Puslapis 58

Parašytas: 11 Spa 2007, 12:56
Guci
butu gerai :wink:

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:04
Tutsi
nu va :wink:

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:22
Guci
Na tai dabar dar apsviesk kuo ji visi skiriasi :wink: ir kuri patartum isigyt?

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:24
Tutsi
kiekvienas turi savo skoni,todel as ju visada turiu ne viena :roll: Su grybais dazniausiai naudoju mesai ir sriubai pagardinti,na zodziu nusipirk paprasta vorcesterio,pabandyk,o po to jau kitoki nusipirksi :wink:

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:26
Guci
Aciu, kad apsvietei ;) Reikes nusipirkt :)

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:29
Tutsi
meginau paieskoti daugiau info,bet radau tik tiek http://www.kornita.lt/maisto-produktai.html

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:34
Guci
Toj nuorodelej apziurejau, galvojau rasiu soju varske.. ale ziuriu kad nera. As dar su tuo "tofu" nerimstu :D

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:45
Forelle
Jeigu neklystu, tai tofu mačiau IKi parduotuvėse prie sūrių, kur būna įvairių rūšių, iš skirtingų šalių sudėta. Supakuota keturkampėse popierinėse dėžutėse.

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:51
silsta
Sojų varškė
Sojų varškė, dar vadinama tofu pagal japonišką pavadinimą – vienas sojos produktų, plačiai vartojamas Tolimųjų Rytų virtuvėse, tačiau perduotas ir į kitas Pietryčių Azijos virtuves.

Legenda teigia, kad sojų varškės gamybos technologiją atrado princas Liu An, II a pr. m. e. gyvenęs Šiaurės Kinijoje.

Sojų varškės gamyba ir variantai
Šis produktas gaminamas fermentuojant sojų pieną, kuris po to sukietėja ir įgauna želinį pavidalą. Kinijoje fermentavimui naudojamas kalcio sulfatas (gipsas) ir kalcio chloridas, o Japonijoje – magnio chloridas (jap. nigari), kartais – gliukono delta-laktonas. Kaitinamas sojų pienas fermentuojasi, o vėliau yra atšaldomas ir pjaustomas.

Pagal faktūrą yra išskiriamos šios sojų varškės rūšys:

Šilkinė – labai minkšta ir švelni, turinti labai daug drėgmės. Iš šilkinių sojų varškių dar išskiriama ypač minkšta rūšis – sojų gėlės, kuri gaminama tiesiai inde, ir valgoma šaukšteliu.
Tvirtoji – šiek tiek paspausta, ir turinti audinio tekstūrą paviršiuje. Ji tvirtesnė, ir ją galima suimti lazdelėmis.
Vakarietiška tvirtoji
Gaminant sojų varškę galima įdėti kai kurių priemaišų. Įmaišius priedus į sojų pieną, gaunami šie produktai:
Riešutinė sojų varškė,
Migdolinė sojų varškė, dažnai praradusi savo ištakas ir gaminama tiesiog iš agaro.
Manginė sojų varškė
Kokosinė sojų varškė
Kiaušininė sojų varškė
Sojų varškė, būdama minkštos struktūros, neišsilaiko labai ilgai, todėl ji dažnai apdorojama. Tokiu būdu gaunama:

Šaldyta sojų varškė – pasižyminti korėtumu ir gelsva spalva.
Šaldyta-džiovinta sojų varškė – išrasta Japonijoje ir vadinama koya-dofu
Riebaluose virta sojų varškė – įgavusi geltoną spalvą ir korėtą konsistenciją. Savo ruožtu ji gali būti naudojama įvairiems patiekalams.
Kepta iki kietumo sojų varškė
Dvokiančioji sojų varškė – fermentuota specialiame žuvies ir daržovių skystyje ir pasižyminti ypač specifiniu skoniu, primenančiu kiaulės vidurius. Plačiai naudojama Kantono virtuvėje.
Iš sojų varškės yra gaminami ir tolimesnės fermentacijos produktai, tokie kaip sojų sūris.

Sluoksniuota sojų varškė
Reiktų paminėti, kad egzistuoja dar ir sluoksniuota sojų varškė, kuri gaminama lėtai fermentuojant sojų pieną, ko pasekoje nuolat atsiranda plėvelės.

