Puslapis 78

Parašytas: 05 Gru 2007, 22:27
Tutsi
nesiskundziu :roll:

Parašytas: 05 Gru 2007, 22:28
duziki
ir neturetum :lol:

Parašytas: 21 Gru 2007, 14:30
Svečias
Su artėjančiomis :aciu2:
Nusipirkau menkės kepenėlių šviežių , tai dabar suku galvą, ką iš jų skaniau šventėms pagamint :roll: Gal patatumėt?

Parašytas: 21 Gru 2007, 14:41
Jacinta
kas sveciu patapo? :roll:

Parašytas: 21 Gru 2007, 17:18
Tutsi
simka sveciu patapo :D ,bet as tai nezinau,ka is kepeneliu menkes galima butu pagaminti :roll:

Parašytas: 21 Gru 2007, 18:23
Svečias
:lol: :lol: :lol:
bet dievaž :roll: Kažin ką ne taip padariau :shock:
Bet vistiek tų kepenėlių reikia :wink:

Parašytas: 21 Gru 2007, 18:25
Svečias
ai, viskas aišku -taigi pamiršau prisijungt ir iškart iš pirmo puslapio čia pataikiau :lol: :lol: :lol:
SIMKA

Parašytas: 21 Gru 2007, 20:00
vitele
Ryt mamkos paklausiu , kazkoki ji skanu patiekaliuka zino su kepenelem . Tada ir parasysiu :wink:

Parašytas: 20 Vas 2008, 19:15
Ramunė
Veršienos kepenėlių pasta

200 g veršienos kepenėlių
100 g lašinių,1 svogūnas
1 lauro lapelis ,3-5 žirneliai kvapniųjų pipirų
muskato riešuto,druskos,pipirų

Lašinius išvirti su svogūnais truputyje vandens.Iš kepenėlių pašalinti plėveles, didesnes kraujagysles ir supjaustyti mažais gabalėliais.Įdėti į puodą su karštais lašiniais. Šiek tiek pašildyti, kad kepenėlės prarastų kraujo spalvą.
Po to lašinius ir kepenėles smulkiai sukapoti arba sumalti mėsmale, išmaišyti, paskaninti.Tepti duoną, išklotą salotų lapais.Papuošti agurku arba pomidoru.
Šią pastą galima laikyti šaldytuve net keletą dienų.

Parašytas: 20 Vas 2008, 19:23
Ramunė
Paštetas tešloje

400 g miltų,1 kiaušinis
200 g minkšto sviesto,1 trynys
1 šaukštelis druskos
30 g džiovintų baravykų
0,5 batono ,50 ml pieno
1 svogūnas,400 g kiaulės mentės
8 šaukštai riebios grietinės
2 morkos,druskos,pipirų ,1 šaukštelis mairūno

Iš miltų, sviesto, kiaušinio, 7-8 šaukštų šalto vandens, žiupsnelio druskos išminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, valandą palaikykite šaldytuve.
Mirkykite grybus karštame vandenyje 20 min. Išmirkykite piene batoną.
Mėsą, smulkintus svogūnus, batoną ir išmirkytus bei nuspaustus grybus sumalkite mėsmale. Sudėkite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir mairūno, atšaldykite.Nuskuskite morkas, pavirkite jas 10 min., išimkite.Kekso formą ištepkite riebalais.Iškočiokite tešlą, 2/3 jos sudėkite į formą taip, kad būtų išlindę maždaug 2 cm kraštelio. Sudėkite 1/2 faršo, padarykite įdubimų, į kuriuos sudėkite morkas, apdėkite likusiu faršu, užlenkite tešlos kraštus, viršų patepkite tryniu. Uždenkite likusiu tešlos gabalu, padarykite jame dvi skylutes.Kepkite 50 min. 200°C temperatūros orkaitėje.

Parašytas: 20 Vas 2008, 20:00
Tutsi
kaip senai bevalgiau kepeneliu :merg2:

Parašytas: 15 Kov 2008, 18:50
Ramunė
Įdarytos kepenėlės

1/2 kg veršių kepenų.

Įdarui:
100 g rūkytų lašinukų arba kumpio,
100 ml aliejaus, 50 g maltų džiūvėsėlių,
60 ml grietinės, kiaušinis,
svogūnas, petražolių, maltų pipirų, druskos.
Įdarui puode pašildykite 50 ml aliejaus, suberkite smulkiai supjaustytus lašinukus, svogūną, petražoles, džiūvėsėlius. Kiek pavirkite, atvėsinkite ir įmuškite kiaušinį, krėskite grietinę, skaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite.
Kepenis padalykite į dvi dalis. Kiekvieną dalį įpjaukite horizontaliai. Į angas krėskite įdarą ir užsiūkite siūlais arba persmeikite smeigtukais. Dėkite į troškintuvą, apliekite likusiu aliejumi ir troškinkite nelabai karštoje orkaitėje maždaug valandą. Iškeptą patiekalą pasūdykite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir užpilkite sultimis, kurių atsiranda troškinant.

Parašytas: 20 Kov 2008, 19:30
Ramunė
Troškinti kiaulės inkstai su citrina

800 g inkstų
3 svogūnai
1 citrina
2,5 šaukšto tirpintų riebalų
1 šaukštas miltų
1 stiklinė sultinio
pipirų,druskos
Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti.Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę.Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti likusius miltus, pakaitinti, praskiesti sultiniu, sudėti tarkuotą citrinos žievelę, išspausti sultis, sudėti likusius prieskonius, viską supilti ant inkstų ir trumpai patroškinti.Patiekti su keptomis bulvėmis, raugintais agurkais ar kitomis daržovėmis.

