Puslapis 3 iš 8
Parašytas: 27 Geg 2007, 16:07
Ramunė
Odinukas
Kiaulės odelių,
prieskonių, žalumynų.
Odeles išvirti, kelis kartus permalti, įberti druskos, pipuirų ir kitų mėgstamų prieskonių, krapų, petražolių, baziliko... Viską išmaišyti. Dėti indą ar maišelį ir paslėgti.
Tinka su amjonezu, sumaišytu su krienais.
Parašytas: 27 Geg 2007, 16:12
Ramunė
Odinukas
Kiaulės odelių,
prieskonių, žalumynų.
Odeles išvirti, kelis kartus permalti, įberti druskos, pipuirų ir kitų mėgstamų prieskonių, krapų, petražolių, baziliko... Viską išmaišyti. Dėti indą ar maišelį ir paslėgti.
Tinka su amjonezu, sumaišytu su krienais.
Parašytas: 27 Geg 2007, 20:54
Tutsi
kodel tu dvejiniesi,gal ikalei
Parašytas: 27 Geg 2007, 21:33
Ramunė
tutsi rašė:kodel tu dvejiniesi,gal ikalei
Taigi paskutinis sekmadienis šioj savaitėj, kaip be įkalimo
O gal ir tu įkalei, jei tau dvejinasi
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:02
Tutsi
nea,nekalu,ir taip ne kaip jauciuosi
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:26
Lilina
Ir ką? skanus toks odinukas???
Parašytas: 28 Geg 2007, 10:39
Tutsi
Lilina rašė:Ir ką? skanus toks odinukas???
skonio reikalas
Parašytas: 28 Geg 2007, 13:07
Ramunė
Man pationka, vyras mandagiai dėkoja ir dešrą valgo
Parašytas: 28 Geg 2007, 13:18
Tutsi
reikia viska valgyti,kas po nosim padeta
Parašytas: 28 Geg 2007, 13:23
Ramunė
tutsi rašė:reikia viska valgyti,kas po nosim padeta
Tai kad išmoko savarankiškai pasidėt
Parašytas: 28 Geg 2007, 13:28
Tutsi
nuuuuu,per tiek metu ir meska sokti ismoksta
kur pasides nemokeje
Parašytas: 14 Lie 2007, 09:38
Ramunė
Pasidalinkit savo samprotavimais apie patiekalus iš inkstų
Aš kažkaip truputį atsargiai į juos žiūriu, nors esu kažkada gaminusi...
Troškinti kiaulės inkstai su citrina
800 g inkstų,
3 svogūnai, 1 citrina,
2,5 šaukšto tirpintų riebalų,
1 šaukštas miltų, 1 stiklinė sultinio,
pipirų, druskos.
Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti.Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę.Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti likusius miltus, pakaitinti, praskiesti sultiniu, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išspausti sultis, sudėti likusius prieskonius, viską supilti ant inkstų ir trumpai patroškinti.
Patiekti su keptomis bulvėmis, raugintais agurkais ar kitomis daržovėmis.
