DARŽOVIŲ MARINAVIMAS, KONSERVAVIMAS.

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 27 Rgp 2008, 09:22

Gal kas turit ir galit pasidalinti mėgstamos adžikos receptėliu :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgp 2008, 09:45

Nesupratau :shock: Man taip dar nėra buvę :roll:

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 27 Rgp 2008, 10:12

ir man nera taip buve... kad pamidorai sugestu, gal ka ne taip darei?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgp 2008, 10:47

o as tik viena karta dariau,bet nestovejo irgi,tai daugiau net nemeginu :evil: Sake zelatina kartais prasta pakliuna :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 27 Rgp 2008, 11:42

gali būti dėl želatinos. šiaip Ramunė nesijaudink, ne pagal tavo receptą dariau, o turiu knyga apie konservavimus, tai receptas iš ten.
dar pastėbėjau skirtumą, kad pomidorus reikia užpilti atvėsusiu marinatų, o paskui slovikus su marinatais ir pomidorais kaitinti verdančiam vandeny...o aš karštu užpilinėjau, gal tame esmė :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 27 Rgp 2008, 13:27

tikrai riek atvesiusiu uzpilt ir tada virinti, nes siandien dar vienos seimininkes klausiau tai sake kad taip reik :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 27 Rgp 2008, 15:21

:( nuo žioplumo vaistų nėra :(
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 27 Rgp 2008, 15:28

na nieko kita kart zinjosit

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgp 2008, 21:37

Agurkai aštriame marinate

10 kg agurkų,
250 g krapų,
šakelės mairūno,
20 g krieno šaknies,
1 – 2 galvučių česnako,
1 valg. šaukšto garstyčių (sėklų),
3-4 vnt. pipirų žirneliais.
Marinatui:
8 l vandens,
1,4 l acto,
250 – 400 g druskos,
300 – 500 g cukraus.
Atrinkite šviežius, nepažeistus agurkus, nuplaukite po tekančiu vandeniu. Paruoškite žalumynus ir prieskonius: mairūną ir krapus supjaustykite. Agurkus kuo talpiau sudėkite į stiklainius. Prieskonius dėkite ant stiklainio dugno, per vidurį ir viršuje.
Paruoškite marinatą. Verdančiu marinatu užpilkite agurkus. Pasterizuokite 90°C: 1-2 l talpos stiklainius – 20-25 min., 3 l stiklainius – 30-35 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgp 2008, 21:38

Česnako skiltelės raudonųjų serbentų sultyse

2 kg česnako skiltelių,
300 g raudonųjų serbentų sulčių,
700 g vandens,
3 krapų žiedynų,
100 g cukraus,
50 g druskos.
Česnako skilteles supjaustykite išilgai, apvirkite vandenyje 1 min. ir sudėkite į paruoštus stiklainius.Raudonuosius serbentus užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 3 min. Pertrinkite per tinklelį. Į pertrintą nuovirą supilkite cukrų ir druską, kaitinkite iki užvirimo. Verdančiu skysčiu užpilkite česnakus su krapais. Stiklainius uždarykite metaliniais dangteliais ir, apvertę dangteliais žemyn, padėkite ant rankšluosčio, kad atvėstų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgp 2008, 21:39

Lilina rašė:gali būti dėl želatinos. šiaip Ramunė nesijaudink, ne pagal tavo receptą dariau, o turiu knyga apie konservavimus, tai receptas iš ten.
dar pastėbėjau skirtumą, kad pomidorus reikia užpilti atvėsusiu marinatų, o paskui slovikus su marinatais ir pomidorais kaitinti verdančiam vandeny...o aš karštu užpilinėjau, gal tame esmė :roll:
Aš visada šaltu marinatu pilu, kad pomidorai neusukystų. juk ir taip pasikaitina neblogai.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Rgp 2008, 08:42

Paprikos su kopūstais

500 g paprikų, 1 kg kopūstų,
4 svogūnai, 2 šaukštai druskos.

Marinatui:
1,2 l vandens, 250 ml 9 proc. acto,
300 g cukraus, šaukštas kmynų.
Išvalytas paprikas 5 min. plikykite karštame vandenyje, po to staigiai atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, svogūnus - mažais gabalėliais. Daržoves pasūdykite, išmaišykite, sudėkite į stiklainius ir užpilkite marinatu. Kaitinkite 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 15 min., 1 l - 25 min. Sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Rgp 2008, 08:42

Paprikų, morkų ir pomidorų troškinys

4 kg paprikų, 2 kg pomidorų,
1,5 kg morkų, 400 g svogūnų,
400 ml aliejaus,

130 ml 9 proc. acto, 300 g cukraus, 4 šaukštai druskos.

Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu bei aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Karštą troškinį sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Rgp 2008, 08:42

Paprikų ir cukinijų padažas

2,5 kg cukinijų, 500 g paprikų,
500 g pomidorų padažo,
200 g aliejaus, 200 g cukraus,
200 ml 9 proc. acto, 1 šaukštas druskos.
Cukinijas ir paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite aliejumi, pomidorų padažu, actu, suberkite cukrų, druską ir virkite apie 40 min. Sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Rgp 2008, 10:51

cia mano "alkanas benas" :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Rgp 2008, 16:05

Tutsi rašė:cia mano "alkanas benas" :wink:
ir mano "10 balų" :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Rgp 2008, 21:39

aga,tiksliai :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2008, 06:48

Marinuoti baklažanai su žalumynais

1 kg baklažanų,
2-3 galvučių česnakų,
pundelio žalių petražolių šakelių, mėtų ir salierų lapų,
15 vnt. saldžiosios paprikos,
2 valg. šaukštų acto (3%),
5 valg. šaukštų druskos.

Marinatui:

1 l vandens,
3 valg. šaukštų druskos.
Baklažanus supjaustykite išilgai, pašalinkite sėklas, užpilkite druska ir palaikykite 3-4 val. Užpilkite marinatu, pakaitinkite iki užvirimo ir virkite 2-3 min. po to nupilkite skystį ir parai palikite paslėgę.
Nuluptus svogūnus, petražoles, mėtas, pipirus supjaustykite, užpilkite actu ir palikite 24 val. Tokiu paruoštu mišiniu įdarykite baklažanus, sudėkite į stiklainius. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir pasterizuokite 85°C: 0,5 l stiklainius 10-12 min, 1 l talpos – 15 min. Sandariai uždarykite metaliniais dangteliais.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 02 Rgs 2008, 20:53

Merope87, turiu kelis receptukus adzikos, gal tiks kuris?

Adzika:
5 kg pomidoru,
1 kg obuoliu,
300 gr cesnaku,
1 kg paprikos,
1 kg morku.
Viska sumalti mesmale, virti 2 valandas ant silpnos ugnies, po to supilti i mase 0,5 ltr. aliejaus, 1 stikline cukraus, 1 stikline 9 % acto, pagal skoni druskos. Kas megsta astriau - gali ideti raudono astriojo pipiro pagal skoni. Virti dar 30 min., po to sudeti i sterilius indelius. Skanaus. :!:

ADZIKA:
2,5 KG POMIDORU,
1 KG. MORKU,
1 KG. PAPRIKOS,
1 KG. ANTANINIU OBUOLIU,
TRUPUTUKAS CILI PIPIRIUKO,
2OO GR. CESNAKO,
100 ML ACTO 9 %,
100 ML ALIEJAUS,
3 SAUKSTAI DRUSKOS,
2OO GR. CUKRAUS.
Viska sumalti mesmale, sudeti i puoda, virti 50 min. Ideti cesnakus, alieju ir virti dar 10 min. Nuemus nuo ugnies supilti acta. Supilti i sterilius indus ir uzsukti. Skanaus :!:
****
7 paprikos,
5 pomidorai mesingi,
1 didele galva cesnako,
4 astrus pipiriukai PAPERONI (arba pagal skoni),
druska, pipiriukai. Viska sumalti mesmale, sudeti prieskonius, ir virti ant silpnos ugnies 30 min. Sudeti i paruostus stiklainiukus, uzsukti. Skanaus :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2008, 22:43

paskutinis receptukas yra tikriausias :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 03 Rgs 2008, 14:51

Dėkui labai, Silsta :geles: Antras skaniausiai skaitosi, tai turbūt ties juo ir apsistosim :D O taip paruošta nesuges rūsy, gal geriausia šaldytuve :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgs 2008, 06:34

Saldžiųjų paprikų ir žalių pomidorų tyrė

500 g saldžiosios paprikos,
500 g žalių pomidorų,
1 svogūno galvutės,
1 česnako skiltelės,
4 valg. šaukštų acto,
druskos ir pipirų – pagal skonį.
Saldžiąją papriką ir žalius pomidorus pusvalandį kepkite orkaitėje, paskui iš paprikos išimkite sėklas ir nulupkite. Svogūnus ir česnakus apkepinkite aliejuje. Viską susmulkinkite virtuviniu kombainu. Įpilkite aliejaus, druskos ir pipirų, pamaišykite ir troškinkite 10 min. neuždengiant dangčiu, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės ir tyrė taptų tirštesnė.
Užpildytus stiklainius uždenkite išvirintais dangteliais ir dėkite į sterilizavimo indą su vandeniu, įkaitintu iki 60 – 70°C. Esant 100°C temperatūrai sterilizavimo laikas yra toks: 0,5 l stiklainiai – 50 min, 1 litro talpos – 90 min. Po sterilizavimo iš karto uždarykite metaliniais dangteliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgs 2008, 06:35

Jaunų aguročių mišrainė

aguročių,
50 g druskos,
50 g cukraus,
krapų, adžikos, česnako – pagal skonį,
1-2 arbat šaukšteliai citrinos rūgšties.
Parenkame jaunus aguročių vaisius (kurų odelė dar minkšta ir sėklos nesubrendusios). 3 l aguročių stiklainiui reikės: 50 g druskos, 50 g cukraus, krapų, trupučio adžikos, česnako, citrinos rūgšties.
Supjaustome žiedeliais aguročius ir česnakus, užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 5 – 7 min. Vandenį nupilame ir iš jo ruošiame marinatą: pridedame 50 g druskos, 50 g cukraus. Vėl užpilame ant aguročių, palaikome 3 min, nupilame, vėl užverdame, į paskutinį užpilą sudedame citrinos rūgštį ir užpylę uždarome metaliniais dangteliais.

Manau, kad tiktų ir cukinijos, ir baklažanai :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 06 Rgs 2008, 20:07

silsta rašė:
ADZIKA:
2,5 KG POMIDORU,
1 KG. MORKU,
1 KG. PAPRIKOS,
1 KG. ANTANINIU OBUOLIU,
TRUPUTUKAS CILI PIPIRIUKO,
2OO GR. CESNAKO,
100 ML ACTO 9 %,
100 ML ALIEJAUS,
3 SAUKSTAI DRUSKOS,
2OO GR. CUKRAUS.
Viska sumalti mesmale, sudeti i puoda, virti 50 min. Ideti cesnakus, alieju ir virti dar 10 min. Nuemus nuo ugnies supilti acta. Supilti i sterilius indus ir uzsukti. Skanaus :!:
****
Skanaus :!:
Prikabinti failai
Picture 537.jpg
Picture 537.jpg (33.54 KiB) Peržiūrėta 7056 karus(ų)

Sigute*
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 453
Užsiregistravo: 07 Rgs 2008, 19:29
Pliusai: 11

Standartinė Sigute* » 07 Rgs 2008, 21:38

Sveikos šeimininkutės!Paveikslėlis
Skaitau jau visa pusdienį jūsų receptukus, pasirinkimas didelis. Džiaugiuosi jus atradusi. Dabar labaiausiai domina paprikų, cukinijų pomidorų , svogūnų receptukai , jų priaugo be proto daug, taigi reikia sudoroti. Radau jūsų išgirtų reiks bandyti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Rgs 2008, 06:33

Gūžiniai kopūstai su daržovėmis

1,2 kg gūžinių kopūstų,
1,2 kg pomidorų,
200 g aliejaus,
100 g cukraus,
60 g druskos,
80 g česnako,
200 g saldžiosios paprikos,
200 g petražolių,
½ stiklinės acto (9%).
Kopūsto galvą nuplaukite, supjaustykite ir apvirkite 4 min pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
Pomidorus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Į pomidorų tyrę įpilkite actą, aliejų, druską, cukrų, susmulkintus česnakus, petražoles ir pipirus. Viską sudėkite į puodą ir kaitinkite iki užvirimo. Kopūstus sudėkite į pomidorų tyrę. Virkite ant lėtos ugnies apie 10 – 15 min.
Karštą masę supilstykite į stiklainius ir iš karto uždenkite metaliniais dangteliais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Rgs 2008, 11:27

Sigutės receptukas

Raudonųjų burokėlių mišrainė žiemai

4kg virtų burokėlių.
1,5kg pomidorų .
0,5kg saldžiųjų paprikų .
1 kg svogūnų.
100g česnakų.
200g cukraus.
60 g druskos
200g acto.
200g aliejaus.
Burokėlius sutarkuoti, pomidorus sumalti, svogūnus ir paprika supjaustyti kūbeliais ir apkepinti aliejuje, česnakus smulkiai sukapoti. Visus likusius produktus sukrėsti į puodą ir virti 30min nuo užvirimo.
Skanaus! :valg: :luks:

blondinė
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 156
Užsiregistravo: 15 Lie 2008, 21:08
Pliusai: 0
Miestas: VAKARŲ

Standartinė blondinė » 15 Rgs 2008, 21:32

Šita tai liuks :luks: mišrainytė,pernai gaminau -tikrai skanu... :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Rgs 2008, 11:09

gal kas turit koki receptuka kopustu kokio troskinuko su kokiom morkom, ar pomidorais...ar dar koki, ziemai :?: :roll: :?:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 20 Rgs 2008, 14:55

Žiemos salotos

Supjaustyti 5 kg kopūstų, po 1 kg svogūnų, morkų ir paprikų (kai ko galima ir nedėt :D ), įdėti 300 g cukraus, 4 š. druskos ir po 0,5 l aliejaus ir acto. Gerai išmaišyti. Palikti 2-3 val., sudėti į stiklainius ir pastatyti į šaltą vietą.

Man šitos salotos labai patinka, nes virt nereikia ir visada po ranka yra paruoštų šviežių skanių salotų :) Aš laikau šaldytuve, nes neturime rūsio.

Skelbti atsakymą