Parašytas: 31 Kov 2008, 19:09
Ramunė
Pyragėliai su jaučių plaučių įdaru

žydiškas patiekalas
Tešlai:
500 g miltų, 300 g margarino, 2 kiaušiniai, 1 g sodos arba kepimo miltelių.

Įdarui:

200 g riebalų, 0,5 kg jaučių plaučių, 50 g svogūno, 100 g ryžių.

Jaučių plaučius išvirkite kartu su svogūnais ir sumalkite. Į gautą masę įberkite druskos, pipirų, sudėkite virtus ryžius ir viską apkepinkite riebaluose. Iš tešlos padarykite paplotėlius ir uždėkite įdaro, suformuokite pyragėlius ir kepkite orkaitėje. Pyragėlius dar galima kepti keptuvėje ant aliejaus, bet skaniau, kai jie iškepami orkaitėje.

Parašytas: 31 Kov 2008, 19:11
Ramunė
Kiaulių kojelių salotos

1,5kg. kiaulių kojelių,
200g. bulvių, 150g. morkų,
100g. petražolių šaknų,
0,5 stiklinės aliejaus,
50g. acto,
40 g. konservuotų žalių žirnelių,
30g. saliero gumbo,
1 raugintas agurkas,
6 skiltelės česnako,
maltų pipirų, druskos,
žalumynų.

Bulves nuplauname ir išverdame. Kiaulių kojeles gerai nuplauname, užpilame vandeniu ir pastatome ant stiprios ugnies. Kai tik vanduo užverda, pasūdome, įberiame pipirų, nuskustas ir supjaustytas morkas, salierą, petražolės šaknį. Kojeles verdame tol, kol mėsa atsiskiria nuo kaulų, išvirtas kojeles ir daržoves atšaldome, mėsą atskiriame nuo kaulų. Mėsą ir daržoves smulkiai supjaustome, sudedame konservuotus žaliuosius žirnelius, supjaustytą raugintą agurką ir išmaišome. Nuluptas česnakų skilteles sutriname ir užpilame aliejaus ir acto mišiniu. Salotas užpilame paruoštu padažu, papuošiame žalumynais ir tiekiame į stalą.

Parašytas: 23 Lie 2008, 19:01
silsta
Pirkau Girstupio turguje veršiuko širdelių, pasidariau tokias salotas, labai jau neblogos.

SALOTOS SU VERŠIUKO (arba kiaulės) ŠIRDIMI:
1 širdelė,
1 vidutinis raugintas agurkas,
1 svogūnas,
1 vidutinė morka,
majonezas,
druska, jei reikės,
prieskoniai.
Išvirti širdeles pasūdytame vandenyje, supjaustyti šiaudeliais, agurkus kubeliais, svogūną ir sutarkuotą stambesne tarka morką pakepinti ant labai mažai aliejaus. Sudėti viską į dubenį ir sumaišyti su majonezu. Skanaus :!:

Parašytas: 23 Lie 2008, 19:27
Tutsi
cia man turetu patikti :D

Parašytas: 23 Lie 2008, 19:55
Forelle
silsta rašė:Pirkau Girstupio turguje veršiuko širdelių
Kurioj vietoj radote? Niekad ten nei veršienos nemačiau

Parašytas: 23 Lie 2008, 19:59
silsta
Vakar is pat ryto buvau, bet tiksliai negaliu nusakyti, kurioj vietoj...Vaiksciojau, vaiksciojau po turgu, vienoj vietoj radau, kazkurioj eilej negaliu pasakyt, gaila.

Parašytas: 27 Rgs 2008, 08:04
Ramunė
Vištų kepenėlės su obuoliais

300 g vištų kepenėlių, 50 g lašinukų,
svogūnas, 2 obuoliai,
po šaukštą miltų ir pomidorų pastos,
1/2 stiklinės vištienos sultinio,
maltų pipirų, druskos.
Lašinukus ir kepenėles supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite. Lašinius paspirginkite keptuvėje ant didelės ugnies 1 1/2 minutės. Tada pridėkite kepenėles, svogūną, uždenkite dangčiu ir kaitinkite dar 3 minutes.
Obuolius sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite, skaninkite pipirais, įberkite miltus, sukrėskite pomidorų pastą.
Atskieskite sultiniu ir verskite į keptuvę su kepenėlėmis.
Viską kepkite ant didelės ugnies apie 10 minučių.
Garnyrui tinka bulvių košė su smulkiomis petražolėmis.

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 29 Kov 2012, 12:07
Ramunė
Mergaitės, nusipirkau rūkytą liežuvį. Ar jo virti nereikia? Jis kažkoks pusiau guminis :roll:

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 29 Kov 2012, 14:57
Tutsi
pirktiniai dazniausiai buna guminiai, geriau virti dar. :wink:

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 29 Kov 2012, 18:33
Ramunė
Dėkui, taip ir padariau :P nežinau, kaip bus, kai isai taauš, bet šiltas - žymiai skanesnis :P

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 30 Kov 2012, 10:25
Tutsi
ir saltas bus daug skanesnis :wink:

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 10 Bal 2012, 15:48
Tutsi
liezuvis drebuciuose 8)

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 10 Bal 2012, 16:15
Laurela
megstu tokius maistus 038

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 10 Bal 2012, 17:07
Nicole
Laurela,ir man palik,ir as meeeegstu 064

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 10 Bal 2012, 20:04
Tutsi
DAR TURIU, pakaks abiems :wink:

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 10 Bal 2012, 20:47
gutiss
O man galima???? 038 038 038

Re: Patiekalai ir subproduktų

Parašytas: 10 Bal 2012, 20:54
Tutsi
aisku :D