Puslapis 4 iš 8
Parašytas: 16 Lie 2007, 12:35
merope87
tutsi rašė:merope87 rašė:tutsi rašė:pasirodo,kiek daug yra patiekaliuku is subproduktu
Labiausiai tai aš mėgstu netikrą zuikį
o kodel tu apie zuiki uzsiminei prie subproduktu
O tai jis ne iš kepenėlių daromas
teta anksčiau darydavo tokį nerealų su lašinukais..
Parašytas: 16 Lie 2007, 12:39
merope87
Kepeninė ten, o ne paštetas
Nors pradedančioji esu, bet neatleistina man
Parašytas: 16 Lie 2007, 13:32
Tutsi
gal kepenine ten o ne zuikis
Vel susipainiojei
Parašytas: 16 Lie 2007, 13:38
merope87
tutsi rašė:gal kepenine ten o ne zuikis
Vel susipainiojei
Ir šiandien man visą dieną taip
tiksliau šitą pusdienį..
Parašytas: 16 Lie 2007, 15:34
Tutsi
gal isimylejei per savaitgali ka nors
Parašytas: 30 Lie 2007, 20:19
Ramunė
Šventinis vyniotinis
6 kiaulių ausys, apie 0,5 kg kiaulienos ,
3 virtos morkos, 4 marinuoti agurkai,
4 puselės marinuotų raudonų paprikų,
2 stiklinės marinato nuo daržovių,
malti juodieji pipirai, kiaulienos prieskoniai.
Kiaulieną supjaustome juostelėmis ir per naktį laikome marinate.
Kiaulių ausis verdame 20 min.Ant maistinės, atsparios karščiui plėvelės sudedame kiaulių ausis, o ant jų - kiaulienos juosteles. Pabarstome prieskoniais.Eilėmis sudedame šiaudeliais supjaustytas marinuotas daržoves.
Suvyniojame ausis, susukame į plėvelę, surišame ir apie 1 val. verdame pasūdytame vandenyje.Išvirusį vyniotinį paslegiame ir laikome, kol atvėsta.
Patiekiame su šviežiomis daržovėmis.
Parašytas: 31 Lie 2007, 09:35
Tutsi
man tokia mesyte labai patinka,kai tik parsiuka nugnybs ir bus ausu,butinai ismeginsiu
Parašytas: 08 Rgp 2007, 21:10
Ramunė
Liežuvautojos užkandis
1 kiaulės liežuvis,
2 kiaulės ausys,
1 morka, 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
prieskonių, druskos.
Liežuvį išverdame su prieskoniais.
Ausis paverdame 20 min.
Į jas įvyniojame pipirais įtrintą liežuvį ir šiaudeliais supjaustytą morką.
Šį vyniotinį susukame į maistinę plėvelę, perrišame virvele ir verdame su prieskoniais.Karštą vyniotinį paslegiame ir atšaldome.Užkandį patiekiame su majonezu ar krienais.
Parašytas: 08 Rgp 2007, 21:12
Ramunė
Apkeptas liežuvis
2 kiaulių arba veršelių liežuviai,
2 kiaušiniai,
1 šaukštelis prieskonių mišinio ,
džiūvėsėlių ,
aliejaus kepimui .
Nuvalytus liežuvius išverdame su druska bei įvairiais prieskoniais: pipirais, laurų lapais, džiovintomis arba šviežiomis salierų ir petražolių šaknimis.
Atvėsusius liežuvius supjaustome griežinėliais.Kiaušinius išplakame su prieskoniais. Liežuvio griežinėlius apvoliojame kiaušinių plakinyje, po to džiūvėsėliuose ir kepame su aliejumi.Patiekiame karštą su keptomis bulvėmis, raudonu padažu ir žirneliais.
Parašytas: 08 Rgp 2007, 21:14
Ramunė
Čachochbili iš vištienos subproduktų
300 g vištienos širdelių,
300 g vištienos kepenėlių,
300 g vištienos skrandukų,
750 g konservuotų pomodorų be odelės,
2 svogūnai, 2 skiltelės česnako,
žalumynų, 2-3 morkos,prieskonių,
aliejus.
Svogūnus ir morkas susmulkinti, apkepti aliejuju.
