ir iš jo ruošiame marinatą: pridedame 50 g druskos, 50 g cukraus. Vėl užpilame ant aguročių, palaikome 3 min, nupilame, vėl užverdame, į paskutinį užpilą sudedame citrinos rūgštį ir užpylę uždarome metaliniais dangteliais.
Manau, kad tiktų ir cukinijos, ir baklažanai
aguročių,
50 g druskos,
50 g cukraus,
krapų, adžikos, česnako – pagal skonį,
1-2 arbat šaukšteliai citrinos rūgšties.
Parenkame jaunus aguročių vaisius (kurų odelė dar minkšta ir sėklos nesubrendusios). 3 l aguročių stiklainiui reikės: 50 g druskos, 50 g cukraus, krapų, trupučio adžikos, česnako, citrinos rūgšties.
Supjaustome žiedeliais aguročius ir česnakus, užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 5 – 7 min. Vandenį nupilame ir iš jo ruošiame marinatą: pridedame 50 g druskos, 50 g cukraus. Vėl užpilame ant aguročių, palaikome 3 min, nupilame, vėl užverdame, į paskutinį užpilą sudedame citrinos rūgštį ir užpylę uždarome metaliniais dangteliais.
Manau, kad tiktų ir cukinijos, ir baklažanai
silsta rašė:
ADZIKA:
2,5 KG POMIDORU,
1 KG. MORKU,
1 KG. PAPRIKOS,
1 KG. ANTANINIU OBUOLIU,
TRUPUTUKAS CILI PIPIRIUKO,
2OO GR. CESNAKO,
100 ML ACTO 9 %,
100 ML ALIEJAUS,
3 SAUKSTAI DRUSKOS,
2OO GR. CUKRAUS.
Viska sumalti mesmale, sudeti i puoda, virti 50 min. Ideti cesnakus, alieju ir virti dar 10 min. Nuemus nuo ugnies supilti acta. Supilti i sterilius indus ir uzsukti. Skanaus
****
Skanaus
- Prikabinti failai
-
- Picture 537.jpg (33.54 KiB) Peržiūrėta 7071 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Gūžiniai kopūstai su daržovėmis
1,2 kg gūžinių kopūstų,
1,2 kg pomidorų,
200 g aliejaus,
100 g cukraus,
60 g druskos,
80 g česnako,
200 g saldžiosios paprikos,
200 g petražolių,
½ stiklinės acto (9%).
Kopūsto galvą nuplaukite, supjaustykite ir apvirkite 4 min pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
Pomidorus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Į pomidorų tyrę įpilkite actą, aliejų, druską, cukrų, susmulkintus česnakus, petražoles ir pipirus. Viską sudėkite į puodą ir kaitinkite iki užvirimo. Kopūstus sudėkite į pomidorų tyrę. Virkite ant lėtos ugnies apie 10 – 15 min.
Karštą masę supilstykite į stiklainius ir iš karto uždenkite metaliniais dangteliais.
1,2 kg gūžinių kopūstų,
1,2 kg pomidorų,
200 g aliejaus,
100 g cukraus,
60 g druskos,
80 g česnako,
200 g saldžiosios paprikos,
200 g petražolių,
½ stiklinės acto (9%).
Kopūsto galvą nuplaukite, supjaustykite ir apvirkite 4 min pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
Pomidorus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Į pomidorų tyrę įpilkite actą, aliejų, druską, cukrų, susmulkintus česnakus, petražoles ir pipirus. Viską sudėkite į puodą ir kaitinkite iki užvirimo. Kopūstus sudėkite į pomidorų tyrę. Virkite ant lėtos ugnies apie 10 – 15 min.
Karštą masę supilstykite į stiklainius ir iš karto uždenkite metaliniais dangteliais.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Sigutės receptukas
Raudonųjų burokėlių mišrainė žiemai
4kg virtų burokėlių.
1,5kg pomidorų .
0,5kg saldžiųjų paprikų .
1 kg svogūnų.
100g česnakų.
200g cukraus.
60 g druskos
200g acto.
200g aliejaus.
Burokėlius sutarkuoti, pomidorus sumalti, svogūnus ir paprika supjaustyti kūbeliais ir apkepinti aliejuje, česnakus smulkiai sukapoti. Visus likusius produktus sukrėsti į puodą ir virti 30min nuo užvirimo.
Skanaus!
Raudonųjų burokėlių mišrainė žiemai
4kg virtų burokėlių.
1,5kg pomidorų .
0,5kg saldžiųjų paprikų .
1 kg svogūnų.
100g česnakų.
200g cukraus.
60 g druskos
200g acto.
200g aliejaus.
Burokėlius sutarkuoti, pomidorus sumalti, svogūnus ir paprika supjaustyti kūbeliais ir apkepinti aliejuje, česnakus smulkiai sukapoti. Visus likusius produktus sukrėsti į puodą ir virti 30min nuo užvirimo.
Skanaus!
Žiemos salotos
Supjaustyti 5 kg kopūstų, po 1 kg svogūnų, morkų ir paprikų (kai ko galima ir nedėt ), įdėti 300 g cukraus, 4 š. druskos ir po 0,5 l aliejaus ir acto. Gerai išmaišyti. Palikti 2-3 val., sudėti į stiklainius ir pastatyti į šaltą vietą.
Man šitos salotos labai patinka, nes virt nereikia ir visada po ranka yra paruoštų šviežių skanių salotų Aš laikau šaldytuve, nes neturime rūsio.
Supjaustyti 5 kg kopūstų, po 1 kg svogūnų, morkų ir paprikų (kai ko galima ir nedėt ), įdėti 300 g cukraus, 4 š. druskos ir po 0,5 l aliejaus ir acto. Gerai išmaišyti. Palikti 2-3 val., sudėti į stiklainius ir pastatyti į šaltą vietą.
Man šitos salotos labai patinka, nes virt nereikia ir visada po ranka yra paruoštų šviežių skanių salotų Aš laikau šaldytuve, nes neturime rūsio.