Parašytas: 14 Lie 2007, 09:59
Tutsi
as inkstus dedu tik i kepenine,daugiau niekur ju nenaudoju
Parašytas: 14 Lie 2007, 10:03
Ramunė
kai mkas juos net labai giria, bet, kai prisimenu, kam jie buvo naudojami gyvame organizme
Parašytas: 14 Lie 2007, 10:16
Tutsi
tai apie bet kuri organa pradek galvoti ir valgyti nebesinores
Pvz.vėdarai
Parašytas: 14 Lie 2007, 11:12
Ramunė
Nu jo, būna ir baisiau
Parašytas: 14 Lie 2007, 12:14
Tutsi
geriau,jei skanu,tai ir valgyti,labai nesigilinant i jo prigimti
Parašytas: 14 Lie 2007, 13:25
Lilina
Nu nežinau, bulio pautukai, kai uošvis buvo padarės-nesužavėjo
Parašytas: 14 Lie 2007, 13:28
Ramunė
O man eržilo - patiko
Parašytas: 14 Lie 2007, 13:29
Lilina
Dar kažkada buvau nupirkus sūdytas žarnas, tai tik pradariau maišelį, toks dvokas išlindo
, mane kažkaip vedarai netraukia, būtent dėl to kad kartais tos žarnos būna nelabai gerai išplautos ir kvapas lieka
Parašytas: 14 Lie 2007, 13:34
Ramunė
Aš irgi pirktinėm nesižaviu, niekad nepirkau. Bet kai kas nors iš pažįstamų pjauna kiaulę, tai duoda.Naminės -
Parašytas: 14 Lie 2007, 13:46
Tutsi
as irgi gaminu tik is savu parsiuku
Parašytas: 16 Lie 2007, 09:09
merope87
PIETIETIŠKAI KEPTOS KEPENYS
1 stiklinė ryžių
2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės žaliųjų žirnelių
300g kepenų
aliejaus, truputis miltų, druskos, pipirų
sojos padažo
1-2 mandarinai
Ryžius išvirti, sumaišyti su patroškintais žirneliais ir laikyti šiltoje vietoje. Kepenų gabalėlius pabarstyti pipirais, pavolioti miltuose ir iškepti su aliejumi, pabaigoje apšlakstyti sojų padažu, pabarstyti druska. Mandarinus truputi pakepinti ir sudėti į lėkštę ant ryžių ir kepenų.
Parašytas: 16 Lie 2007, 09:19
merope87
INKSTAI SU OBUOLIAIS
600g veršienos ar kiaulienos inkstų
1 rūgštokas obuolys
1 svogūnas
aliejaus
1 šaukštas sviesto
50ml konjako
5 šaukštai grietinės
1 šaukštelis cukraus
druskos, pipirų
Inkstus nuplauti, nuimti riebalus, supjaustyti, įtrinti druska ir 30min laikyti uždengtus. Svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti. Sudėti nuplautus ir nusausintus inkstus, sviestą, užpilti konjaku, padegti. Konjakui išdegus, išmaišyti su grietine ir prieskoniais ir troškinti, pabaigoje sudėti nulupto obuolio gabalėlius.
Parašytas: 16 Lie 2007, 09:29
merope87
KARŠTAS VIŠTŲ KEPENĖLIŲ UŽKANDIS
300-400g vištų kepenėlių
50g grietinėlės
druskos, pipirų
1 svogūnas
2 šaukštai kečupo
forminės sumuštinių duonos
sezamo sėklų
aliejaus
Kepenėles išverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsinus sumalame kartu su pakepintu svogūnu, kečupu, įpilame grietinėlės, prieskonių, gerai išmaišome. Sumuštinių duonos riekeles supjaustome trikampėliais, užtepame gauto pašteto, pabarstome sezamo sėklomis ir jas įspaudžiame. Iš abiejų pusių apkepame keptuvėje su aliejumi. Patiekiame šiltus.
Gaminsiu kurią dieną !!
Parašytas: 16 Lie 2007, 10:49
Tutsi
pasirodo,kiek daug yra patiekaliuku is subproduktu
Parašytas: 16 Lie 2007, 12:07
merope87
tutsi rašė:pasirodo,kiek daug yra patiekaliuku is subproduktu
Labiausiai tai aš mėgstu netikrą zuikį
Parašytas: 16 Lie 2007, 12:22
merope87
LIEŽUVIS, TROŠKINTAS POMIDORŲ PADAŽE
1kg galvijų liežuvio
1/2 stiklinės pomidorų padažo
1/2 stiklinės grietinės
sultinio kubelis
svogūnas
prieskonių, pipirų, druskos
Liežuvį virti su prieskoniais maždaug 2 valandas. Išvirusį nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Iš pomidorų padažo ir stiklinės likusio nuoviro pagaminti padažą, sudėti liežuvio gabalėlius ir troškinti ant nedidelės ugnies pusę valandos. Pabaigoje sudėti grietinę.
Parašytas: 16 Lie 2007, 12:25
Tutsi
toki guliasiuka ir as gaminu
Parašytas: 16 Lie 2007, 12:26
Tutsi
merope87 rašė:tutsi rašė:pasirodo,kiek daug yra patiekaliuku is subproduktu
Labiausiai tai aš mėgstu netikrą zuikį
o kodel tu apie zuiki uzsiminei prie subproduktu