Po to į tą pačią keptuvę sudėti subproduktus. Įdėti pagal skonį druskos, pipirų, priekonių.Troškinti 10 minučių.Sudėti pusę žalumynų ir česnaką, smulkiai supjaustytus pomidorus.Toliau troškinti 15 minučių.Sudėti likusius žalumynus.
Nepabijokite paeksperimentuoti su šiuo patiekalu. Troškinant galima įdėti 2-3 šaukštus miltų.
Patiekite su bet kokiu Jums patinkančiu garnyru.
Parašytas: 09 Rgp 2007, 09:06
Tutsi
ohoho,koks pavadinimas
O liezuvi tai tikrai pameginsiu
Parašytas: 21 Rgp 2007, 14:47
Ramunė
Paprasčiausias paštetas
1 kg žalios liesos šoninės,
500 g kiaulienos arba veršienos kepenų,
2 mažos bandelės, arba džiūvėsėlių stiklinė,
2 vidutinio dydžio svogūnai,
2 kiaušiniai, mairūno,
druskos, pipirų.
Šoninę išvirti.Į karštą nuovirą trumpam įmesti nuplautas kepenis ir bandeles, po to kepenis nusunkti per sietelį, o bandeles gerai išspausti.
Mėsmale sumalti šoninę, kepenis, bandeles ir supjaustytus svogūnus.
Įmušti kiaušinį, suberti prieskonius.Gerai išmaišyti.
Masę sudėti į pailgą formelę (iki pusės aukščio) ir kepti 1 val. karštoje orkaitėje.Kepant formelėje gali virti taukai, kad neišsitaškytų ant orkaitės sienelių, formelę su pašteto mase reikėtų įdėti į kitą, didesnį indą.
Parašytas: 21 Rgp 2007, 15:21
Tutsi
cia gaunasi toks pastetas tepamas
Senai ieskau recepto
Parašytas: 21 Rgp 2007, 15:35
Ramunė
Taip, tepamas. Man jis patinka, knisau, knisau, kol radau. Buvau primiršusi
Parašytas: 21 Rgp 2007, 15:36
Tutsi
kaip faina
Kai tik nugnybs parsiuka,darysiu toki
Parašytas: 21 Rgp 2007, 20:59
vitele
Va va paštetuką ir aš darysiu
Parašytas: 22 Rgp 2007, 08:31
Tutsi
Parašytas: 22 Rgp 2007, 09:05
vitele
Tai turbūt , tik dabar reikia paršiuko galo sulaukt , ir gaminsiu
Parašytas: 22 Rgp 2007, 10:43
Tutsi
na teks rudenelio salciu turbut palaukti
Parašytas: 22 Rgp 2007, 11:20
vitele
Gal mūsų padangėj , kas nors anksčiau nudobs
Parašytas: 22 Rgp 2007, 12:37
Tutsi
o mes kaime be šalciu nepjaunam
,kad mesa nesugestu,nes ir desras ruko ir visa ka daro
Parašytas: 22 Rgp 2007, 15:40
vitele
Parašytas: 22 Rgp 2007, 16:55
Tutsi
Parašytas: 11 Spa 2007, 11:00
Forelle
Parašytas: 11 Spa 2007, 12:35
Tutsi
o kaip atrodo vusterio padazas,kas zino
Parašytas: 11 Spa 2007, 12:42
Forelle
Vorčesterio padažas kitaip. Parduotuvėse tikrai yra
Parašytas: 11 Spa 2007, 12:50
Tutsi
ai,to tai sociai turiu,sakau,gal cia koks ipatingas
Parašytas: 11 Spa 2007, 12:52
Guci
As tai jo kazkaip nenaudoju
Ir net nezinau kaip atrodo
Parašytas: 11 Spa 2007, 12:53
Forelle
Tutsi rašė:ai,to tai sociai turiu,sakau,gal cia koks ipatingas
Aš irgi iš pradžių taip galvojau, bet pasirodo kalbininkai mandriai išvertę, nes tariasi tai Vusterio.
Parašytas: 11 Spa 2007, 12:55
Tutsi
Guci rašė:As tai jo kazkaip nenaudoju
Ir net nezinau kaip atrodo
palauk,nufotkinsiu ir parodysiu