Sluoksniuota sojų varškė gali būti valgoma šviežia (populiari Japonijoje), arba džiovinta. Džiovinta ji dažnai vartojama vegetariškuose patiekaluose vietoj mėsos, ir gali įgyti įvairias formas: sojos ryšulėlis, sojos bambukas, sojos viščiukas ir pan. Gali būti vartojama ir susisukti valgomą patiekalą.

Sojų varškės naudojimas
Šilkinės faktūros sojų varškė dažniausiai valgoma neapdorota, kaip užkandis ar desertas, priklausomai nuo padažo. Ypač prie jos tinka sojų padažas, imbieras, svogūnų laiškai. Deserto atveju – žemės riešutai, raudonosios pupelės, žaliosios pupelės, tapioka.

Kietesnės sojų varškės rūšys pjaustytos kubeliais dažnai gali būti kepamos drauge su daržovėmis ir padažu, kaip kad Sičuano virtuvės mápó dòufu, taip pat dedamos į sriubas, kaip kad Japonų virtuvės miso-shiru.

Riebaluose virta sojų varškė gali būti įdaroma. Pvz., Japonijoje ją įdarius ryžiais su actu, gaunama suši rūšis inarizushi.

Šaltinis: http://lt.wikipedia.org/wiki/

Parašytas: 11 Spa 2007, 13:56
Tutsi
na va,info kiek tik nori,tik virškink :laugh:

Parašytas: 11 Spa 2007, 14:04
silsta
Nepersivalgyk, iš išvaizdos tas tofu šiaip sau....Paveikslėlis

Parašytas: 11 Spa 2007, 14:07
Tutsi
na i tavo paveiksleli paziurejus,as net nemeginciau :laugh:

Parašytas: 11 Spa 2007, 14:55
Guci
Greit ir as turbut nebenoresiu :laugh:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:11
Tutsi
atrodo,kad samcio komisija tuoj nuspres nebandyti :P

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:13
Guci
Samcio komisija kaip visada vieninga :laugh:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:13
saule
oi,ne cia uzklydau.... :roll: nemegstu kepeneliu,inksteliu,sirdeliu,sojos ir t.t. sorry,begu i desertu ir pyragu skilti :wink:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:19
Tutsi
bendram issilavinimui gali pasiziureti Paveikslėlis

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:22
saule
tu teisi :oops: bet zinai kaip buna-ko nemegsti,tai ir nesidomi tuo :roll:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:25
Guci
Bet daznai buna taip, kad ko nemegsti su laiku pamegsti ;)

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:25
Tutsi
as tai domiuosi viskuo,jei man nereikes,gal kam prireiks :roll:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:28
saule
Guci rašė:Bet daznai buna taip, kad ko nemegsti su laiku pamegsti ;)
aha,as taip pat vaikysteje nemegau balandeliu,o dabar-didziausias skanumynas.

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:29
Guci
Man su daugeliu produktu taip :) Anksciau purtydavausi, dabar skanumynas :lol:
Cia kaip sako: nespjauk i vandeni, is kurio gali tekt gert ;)

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:31
saule
Tutsi rašė:as tai domiuosi viskuo,jei man nereikes,gal kam prireiks :roll:
as domiuosi tuo ka pati valgau :roll: pas mus ko as nevalgau,tai ir kiti stengiasi taikytis ir nevalgyt,nes paprasciausiai to negaminu :laugh: :laugh: nera jiem is ko rinktis :oops:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:34
Tutsi
tai aisku,šuo ir kariamas pripranta :!:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:38
saule
na negalvok kad as namie nieko valgyt nedarau :lol: vyras ne plonas :wink:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:40
Tutsi
didelis vyras,dar nereiskia,kad jis daug valgo :merg2:

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:42
saule
bet pries susituokiant svere 15 kg maziau. :D lepinau tortais

Parašytas: 11 Spa 2007, 15:43
saule
valgo nemazai.bet ka cia apie mano vyra......neidomu :roll: geriau aapie maista paplepet

Parašytas: 11 Spa 2007, 16:23
Tutsi
mes paplepam apie viska ir apie visus :P

Parašytas: 11 Spa 2007, 16:28
saule
puiku,kad pokalbiams nera ribu :luks: